Live! Που πήγαμε και τι ακούσαμε...

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Paul Roland - The Creeps (1987) ΡΟΔΟΝ club

Άλλο και τούτο, ο σύγχρονος μεσαιωνικός τραγουδοποιός, double bill με τους, τότε, ανερχόμενους Σουηδούς αστέρες της garage revival σκηνής. Εκρηκτικοί οι Creeps, ότι ακριβώς αρμόζει για την μουσική τους, ο Paul, παρέα με ηλεκτρικό group, έχω την εντύπωση ότι πνιχτηκε η καριέρα του απο τις μπαλάντες, ειναι πολυ καλύτερος στα ηλεκτρικά sets.
Πάντως τι βλέπαμε τότε, δεν προλαβαίναμε, απίστευτα πράγματα, ο Eric Burdon είχε πει ότι το ΡΟΔΟΝ ειναι το καλύτερο συναυλιακό club στον κόσμο. Επειδή έχω πάει και σε αρκετά κλασσικά τους εξωτερικού, έχω να σας πω ότι δεν είχε και πολυ άδικο, ούτε ούτε ήταν και πολυ υπερβολικός. Και δεν εννοώ μονο τον χώρο, έφερναν και απίστευτα πράγματα τότε, δεν ζήλευαμε καμμία χώρα τότε πραγματικά.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Angst - support No Man's Land (1987) ΡΟΔΟΝ club

Τώρα που κάθομαι και τα θυμάμαι με την βοήθεια του internet φυσικά, αλλα και ενός βιβλίου που έχω πάρει για το ΡΟΔΟΝ, δεν μπορώ να πιστέψω πραγματικά τι γινοτατε. The Angst, ένα θαυμάσιο underground group της SST records, μας έδωσε μια γεννάει δόση σκοτεινής ποπ πανκ σύγχρονης και μοντέρνας αισθητικής, οι δε Έλληνες support No Man's Land, με την φωνάρα ΕΥΗ Χασαπιδου-Watson, ήταν απο τα καλύτερα ελληνικά groupsτότε μακραν, φοβεροί κι αυτοί, τους είχα δει Τότε ουκ ολίγες φορές ζωντανούς, πάντα μ'αρεσαν παρά πολυ.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Nick Gravenites πρωτοχρονιά 1988 ΡΟΔΟΝ club

Δεν θυμάμαι πολλά, μεγάλη παρέα, φοβερές γκόμενες, έφυγα κομμάτια, Gravenites θεός, σεξ με την κιθάρα μπροστα στα μάτια μας. Μου έλειπε μια καλτςα όταν πήγα σπίτι το πρωί. :lolsign:
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Ex (1988) ΡΟΔΟΝ club

Οι ριζοσπαστική κολλεκτιβα απο την Ολλανδία, εκεί κατάλαβα πρώτη φορά ποσό Ντενεκεδούπολη είμαστε όλοι, γιατί συνειδητοποίησα ότι το κοινό στις συναυλίες άλλαζε, άλλοι ερχόντουσαν στα garage, άλλοι στα ψυχεδελικά, άλλοι στους Ex και ούτως καθεξής. Ο cosmarpan και 2-3 κολλητοί του όμως ήταν πάντα εκεί, ακόμα και να παίζαν οι Πριονιδια Με Πύον. Όσο για τους The Ex? χαχα, πλάκα κάνετε που θέλετε να σχολιάσω κι όλας... Τους χαιενταδες ήθελα να βλέπω εκεί μέσα.... Μου ξέσκισαν την ψυχή και μετά και τα τύμπανα, δεν άκουγα ΤΙΠΟΤΑ μετά, καρι@ληδες. Φοβεροί.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Deja Voodoo (1988) ΡΟΔΟΝ club

Ομοίως όπως παραπάνω, αυτοί οι ιδιαίτεροι Καναδοί, με ολίγον dance διάθεση, πέρασα καλά, μου είχε πρήξει τα Ουμπαλα ένας κολλητός μ'αυτους τότε και τελικά μ'επεισε ότι ειναι καλό group. Και ήταν φυσικά. Ο κολλητός για την ιστορία, τώρα ειναι μοναχός, απίστευτα πράγματα. :headbang:
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Gun Club (1988) ΡΟΔΟΝ club

