ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service Marantz PM60100SE
οι Marantz αυτης της σειρας αφησαν εποχη .Οι εκδοσεις KI signature που ηταν Εγγλεζικο παιχνιδι ενω οι SE ηταν απο το Ιαπωνικο εργοστασιο ηταν οι βελτιωμενες εκδοσεις του ιδιου μηχανηματος .

Οι βελτιωσεις κυριως ειχαν να κανουν με την αισθητικη οπου υπηρχε επιμεταλλωση στο χρωμα του χαλκου και ΟΧΙ το σασσι δεν ηταν ποτε χαλκινο η επιχαλκωμενο Η επιμεταλλωση ειναι αλλη διαδικασια με χημικο τροπο και ευκολα μπορει να εχει εικονα χαλκου μπρουντζου η αλουμινιου . Για το τεχνικο κομματι καποιος θα επρεπε να γνωριζει οτι η καλυτερη θωρακιση γινεται με απλο σιδερο ενω ο χαλκος ειναι σαφως πιο αγωγιμος αλλα αυτο σε αυτη την περιπτωση ειναι αδιαφορο , Για αλουμινιο δεν το συζηταμε καν απο πλευρας θωρακισης . Αρα η κινηση ειναι καθαρα για λογος εντυπωσιασμου .

Πραγματικα το ανοιγεις και θαμπωνεσαι απο την εικονα και μονο . Δεν εψαξα σε βαθος να δω εαν ο μετασχηματιστης ο οποιος ειναι στρογγυλος σε σχεση με τα κοινα μοντελα ο οποιος δειχνει και αυτος να ειναι τυλιγμενος με χαλκοταινια αν τελικα ειναι πραγματικη χαλκοταινια η πλαστικη με χρωμα χαλκου .

Το μηχανημα εχει υποστει και αλλες βελτιωσεις μονο σε πυκνωτες οπου κυριαρχουν silmic σε ολο το μηχανημα ενω γενικα η κατασκευη ειναι προσεγμενη αν και οι επιλογες που εχουν γινει στις τιμες των πυκνωτων αγγιζουν πολλες φορες ακροτητες που ισως να μην εχουν ουσια πλην ομως τελικα δεν κανουν και κακο .

Τα περισσοτερα της σειρας ειναι χαμηλης ισχυος και γενικα δεν εχουν και καμμια τρελλη ικανοτητα οδηγησης σε τυχον δυσκολα φορτια κλπ και ειναι στοχευμενα ωστε να παιζουν σε χαμηλη ισχυ με προφανως μεγαλα και ευαισθητα ηχεια με λιγοτερο απο 1W Σε ταξη Α ( εκτος 2 μοντελων που παρεχουν δυνατοτητα υψηλης πολωσης αλλα οχι σε ταξη Α με δυνατοτητα επιλογης ) Οταν παιζουν στο Sweet spot ο ηχος τους εχει εναν ιδιαιτερο τονο και εξαιρετικα γεματο ζεστο και φιλικο ηχο που σε προσεγγιζει αμεσα χωρις να ενοχλει που καθιστα το μηχανημα ιδανικο για μακροχρονες ξεκουραστες ακροασεις σε χαμηλη ισχυ .

Μεγαλη προιστορια σε θεματα που αφορουν τον ρελε και ενω δειχνει να ειναι κατασκευασμενος απο σοβαρο κατασκευστη τελικα η επιλογη ηταν λαθος και αποτελει κλασσικο προβλημα σε αυτους τους ενισχυτες . Επισης ολη η σειρα εαν εκτεθει σε σχετικα υψηλες θερμοκρασιες, χωρους που δεν αεριζονται κλπ δημιουργουν ψυχρες κολλησεις ευκολα και παντου σε συνδυασμο με το οτι ειναι κατασκευσμενα σε μπανιο κολλησεων και η αρχικη ποσοστητα που εκατσε πανω ειναι οριακα λιγη .

Ο συγκεκριμενος ειχε και τον επιλογεα εισοδων κατεστραμενο ο οποιος αρχικα ηταν φιλοσοφιας ντιζας ωστε να μην κυκλοφορουν τα σηματα των εισοδων μεχρι την προσοψη και να βελτιωθει η εικονα του μηχανηματος σε συνακροαση και υπερπηδηση θεμα γνωστο που πασχουν παρα πολλα μηχανηματα . Για λογος κοστους ο διακπτης αντικατασταθηκε με κοινο διακοπτη και καλωδιωση εφοσον ο αυθεντικος δεν υπαρχει και η μονη πιθανη περιπτωση επισκευης ηταν αυτη η πλακετακι με πανησυχο επιλογεα εισοδων με ρελεδες κοστους τυπου 80 ευρω ποσο μαλλον δυσαναλογο με το βαλαντιο του ακροατη .

Ναι σε αγορα μεταχειρισμενου ενα πολυ τιμιο μηχανημα
Ναι απο πλευρας επισκευης δεν εχει τιποτα το οποιο δεν μπορει να φιαχτει
Ναι και απο πλευρας ηχου κατω απο τις προυποθεσεις που περιγραφω παραπανω

Σακης Πετροπουλος

















 

Μηνύματα
608
Reaction score
580
Καλησπερα σε ολους .

