Samsung 65JS9000 εντυπώσεις review

Μηνύματα
279
Reaction score
40
Προχτές καθώς έκανα την καθιερωμένη βόλτα μου στα μαγαζιά, με ενημέρωσαν οτι θα έρθουν τα πρώτα μοντέλα απο το line up 2015 της Samsung απο στιγμή σε στιγμή.

Σήμερα με ενημέρωσαν οτι ηρθε η UE65JS9000 η οποια στήθηκε στο κατάστημα τους. Πήρα κανα δυο στικακια, μια φορητή κεραία και κάνα δυο calman καρτέλες για να παρω μια πρώτη γεύση.

Να ναι καλά τα παιδιά με άφησαν να την σκαλίσω (να της βγάλω τα μάτια) όσο ηθελα. Κάποιες πρώτες εντυπώσεις μπορώ να τις μοιραστώ μαζί σας.


Καταρχάς πρόκειται για premium μοντέλο. Αρα απο τιμή είμαστε πολυ ψηλά.











Εξωτερικά η TV ειναι κατασκευασμενη απο βουρτσισμένο αλουμίνιο το οποίο προσδίδει μια πολυτελή εμφάνιση και ποιότητα κατασκευής. Οι ακρες ειναι αρκετά λεπτές πράγμα ευχάριστο στο ματι. Η βάση ειναι μεταλλική, χωρίς δυνατότητα περιστροφής (πλεων ολες ετσι ειναι). Το desighn της βάσης σε μερικούς άρεσε σε μερικούς οχι. Εγω δεν τρελάθηκα. Ειναι όμως ποιοτική και βαριά.





Και εδω έχουμε τις συνδέσεις εξωτερικά μεσω του one connect που παρέχει και δυνατότητα αναβάθμισης. Σε σχεση με το περσινό το φάουλ φέτος ειναι οτι ειναι κατασκευασμενο απο πλαστικό.... Για 5300€ τηλεόραση το θεωρω λαθος. Δεν ξερω εαν εχει τεχνική υπόσταση η επιλογή αυτου του υλικου. Το περσινό ηταν μεταλλικό. Απο εισόδους - εξόδους ισχυει οτι και με πέρυσι. Έχουμε τα πάντα HDMI 2.0, USB 3.0 κτλ.





Λογω του one connect η πλατη της TV ειναι απλη χωρις εισόδους - εξοδους. Πολυ καλη η ποιότητα υλικων και ο σχεδιασμός. Ανετα θα μπορουσε να μπει σε ενα κεντρικο σημειο και να φαίνεται όμορφη και απο πισω.





Το νεο smart κοντρόλ ειναι μεταλλικό και εχει αυξημένη ποιότητα κατασκευής. Εχει σεβαστο βαρος που σου δινει την εντύπωση της στιβαρότητας. Το pointer εχει μπει σε ξεχωριστό μερος απο το joystic κατι που κανει την χρήση του πιο εύκολη.



ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Απο τεχνολογία η νεα 9000 εχει octa core cpu για το smart. Η τοπολογία του οπίσθιου φωτισμού ειναι edge lit. Χρησιμοποιεί τεχνολογία quadro dot led backlight. Το οποίο πλέων θα το χρησιμοποιουν σχεδον ολες οι κορυφαίες εταιρίες.

Το νεο λογισμικό που χρησιμοποιεί ειναι το tizen. Μια πλατφόρμα που υλοποιούσε η samsung εδω και 3 χρονια.

Τα υπόλοιπα specs της μας θυμίζουν πολυ την παλιά HU8500.


ΕΙΚΟΝΑ - ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Απο εικόνα το πρώτο πραγμα που μου εκανε εντύπωση ηταν το μαύρο!! Ηταν πραγματικά πρωτοφανές για LCD display. Παρόλο που η TV ηταν στο dynamic ηταν απο τα καλυτερα που εχω δει. Παράλληλα ομως εχει αυξηθεί και η φωτεινότητα. Στο dynamic στραβωνει. Αυτο σημαίνει οτι εχει και πολλα δυναμικά. Πράγμα που θα εκτοξεύσει το κοντράστ σε πολυ υψηλά επίπεδα! Μετα απο λιγο σκάλισμα η εικόνα με ενθουσίασε θετικα. Ακομα και σε digea το αποτέλεσμα ηταν αξιοσημείωτο. Το upscalling γινόταν σωστα και κολάκευε τα άθλια κανάλια μας.

