Live! Που πήγαμε και τι ακούσαμε...

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
2012, Λυκαβηττός - Dead Can Dance

Προσωπικά είναι μέσα στο προσωπικό μου top 3. Δεν υπάρχει λοιπόν αντικειμενικότης.
2 ώρες πραγματικής μυσταγωγίας. Οι 2 τους μπορούν να σε ταξιδέψουν στα πέρατα των εθνών. Καταπληκτικοί.
Τεραστιο γκρουπ πραγματικά και φοβεροί στην σκηνη, ταίριαζαν απόλυτα με το χώρο.
 




Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Μηνύματα
5.250
Reaction score
7.491
Massive Attack 2006 / Thievery Corporation 2011

Και οι 2 είναι πολύ δυνατές μπάντες. Αντίστοιχα δυνατά τα live τους. Πιο ατμοσφαιρικοί οι Massive Attack, πιο "γιορτή" οι Thievery.
 


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
cosmarpan έχεις κάνει 20 post και έχω ζηλέψει τα 21!!!!!!

:p
Με πολυ χοντρούς υπολογισμούς Gojakla, δεν καθαρίζω με τιποτα λιγότερο απο 500 posts εδω μεςα, υπομονή να εχεις ΕΣΥ και υγεία εγω. :lolsign::lol::D:drinks::roflmao:
 


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Gong - ΡΟΔΟΝ Club 4/11/2000

Ειχα βγαλει το εισιτήριο ενα μήνα πριν, μιας και πρόκειται για ενα απο τα 2-3 πιο αγαπημενα μου group. Η αναμονή μου φαίνονταν αιώνας, αν και ήξερα οτι η μαγεία είχε χαθεί εδω και πολλα χρονια, και ίσως να απογοητευομουν σφόδρα. Το βράδυ εκείνο έφτασε, μεχρι και την γυναίκα μου πηρα μαζι, αφου ξέρει την τρελλα μου γι'αυτους, και με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου, τοςο πολύς ηταν ο ενθουσιασμός. Κι ευτυχώς ολα πήγαν καλα τηρουμένων των αναλογιών, βεβαια. Μεςα σε απόλυτο σκοτάδι, ξαφνικά άναψαν τα φώτα, και εμφανίστηκε ο τρελό David Allen με μια άσπρη κελεμπία, ενα cd φορεμένο σαν μενταγιόν στο λαιμό :lol: και κάτασπρα μαλλιά βαμβάκι. Η δε ομοιότητα του με τον Καρβελλα εκπληκτική :lolsign:. Γυρνάω ρίχνω ενα βλέμμα στον κολλητό, κι επισης μεγαλο fan τους,τον Θανάση, και λυνομαςτε στα γέλια. Πίνω μια μπυρα σε χρόνο dt μονορούφι, και βγαίνει ταυτόχρονα και τη διαγαλαξιακη τρελό-μάγισσα Gilly Smith αρχίζοντας να απαγγέλει τους κοςμικους Της ψιθύρους, κι ολοι μαζι αρχίζουν να μας μεταφέρουν σε αλλους γαλαξίες. Ναι, μπορει να μην τους είδα οταν επρεπε, αλλα οταν τελείωσε η συναυλία ειχα ενα τεράστιο χαμόγελο,στα χείλη και ευχαριστούσα τον Θεό που με αξίωσε να τους δω έστω και μια φορα και μάλιστα χωρις να απογοητευτώ. Δεν ειναι και λιγο.