Ανοιγω αυτο το ποστ με πρωτο σκοπο να παρουσιασω καποιες απο τις αναβαθμισεις και επισκευες που κανουμε με σκοπο να συζητησουμε μεσα σε αυτο τις επιδοσεις και τα διαφορα ταλεντα απο τα αγαπημενα μας μηχανηματα αλλα και σαν δευτερο στοχο αν καποιος χρειαστει βοηθεια σε τεχνικο επιπεδο ειναι παρα πανω απο καλοδεχουμενος να με παρει τηλεφωνο η να στειλει mail .

Να τονισω οτι σε οτι αφορα προδιαγραφες και βλαβες εχω απιστευτο θυμητικο και απο την αλλη συνηθως κραταω και σχηματικα απο τα μηχανηματα που επισκευαζω τα οποια φυσικα θα δωσω δωρεαν σε οποιον χρειαστει ...

παμε λοιπον ...
Ελα και σας εψαχνα......http://www.avsite.gr/forum/threads/βοηθεια-χωριανοι.143401/
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service πικαπ Thorens TD166MKII
Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι το βινύλιο επιστρέφει . Εγώ θα έλεγα ότι πάντα εδώ ήταν αλλά καλό είναι ότι και άλλοι άνθρωποι ξανά ασχολούνται με το πικάπ τους ενώ νεότεροι που δεν είχαν ιδέα ξεκινάνε τώρα από την αρχή .

Το TD 166 MKII είναι ένα μέσο πικάπ θα έλεγα και σε μέση τιμή και έχει καλά χαρακτηριστικά σε σχέση με την τιμή του και τον ανταγωνισμό ενώ σαν μεταχειρισμένο θα το βρει κάποιος στην κατηγορία του μάλλον ακριβού αν και σε γενικές γραμμές αξίζει τα λεφτά του .

Κίνηση με ιμάντα , μοτέρ το όποιο είναι τροφοδοτούμενο από το δίκτυο και εδώ να προσθέσω μια και αρκετοί έχουν την απορία ότι η σταθερότητα των στροφων αυτού του κινητήρα είναι άμεσα συνδεμένη με την συχνότητα του δικτύου και όχι με την τάση . Ακόμα και ένα η τάση λειτουργίας πέσει σχεδόν στο μισό το πικάπ θα συνεχίσει να έχει σταθερές στροφές και σωστές .

Δυνατό χαρτί ο βραχίονας ο οποίος εκτός από όλες τις ρυθμίσεις που παίρνει και άρα με άνεση υποστηρίζει κάθε φύσης κεφαλη αλλά και προσφέρεται για διάφορα παιχνίδια με το βάρος το antiscating και τις γωνίες .

Θεωρώ μείον το διαιρούμενο πλατό και θα μου άρεσαν τα πράγματα να είναι πιο solid ενώ το πηγάδι και η στιριξη του είναι επαρκείς αλλά όχι κορυφαία .
Κατασκευή και ανάρτηση δεν θα έλεγα ότι δεν είναι εξαρτημένη από το χώρο στο 100% αλλά συγκριτικά με την τιμή του και τον ανταγωνισμό θα έλεγα ότι είναι συγκριτικά μακραν καλύτερη .

Θλιβερό είναι το καλώδιο και τα βύσματα τα οποία έχει από κατασκευής του και ως στάνταρ πρακτική ξηλώνονται για καλύτερα σε κάθε ένα που έρχεται για σέρβις μια και πάνω από το 60% που έρχονται έχουν και κομμένο καλώδιο σε ένα από τα δυο βύσματα .

Προβλήματα που συναντάμε μαζί τους είναι φυσικά ο ιμάντας όπου ο εργοστασιακός είναι λιγάκι τσιμπημένος πλην όμως αξίζει τον κόπο γιατί είναι ιδιαίτερα μαλακός και φυσικά μεταφέρει σαφώς λιγότερους κραδασμούς από τους εμπορίου στο πλατό .
Θέματα βραχίονα ελάχιστα αλλά υπαρκτά ρυθμίσεις αναλόγως της κεφαλης που φέρει ενώ συχνά υπάρχουν θέματα επαφών σε διάφορα σημεία , ηλεκτρολογικής φύσεως προβλήματα από κάτω ενώ τα όποια λιπαντικά υπάρχουν μέσα θα αφαιρεθούν και αφού πλυθούν όλα τα υπολείμματα το γράσο θα αντικατασταθεί με γράσο της Hitachi που παρέχει ( πλέον ) το πλεονέκτημα ότι δεν πετρώνει σε βάθος χρόνου αλλά και το κυριότερο δεν καίει και δεν ξεραίνει τα πλαστικά μέρη .

