JVC X3 is off (finally..)



Μηνύματα
357
Reaction score
290
Σήμερα παρέλαβα, έστησα, "έπαιξα" με τα καλούδια του και δεν βλέπω την ώρα να τον ξανανοίξω αύριο. Πρώτες εντυπώσεις Α Ρ Ι Σ Τ Ε Σ.
Θέλω για πρώτη φορά δημόσια να σας ευχαριστήσω που μου έχετε κολλήσει αυτό το μικρόβιο της παλαβομάρας με την βιντεοπροβολή. Ματώνω οικονομικά, αλλά δεν γαμι....ται , βλέπω ότι αξίζει τον κόπο..

Περισσότερα από αύριο. Καλό βράδυ σε όλους.
 


Μηνύματα
2.693
Reaction score
638
Στο αγγλικό φόρουμ έχει αρκετές αγγελίες για 35ιδες γύρω στις 1200 λίρες.

καλησπερα μπορεις να μου δωσεις ενα link με τις αγγελιες που εντοπισες
 



loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.243
Reaction score
8.740



Μηνύματα
357
Reaction score
290
Δεν το έχω αμελήσει, στην πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω , να βρω χρόνο από δουλειά και υποχρεώσεις, και να κάνω σωστή δουλειά και όχι προχειρότητες.
 

stampol

Οι θυσίες...
Μηνύματα
2.296
Reaction score
5.248
Δεν το έχω αμελήσει, στην πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω , να βρω χρόνο από δουλειά και υποχρεώσεις, και να κάνω σωστή δουλειά και όχι προχειρότητες.

εμεις ομως εσενα περιμενουμε.... :whistling:
 

Μηνύματα
357
Reaction score
290
Καλησπέρα σε όλους. Its time ..


Προσπάθησα όσο το δυνατόν για καλύτερες λήψεις δεδομένου των συνθηκών. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν 20 λεπτά μετά το άνοιγμα του προβολέα επίτηδες ώστε να ζεσταθεί κάπως η λάμπα του.Σαφώς και δεν είναι και ενδεικτικές της εικόνας που έβλεπα μπροστά μου, είναι από κινητό 8mp και το χέρι μου δεν θεωρείται και το σταθερότερο δυνατόν. Ήταν λίγο κουραστικό, αλλά ελπίζω να πάρετε κάποια γεύση. Για πηγή χρησιμοποιήθηκε το PS4 στο Oblivion και το media player WD3 στο Dark Knight. Διάλεξα εν τέλει αυτές τις 2 ταινίες ως πιο ενδεικτικές για ποιότητα εικόνας ας το πούμε..

Πάμε λοιπόν

20150506_190928.jpg
20150506_191353.jpg
20150506_191427.jpg
20150506_192308.jpg
20150506_192427.jpg
 
Last edited:


rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.157
Reaction score
93.270
Εδώ σας παραθέτω 2 συγκριτικά με το Eshift On και Off. Φαίνονται οι διαφορές?o_O View attachment 47667 View attachment 47668


View attachment 47666
View attachment 47665
Στις πρώτες δύο το eshift είναι ενεργό στην δεύτερη φωτό, ενώ στις επόμενες στην πρώτη (αν κρίνω απ' το χειλόφωνο). Σωστά;

Πες μας τώρα και πιο αναλυτικές εντυπώσεις...
 

Μηνύματα
357
Reaction score
290
Στις πρώτες δύο το eshift είναι ενεργό στην δεύτερη φωτό, ενώ στις επόμενες στην πρώτη (αν κρίνω απ' το χειλόφωνο). Σωστά;

Πες μας τώρα και πιο αναλυτικές εντυπώσεις...
Πολύ σωστά το παρατήρησες. Θα επανέλθω στο θέμα του Eshift όμως αργότερα.

Κάποιες σκόρπιες εντυπώσεις που μου έρχονται επί τόπου στο μυαλό. Δεν κατέχω τόσο πολύ τα θέματα με ίριδες, βαθμίδες contrast κτλ οπότε θα σας τα αναλύσω όσο πιο απλά μπορώ και βάση όσων γνωρίζω περί βιντεοπροβολής. Βασικά είναι ο δεύτερος μου προβολέας γενικότερα. Ο πρώτος ήταν ο συγχωρεμένος ο X3. Προερχόμενος λοιπόν απο αυτόν τον προβολέα -τον ήδη πολύ καλό- οι συγκρίσεις ήταν αναπόφευκτες. Ξεκινάμε από τα βασικά:

Φωτεινότητα *****
Ο 500άρης φρόντισε να μου δείξει τα δόντια του, τι δόντια δλδ κυνόδοντες λευκού καρχαρία ήτανε, όσον αφορά το φως του απο το ξεκίνημα του κιόλας. Την φωτεινότητα που έχει στο πρώτο άναμμα την έχει ο Χ3 μετά από 1 ώρα λειτουργίας στο high mode.
Δεν υπερβάλλω, έχει πολύ-πολύ φως , "επιτέλους" αναφώνησα όταν το είδα, θα έχω φωτεινή εικόνα με την μία και όχι να περιμένω να ζεσταθεί η λάμπα του. Ο Χ3 μπροστά του είναι καντήλι κυριολεκτικά. Φωτεινότητα λοιπόν άριστα!