 



wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.876
Reaction score
20.367
Συναυλίες που πήγαμε με γονείς/θείους κτλ, αλλά είμασταν μικρά και δεν θυμόμαστε τίποτα, μετράνε;:D
 

Μηνύματα
388
Reaction score
107
nirvano nevermind tour 92
αρχικα στο ROSKILDE Δανια ιούνιο 92,
και μετα Αυγουστο αν θυμαμαι καλα στο READING Αγγλια,
ηταν η εποχη που το nevermind μπηκε στο cd player και βγηκε δυο χρονια μετα
απιστευτα live απο μεγαλη μπαντα
 

Μηνύματα
777
Reaction score
820
Έχω δει πάρα πολλές, αλλά αναφέρω τις 3 πιο σημαντικές για συναισθηματικούς κυρίως λόγους:

Police - Κλειστό Γήπεδο Sporting 1980
Rory Gallagher - Γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας 1981
Dire Straits - Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 1985
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Sting
Ευτυχώς εκεί δεν ήταν ο Νταλάρας γιατί δεν θα πήγαινα...
Έτσι την είχα πατήσει εγω όταν είχα δει Jethro Tull, την πρώτη φορά που είχαν έρθει νομίζω, πρέπει να ήταν τέλη δεκαετίας 1980, 1988 αν θυμάμαι καλά, στο Παλας, αλλα μην τομπαιρνεται πετρητοις :lol:δεν θυμάμαι, ήμουν λιαρδα :lolsign:, μπορεί και να κάνω λάθος, τέλος πάντων. Ξαφνικά ο φίλος μου ο Μητσος, μου λέει κοιτά 2 θέσεις μπροστά μας, ο Νταλαρας....όχι ρε π@υστη μου λέω, κι εδώ χώθηκε? το ξεχνάμε για λίγο, αλλα μετά απο κανα εικοσάλεπτο τρώμε την μεγάλη ψ@λια και να σου τον στην σκηνή δίπλα στον Anderson. Μια βδομάδα έκανα να ξεμεθυσω με τον μαλακα. Και καλά ο δικός μας μαλακας ο άλλος? για να τα λέμε όλα δηλαδή.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Nikki Sudden - support Villa 21 (1987) ΡΟΔΟΝ Club

Καταπληκτικοί οι Villa, αλλα ο Nikki μου δίδαξε εμένα προσωπικά τι έτσι ροκ'ν'ρολ εκείνο το αξέχαστο βράδυ. Τελείως λιώμα, βγήκε τρεκλίζοντας, όπως και το υπόλοιπο γκρουπ, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, ένας πραγματικός ροκ' ρόλερ, δυστυχώς τον έφαγε το χιόνι κι αυτόν, πολυ ευαίσθητη ψυχή, έξυπνος και ανήσυχο πνεύμα, δηλαδή ότι πρέπει για να την κανείς απο αυτό τον μάταιο κόσμο. Ταείπα για κανα τέταρτο μετά την συναυλία μαζί του στο bar, τον κέρασα κι ένα ποτακι, αμφιβάλω αν καταλάβαινε τίποτα.
 
Last edited:

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Television Personalities - support Purple Overdose (1987) ΡΟΔΟΝ club

Οι Purple Overdose ήταν στα ντουζίνα τους και θα εξελίσσονται σαν ακόμα πιο πολυ λίγα χρονια μετέπειτα, αν και έχω την αίσθηση ότι ποτέ στα live δεν αποτύπωναν τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες τους, που τις επιβεβαίωσαν βέβαια στουντιακα αργότερα με τα καταπληκτικά album τους, φτάνοντας να ειναι στα κορυφαία ψυχεδελικα-progressive groups του πλανήτη, και δικαίως.
Όσο για τους TV του Γιάννη Κεφάλα, τα λόγια περιττά νομίζω φετίχ των εφηβικών. Οι χρόνων και τους είχα στα 2 μέτρα, όλοι λιώμα κι αυτοί. Γεφύρωσαν όσο λίγο groups την παλιά 60's γενιά με την επερχόμενη. Ήταν παλιομοδίτες και σύγχρονοι ταυτόχρονα. Εκπληκτικοί πάνω στην σκηνή.
 