Ναι σε αγορά μεταχειρισμένου θα βρεθεί συγκριτικά σε νορμαλ τιμη .
Ναι από πλευράς επισκευής 100% επισκευασιμο και απο πλευρας μοτέρ ελάχιστα έως κανένα είχαν προβλήματα
Ναι από πλευράς ήχου απόλυτα τίμιο και λειτουργικό .

Σακης Πετροπουλος













 

K

kimon

Guest
Συμβαίνει να έχω από το 1993 αυτό το μοντέλο στην εκδοση V (χωρίς βραχίονα) και του έβαλα τον Grace G 707b.Δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό.Πάντως,ρε παιδί μου,ο μηχανισμός αλλαγής στροφών,σε σχέση με τα γιαπωνέζικα,νομίζεις ότι φτειάχτηκε από τα χεράκια κάποιου...Κλίγκον!
 





east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service προενισχυτη Adcom GFP555 II
Ο συγκεκριμένος προενισχυτης βρίσκεται στην ιδια λογική μάλλον αποτυχίας θα έλεγα όπως όλα τα αδελφάκια του που κινήθηκαν στην δια λογική και στην ιδία θέση κατασκευής . Αντίστοιχα ο κορυφαίος ενισχυτής της Luxman o Μ03 , της Sanyo Plus 55 είχαν όλοι τα αδελφάκια τους σαν προενισχυτες και σαν πληρη πλέον σειρά .
Οι κριτικές που μάζεψαν και ο C02 Luxman , και ο C55 της Sanyo αλλά και ο 555 της Adcom αλλά και διάφοροι άλλοι πχ από την Rotel εκείνη την εποχή ήταν σχετικά κακές και τέλος πάντων η κοινή εικόνα ήταν ότι οι προενισχυτες είναι δυσανάλογα κακοί σε σχέση με τους ενισχυτές.
ΘΑ έλεγα ότι αν κάποιος κοιτούσε στα σημεία κάθε έναν από αυτούς υπήρχαν πάρα πολύ καλά σημεία αλλά το σύνολο ήταν μάλλον κακό το κάθε ένα από αυτά για δικούς του λογούς .
Θεωρώ πιθανό ότι είναι μακραν ευκολότερο να φτιάξεις ενισχυτή σε σχέση με έναν προενισχυτη που περιέχει τα πάντα μέσα μαζί και το Phono stage το οποίο θα έπρεπε να είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνο του .
Στην ίδια λογική λοιπόν κινήθηκε και η Adcom σε αυτό το μοντέλο που σημαίνει ότι :
–Το Phono stage δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο επαρκές και ακριβές για τα κονσουμεραδικα δεδομένα αλλά σαφώς έχουμε δει καλύτερες υλοποιήσεις σε μάλλον πιο φθηνό μηχανήματα .
–Η επιλογή εισόδων γίνεται από συρόμενο διακόπτη της Alps αρκετό , ανεκτό, αποδεκτό πλην όμως η συγκεκριμένη επιλογή έχει χαμηλές επιδόσεις σε συνακρόαση και υπερπήδηση , αυξημένες επαγωγές και φυσικά αδυναμία φίμωσης των μη ενεργών εισόδων
–Ο προενισχυτης και ο ενισχυτής γραμμής είναι συγκαταβατικά φτιαγμένοι και οι επιδόσεις τους σταματαν στο ίδιο σημείο με την επιλογή συγκαταβατικών εξαρτημάτων .
–Η τροφοδοσία είναι επαρκείς μεν , άνω του μετρίου για το είδος του μηχανήματος αλλά σε συνδυασμό με την μέτρια δόμηση και την μέτρια διανομή το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που λέμε συνταρακτικό .
Συμπέρασμα είναι ότι ο προενισχυτης αυτός είναι ένα μέτριο μηχάνημα στην κατηγορία του . σωστά έχει κριθεί δυσανάλογα κακός σε σχέση με τον ενισχυτή που πήγαινε ταίρι ενώ σαν μηχάνημα η θέση του είναι πολύ ψηλότερα από τους προενισχυτες που θα βρίσκαμε μέσα σε ένα κοινό κονσουμερ ολοκληρωμένο μηχάνημα .
Στα θετικά του είναι η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής που σημαίνει ότι είναι ένα μηχάνημα το οποίο δύσκολα θα πάθει ζημιές .
Ναι σε αγορά μεταχειρισμένου με την αποδοχή ότι είναι στα όρια του να είναι Upper HIFI
Ναι από πλευράς επισκευής είναι απίθανο να έχει κατι που δεν μπορει να επισκευαστει
Ναι και από πλευρας ηχου ένα τιμιο μηχανημα με καλες επιδοσεις για HIFI αλλα τιποτα απολυτως παραπανω .

