Δημιουργία bootable usb flash drive από Windows 7 DVD

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.882
Reaction score
20.368
Χαιρετώ το forum! Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη δημιουργία bootable USB flash drive από DVD με Windows 7 (αυθεντικά). Το USB flash είναι αυτό.

Καταρχάς, να πω ότι οι περισσότερες διαδικασίες που βρίσκονται στο διαδίκτυο προϋποθέτουν ότι το αρχείο .iso με τα Windows 7, προϋπάρχει (για παράδειγμα αυτή εδώ). Στην περίπτωσή μου αυτό δεν ισχύει. Έχω το DVD εγκατάστασης, αλλά δεν έχω αρχείο .iso

Οπότε, θέλοντας, να εφαρμόσω την πιο πάνω διαδικασία, κατέβασα το δωρεάν λογισμικό ImgBurn για να δημιουργήσω το αρχείο .iso από το DVD μου. Ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στο site του λογισμικού, δημιούργησα το αρχείο .iso. Κατέβασα και το λογισμικό Windows 7 USB/DVD download tool από το site της Microsoft, το εγκατέστησα και στο πρώτο βήμα συνάντησα το πρόβλημα "The selected file is not a valid .iso file". ΟΚ, το ψάχνω λίγο περισσότερο και βρήκα τη λύση αυτή. Οπότε, επαναδημιουργώ το αρχείο συμπεριλαμβάνοντας την επιλογή για UDF και Joliet.

Επαναρχίζω τη διαδικασία δημιουργίας του bootable USB flash drive, αυτή τη φορά το αρχείο "εγκρίθηκε" ως valid .iso file και συνέχισα στα επόμενα βήματα. Στο τελευταίο βήμα, αυτό της δημιουργίας του USB, η διαδικασία σταματάει στο 99% χωρίς κάποιο προφανή λόγο. Ψάχνοντας ακόμα λίγο, έπεσα πάνω σε αυτό το blog, οπότε είπα να δοκιμάσω κι αυτή τη λύση. Έκανα αυτά που περιγράφονται στο site, αλλά το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο - η διαδικασία σταματάει στο 99%.

Θέλω τη βοήθειά σας. Εάν κάποιος έχει δημιουργήσει στο παρελθόν bootable USB flash drive από Windows 7 DVD, θα ήθελα να μοιραστεί τη διαδικασία για να τη δοκιμάσω απόψε.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Υπάρχει τρόπος μέσω εντολών CMD που δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις πρώτα iso.

http://blogs.technet.com/b/danstolt...elease-preview-or-other-operating-system.aspx

Για UEFI support κάνε format σε fat32, αντί για format fs=ntfs γράψε format fs=fat32

η εντολή bootsect /nt60 που κάνει bootable το USB flash πρέπει να εκτελεστεί σε H/Y με ίδιου τύπου λειτουργικό
δηλ.
αν θες να φτιάξεις boot usb με Win 64bit πρέπει να την εκτελέσεις σε Η/Υ με Win 64bit,
αν θες να φτιάξεις boot usb για Win 64bit για UEFI μητρική πρέπει να την εκτελέσεις σε Η/Υ με UEFI και Win64bit

είναι λίγο μπέρδεμα την πρώτη φορά αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρο, έχω δει κουλά με διάφορα άλλα προγράμματα που υπόσχονται πολλά αλλά τελικά δεν τα κάνουν....
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.882
Reaction score
20.368
Πριν το κάνω, μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι οι UEFI μητρικές;

ΔΙευκρίνιση: Θέλω να περάσω λειτουργικό σε σύστημα το οποίο δεν διαθέτει οπτικό οδηγό/μέσο.
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.882
Reaction score
20.368
ΟΚ, thanks.

Ξεκινάω τη διαδικασία.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.882
Reaction score
20.368
Ολοκλήρωσα επιτυχώς τη διαδικασία. Με άλλα λόγια, κατάφερα να δημιουργήσω το bootable USB flash disk, σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέθεσε ο gkontoletas, τον οποίο ευχαριστώ θερμά!

Για όσους θέλουν να κάνουν την ίδια διαδικασία, προτείνω να βλέπουν το video και να κάνουν ταυτόχρονα τις κινήσεις, διότι στο κείμενο, για παράδειγμα, παραλείπεται (μάλλον από λάθος) η εντολή "assign" μετά το format, ενώ στο video την εκτελεί κανονικά. Επίσης, αμέσως μετά την εντολή bootsect /nt60, παρόλο που δεν αναφέρεται στις οδηγίες ούτε φαίνεται στο video, μπορεί να ζητηθεί να γίνει overwrite το autorun.inf. Για να προχωρήσει η διαδικασία, θα πρέπει να επιλέξετε "no" από τις πιθανές επιλογές.

Ελπίζω να βρω χρόνο, εντός του Σαββατοκυρίακου, να επαληθεύσω ότι όλα πήγαν καλά, εγκαθιστώντας το λειτουργικό από το flash disk. Θα ενημερώσω το thread σχετικά.
 

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Όσες φορές χρειάστηκε να περάσω windows απο usb, δημιούργησα το bootable usb μέσω της εφαρμογής
Windows USB/DVD Download Tool απο εδώ
Τα κάνει όλα μόνο του, απλά του δίνεις τη θέση του iso αρχείου και ξεκινάς τη μεταφορά χωρίς καμία παρέμβαση απο πλευράς του χρήστη. Το έχετε δοκιμάσει?
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.882
Reaction score
20.368
Ναι. Είναι η εφαρμογή που χρησιμοποίησα, χωρίς αποτέλεσμα. Αν θέλετε, κάντε ένα κόπο να διαβάσετε το πρώτο post του thread και θα το δείτε!:)
 

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Παράξενο. Σ'εμένα λειτουργεί κάθε φορά. Τέλος πάντων, αφού έγινε η δουλειά, όλα καλά.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.422
Reaction score
94.045
Και σε μένα λειτουργεί πάντα.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.882
Reaction score
20.368
Έχω πει ξανά ότι οι υπολογιστές είναι μηχανές του διαβόλου... Το ότι λειτουργεί σε εσάς, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι λειτουργεί και σε μένα - όπως, άλλωστε, αποδεικνύει και η - μέχρι πρότινος - δυσάρεστη εμπειρία μου με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και την σχετική διαδικασία!
 

Μηνύματα
1.116
Reaction score
88
Εχω χρησιμοποιησει πριν μερικους μηνες ενα τετοιο προγραμμα που δεν χρειαζεται ουτε εντολες ουτε τιποτα . Εχει πολυ ευκολη και γρηγορη διαδικασια. Θα το δω μεχρι το βραδυ και θα σας πω.
 



Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.325
Μηνύματα
2.858.570
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top