Είχα μεγάλη νευρικότητα, μιας και ήμουν και ακόμα είμαι μεγάλος fan, είχα πάει 2-3 ώρες πριν μαζί με τον κολλητό τον Ηλία, κι είχαμε αράξει στην γωνία στο σάντουιτς άδικο του Βλαχου, φάγαμε ένα σάντουιτς να μας κρατήσει και ήπιαμε κανα καφάσι μπυρες. Όταν μπήκαμε μέσα γυάλιζε το μάτι μας. Τρελή βραδιά, ο Jeffrey σε τρέλα κέφια, αν και εμφανώς με τα σημάδια των καταχρήσεων, που τους στοίχησαν την ζωή λίγα χρονια αργότερα. Ηλεκτρισμός υψηλού βολταζ, ξεχαρβαλωμένα μπλουζ, μια μπάντα διαλυμένη να βγάζει όλη την μανία στα όργανα της, και αυτή η φωνή...αυτή η γ@μημενη φωνή που σε στέλνει μια ώρα νωριτερα στο ραντεβού με τον Μιχαλακη. Μίλησα μαζί του μετά, τώρα που το σκέφτομαι, το πραμα φαινόταν που πήγαινε...το ήθελε ο καταραμένος. Λυτρώθηκε.αφου είχε φροντίσει πρώτα να λυτρώσει εμάς εκείνο το αξέχαστο βράδυ. Top 10 κι αυτή.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Steppes (1988) ΡΟΔΟΝ club

Δεν το πίστευα τότε ότι θα τους έφερναν, ήμουν άρρωστος τότε μ'αυτους, κι όμως έγινε κι αυτό. Είπαμε γίνονταν απίστευτα πράγματα τότε συναυλιακά. Και επιβεβαίωσαν επι σκηνής το ποσό μεγάλο γκρουπ ήταν. Εκλεκτικοί, διαβολεμενα ηλεκτρισμένοι, με ένα ρεπερτόριο υποδειγματικό, με την ψυχεδέλεια να παραμονεύει πάντα στην γωνία, τα αδέλφια Fallon μας έστειλαν εύκολα στα ουράνια εκείνο το βράδυ. Φοβεροί.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Pere Ubu (1988) ΡΟΔΟΝ club

Αυτό κι αν ήταν τότε έκπληξη. Οι Pere Ubu μπροστά στα μάτια μου? όχι δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Ο David Thomas στα 3 μέτρα μακριά μου? όχι, δεν γίνεται... Κι όμως, αυτοί οι εξτρεμιστές, τρομοκράτες μουςικαρες και αβάν-γκαρντιστες που όρισαν το μέλλον της σύγχρονης μουσικής εκεί κάπου στα μέσα με τελος της δεκαετίας του 70, ήταν μπροστά μου. Όσο για τον χοντρό? απίστευτος performer, και δεν είχα δει τίποτα ακόμη τότε απο αυτόν, μας είχε κι άλλες και μεγάλες εκπλήξεις.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Pixies - (1989) ΡΟΔΟΝ club

Στο απόγειο της καριέρας, πολυ γνωστοί στην Ελλαδα, όπως και παγκόσμια τοτε, ηταν Γκρουπαρα και το επιβεβαίωσαν, τοςο απλά. Πολύς ιδρώτας, πολύς κόσμος, πολυ αλκοόλ, πολυ καπνα, πολλα db, πολυ ροκ'ν'ρολ Εν τελει. Αν και τέτοιες συναυλίες με Τίγκα κοςμο δεν τις πολυευχαριστιεμαι, με εκαναν εύκολα να χαθώ με την μουσικη τους και να ξεχάσω τον πούστη δίπλα που με πάταγε συνεχεια. Μολις τελείωσαν, ηρέμησε και του'χωσα κι εγω μια στα μουλωχτά.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Thin White Rope - (1992) ΡΟΔΟΝ club

Άλλοι αγαπημένοι, εκπληκτικοί, μουςικα στην σκηνη, φοβερο ήχο, πολυ ηλεκτρισμενοι, μας ξέσκισαν. Μοναδικο παράπονο, δεν κουνιοντουςταν με τιποτα, λες και τους ειχαν καρφώσει τα πόδια με καρφιά, πραγμα που δεν κόλλαγε με την μουσικη τους ουτε με την ένταση που επαιζαν. Ειχα πιει πολλες μπυρες θυμάμαι εκείνο το βράδυ, δεν ξερω αυτη η δυσκοιλια φωνή του Guy Kaiser με εξιτάρει πολυ.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Green On Red - (1992) ΡΟΔΟΝ club

Καπου εκει στα μεςα με τέλη της δεκαετιας του 80, ηταν απο τα καλυτερα και πιο δεμένα γκρουπ απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όποτε τους είδα με μικρή καθυστέρηση, μιας και ήδη είχε ξεκινήσει η φθορά και οι διαφωνίες με αποτέλεσμα ήδη να έδιναν προτεραιότητα στις προσωπικές καριέρες. Εκπληκτικοί δεν ηταν, αλλα ηταν τοςο σπουδαίο γκρουπ, με τοςο σπουδαία κοματια και φοβερο ήχο, που ειναι αδύνατον να μην περάσεις καλα.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Bevis Frond (1992) ΡΟΔΟΝ club