Φιλικά
Σάκης Πετρόπουλος









 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service ενισχυτη NAD 3140
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους .
Με μια διάθεση για χιούμορ βρισκόμαστε στην εποχή που η NAD εφόσον ήδη είχε φτιάξει τον 3020 και τα αδελφάκια του , τον ενισχυτή του λαού , δλδ ένα concept που έλεγε ότι ένας ενισχυτής μπορεί να είναι φτιαγμένος με πολύ απλά υλικά και αρκεί αν είναι σωστά σχεδιασμένος για να παίζει πραγματικά πολύ ωραία… Πράγμα που φυσικά οι Ιάπωνες είχαν ενσωματωμένο στα μηχανήματα τους τουλάχιστον 10 χρόνια πριν .

Τα επόμενα βήματα όμως για την NAD έπρεπε να έχουν κάτι καλύτερο γιατί αρχικά το concept δεν είχε τίποτα παραπάνω να προσφέρει , και από την άλλη ανακάλυψαν ότι δούλευαν σε ένα concept που το είχαν δουλέψει και άλλοι και μάλιστα πιο επιτυχημένα .

Έτσι θεωρώντας ότι η τάξη ΑΒ βρίσκεται , βρισκόταν , θα βρίσκεται σε τέλμα αποφάσισαν να ρίξουν το βάρος του στην τροφοδοσία ( αντίστοιχες ανησυχίες είχε και ο CArver εκείνη την εποχή αλλά μόνο για λόγους βαθμού απόδοσης ) και προχώρησαν στην δημιουργία τοπικής τροφοδοσίας με διάφορες τάσεις στα διάφορα στάδια του μηχανήματος . Χρησιμοποίησαν όλα τα διαθέσιμα κολπα σταθεροποιησης και πολλαπλασιαστή χωρητικότητας και επειδή το μηχάνημα ήταν του λαού έτσι και οι πυκνωτές που χρησιμοποίησαν ήταν του λαού με τα ανάλογα αποτελέσματα που θα δούμε στις φωτογραφίες .

Σε ότι αφορά την σχεδίαση η ιδέα είναι καλή και ανήκει στην «άλλη σχολή» Θέλω να πω ότι είναι πολύ καλή ιδέα η τοπική τροφοδοσία , έχει αμεσο impact στο ηχητικό αποτέλεσμα αλλά κρύβει μέσα του δεκάδες κινδύνους που είναι συνδεμένοι με την δομή και την τάξη που είναι σχεδιασμένο το μηχάνημα …Η αντίθετη σχολή κάνει ένα μονο τροφοδοτικό φροντίζει όλα να τροφοδοτηθούν με την ιδία βοηθητική τάση και απλά προσέχει την διανομή με λιγότερα προβλήματα αλλά και χειρότερο ήχο .

Στην πράξη η ιδέα τους και η υλοποίηση είναι πολύ καλή αλλά το μηχάνημα έπρεπε να αποκτήσει το διπλάσιο μέγεθος για να μπορέσει να δομηθεί σωστά . Αυτό σημαίνει άμεσο αντίκτυπο στο κόστος και άρα αυτό για μηχάνημα του λαού σε κομμουνιστική χώρα δεν παίζει το έπιασαν οι Ταϊβανέζοι και το έκαναν μέσα τρελλοκομείο . Σαν να μην φτάνει αυτό πριν βγει στην παραγωγη το έπιασαν οι Εγγλεζοι και του έδωσαν το final touch και εκεί ήταν που το πράγμα πήγε κάπως περίεργα .

Η πρώτη εικόνα που έχει ο ακροατής είναι ότι ο ήχος είναι επιτηδευμένος …κάτι υπάρχει στο σύνολο που δηλώνει τρανταχτά ανθρώπινη παρέμβαση , Το αποτέλεσμα είναι συμμαζεμένο και στρογγυλό στα άκρα οι τόνοι έχουν ωραίες έως περίεργες επεμβάσεις ,το μηχάνημα είναι άμεσα εξαρτημένο από το φορτίο , η παρουσία τοπικής τροφοδοσίας είναι προφανής σε πολλά από τα στάδια του μηχανήματος που έχουν διπλάσια ατάκα από τον ανταγωνισμό αλλά η συνολική εικόνα έχει κάτι το οποίο σε μπερδεύει .

Παρόλο ότι η ακρόαση είναι με τόνους στο μηδέν σου δίνεται η εντύπωση ότι μέσα στο μηχάνημα υπάρχει ένα EQ που δίνει μια πολύ συγκεκριμένη τονικότητα σε αυτό το μηχάνημα. Πράγμα το οποίο εμένα …δεν μου αρέσει . Είναι σίγουρο ότι σε συγκεκριμένες μουσικές με συγκεκριμένα ηχεία κλπ κλπ το αποτέλεσμα μπορεί να ειναι αρεστό πλην όμως κατά την άποψη μου θα έλεγα παραμένει επιτηδευμένο .