Εντυπωσιασμό μου προκάλεσε και ο ηχος της. Μολις εβαλα την ρύθμιση ενίσχυση έβγαλε πολυ χαμηλό.


SMART
Το Tizen θυμίζει πολυ το web OS της LG αλλα σε πολυ πιο απλοποιημένη μορφη. Γενικα απο εντυπώσεις προσωπικά ουτε κρύο ουτε ζεστή. Ειναι ευκολο σε σχεση με το περσινό και αρκετα γρηγορο. Τα πάντα ειναι σε συντομεύσεις σε μια οθονη ετσι δεν χρειάζεται να ψάχνουμε. Απο εφαρμογές οχι πολύ πράμα καθως ακομα δεν εχουν προλάβει να τις μεταφέρουν απο πέρυσι στο φετινο smart hub. Ο browser δεν μου άρεσε σε σχέση με τον περσινό. Βέβαια ειναι και θεμα συνήθειας. Απο ταχύτητα ηταν πολυ κάλος.

Ο media player εχει τις ιδιες δυνατότητες. Με ξένισε αρνητικά το interface του. Πολυ απλοϊκό χωρις preview. Απο codec ειναι κλασσικός samsung.


Τα μενού ειναι ιδια με πέρυσι, εχουν αλλάξει τις γραμματοσειρες λιγο και εχει γινει ενα μικρο facelift. Ευτυχώς θα ελεγα καθώς αυτα τα μενου ηταν φιλικά και γρήγορα.

Εν κατακλείδι το νεο μοντέλο εχει πολλες διαφορές απο περισι. Ακομα δεν εχει σταθεροποιηθει στο smart καθως θελει αναβαθμίσεις και λιγο χρονο αναμονής να κατεβει υλικο.


Απο εικονα πραγματικά θεωρώ μολις γινει σωστό καλιμπραρισμα θα εχει κορυφαίες επιδοσεις. Σε μερικα πράγματα με ξενέρωσε αλλα θεωρώ ειναι λόγω συνήθειας. Οι νεοι χρήστες μαλλον δεν θα εχουν θεμα.











Το μεγάλο αρνητικό........ Πόλυ κόστος 5300€ η 65αρα και 3,500€ η 55''!!!



Αυτα οι πρώτες εντυπώσεις ειναι αυτες. Εχω ζητησει και απο την samsung να μας παρέχει μερικά μοντέλα για τεστ στο χώρο μας. Εκει θα εχουμε πλεων και εργαστηριακές μετρήσεις..



Αν σας ενδιαφέρει θετικα θα προσθέσω και νεα review και απο αλλες εταιρίες, μόλις ερθουν. Φετος θα εχουμε πολλές αλλαγές απο όλους.
 

Μηνύματα
279
Reaction score
40
Παραθέτω και το τελικό review καθως οι πρωτες εντυπώσεις που έγραψα άνωθεν έγιναν πριν μια εβδομάδα.

Review PART 2 επιδόσεις - calibration

Έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα απο τις επιδόσεις του άνωθεν μοντέλου.


Τεχνολογίες - Καινοτομίες

Πρώτα απο ολα να συνοψίσουμε τις νεες τεχνολογίες και το hardware που διαθέτει, καθώς πλεον υπάρχουν πλήρεις προδιαγραφές απο την εταιρία.

Το πάνελ είναι 200ΗΖ εγγενή, ειναι τεχνολογίας edge led αλλα χρησιμοποιεί power led νέας γενιας μπλε φωτισμού, σε συνδυασμό με νεο υλικό επίστρωσης κίτρινου φωσφόρου. Αυτο προσδίδει πολύ περισσότερη φωτεινότητα (η εταιρια ισχυρίζεται περι τα 1000nits!!). Με μετρήσεις έδειξε 39% φωτεινότερη από την περσινή HU8500.

Στο θεμα χρωματικής παλέτας το νεο πάνελ ειναι 10bit. (μάλλον και η μοναδική εταιρία με τέτοιο πάνελ) το οποίο χρησιμοποιεί την νεα τεχνολογία nano crystal (κατι αντίστοιχο με το quantum dot). Χάρη σε αυτο καταφέρνει μετρημένη να πετύχει 92% χρωματική ακρίβεια κατα το DCI.