Κίνηση *****
Όχι απλά βελτιωμένη ακόμα και σε Low mode, θεωρώ ότι είναι τελειοποιημένη. Παίζω στο High στο CMD, προσωπικά αυτό μου αρέσει περισσότερο απ' όλα. Βασικά είναι το off, το low το High και ένα Inverse Telecine που ούτε καν το ακουμπάω. Το high έχει μια smooth κίνηση, δεν κολλάει πουθενά , ΠΟΥΘΕΝΑ όμως, κίνηση σφαιράτη και ταυτόχρονα τόσο γλυκιά.. Για τεχνουργήματα που διαβάζω δεν έχω προσέξει κάτι, και δεν χάνει καθόλου απο την κινηματογραφική του αίσθηση, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Απο την στιγμή όμως που η επιλογή αυτή είναι και θέμα γούστου για τον καθένα, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Γενικότερη εικόνα contrast-black level κλπ *****

Πάλι μπαίνω σε σύγκριση με τον ήδη εξαιρετικά κοντραστάτο X3 και οι διαφορές είναι χαώδεις. Θέλεις οι επιδερμίδες στα πρόσωπα, θέλεις τα χρώματα , τα χρώματα απίστευτα εξαιρετικά ζωντανά και φυσικά και παίζω σε out of the box ρυθμίσεις στο cinema mode, το χορτάρι στο γήπεδο, το βάθος της εικόνας, δεν υπάρχει ούτε μία ατέλεια , σαν να βλέπεις κινούμενες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Πάντα αναφέρομαι σε Bluray υλικό,και όχι σε δορυφορικό που ακόμα και εκεί στα HD δίνει ρέστα ο συγκεκριμένος. Στο oblivion δεν πρόσεξα τπτ απο την ταινία χάζευα και χαζογελούσα με τα χρώματα τις τέλειες επιδερμίδες, στο Interstellar στα γρήγορα πλάνα του διαστήματος, στο Hobbit την πρώτη ταινία εκεί που έχουν μαζευτεί όλοι στο σπίτι του Bilbo και έχει σκοτεινά πλάνα αναφωνείς και λες WTF!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ.

3D
Δεν μπορώ να βαθμολογήσω στο ακόμα διότι δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Είδα λίγο απο Hugo και μου φάνηκε ένας βελτιωμένος X3 χωρίς το crosstalk και λίγο καλύτερη κίνηση. Η φωτεινότητα πέφτει βέβαια αισθητά ίσως όχι τόσο όσο στον Χ3. Θα κάνω επαναξιολόγηση και σε περισσότερο υλικό αλλά σε γενικές γραμμές ακόμα και έτσι είμαι ευχαριστημένος. Αυτό ήθελα άλλωστε σαν βελτίωση απο τον Χ3, μηδενικό crosstalk και λίγο καλύτερη κίνηση επειδή ακριβώς σου αφήνει ανοιχτή την CMD επιλογή.


Έχει πολύ πράμα να ρυθμίσεις ο συγκεκριμένος και πολλά καλούδια να παίξεις. Θέλω να διερευνήσω μελλοντικά περισσότερο την επιλογή Clear Black, προς το παρόν την έχω στο High. Όσον αφορά το Eshift, δίνει λίγο περισσότερο punch στην εικόνα αλλά δεν είναι και κάτι το συνταρακτικό να σου φύγουν τα σαγόνια. Την μεγαλύτερη διαφορά την είδα στο Oblivion -όπου και η φωτογραφίες- ίσως επειδή είναι 4Κ remaster όπως λένε , δεν ξέρω μπορεί να λέω και χαζομάρες. Επίσης πολύ μικρή διαφορά είδα και στο Interstellar. Αλλά σε ταινίες τύπου Hobbit δεν είδα σχεδόν καμία διαφορά. Γενικά πάντως το Eshift το έχω κλειστό γιατί κάνει και ένα εκνευριστικό θόρυβο που ακούγεται σε αθόρυβες σκηνές. Α, ο προβολέας ήσυχος ,πολύ πιο ήσυχος από τον προηγούμενο και να φανταστείτε οτι τον έχω μισό μέτρο πάνω από το κεφάλι μου πάνω σε βάση.

Αυτά σε γενικές γραμμές και για οποιεσδήποτε ερωτήσεις-διευκρινίσεις θα χαρώ να απαντήσω.
 
Last edited:


BLUES

TV
Μηνύματα
1.630
Reaction score
960
Καλοθεατος,οποιος μπει στο κλαμπ της gvc,απιθανο ειναι να φυγει απο το μανδρι
Και εγω με χ55,τρελλαμενος
 

Μηνύματα
357
Reaction score
290
Σας ευχαριστώ πολύ. Ναι δεν υπήρχε περίπτωση να πάω σε κάτι άλλο πέραν απο JVC, παρόλο που ο προηγούμενος με είχε ταλαιπωρήσει πάρα πολύ λειτουργικά.
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.537
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top