Πέρασαν αρκετά χρόνια ακόμα ώστε να περάσει και η NAD σε άλλα χέρια και να αρχίσει αυτού του είδους η πολυπλοκότητα και επιτήδευση αν περάσει σε μια φάση εξομάλυνσης , όμως μετά από αυτά τα μηχανήματα τους δεν ήταν ποτέ του λαού …είχαν περάσει πλέον σε καταναλωτική φάση …

Όχι σε αγορά μεταχειρισμένου
Ναι από πλευράς επισκευής είναι επισκευασιμο αν και σε αυτή την ηλικία αναμένεται να είναι όπως στις φωτογραφίες
Όχι από πλευράς ήχου είναι μάλλον χαοτικό
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service XINDAK A600 e
Ενδιαφέρον μηχάνημα , ποιότητα κατασκευής σε σχέση με τον ανταγωνισμό αρκετά καλύτερη από αρκετά της αγοράς . Ενδιαφέρον mixmatching ημιαγωγών τα πρώτα στάδια με mje 340-350 transistor τα οποία είναι γνωστά για καλή ταχύτητα αλλά με μάλλον σκληρό χαρακτήρα σαφώς τα συναντάμε σε Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά μηχανήματα . Επόμενο στάδιο με MJ15030-31 της ONSEMI επίσης πολύ γνωστά με παρομοια χαρακτηριστικά και εξαιρετική αντοχή και στιβαρότητα αλλά με μια μάλλον κακή φήμη σε ότι αφορά τον “σκληρό” τους ήχο φαινόμενο το οποίο μπορεί να είναι προτέρημα σε κάποιον που ακούει αντίστοιχα ροκ metal, electronica κλπ ενώ μπορεί να είναι σοβαρό μειονέκτημα σε κάποιον οποίος ακούει τζαζακια και άλλα “soft” πράγματα .

Για να δώσω μια ακόμα ένδειξη για την σκληρότητα είναι ότι σε καμιά των περιπτώσεων δεν μπορείς να αλλάξεις αυτά τα τρανζίστορ σε ένα Ιαπωνικό μηχάνημα μια και ο ακροατής θα το καταλάβει αμέσως ότι σκλήρυνε ο ήχος .

Τα “σκληρά ” οδηγά καταλήγουν σε ένα πολύ γνωστό πακέτο μεγάλης ισχύος ανθεκτικότητας και στιβαρότητας από την Sanken 2SA1295 και 2SC3264Μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά του Luxman M03 … 8 Από αυτά παραδίδουν 160 w στα 8Ω σε υψηλή πόλωση τάξης ΑΒ όπου ένα αρκετά μεγάλο μέρος είναι σε καθαρή τάξη Α ( συγκριτικά )

Το εγχείρημα είναι ενδιαφέρον και ίσως και μοναδικό σαν επιλογή και θα υποθέσω ότι ο σχεδιαστής πάει με την λογική να πάρει σκληρό ήχο από τα οδηγά αλλά και στιβαρότητα ο οποίος θα μαλακώσει στην έξοδο από τα πολύ γλυκά Sanken . Θέλω να πιστεύω ότι σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό το έχουν επιτύχει , οι επιλογές δόμησης και τροφοδοσίας είναι πραγματικά αυτό που λέμε μπόλικες με 240,000uf στο τροφοδοτικό, dual mono κατασκευή το οποίο ισχύει και στην τροφοδοσία του προ .

Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό για μηχάνημα σχεδόν σε τάξη Α και δεν υποφέρει από τα θέματα ταχύτητας που υποφέρουν πολλά από τα αδελφάκια του με ΦΕΤ και άλλους περιορισμούς .ΘΑ έλεγα για το είδος του μηχανήματος είναι πολύ καλά φυλαγμενος και δεν “φωνάζει ” πουθενά .

ΤΑ συνοδευτικά χαίρουν αντίστοιχης κατασκευής και ποιότητας εξαιρετικός θα έλεγα ο προενισχυτης και η χρηστικότητα ενώ χίλια μπράβο, το μηχάνημα τους είναι φτιαγμένο με μια λογική τέτοια ώστε να μπορεί επιτέλους να επισκευαστεί .

Ένα σετακι τρανζίστορ εξόδου ( καθόλου φτηνά ) μαζί με δυο οδηγά ήταν το κοστοβορο αποτέλεσμα που είχε ένα κομματάκι σύρμα το οποίο έπεσε μέσα στο μηχάνημα …στο σημείο που έγινε το κακό η χαλκομπαρα που φιλοξενεί οδηγά και εξόδου στην κυριολεξία ράφτηκε .

Λέω μια τελευταία λέξη για την σχέση τιμής απόδοσης που υπολογίζεται με την παρακάτω λογική : Αν κάποιος κάνει το μηχάνημα τεύχη και υπολογίσει την αξία του υλικού σαν κόστος κτήσης σαν προϊόν θα δει κάποιος ότι αντιπροσωπεύουν σαφώς πάνω από το 50% της λιανικής τιμής του προϊόντος Αυτό σημαίνει ότι διατίθεται στην αγορά σε πάρα πολύ λογική τιμή για το είδος του μηχανήματος . Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας ενώ το σασί είναι απλά υποδειγματικό όχι μόνο σε όψη αλλά και σε ποιότητα κατασκευής .

