Αλλαγη χρωματος - βαψιμο ηχειου??

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Αγορακι μου, εχω δυο φιλους επαγγελματιες επιπλοποιους, ο ενας με 35 και ο αλλος με 25 χρονια εμπειριας σε μεγαλες εταιριες κατασκευης επιπλων. Οταν μιλησα μαζι τους, χαμογελασανε για τα 500 ευρω. Εχω μαζι τους ολα αυτα τα χρονια επισκευασει και διορθωσει και βαψει, πολλα ηχεια και subwoofer, δικα μου και φιλων, με αριστο αποτελεσμα που διαρκει στο χρονο και με κοστος ιδιαιτερα χαμηλο. Στην Αθηνα οι διαφοροι τεχνιτες, ψαχνουν γατακια να τους παιρνουν τα 500αρικα....Οπως λες υπαρχουν τεχνιτες και τεχνιτες, αν δεν εμπιστευεσαι καποιον, τοτε μπορεις να στειλεις τα ηχεια σου στην KLIPSCH να σου τα βαψουν οπως θες και ν’ απαλλαξεις τον καθενα μας απο το να σου προτεινει καποια λυση κι εσυ να ειρωνευεσαι......δεν ειναι ευγενικο......
 
Last edited:

Μηνύματα
475
Reaction score
154
Αν αναφερεσαι σε εμενα δεν ειρωνευτηκα κανεναν.....εξεφρασα απλα οτι τα 500ε ΜΟΥ (υποκειμενικα λοιπον) φαινονται υπερβολη.
Προσπερναω λοιπον και το αγορακι μου και ολα και συνεχιζω στο θεμα , το οποιο μπορει να γινει και μια καλη συζητηση και για αλλους που μπορει να θελουν να κανουν αναλογη αλλαγη - η ' βελτιωση.

Αυτο που με απασχολει ειναι να ακουσω προτασεις τεχνιτων που εχουν κανει αυτο το πραγμα και με συμφορουμιτες μας , που εχουμε δει δηλαδη το αποτελεσμα τους.....για να αποφυγω το να παω στα τυφλα να χτυπαω πορτες λουστραδωρων παιζοντας με την τυχη μου.
Εφοσον HCFREAK εχεις δει αποτελεσμα γνωστων σου σε αναλογες διεργασιες , αν εχεις ενα τηλεφωνο επικοινωνιας θα ηταν ευπροσδεκτο για να μιλησω μαζι τους

Οσον αφορα αλλαγη σε ηχο δεν το ειχα σκεφτει οτι μπορει να συμβει με το βαψιμο.....αλλα το ειχα σκεφτει οσον αφορα τις μεμβρανες για αυτο και δεν τρελαινομουν με την ιδεα......
 

Μηνύματα
475
Reaction score
154
By the way , επειδη απορησα για την ειρωνια , το "πολυ μαρεσε το παραπανω ποστ"¨ ειναι 100% μηνυμα χαρας ! Σημαινει φυσικα οτι ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ 60ε διοτι φυσικα τα 500ε προσωπικα μου φαινονται πολλα.....
ΑΡΑ ακριβως το αντιθετο απο ειρωνια ηταν.....αναμενω λοιπον το pm σου
Ευχαριστω
 

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Μηνύματα
802
Reaction score
1.438
ρώτησα κ εγώ, χωρις διαστάσεις,στο περίπου γιατί δεν είχα δεί το ποστ.
100 μου είπε διστακτικά κ αυτός γιατί δεν ξέρει περι τίνος πρόκειται.
αν σε ενδιαφέρει σου δίνω τα στοιχεία του κ κανονίζετε μεταξύ σας.
 

Μηνύματα
966
Reaction score
1.673
Εγώ θα τ'άφηνα έτσι... είναι πολύ όμορφα και κλασσικά...

και μου θυμίζουν και Linn LP12...