Περίμενα να είμασταν εμεις κι εμεις, αλλα προς μεγαλη έκπληξη, το ΡΟΔΟΝ ηταν ψιλό γεμάτο σχετικά, αποδεικνύοντας ποςο ιδιαίτερο κοινό ειναι οι Έλληνες. Ο Nick χαμογελαστός, στην κοσμάρα του, έπαιξε το σετ του δίνοντας τον καλυτερο του εαυτό, μίλαγε με την κιθαρα του, με ενα γκρουπ πολυ δεμένο και με μουσικους ταγμένους στο πλευρό του. Τα επόμενα χρονια τον είδα και κανα δυο ακομα φορές, μια στον An club σίγουρα, και άλλη μια δεν θυμάμαι που. Αυτη του Αν ηταν η καλύτερη.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Hawkwind (1991) ΡΟΔΟΝ club

Με το γνωστο απίστευτο light show τους, με χορευτές επι σκηνής κτλ, κατα την παράδοση των μεγάλων Αγγλικών ψυχεδελικές open air festivals, ηταν ενα μεγαλο φετίχ που επρεπε να εκπληρωθεί. Μερικές μπάντες βρε παιδί μου, αν και εχει περαςει η εποχή τους, ειναι τοςο μεγάλες και τοςο επι δραστικές που μένεις απλά κόκαλο, δεν σου αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης η δεύτερης σκέψης. Μαγεία. Καβάλα στο αστροπλοιο είδαμε πολλους πλανήτες εκείνο το βράδυ.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Ramones (1994) ΡΟΔΟΝ club

Ζωντανή ιστορία του βρώμικου και αγνού ροκ'ν'ρολ και του πρώιμου πανκ, δεν μπορούσα νε έλειπα απο εκει αν και ήξερα οτι θα γινόταν ο χαμός. Τίμησαν την τεράστια ιστορία τους, και πιστοποίησαν αυτο που πίστευα παντα γι'αυτους, ηταν ενα απο τα μεγαλύτερα ποπ γκρουπ που εχει βγαλει αυτος ο πλανήτης. Ημουν στην κυριολεξία πρώτη σειρά, ειχα πιει πανω απο 10 μπυρες και φυσικα κάποια στιγμη έρχεται η ώρα για τσίσα :lol: οι επιλογές δυο. Η να σπρώχνω επι κανα τέταρτο να φτάσω στην τουαλέτα και μετα κανα τέταρτο να ξαναπάω μπροστα αφου εχω χάσει σχεδον τη μισή συναυλία η να ανοίξω τα κουμπιά εκει που ημουν χωρις να κανω βήμα. Εύκολη επιλογή ετςι? :lolsign:
 

Μηνύματα
1.072
Reaction score
1.185
Έτσι την είχα πατήσει εγω όταν είχα δει Jethro Tull, την πρώτη φορά που είχαν έρθει νομίζω, πρέπει να ήταν τέλη δεκαετίας 1980, 1988 αν θυμάμαι καλά, στο Παλας, αλλα μην τομπαιρνεται πετρητοις :lol:δεν θυμάμαι, ήμουν λιαρδα :lolsign:, μπορεί και να κάνω λάθος, τέλος πάντων. Ξαφνικά ο φίλος μου ο Μητσος, μου λέει κοιτά 2 θέσεις μπροστά μας, ο Νταλαρας....όχι ρε π@υστη μου λέω, κι εδώ χώθηκε? το ξεχνάμε για λίγο, αλλα μετά απο κανα εικοσάλεπτο τρώμε την μεγάλη ψ@λια και να σου τον στην σκηνή δίπλα στον Anderson. Μια βδομάδα έκανα να ξεμεθυσω με τον μαλακα. Και καλά ο δικός μας μαλακας ο άλλος? για να τα λέμε όλα δηλαδή.
Οι Jethto Tull ήρθαν πρώτη φορά το 88 στην Ριζούπολη (καταπληκτική συναυλία). Μετά με τους Santana στην Λεωφόρο το 91. Στο Αττικόν πρέπει να αναφέρεσαι που έπαιξαν ένα χρόνο αργότερα, το 92.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Οι Jethto Tull ήρθαν πρώτη φορά το 88 στην Ριζούπολη (καταπληκτική συναυλία). Μετά με τους Santana στην Λεωφόρο το 91. Στο Αττικόν πρέπει να αναφέρεσαι που έπαιξαν ένα χρόνο αργότερα, το 92.
Εχεις δίκιο gpez, Αττικόν ηταν όχι Παλας. Και ναι ειχαν παίξει νωρίτερα στην Ριζούπολη για πρώτη φορα, κάποια χρονια πριν. Είμαι και φανατικός Απολλωνιστης, η Ριζούπολη ηταν και ειναι το δευτερο σπιτι μου, επρεπε να το θυμάμαι. Ο Αλαμάνος έδινε το γήπεδο τοτε συνεχεια για να βγαλει κανα φράγκο, κι ολοι οι Απολλωνιστες τον έβριζαν εκτός απο μένα :lolsign: φυσικα κι εγω τον έβριζα για ολα τα υπόλοιπα που εκανε ο καραγκιόζης μας κατέστρεψε, αν και κάποια χρονια αργοτερα επι εποχής τους, κάναμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας,το νερό όμως είχε μπει στο αυλάκι για την κατρακύλα, ανεξαρτήτως επιτυχιων. Το έδινε μεχρι και για βαφτίσεις ιεχωβαδων, εξ ου και το προσωνύμιο Ιεχωβαδες που μας συνοδεύει χρονια τωρα. Τελος πάντων πλατιασα, πίσω στα δικά μας. Ναι ηταν πολυ καλοί οι Jethro στην Ριζούπολη, απλως δεν ειναι και πολυ του στυλ μου συναυλίες τέτοιου είδους σε στάδια κτλ. Προτείνω μικρούς κλειστούς χώρους. Με τους Santana, δεν ειχα πάει, δεν θυμάμαι γιατί, αλλα δέν ειχα πάει.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
American Music Club (1989) ΡΟΔΟΝ club