Ναι σε αγορά μεταχειρισμένου θα βρεθεί σε λογική τιμή και θα αξίζει τε λεφτα του .
Ναι από πλευράς επισκευής όχι μόνο έχει σχεδιαστεί για να επισκευάζεται αλλά και τα ανταλλακτικά του θα βρεθούν εύκολα μια και η υποστήριξη και στην Ελλάδα ειναι παρα πολυ καλη και φιλικη απο την auditorium.gr ενώ η στατιστική λέει ότι τα νούμερα που έρχονται για σέρβις για την ώρα παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά .
Ναι και από πλευράς ήχου δείχνει να έχει πολλά από τα προβλήματα της τάξης Α λυμένα .

Σάκης Πετρόπουλος








 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Ξεκιναει σιγα σιγα μια προσπαθεια μας στα μεταχειρισμενα . Αυτη την στιγμη υπαρχουν διαθεσιμα περισσοτερα απο 300 κομματια αλλα το data entry θα παρει αρκετο χρονο ακομα . Ριξτε μια ματια μπορει να υπαρχει κατι που σας ενδιαφερει http://www.eastelectronics.gr/used-hifi-for-sale/

Φυσικα ολα τα μηχανηματα ειναι περασμενα απο ολους τους απαραιτητους ελεγχους και σερβις και θα διατεθουν με γραπτη εγγυηση ,

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Μεγαλο αλλα απολαυστικο θα ελεγα

Rotel RA 2030
Παντα θεωρουσα την δουλεια μου διασκεδαση , παντα περνουσα καλα μαζι της. Καθε μερα που ερχεται υπαρχει και κατι καινουργιο να σε κανει να νιωσεις ομορφα . Καθε μερα με κατι που θα σου φιαξει την μερα .

Δεν ειναι θεση μου μου να ασκω κριτικη σε συναδελφους . Αντιθετως θα ηταν μεγαλη μου ευχαριστηση να δεχομαι κριτικη , και τεχνικα σχολια απο ανθρωπους που τελικα θα με κανουν καλυτερο τεχνικο αφου καποιος θα βρεθει να μου υποδειξει οτι κατι εχω κανει λαθος η εχω προσεγγισει το θεμα απο λαθος σκοπια . Τελικα μετα απο κατι τετοιο εγω θα ειμαι και θα αισθανομαι κερδισμενος .

Αφιερωνω εκτεταμενη αναφορα σε αυτο το μηχανημα που εχει παει καπου αλλου για αλλαγη πυκνωτων χρεωθηκε ενα Α ποσο και ηρθε σε μας μετα απο λιγο καιρο με διαφορα προβληματα τα οποια ειμαι υποχρεωμενος να παρουσιασω και να αφησω στην κριση του ακροατη/μελους τα παρα περα .

Αρχικα στο μηχανημα δεν εχει αλλαχτει κανενας πυκνωτης, ποτε και σε κανενα σημειο του μηχανηματος πιθανον εκτος απο δυο μικρους . Οι παρακατω φωτογραφιες πιστοποιουν τα λεγομενα μου οχι μονο απο την εικονα των πυκνωτων αλλα και απο την εικονα του τυπωμενου η οποια ξεκαθαρα οπου δεν εχει μπει κολληση φυσικα ειναι θαμπη απο τον χρονο και το πλυσιμο που αρχικα ειχε απο το εργοστασιο .

Περα απο αυτο καθως και τις βιδες απο τα modules οι οποιες ειχαν σφραγιστικο βερνικι πανω τους πραγμα που δειχνει οτι ποτε δεν ξεβιδωθηκαν υπαρχουν και αρκετα αλλα πραγματα σε αυτη την δουλεια που πολλοι θα θεωρησουν τουλαχιστον παραξενα .

Μερικες φωτογραφιες απο τις βιδες των module που δεν εχουν ανοιχτει ποτε :

Ακολουθουν μερικες φωτο απο τους κεντρικους πυκνωτες του μηχανηματος .Απο τις φωτογραφιες προφανως δεν σηκωνει κουβεντα οτι δεν εχουν αλλαχτει ποτε γιατι εκτος απο τις εργοστασιακες κολλησεις υπαρχει ακομα πανω τους πρασινο βερνικι που σημαινει οτι η κολληση αυτη εχει περασει ελεγχο απο καποιον τεχνικο . Φυσικα πυκνωτες 15,000uf /50v σημερα με αυτο το ποδι δεν βγαινουν απο την Nippon εχουμε snap η βιδα …τιποτα αλλο . Η δε σκονη και φθορα του χρονου ειναι το κερασακι στην τουρτα .



