Καλώδιο RF τηλεοπτικού σήματος

Μηνύματα
55
Reaction score
11
Αντί των παραδοσιακών βυσμάτων για σύνδεση της μπρίζας TV με την τηλεόραση, υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις?
Εξηγώ: Τα κλασσικά βύσματα RF που χρησιμοποιώ (κεντρικός αγωγός βιδωτός πλεντάζ φωλιασμένο) παρουσιάζουν μερικές φορές ανεξήγητες απώλειες σήματος με αποτέλεσμα να πρέπει να δοκιμάζω το φις σε δίαφορες θέσης στην μπρίζα μέχρι να πάρω καλό σήμα. Το καλώδιο επίσης είναι αρκετά άκαμπτο με αποτέλεσμα να κάνω μεγάλες διαδρομές και να εξέχει πολύ από τον τοίχο. Δεν ξέρω αν υπάρχουν λύσεις όπως στα καλώδια δορυφορικό σήματος, τύπου F αν δεν κάνω λάθος και αν μπορώ να επιλέξω μικρότερης διαμέτρου καλώδιο με μεγαλύτερη ευκαμψία. Καταλαβαίνω ότι στην απόληξη του καλωδίου πρέπει να έχω αντάπτορες για να συνδεθεί στην μπρίζα τοίχου και την TV.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 

Μηνύματα
363
Reaction score
47
Υπάρχουν καλώδια πιο εύκαμπτα (και "επώνυμα") που κάνουν για λήψη τηλεοπτικού & δορυφορικού σήματος, αλλά όλα έχουν την ίδια ομοαξονική κατασκευή. Μπορείς ομως να βρείς και καλύτερα βύσματα...
[DOUBLEPOST=1456670132][/DOUBLEPOST]και τωρα πρόσεξα οτι το θεμα ειναι αρχαίο...
 

Μηνύματα
1.002
Reaction score
1.163
Υπαρχουν και βυσματα RF γωνιακα, με τα οποια το καλωδιο δεν προεξεχει του τοιχου. Οσο για αυτο που αναφερεις (δοκιμαζεις γωνιες κλησης για καλο σημα) οφειλεται σε κακη επαφη, και μπορει να φταιει ειτε η συνδεση του βυσματος ειτε η μπριζα.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.110
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top