Ο νεος επεξεργαστής ειναι ωχταπυρινος και εκτός απο την οδήγηση της πλατφόρμας smart ειναι υπεύθυνος και για μια σειρά απο νεες τεχνολογίες που επεμβαίνουν στην εικόνα. Αυτες ειναι:

* Peak Illuminator: Ουσιαστικά είναι κατι σαν global dimming. Εξομαλύνει τοπικα τις σκοτεινές - φωτεινές περιοχές επεμβαίνοντας στο contrast. Ενω εξοικονομεί και ενεργεία. (ισχύει καθως για 65αρα ειναι Α+).
* Υποστήριξη high dynamic range (HDR) (πολυ σημαντικό)
* UHD upscalling. Αναλαμβάνει να αναβαθμίσει τα υλικα χαμηλότερης ανάλυσης σε πολλα στάδια ωστε να βελτιωθεί στο μεγιστο.
* Auto Depth Enchancer: Ουσιαστικά είναι ενα λογισμικό που επεμβαίνει σε επίπεδο layers αλλα και αντικείμενων τοπικά. ώστε να δώσει την ψευδαίσθηση του βαθους. (μπορώ να πω οτι εχει καποια αποτελεσματικοτητα)


Τελος το smart βασίζεται στην νεα πλατφόρμα Tizen η οποία τελικά ειναι πολυ απλη στην χρήση. Μπορεί ακομα και κάποιος μεσος χρήστης να το χειριστεί χωρις manual. Επιδέχεται λίγο βελτίωση στην σταθερότητα. Αναμένουμε updates.






ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ - CALIBRATION
Η νεα JS9000 τα πήγε πολύ καλά σε ολους τους τομεις. Το πάνελ εβγαλε ελαχιστο clouding ενω σε λευκό φόντο είχαμε ανομοιομορφια μονο στις γωνιες. (κατάρα του edge lit), αλλα σε μικρο βαθμο. Το μαύρο σε ANSI μετρήθηκε στα 0.041 cd/m2 ενω σε on - off στα 0.002 cd/m!

Χρωματικά πριν απο calibration στην movie



Πολυ καλές επιδόσεις, υπάρχει ελαφρύ oversaturate αλλα οχι σε υπερβολικό επίπεδο. Τα DSE σφάλματα ελάχιστα



Μέτα απο calibration




Με ελάχιστες επεμβάσεις το αποτέλεσμα δείχνει εντυπωσιακό. Μηδέν DSE σφάλματα και πολυ ομαλή απόδοση στο rec 709.



To gamma μετρήθηκε στα 2,41 με άριστα τα 2,40





Ενω η ακρίβεια στο DCI έφτασε το υποσχόμενο 92%





Απο κίνηση φέτος με τα 200αρια πάνελ φανηκε η διάφορα. Πολυ άνετη και αβίαστη, χωρις hi-cups ακομα και στα πολύπλοκα πλάνα.

Στα 1080 η το upscaling είναι εντυπωσιακό. Σε digea.. Θαύματα δεν γίνονται αλλα μπορω να πω οτι κολακεύτηκε πολυ καλα.


GAMING
Το input lag φέτος ειναι κατι που εδωσε σημασία η samsung, στο game mode εδωσε περι τα 22ms. Προσοχή σε standard ειναι κοντα στα 160ms, Αρα οι gamers δωστε βαση στην ρύθμιση.

Κλείνοντας, θεωρω οτι καταφέρνει αυτο που υπόσχεται, ειναι μια νεα πρωτοποριακή τεχνολογία που εχει φτασει την τεχνολογία LCD στο μέγιστο. Σε σχέση με την πρώτη παρουσίαση ειμαι λιγο πιο εντυπωσιασμενος αλλα δεν μπορω να το κρύψω. Μου αρεσε και ίσως ειναι οτι καλύτερο εχω δει για την ωρα. Η τιμη ακόμα υψηλή, αλλα.....τα καλά κοποις κτώνται, νόμος του hi - end.

ΥΓ, Αν σας ενδιαφέρει θετικα μπορώ να παραθέσω review και προσωπικές εντυπώσεις και για αλλα μοντέλα εταιρίες, καθως μπορώ να εχω πρόσβαση σχεδον σε ολα.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.604
Reaction score
94.500
Ευχαριστούμε!