Ακολουθουν φωτο που δειχνουν οτι το εργοστασιακο καλωδιο μηκους 15 εκατοστων απο τα βυσματα μεχρι τον τελικο εχει αντικατασταθει με κατι αλλο και θα πρεπει να υποθεσω οτι αυτο ειναι μεσα στα πλαισια της “αναβαθμισης” .
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107


Ακολουθουν μπολικες φωτο απο την πλακετα που φιλοξενει το επιμερους τροφοδοτικο για τον προενισχυτη και το κυκλωμα της προστασιας του ενισχυτη . Θα τονισω εδω οτι εκτος του οτι η συγκεκριμενη πλακετα ειναι ενα εξαιρετικα νευραλγικο σημειο του ενισχυτη , ειδικα σε αυτες που στεκονται καθετα η αλλαγη των πυκνωτων ειναι απλα μονοδρομος μετα απο 35-40 χρονια οριζοντιας τοποθετησης . Δεν εχει αλλαχτει μα ουτε ενας ενω δειχνει οτι σε καποια φαση στο μακρυνο παρελθον ειχαν ταιστει οι κολλησεις στα τρανζιστορ σταθεροποιησης του τροφοδοτικου .

 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Φυσικα δεν συζηταμε οτι σε αντισοτιχες περιπτωσεις μεγαλης ηλικιας η αντικατασταση του ρελε της προστασιας ειναι επισης μονοδρομος . Συνηθως οι επαφες μαυριζουν και συχνα σε χαμηλη ενταση χανεις ενα απο τα δυο καναλια . Μετα την αλλαγη εγχειρησα τον παλιο να δω τι γινεται μεσα και η αληθεια ειναι οτι δεν ειδα πολυ σοβαρα προβληματα εκτος απο μαυρισμενο το ενα σετ επαφων ( λιγο ) αλλα για 4,40 ευρω δεν νομιζω οτι το συζηταει κανεις .


Φυσικα σε εναν ενισχυτη αυτης της κατηγοριας ποιοτητας κατασκευης και τιμης ειναι απλα δεδομενο οτι οποια ανοιχτα ρυθμιστικα θα ειναι οξειδωμενα σε βαθμο που δεν θα μπορουν να παρεχουν εγγυημενη σταθεροτητα στις ρυθμισεις . Συχνα αρκει ενας απλος καθαρισμος με το μηχανημα υπερηχων αλλα σιγουρα για 80 λεπτα το τεμαχιο βαζεις σφραγισμενα και τελειωνει η ιστορια Χειροτερη παγιδα ειναι τα κλειστα Ιαπωνικα τριμμερ ρυθμισης τα οποια ειναι μεν κλειστα και δεν βαζουν σκονη αλλα και αυτα υποφερουν απο οξειδωση στα επαργυρα τους μερη .


Ενα παραξενο της ιστοριας ..Οπως αναφερα δεν βρηκα κανενα ηλεκτρολυτικο πουθενα αλλαγμενο Εκτος απο την πλακετα του τελικου οπου εδειχνε να εχουν ξεκολληθει 2 πυκνωτες οι οποιοι ξαναμπηκαν στην θεση τους ενω δυο ακομα εδειχνε να εχουν αντικατασταθει αλλα με ενα twist . Καποιος ειχε βγαλει το δερμα οπως λεμε των πυκνωτων και αρα κανενας δεν μπορει να ξερει την μαρκα , τιμη , ποιοτητα του συγκεριμενου εξαρτηματος , και ειχε αντικαταστησει το “δερμα” με μαυρο θερμοσυστελλομενο μακαρονι . Η τεχνικη αυτη με ξεπερναει και δεν εχω τις γνωσεις να γνωριζω ποιο ακριβως ειναι το κερδος απο μια τετοια κινηση .




Προσθετω μερικες ακομα ανατριχιαστικες λεπτομεριες απο τον Vbe multiplier η αλλιως τον θερμοστατη του ενος καναλιου . Παρατηρω οτι τα εργοστασιακα καλωδια δεν υπαρχουν πλεον και εχουν αντικατασταθει με κατι αλλο . Δυστυχως ειναι γνωστη περιπτωση και σιγουρα εχει συμβει σε καποιον απο εμας να κοπουν τα καλωδια στην ριζα του θερμοστατη ( εξαρτημα τριπλοδιοδος που δεν υπαρχει πουθενα για να αντικατασταθει )

Αν καποιος τεχνικος σου πει οτι δεν του εχει τυχει απλα σου λεει ψεμματα . Αυτο ομως ειναι ανθρωπινο λαθος θα μπορουσε να συμβει στον καθενα . Το προβλημα και το λαθος ειναι οτι αφου αποκατασταθηκε η μικρη βλαβη στον θερμοστατη δυστυχως αυτος αντι να βιδωθει στην ψυκτρα οπως και ο αντιστοιχος του αλλου καναλιου ωστε να αισθανεται την θερμοκρασια του καναλιου και να ρυθμιζει την πολωση αναλογα τελικα βιδωθηκε στην λαμαρινα που χωριζει την ψυκτρα με την πλακετα . Συμπηρωσε οτι στα πλαισια της αναβαθμισης οι πολωσεις ειχαν ανεβει στον ουρανο με σκοπο να κερδισει ισως 1-2 W σε ταξη Α παραπανω σε εναν ενισχυτη ομως που δεν εχει σχεδιαστει για κατι τετοιο , δεν εχει την ψυξη και τα μετρα ασφαλειας για κατι τετοιο , ειναι σεταρισμενος στα 220 ενω η ταση στις μερες μας ειναι 230-240 και ενω εχει την δυνατοτητα να ρυθμιστει στα 240….Απλα Συνταγη καταστροφης ….