Άσε που άμα ακούγονται διαφορετικά μετά.... κλάφ'τα....
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Επειδη τα ηχεια δεν ειναι απο καθαρο ξυλο αλλα απο MDF.....η εξωτερικη επεξεργασια δεν επιφερει καμια αλλαγη στον ηχο. Χρειαζονται καλο χαρτωμα......ελαφρυ τριψιμο να αγριεψει η επιφανεια που θελουμε να βαψουμε, καλο φυσιμα με αερα, ενα ασταρι και δυο χερια λακα....THATS IT......Αν ησουν Θεσσαλονικη...μπορει να σου τα φτιαχναμε και δωρεαν......αυτη την εποχη υπαρχουν πολλοι τεχνητες που περιμενουν στη γωνια τα υποψηφια θυματα τους.....να τους παρουν αρκετα ευρω......αν δεν θελεις ολα αυτα...τα πουλας.....και αγοραζεις καινουργια.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Το φανταζεσθε να αλλαζε ο ηχος λογω χρωματος καμπινας; Αν ισχυε, καθε χρωμα θα ειχε δικο του κροσσοβερ, ρυθμισεις ισως και μεγαφωνα, ειδικα η λακα!!! Πηγαινε φιλε μου και φτιαξε το σε εναν μαστορα αφοβα.
Οταν ρωτησα το ιδιο τον αντιπροσωπο των ATC, μου ειπε 400€ με ολικο ξυλωμα μεγαφωνων και ηλεκτρονικων, μαλλον λογικα υπερβολικη η τιμη;)
 

Μηνύματα
475
Reaction score
154
Τα μεγαφωνα και τα κροσοβερ αυριο θα βγουν , οποτε οποιος το αναλαβει θα λαβει ΑΔΕΙΕΣ καμπινες.....αρα θα εχει λιγοτερο αγχος σε ολη τη διαδικασια.
Θεσ/νικη?? την πατησαμε λοιπον.....
Φιλε Profi δωσε μου στοιχεια να μιλησω μαζι του......η ουσια ειναι να ειναι κατι που εχει ξανακανει και εχουμε δει αποτελεσμα......
 


Μηνύματα
1.802
Reaction score
1.529
Εγώ παντως δεν θα τα εβαφα. Το ξύλο ταιριάζει με το χρώμα των μεγαφωνων, ειναι κλασικο, σίγουρα θα πουληθούν πιο ευκολα αν ειναι μαμα και σιγουρα ολο και καποια ατελεια θα υπάρξει με το αφτερμαρκετ βάψιμο ( που μπορει να εμφανιστεί και στην πορεία).
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.210
Μιας και το έφερε η κουβέντα...
Πολλοί κάνουν το λάθος (προσωπική εκτίμηση) να θεωρούν τα ηχεία μέρος της επίπλωσης του σπιτιού.
Από που έως που?
Το ηχείο (ξανά προσωπική εκτίμηση) είναι ανεξάρτητο και άντε να δέσει με κανένα ικρίωμα που θα βρίσκεται δίπλα.
Είναι εντελώς βαρετό ένα σπίτι (....) όπου όλα τα αντικείμενα στο εσωτερικό του είναι παρόμοιας αισθητικής!
 

Μηνύματα
705
Reaction score
995
"Πολλές", PeterMeni, "πολλές" είναι το σωστό...
Και η αλλαγή φύλου στην αντωνυμία σε βάζει μπροστά σε μια αχανή terra incognita που λέγεται γυναικείο μυαλό και που πολλοί από εμάς δεν έχουμε καμία όρεξη να (ξανα)διασχίσουμε. Οπότε WAF.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Εγω παντως καταφερα να πεισω τη κυρα οτι η μαυρη λακκα των 805d δενει περιφημα με το σκουροτριανταφυλλοκοκκινο σαλονι ΤΗΣ:)
 

Μηνύματα
475
Reaction score
154
WAF......η΄ GAF (not married here)
Μαυρη λακα δενει με ολα....ΜΑΥΡΟ ειναι .....αν ειναι να ακουμε γκρινια και για κατι ουδετερο οπως το μαυρο τοτε τι να πω.....
Εμενα που το σπιτι εχει ολες τις αποχρωσεις του Γκρι.... (πριν βγει η ταινια) τι να κανω? Δε δενει με τα ηχεια......Αν ειναι μικρα τα ηχεια συμφωνω οτι ειναι μικρο το κακο , αλλα αυτα ειναι ντουλαπες.....οποτε......
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.210
"Πολλές", PeterMeni, "πολλές" είναι το σωστό...
Και η αλλαγή φύλου στην αντωνυμία σε βάζει μπροστά σε μια αχανή terra incognita που λέγεται γυναικείο μυαλό και που πολλοί από εμάς δεν έχουμε καμία όρεξη να (ξανα)διασχίσουμε. Οπότε WAF.
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου για την <<όρεξη>>...
Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο για ότι υπάρχει μέσα στο σπίτι!
Γιατί παρακαλώ? Ο άντρας μένει στο μπαλκόνι και δεν του πέφτει λόγος?
Και ας πούμε ότι έχει για όλα τα υπόλοιπα άποψη η γυναίκα...
ΚΑΙ για τα ηχεία άποψη, που υποτίθεται πως ο ήχος είναι αντρικό σπορ!
Υπερβολή θα έλεγα.
Δεν θέλω να σπείρω διχόνοια σε κάποιο ζευγάρι αλλά χρειάζεται μια ισορροπία πιστεύω.
 

