Night Music



cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Siouxsie And The Banshees - Voodo Dolly from LP "JuJu" (1981) Polydor Records


Γεφυρωναν οριστικα και αμετάκλητα την ψυδεδελεια των 60's και 70'w με τις επερχόμενες γενιες και την μουσικη που αλλαζε ραγδαια και εβραζε σαν καζανι. Τα 4 πρωτα albums των Banshees στέκονται ακομα και σημερα σαν albums οροσημα-γεφυρες του παλιου και του νεου με σαφη προτιμηση και οδηγηση προς το νέο. 1 χρονο ργοτερα θα εβγαζαν το απολυτο αριστούργημα τους "A Kiss In The Dreamhouse" αποδεικνυοντας, πρωτα στον εαυτο τους, ότι ναι μεν ειχαν εμφανεις επιρροες από τους δασκαλους τους, αλλα θα ηταν οι μαθητες που θα προχωραγαν την μουσικη, ετσι όπως γινεται παντα δηλαδή.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Akasha - Sweet Child Of Mine from LP "Cinematique" (1998) Wall Of Sound Records


Καταπληκτική διασκευή με την Neneh Cherry στα φωνητικά, απο έναν εκπληκτικό διςκο, που πρεπει οπωσδήποτε να ακούσετε. Παρ'οτι εχουν βγει χιλιάδες albums απο τοτε στο ίδιο μήκος κύματος, jazzy electronica, beats, acid jazz, ο συγκεκριμένος ηχεί ακομα φρέσκος και αντλεί έμπνευση απο κλασσικά πραγματα με τέτοια μαεστρία μεταδίδοντας τα στον ακροατή με τετοιο τροπο λες που σε κανουν να νομίζει οτι αυτοί τα έγραψαν πρώτοι. Απλώνουν ενα ιστό αράχνης τον οποίο βλέπεις, ξέρεις τι σε περιμένει, αλλα πας, αιχμαλωτίζεται και περιμένεις να έρθει να σε αποτελειώσει.


Κι ενα "δικο" τους, αν και νομιζω οτι η κεντρική ιδέα βασίζεται στους Van Halen, το ξεσκίζουν Τοςο πολυ όμως που δεν μπορει παρα να θεωρηθεί δικο τους. Ο Miles εχει σκάσει ενα χαμόγελο μεχρι τη Γη.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Black Ox Orkestar - Bukharian from LP "Nisht Azoy" (2006) Constellation Records


Μοντρεάλ, Καναδάς και 4 Φίλοι με Εβραϊκές ρίζες αποφασίζουν να ενώσουν δυνάμεις και να αφοσιωθούν στην κοινή μουσικη τους Εβραικη κληρονομιά με μια σύγχρονη post rock απελευθερωμένη ματια. Εδω στο δευτερο τους album και μαλλον καλυτερο "Nisht Azoy".
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Ralph Myerz And The Jack Herren Band - My Private Night from LP "My New Best Friends" (2004) Emperor Norton Records


Ένα κοματι απο τον μάλλον πιο αδύναμο δεύτερο album αυτού του Νορβηγικού group. Κάτι γίνεται εκεί πάνω, οι Βίκινγκς έχουν γίνει πολυ κοσμοπολίτες κι εμείς εδώ κάτω έχουμε γίνει πολυ βάρβαροι, έχουν έρθει τα πάνω-κάτω λέμε.
 



cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
23 Skidoo - The Gospel Comes To New Guinea 12" EP (1981) Fetish Records


Ένα από τα αγαπημενα μου κοματια ever, για τον φιλο tyler durden που γιορταζει σημερα. :drinks:
 













Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.615
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top