Για την γενικοτερη βιομηχανικη μπιχλα που υπηρχε μεσα στο μηχανημα απλα δεν θα σχολιασω ….



Θα ακολουθησει ενα part 2 μετα την αποκατασταση ολων των παραπανω .

Φιλικα

Σακης Πετροπουλος
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.351
Reaction score
79.345
Τρελό πανηγύρι!
Αγαπητοί φίλοι, εγω είμαι ο παθών ...
Εχω πολλα να συμπληρώσω στα ανωτέρω, αφού ολοκληρωθεί η παρουσίαση αλλα και η επισκευή απο τον κ.Πετροπουλο....
Μονο προς το παρον και για να κανω τον δικηγόρο του διαβολου, να σημειώσω πως εγω ζήτησα απο τον προηγούμενο τεχνικό ( με πολλα ερωτηματικά) να δώσει περισσότερο βάρος στον τελικό ενισχυτη μιας και έτσι εχω σκοπό να τον χρησιμοποιήσω...για τα υπόλοιπα, αλλα και για αλλα μη τεχνικά ζητήματα θα σας ενημερώσω αφού αναστηθεί ο ενισχυτής μου...φαντάζομαι επίσης πως οι Θεσσαλονικείς θα θελήσουν να μάθουν ποιον να αποφεύγουν!
Συνεχίζεται....
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Μετα την αποκατασταση των παραπανω σε απλα και ευκολα βηματα , καινουργιοi πυκνωτες βιδας 15,000uf/100v για το κυριο τροφοδοτικο , αντικατασταση ολων των αλλων πυκνωτων του επειμερους τροφοδοτικου , αντκατασταση του ρελε , των ρυθμιστικων με κλειστου τυπου , του ''συρματος" που ειχε στο star ground με μια ευτραφεστατη χαλκομπαρα , Ενα συμμαζεμα της καλωδιωσης μια και τοτε εκεινη την εποχη η Rotel δεν εδινε και πολυ σημασια ενω στα επομενα μηχανηματα της τα ανοιγες και ηταν μεσα εκκλησια ....

Οι ρυθμισεις του μηχανηματος ηρθαν πολυ ευκολα , επιβαιβεωθηκε οτι απο το προηγουμενο σερβις εφυγε με πολωση τριπλασια απο αυτην που οριζει ο κατασκευαστης πραγμα επικυνδυνο για αυτο το μηχανημα , ενω οι μετρησεις του σε οτι αφορα την ταχυτητα και το ευρος ειναι κατα 99% συμφωνα με το σερβις μανουαλ .

Προεκυψε ελαφρια διαρροη σε τρανσιστορ του επιμερους τροφοδοτικου το οποια αντικατασταθηκε χωρις προβλημα ενω αντικατασταθηκε και το καλωδιο τροφοδοσιας με κατι λιγακι πιο σοβαρο ενω δεν παραλειψα να σεταρω και ολο το μηχανημα να λειτουργει σε σημερινη ταση 240V .

Παρολο οτι προθεση του ακροατη ειναι να το χρησιμοποιησει ως τελικο φροντισαμε και τους προενισχυτες στον βαθμο που γινοταν ενω καθαριστικαν σχολαστικα τα περισσοτερα μερη του μηχανηματος . Οι μετρησεις του phono stage εδειξαν ερωτευσιμα αποτελεσματα ενω κατα ενα παραξενο τροπο ο θορυβος του ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα για το ειδος του μηχανημτος .

Μερικες φωτο απο το τελικο αποτελεσμα και ...καλοταξιδο !!!

DSC03471.JPG
DSC03469.JPG
DSC03470.JPG
DSC03472.JPG
DSC03473.JPG
DSC03471.JPG
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.344
Reaction score
125.285
Χαίρομαι πάντως που ο φίλος μας ο Δημήτρης, από σαλόνικα μπιτς, βρήκε επιτέλους λύση στο πρόβλημα του ενισχυτή του, το οποίο ΔΕΝ προϋπήρχε, αλλά δημιουργήθηκε από κάποιον ντόπιο "τεχνικό", που ντροπιάζει το επάγγελμα, καθώς όχι μόνο του είπε ψέμματα πως άλλαξε τους πυκνωτές τροφοδοσίας (γι'αυτό πήγε για "σέρβις" ο ενισχυτής, για "ρικάπινγκ", ψέμμα που βέβαια ήταν εμφανές από τις πρώτες φωτός που είδα κι εγώ πριν το μηχανάκι πάει βόλτα στην πρωτεύουσα), αλλά δημιούργησε και πρόβλημα στη λειτουργία του ενισχυτή, εκεί που δεν είχε! Μιλάμε για διάνοια...

χαχαχαχχαχαα, ρε τι τούβλα κυκλοφορούν ελεύθερα...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.191
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top