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Μηνύματα
802
Reaction score
1.438
Τσες Χρήστος λέγεται (έχει FB νομίζω)
Τηλέφωνο το απόγευμα με πμ γιατί δεν το έχω αποθηκευμένο.
ηχεία έχει ξανακάνει,μου είπε κιόλας πως δεν αναλαμβάνει να τα γδύσει καμπίνες μόνο.
το αποτέλεσμα του σε ηχεία δεν το έχω δεί,αλλά έχω δεί πολλά έπιπλα.

σου έκανε κ ο Μάνος πιο πάνω μια πρόταση,το λέω σε περίπτωση που δεν το είδες.

είναι σημαντικό να είσαι σαφής στο τι θέλεις,κ δεν το λέω για να αποφύγεις κάποια απατεωνιά,απλά μερικά πράγματα είναι υποκειμενικά κ μπορεί να μην συμπέσουν οι απόψεις σας.

με τον οποιοδήποτε λουστραδόρο,επιπλοποιό κτλ κτλ κτλ.

πχ το ξύλο να είναι φλάτ ή να είναι λίγο ανοιχτός ο πόρος του κ να έχει υφή.
βερνίκι εμποτισμού ή να κάνει φιλμ?
χρώμα?πρέπει να διαλέξετε απο το ίδιο δειγματολόγιο.
τον πάτο θα τον κάνει?το πίσω μέρος?
ειδικά το τελευταίο ακούγεται αυτονόητο,αλλά αν ο λουστραδόρος δεν έχει ξανακάνει ηχείο ή έχει κάνει για κάποιον που δεν τον ένοιαζε το πίσω μέρος θα σκεφτεί "ά δεν είναι σαν έπιπλο δυο όψεων,δεν φαίνεται δεν το κάνω αλλά ας κάνω τον πάτο μήπως θέλει να το βάλει ψηλά στον τοίχο" o_O

αν θέλεις βοήθεια στην "μετάφραση" μου λές.
 

Μηνύματα
475
Reaction score
154
Klipsch rf7_1.jpg
IMG_1446.JPG
IMG_1447.JPG
IMG_1448.JPG
IMG_1449.JPG
Την καλησπερα μου σε ολους.
Μετα απο αρκετη ερευνα αγορας κατεληξα και εκανα αλλαγη τελικα στην εμφανιση των ηχειων μου με κατι αρκετα ιδιατερο οπως θα δειτε παρακατω , (δεν το ειχε κανει κανεις απο οσους μιλησα για να το αναλαβουν) .
Ανεβαζω φωτογραφιες λοιπον , προκαταβολικα να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας
[DOUBLEPOST=1441795107][/DOUBLEPOST]Ειμασταν ετσι ακριβως , οπως θα δειτε ηταν η ΠΡΩΤΗ - ΠΡΩΤΗ σειρα των RF 7 , η οποια εχει καποια + σε σχεση με τα rf7 classic οπως μου ανεφερε ο Argi .
Τα ηχεια φυσικα πριν πανε για την εξωτερικη αλλαγη τους , μεταφερθηκαν στον Argi , λυθηκαν απο τα μεγαφωνα (αφου φυσικα κανεις δεν αναλαμβανε να τα πειραξει εμφανισιακα με τα μεγαφωνα πανω και δεν ηθελα και εγω φυσικα) και με την ευκαιρεια εγινε μια FULL με τα ολα της αναβαθμιση τους στα ΠΑΝΤΑ απο τον Argi .....αυτο θα αναλυθει σε αλλο τοπικ ομως
[DOUBLEPOST=1441795318][/DOUBLEPOST]Αφου λοιπον λυθηκαν και ελαφρυναν , οι καμπινες πηγαν στον μαστορα τους και το αποτελεσμα μετα απο μια βδομαδα ηταν το παρακατω , (ανεβαζω με κατευθυνση απο το front left αριστερα , κατοπιν κεντρικο και τελος front right :
 
Last edited:



Sugah

Ζαχαρούλης
Μηνύματα
1.974
Reaction score
3.326
Πολύ ωραίο το εφέ "τσιμέντου" ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται. Τα ηχεία είναι πολύ ομορφότερα πλέον.
Τί υλικό είναι η επικάλυψη; Άλλαξε κάτι ηχητικά με την προσθήκη του; Κόστος περίπου εάν επιτρέπεται;
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.611
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top