Sony KDL52W4500 ψόφια HDMI ports

Μηνύματα
55
Reaction score
18
Γεια σας,

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το νινί χτενίζεται θα μου πείτε, αλλά κοιτάμε πάντα μπροστά. Το λοιπόν, εδώ και κάμποσο καιρό άρχισε να κάνει κάτι τρελά η τηλεόραση και σιγά σιγά αντιλήφθηκα οτι ψόφησαν όλες οι HDMI θύρες της. Είχα και τις 3 κατειληιμμένες και κάθε τόσο και μια συσκευή εξαφανιζόταν μέχρι που καμμία πλέον δεν δίνει σήμα στην τηλεόραση (tv decoder, blu-ray ή xbox). Από αυτή τη συμπεριφορά συμπέρανα οτι κάτι φταίει με τα HDMI.

Πήρα τηλέφωνο την SONY εδώ (μένω εξωτερικό) και μου είπαν οτι έρχονται και παραλαμβάνουν και κάνουν έλεγχο και εαν η ζημιά είναι μέχρι 80€ το φτιάχνουν χωρίς έγκριση από τον πελάτη και για μεγαλύτερο ποσό παίρνουν πρώτα την έγκρισή μου. Αξίζει να πάω μέσω αυτής της οδού; Ebay κλπ δεν βρήκα κάτι εκτός από full boards στα ~ 200€!! Λέτε να πάει τόσο ψηλά η δουλειά; Μπορώ να βρω κάποιο board από άλλο μοντέλο και ίσως φθηνότερα ώστε να κάνω δουλειά; (και με την προϋπόθεση οτι δεν είναι δύσκολο να το αλλάξω μόνος με κάποιες βασικές γνώσεις)
 


gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.601
Reaction score
4.135
To πιθανότερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αλλαγή πλακέτας.Όταν αυτή είναι ξεχωριστή (για τις θύρες) τότε το κόστος είναι υποφερτό.Αν είναι μαζί με άλλα(όπως σε αρκετά μοντέλα της αγοράς) τότε ..πονάει.
Αν είναι κάποιο ακριβό μοντέλο τότε κινήσου καλύτερα μέσω της επίσημης οδού,ειδάλλως κοίτα για αυτόνομο τεχνικό όπου μπορεί να την γλυτώσεις με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.
 

Μηνύματα
55
Reaction score
18
Η τηλεόραση ήταν μια φορά και ένα καιρό ακριβή, τώρα κλείνει 4-5ετία, αλλά δεν έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις οπότε προτιμώ να την κρατήσω.

Απ'οτι 'εχω καταλάβει, όλα πρέπει να είναι πάνω σε ένα mainboard στην τηλεόραση. Αν πάω σε ανεξάρτητο τεχνικό, πάλι δεν θα πρέπει να το αντικαταστήσει; Θα μπορέσει να βρε κάτι τέτοιο σε τόσο παλιό μοντέλο χωρίς τις 200ρες του ebay ή μπορούν να επέμβουν πάνω στη μητρική; Αυτές τις μικρές τεχνικές λεπτομέρεις δεν γνωρίζω για να αποφασίσω πως να κινηθώ χωρίς να χαλάσω τσάμπα λεφτά από το budget των διακοπών!
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.297
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top