Ενισχυτές με vu-meters








PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.622
Reaction score
12.187







Μηνύματα
203
Reaction score
117
Η κατάστασή του είναι ΑΡΙΣΤΗ ! Αγοράσθηκε το 1984 και ήταν η παρέα κατά τα φοιτητικά χρόνια. Βραδιές πολλές παρέα με το ραδιόφωνο και εγγραφές επίσης σε άπειρες κασέτες! Δεν ταλαιπωρήθηκε ποτέ καθότι σε πολυκατοικία οι εντάσεις ήταν πάντα μικρές. Έπαιζε με τα ηχεία Technics SB-L200. Μετά περί το 1990 επέστρεψε στο πατρικό σπίτι και έμεινε πρακτικά σβηστό και κλεισμένο σε έπιπλο μέχρι φέτος... Βλέπετε νόμιζα ότι δεν ήταν HiEnd μηχάνημα... Κάποια μέρα πήρα την απόφαση να το φέρω σπίτι να το ακούσω, με αρκετή δυσπιστία για το αν θα μπορούσε να σταθεί επάξια δίπλα σε πιο σύγχρονα μηχανήματα. Λοιπόν έπαθα την πλάκα μου. Δεν πίστευα ότι είχα τέτοιο μηχάνημα. Το έβαλα με τα Energy C4 που έχω και επίσης με τα Audiovector S3 signature. Τι να πω. Το μηχάνημα έπαιζε μουσική! Αμέσως λοιπόν το έστειλα για πλήρη έλεγχο και αντικαταστάθηκαν όλοι οι πυκνωτές του. Επίσης ο φίλος που το περιποιήθηκε άλλαξε και τρία ολοκληρωμένα του με κάποια της Linear Technologies αν δεν κάνω λάθος. Το αποτέλεσμα: Το μηχάνημα δεν παίζεται !!! Νομίζω χωρίς καμία δόση υπερβολής είναι άριστο. Και τα 120 W/8Ω ανά κανάλι είναι αρκετά για να ξεσηκώσουν. Η πλάκα είναι ότι έκανα μεγάλο κύκλο για να επιστρέψω σε ένα μηχάνημα που πραγματικά από μια άποψη δεν θα χρειαζόταν να κοιτάξω αλλού. Αυτά έχουν όμως οι αναζητήσεις.
Θα βρω και φωτογραφίες του εσωτερικού του και θα βάλω.
 

Μηνύματα
203
Reaction score
117
Δίπλα στο CR-2040 είναι το XTZ cd player αναβαθμισμένο στο αναλογικό του στάδιο με πλακετάκια Burson . Καταπληκτικό αποτέλεσμα ! Το λέω διότι το συγκρίνω με το επίσης υπέροχο Sony 5400 es από κάτω. Στο τέλος το διπλό για εγγραφές!
Όταν τα ενισχυτικά είναι αστέρια αναδεικνύονται οι πηγές και η μουσική γεμίζει το χώρο. Έχω πληρώσει καλώδια, πολύπριζα κλπ Αυτό το σύστημα δε χρειάζεται τίποτα άλλο για να παίξει μουσική. Όχι ότι τα λοιπά αυτά δεν έχουν το ρόλο τους, απλά τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.
 

Attachments


Μηνύματα
5.775
Reaction score
1.186
Η κατάστασή του είναι ΑΡΙΣΤΗ ! Αγοράσθηκε το 1984 και ήταν η παρέα κατά τα φοιτητικά χρόνια. Βραδιές πολλές παρέα με το ραδιόφωνο και εγγραφές επίσης σε άπειρες κασέτες! Δεν ταλαιπωρήθηκε ποτέ καθότι σε πολυκατοικία οι εντάσεις ήταν πάντα μικρές. Έπαιζε με τα ηχεία Technics SB-L200. Μετά περί το 1990 επέστρεψε στο πατρικό σπίτι και έμεινε πρακτικά σβηστό και κλεισμένο σε έπιπλο μέχρι φέτος... Βλέπετε νόμιζα ότι δεν ήταν HiEnd μηχάνημα... Κάποια μέρα πήρα την απόφαση να το φέρω σπίτι να το ακούσω, με αρκετή δυσπιστία για το αν θα μπορούσε να σταθεί επάξια δίπλα σε πιο σύγχρονα μηχανήματα. Λοιπόν έπαθα την πλάκα μου. Δεν πίστευα ότι είχα τέτοιο μηχάνημα. Το έβαλα με τα Energy C4 που έχω και επίσης με τα Audiovector S3 signature. Τι να πω. Το μηχάνημα έπαιζε μουσική!
Μάλιστα.... Αυτό το μηχάνημα παίζει μουσική για 31 χρόνια μέχρι σήμερα και σίγουρα θα παίζει για ακόμα άλλα τόσα, τουλάχιστον. Υπήρχε κάποτε η ψευδαίσθηση πως κάθε καινούργιο μηχάνημα ήταν καλύτερο και πιο εξελιγμένο από τα προηγούμενα. Ειδικά την 10ετία του '90 με τα «φωτάκια» και τα «κολπάκια» πολύς κόσμος έπεσε στην παγίδα να πετάξει ή να παροπλίσει πραγματικά πολύ καλά μηχανήματα για να αποδειχθεί αργότερα πως τα ακριβοπληρωμένα «εξελιγμένα» μηχανήματα που πήρε ήταν μούφες!
Γι αυτό σού είπα να τον χαίρεσαι και να το προσέχεις ως κόρη οφθαλμού γιατί σήμερα δύσκολα βρίσκεις πλέον τέτοια μηχανήματα.... Αυτός θα παίζει μουσική και θα «βάζει τα γυαλιά» για 10ετίες ακόμα σε μηχανήματα που δεν έχουν καν σχεδιαστεί σήμερα.
 


Μηνύματα
203
Reaction score
117
Σήμερα έκανα μια ανασκαφή στο πατρικό μου... Κλεισμένο σε ντουλάπι για 2-3 δεκαετίες ήρθε στο φως! Αγορασμένο το 1970 από τον πατέρα μου. Το έβαλα στην πρίζα και είπα να το ανάψω, ευτυχώς δεν έβγαλε καπνό. Όμως δεν άναψαν οι όμορφες βελόνες του. Οι φωτογραφίες είναι του μηχανήματος πλην εκείνης με τους φωτισμένους δείκτες που την κατέβασα για να υπάρχει η πλήρης εικόνα του.
 

Attachments


Μηνύματα
203
Reaction score
117
Συνδέσεις DIN παντού και φις για τα ηχεία. Υπάρχει και το μικρόφωνό του, πρακτικά αχρησιμοποίητο εάν εξαιρέσει κανείς τις πλάκες που κάναμε πιτσιρικάδες με τον αδερφό μου (υπάρχει υποδοχή στο εμπρός μέρος).
 

Attachments



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.325
Μηνύματα
2.858.591
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top