Ειχα και εχω λατρεια για το συγκεκριμενο group, σχετικα λιγος ο κοσμος (καλυτερα για εμας), βγηκαν και ο Mark Eitzel αρχισε με την αγγελικη του φωνη να μας τραγουδάει τις συνηθισμενες του καταρεμενες ιστοριες αγαπης και ανεκπλήρωτων ποθων γεμιζοντας την ψυχη μας, Ένα μικτο σετ ακουστικο και ηλεκτρικο, κυριως ηλεκτρικο, αξεχαστο highlight, δεν θα σβηστει ποτε απ'την μνημη μου, μια ξαφνικη ηλεκτρικη εκκενωση του τοτε τους κιθαριστα Vudi στο "Art Of Love", με διελυσε ο κ@ριολης, κουτουλαγα στους τοιχους του ΡΟΔΟΝ, δεν εχω συνελθει μεχρι και σημερα από το βολταζ που εφαγα. Οπως επισης και την εξωκοσμη ερμηνεια του Eitzel στο "Point Of Desire", ο δε Vudi την ειχε πεταξει εξω κανονικότατα :lolsign: κι εκανε sex με την Gretsch του. Πολύ δυσκολο να περιγραφει, αναμφισβήτητα στις 10 καλυτερες μου. Εγινε ζημια εκει αναμφισβήτητα.


 

Μηνύματα
1.072
Reaction score
1.185
Συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ προτιμώ τις συναυλίες σε κλειστους χώρους, αλλά δεν την λές και στάδιο την Ριζούπολη!
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ προτιμώ τις συναυλίες σε κλειστους χώρους, αλλά δεν την λές και στάδιο την Ριζούπολη!
Σταδιαρα είναι, Απολλωναρα και τα μυαλα στα καγκελα! :lolsign: Γυρισμενο στο ναο ετσι φορωντας την φανελλα της ομαδας. Θα επανελθω με συναυλιες από Ριζουπολη και ιδιαιτερα με μια αξεχαστη που μπηκα τζαμπε, αλλα με ένα τροπο απιστευτο. Φετος εκλεισα και 35 χρονια στα τσιμεντα της Ριζούπολης

 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Μουσικες Ταξιαρχίες (1983) Θεατρο Ποντιων Πειραιας

Εκδηλωση διοργανωμενη πλήρως από σχολειο του Πειραια, οι Μουσικες Ταξιαρχίες στα καλυτερα τους, μολις ειχαν βγει από τις φλακες τις Λαρισσας οπου τους ειχαν μπουζουριασει για κατοχη και χρηση ινδικης κανναβης σε συναυλια. Εκρηκτικοι, θορυβώδεις, καυστικοι, ασυμβίβαστοι, εριχναν βιτριολι προς τους παντες και τα παντα, δηλαδή ακριβως όπως πρεπει να είναι μια ροκ 'ν' ρολ μπαντα που σεβεται τον εαυτο της. Φοβερα δεμενη μπαντα, μουσικαρες, εγινε χαμος. Τους ειχα δει και 2 φορες πριν απ'αυτη την συναυλία στις πρωτες τους εμφανισεις στο θρυλικο Κυτταρο.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.325
Μηνύματα
2.858.583
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top