Αν σας ενδιαφέρει θετικα μπορώ να παραθέσω review και προσωπικές εντυπώσεις και για αλλα μοντέλα εταιρίες, καθως μπορώ να εχω πρόσβαση σχεδον σε ολα.
Μας ενδιαφέρει! :thumbsup:
 

Μηνύματα
279
Reaction score
40
Παρακάτω παραθέτω και specs- καινοτομίες οπως τα ανακοίνωσε η εταιρία.



Καινοτομίες

Octa Core Processor
Οκτα-πύρηνος επεξεργαστής για ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών και εφαρμογών χωρίς καθυστέρηση.

Auto Depth Enhancer
Η τεχνολογία Auto Depth Enhancer προσδίδει μεγαλύτερη αίσθηση του βάθους της εικόνας μέσω των διαφορετικών επιπέδων ενίσχυσης της αντίθεσης (contrast) στο περιεχομενο που προβάλλεται.

PurColor
Τεχνολογία που βελτιώνει τα χρωματα και προσδίδει σε κάθε εικόνα φυσικότητα και ζωντάνια. Το Pur Color απεικονίζει με ακρίβεια ένα ευρύτερο φάσμα χρωμάτων με αποτέλεσμα οι εικόνες να μοιάζουν πιο ρεαλιστικές και εντυπωσιακές

UHD Upscaling
Η τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας UHD Upscalling μετατρέπει περιεχόμενου χαμηλότερης ανάλυσης από οποιαδήποτε πηγή σε περιεχόμενο ποιότητας που φτάνει σχεδόν σε επίπεδα UHD, ενισχύοντας τις λεπτομέρειες των εικόνων.


UHD Dimming
Η λειτουργία UHD Dimming ρυθμίζει με ακρίβεια τα επίπεδα φωτεινότητας της Samsung UHD TV, με αποτέλεσμα οι εικόνες που παράγονται να έχουν ακόμα πιο βαθύ μαύρο και καθαρό λευκό

Future ready
Δυνατότητα αναβάθμισης της τηλεόρασης ώστε να είναι συμβατή με τις μελλοντικές (UHD) προδιαγραφές συνδεσιμότητας, αναμετάδοσης και προτύπων Blu-ray.

Twin Tuner
Εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων σε διαφορετικά κανάλια, ενώ παρακολουθείτε ζωντανά τηλεόραση.

Quick Connect
Γρήγορη σύνδεση και κοινή χρήση περιεχομένου μεταξύ της Smart TV και του Samsung smartphone με ένα βήμα.
* Galaxy S4/S5, Note3/Note 4 supperted from March 2015
* Galaxy S6


TIZEN

Εύκολη και γρήγορη πρόσβαση

Χάρη στο νέο του σχεδιασμό, το Smart Hub προβάλλεται σε μια οθόνη, επιτρέποντας γρήγορη πρόσβαση και εύκολη πλοήγηση. Η πρώτη οθόνη δείχνει το πιο πρόσφατο περιεχόμενο και εξατομικευμένες προτάσεις για ακόμα περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας.


Μια ακόμη σημαντική αναβάθμιση στο σύστημα είναι η ευκολία με την οποία η τηλεόραση πλέον συγχρονίζεται με άλλες συσκευές. Χρησιμοποιώντας το Wi-Fi Direct, το περιεχόμενο μοιράζεται απρόσκοπτα από μια κινητή συσκευή στην τηλεόραση και αντίστροφα με ένα μόνο κλικ.


Με Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (BLE), η Samsung Smart TV έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει και να συνδέεται σε κοντινές κινητές συσκευές.
Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν μία multi-screen εμπειρία με εύκολη πρόσβαση σε περιεχόμενο σε πολλές διαφορετικές συμβατές συσκευές.

Οι τηλεθεατές μπορούν επίσης να απολαμβάνουν ζωντανές αναμεταδόσεις ή άλλο τηλεοπτικό περιεχόμενο σε κινητές συσκευές, οπουδήποτε στο δίκτυο του σπιτιού τους, ακόμα και όταν η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη.

Ορισμένες από τις σημαντικότερες συνεργασίες περιεχομένου είναι οι ακόλουθες:

Το Samsung Sports Live, το οποίο επιτρέπει στον τηλεθεατή να βλέπει ζωντανά τους αγώνες, ενώ παράλληλα ελέγχει τα στατιστικά της ομάδας και των παικτών στην ίδια οθόνη. Η Samsung έχει συνεργαστεί με παγκόσμιες εταιρείες, ώστε να περιλαμβάνει έναν μεγάλο και ενημερωμένο κατάλογο.