Μηνύματα
46
Reaction score
8
Uriah Heep στη Λαρισα στον "Μύλο" κάπου τέλη '90 & Lenny Kravitz στη Μαλακάσα το 2008 (αν θυμάμαι καλά)... Γενικά ενώ γουστάρω τα λαϊβ, κατι "στραβώνει" οταν θέλω να πάω. Ήθελα Black Keys φέτος αλλα........
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Yo La Tengo (1987) ΡΟΔΟΝ club

Δεν θυμάμαι καν ποιοι ήταν support, το μονο που θυμάμαι ήταν ότι έκανε ψ@λοκρυο, ήταν Τετάρτη, έπαιζε ο Αρης μπάσκετ κάποιον κρίσιμο αγώνα, και είμασταν ούτε 50 άτομα σε ένα άδειο ΡΟΔΟΝ. Καταπληκτικοί παρ'ολα αυτά δομούν fan τους ΠΑΟ την αρχή της καριέρας τους, αλά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ούτε και περίμενα, ότι απο όλα αυτά τα groups που έβγαιναν τότε, ότι θα εξελίσσονταν πιο πολυ απο όλους θα έβγαζαν τόσα πολλά και καλά albums και θα ήταν ενεργοί μέχρι και σήμερα που μιλάμε, Μπράβο στο Ira. Καλό και ντροπαλό παιδί, αλλα την κιθάρα την γ@μ@ει με συνοπτικές διαδικασίες, εκεί δεν ντρέπεται τίποτα.
 

Μηνύματα
1.070
Reaction score
1.185
Wipers + support Villa 21 29/5/1987 Club 22

Wipers + support Τρυπες 30/5/1987 Club 22


Άλλη μια που μπαίνει στις 10 αγαπημένες μου, ειδικά η πρώτη μέρα με Villa 21 κι ο λόγος εκτός απο τον προφανή ειναι ο εξής. Είχα πάει με τον κολλητό μου φίλο τότε, τον Ηλία, την μεγαλύτερη γκαραζογατα των Αθηνών, είχαμε πάει κανα-δυο ώρες νωρίτερα και πήγαμε στο γωνιακό fast food της Βουλιαγμενης να πάρουμε κανα βρώμικος και κανα καφάσι μπυρες :lolsign: Πάμε στο ταμεία και προς μεγάλη μας έκπληξη, δίπλα μας είδαμε ένα τύπο με μπαντανα, ξερακιανός, ψιλό καμπούρη να μιλάει αγγλικά στην ταμία. Γυρνάμε τον βλέπουμε, μας βλέπει, και φυσικά δεν ήταν άλλος απο τον Greg Sage! Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, καθήσαμε μαζί, ήρθαν και τα αλλα δυο μέλη του γκρουπ, τους κέρασαμε όλα τα σάντουιτς και τις μπυρες, τα είπαμε, για κανα μισάωρο, και υποσχέθηκαν να βάλουν αυτόγραφα στους δίσκους πο θα φέρναμε την επόμενη μέρα, όπως κι έγινε. Όσο για την συναυλία, το μονο που έχω να πω ειναι ότι πρέπει να έχασα τουλάχιστον κανα τρικιλο χαλαρά, τέτοια ενέργεια δεν είχα δει ποτέ μέχρι τότε. Όπως λέει και το όνομα τους, ήρθαν και τα σκούπισαν, τα καθάρισαν όλα οι αλήτες, με βασικότερο την ταραγμένη τότε ψυχή μας.

Από τις καλύτερες συναυλίες που έχω δει. Απίστευτη ενέργεια από τον σαραντάρη τότε Graig Sage. Αν θυμάμαι καλά έκαναν 3 encore και έπαιξαν πάνω απο δυόμιση ώρες. Εξουθενωμένοι, είχαμε αρχίσει να φεύγουμε μετά το δεύτερο encore όταν ακούσαμε τον Graig να ξαναβγαίνει και να λέει: this is "Romeo". Πίσω πάλι! Απίστευτη συναυλία, από ένα μεγάλο συγκρότημα.

Σε όποιον άρεσε το grunge και η σκηνή του Seattle (Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden κα) καλό είναι να ακούσει και το συγκρότημα που τους επηρέασε.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.370
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top