Το PlayStation Now, μια υπηρεσία cloud-streaming παιχνιδιών διαθέσιμη στη βόρεια Αμερική, προσφέρει τη δυνατότητα gaming, χωρίς να χρειάζεται η κονσόλα Playstation. Με τη δυνατότητα PlayStation Now στις Samsung Smart TVs, οι χρήστες μπορούν να ψυχαγωγηθούν μέσα από εκατοντάδες παιχνίδια του PlayStation 3, συνδέοντας απλά τις τηλεοράσεις τους με τηλεχειριστήρια Dualshock 4.

Το διάσημο παιχνίδι χορού, Just Dance Now, σε συνεργασία με τη Ubisoft, είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στις
Samsung Smart TVs. Οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν και να χορεύουν μπροστά στην τηλεόραση τους, χρησιμοποιώντας το Samsung Smart Remote και τις Samsung κινητές συσκευές τους. Το παιχνίδι υποστηρίζει πολλαπλούς παίκτες, οπότε όλο και περισσότεροι φίλοι και μέλη της οικογένειας θα μπορούν να συμμετάσχουν.

Το Bingo HOME: Race to Earth είναι το καινούργιο παιχνίδι της DreamWorks Animation για την ταινία HOME, που διαθέτει bingo που επιτρέπει τη σύνδεση μεταξύ της τηλεόρασης και των Smart συσκευών που βρίσκονται στο σπίτι. Το καινοτόμο και πρωτοποριακό οίκο-σύστημα από τη Samsung και τη Yahoo είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει διάδραση μεταξύ πολλαπλών οθονών μέσα στο σπίτι.

Το Milk Video της Samsung που περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή και ενδιαφέροντα video clip από ιστοσελίδες για να δώσει στους χρήστες πλήρη πρόσβαση σε περιεχόμενο από μια αυξανόμενη λίστα 50 παρόχων περιεχομένου. Επιπλέον οι τηλεθεατές μπορούν να ανακαλύψουν εύκολα νέο περιεχόμενο, μέσω της λειτουργίας Samsung On TV με εξατομικευμένες προτάσεις.


SPECS

Ανάλυση Ultra HD 4K
Ρυθμός Ανανέωσης 2000 PQI
Smart TV Υποστηρίζεται
Τεχνολογία 3D Υποστηρίζεται
Τεχνολογία Panel Curved
Ενεργειακή Κλάση A
Λόγος Αντίθεσης Mega
Φορμά Εικόνας 16:9
Μετατροπή του 2D σε 3D Υποστηρίζεται
Βελτίωση Εικόνας Nano Crystal Color
Σύστημα Ήχου Dolby Digital Plus
Ανάλυση Οθόνης 3840 x 2160
Wi-Fi Wi-Fi Direct
Ethernet Διαθέτει
Web Browser Υποστηρίζεται
Skype Ready
HDMI 4
VGA Δεν υποστηρίζεται
USB 3.0 1
USB 2.0 2
Component 1
Composite 1
Scart Δεν διαθέτει
DLNA Nαι
PVR Ready Υποστηρίζεται
Περιλαμβάνεται Επιτραπέζια Βάση Στήριξης Περιλαμβάνεται
Ψηφιακός Δέκτης Διαθέτει
Διάκενο Vesa (mm) 400 x 400
Κατανάλωση ενέργειας σε λειτουργία 153 Watt
Κατανάλωση ενέργειας σε αναμονή 0.30 Watt
Χρώμα Inox
Βάρος σε Kg 33.1
Διαστάσεις σε mm ( Υ x Π x Β) 836.8 x 1464.6 x 107.7 (χωρίς επιτραπέζια βάση)
Συμπεριλαμβάνονται Smart Remote Control
Εγγύηση Προμηθευτή 2 έτη
 

Μηνύματα
1.750
Reaction score
118
Ευχαριστούμε!




Μας ενδιαφέρει! :thumbsup:
Εμένα με ενδιαφέρει ενα πολύ οικονομικότερο κομμάτι που όμως δείχνει εξίσου δυνατό!! Σκέφτομαι εαν αξίζει (ζητώ την άποψή σας για το μοντέλο) να προσπαθήσω να την αγοράσω!
LG TV 65” LED 65UF950V
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.595
Μηνύματα
2.865.287
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top