Frugal horns mk-3

Μηνύματα
135
Reaction score
263
Ξεκινώντας με τη καμπίνα,
(αφαιρέθηκαν ολα τα ηλεκτρομηχανικα μέρη του ραδιοφώνου,τοποθετήθηκαν στην ακρη, Και Φτιάχτηκε και μια πρώτη λίστα με το τι θα χρειαςτει απο ανταλλακτικά. Θα αλλαχτουν όλες οι λάμπες και σίγουρα οι πυκνωτες.)

Εχω ξεκινήσει με Καθαρισμο-συντηρηση-Γυαλισμα όλων των μπρουτζινων-χαλκινων φοινιρισμάτων.θα γινουν και καποιες χρυςες λεπτομερειες στα τρία του χερουλακια.Και προχωράμε στον κορμό. Εχει γινει μια πολυ καλη προεργασία μεχρι στιγμής, αν και εχει ακομα λιγη δουλιτσα, για να δεχτεί εξωτερικά ενα νεο ΛΟΥΣΤΡΟ. κάποια μικρο χτηπηματα στην εξω πλευρα, αποφάσισα να μη τα διορθώσω πληρως, για να κρατήσει λιγο απο τη παλια του αίγλη, και ετσι απλώς, με λιγη κάσια τα έσβησα απαλά. Εσωτερικά θα περαστεί με ενα καλο βερνικι εμποτισμού (αλλα να επιτρέπει στο ξυλο να αναπνέει) και τα μαύρα πλαίσια γύρω-γύρω με μαυρη λακα. Επίσης εσωτερικά θα τοποθετηθούν νεα σφουγκαρακια οπου πατάει το τζαμί του. :)
 

Attachments



Μηνύματα
135
Reaction score
263
Έτοιμη η επιφάνεια για να δεκτή το λούστρο. Στο σημείο οπου εχει στοκαριστει, τοποθετήθηκε ενα κομματι verner και εχει γινει όσο καλυτερη δουλεια μπορούσε για να μην ειναι ορατό. Δεν φένεται στη φωτογραφια αυτη. (Δυστυχώς εκεί, καποιος παλιός ιδιοκτήτης είχε ανοιξει μια τρύπα, οπου είχε τοποθετήσει ενα ποτενσιομετρο το οποίο δεν ηταν συνδεδεμένο με κατι. Άγνωστο τι θα ήθελε να κανει, το άφησε στη μέση μια φορά και χάλασε και το επιπλάκι :) )

Το λουστραρισμα εχει ξεκινήσει σιγά σιγά, φένεται στη δεύτερη φωτο το παρόν στάδιο. Για πρώτη φορά χρησιμοποιώ τη τεχνική της Γομαλάκας, και ελπίζω το αποτέλεσμα να ειναι καλο.
 

Attachments


Μηνύματα
135
Reaction score
263
Και μιας και η ανυπομονησία μου ειναι μεγάλη, καθώς το χρωμα εχει στεγνώσει πλήρως στη νεα κατασκευη των frugal horns, (τρώγοντας τη γκρίνια της ζωής μου, απο το έτερον ήμισυ, κόβοντας στη μέση τη διασκέδαση απο το νυχτερινό ποτό) βρέθηκα να κουβαλάω απο το εργαστηριο μες τη νυχτα, τις δυο γωνίες που σχεδιάστηκαν για τη πλατη των ηχειων :) :) :)

Ενα πρόχειρο στήσιμο και αυριο πρωι πρωι γέμισμα με άμμο σιγα σιγα, απο την ειδική εσοχή που φτιάχτηκε στο πισω μερος τους, και ΑΚΡΟΑΣΗ!!!!!
 

Attachments


Μηνύματα
135
Reaction score
263
Το Lorenz Grossglockner, έτοιμο στο νεο του χώρο :) και συντροφεύει πλεον μουςικα και ραδιοφωνικα τα πρωινά μας.
Τελικώς αλλάχτηκαν Εξολοκλήρου το 75% των καλωδιώσεων του, :( :( ( καθώς το μονωτικο τους υλικό με το παραμικρό άγγιγμα θρυμματιζοταν) όλοι οι πυκνωτες του και όλες οι λάμπες του.
Ο ηχος του ομως αξίζει τελικα, κάθε λεπτό εργασίας. Μια νότα απτά παλια!!
 

Attachments


zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
Νομίζω η γωνία μπαίνει ανάποδα. Το ύψος της δεν χρειάζεται να ξεπερνά το ύψος των ηχείων.
 

Μηνύματα
135
Reaction score
263
Κυριακάτικος πρωινος καφές, και λίγος χρόνος με το hifi. :)
Ρυθμισμα πλατό, και αλλαγές στο στήσιμο των frugal horns στο χωρο. Έγεινε ενα tweak στα drivers, και τα ηχεια τοποθετήθηκαν σωστά πλεον, στις γωνιές τους και με τις σωστές αποστάσεις, ετσι όπως προτείνονται όταν οδηγούνται με τα fostex fe-126en.

Και ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ...!!! :)
 

Attachments



Μηνύματα
280
Reaction score
113
Δεν έχω ξαναδεί πιο ωραία ιδιοκατασκευή. Μπράβο σου.

Δύο συμβουλές αν επιτρέπεις από τη πολυετή πείρα μου με ευαίσθητα ηχεία και τριοδικά:
1. Το DNMπου έβαλες για εσωτερική καλωδίωση είναι πολύ εξειδικευμένο καλώδιο. Αν το έχεις τσεκάρει ότι αυτό πρέπει να είναι μέσα, καλώς. Αν όχι, να ξέρεις ότι η επιλογή ενός τόσο εξειδικευμένου εσωτερικού καλωδίου, σε περιορίζει και σε δυσκολεύει πολύ την επιλογή του καλωδίου ηχείων.
2. Οτιδήποτε βάλεις κάτω από το ηχείο αυτό ακούγεται πολύ! Δεν ξέρω πως παίζουν οι κώνοι που έβαλες. Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις ότι βάζει ο νους σου. Κώνους πατάκια από φελλό, λάστιχο, μέταλλο, νομίσματα, τίποτα, ή ότι άλλο θες. Φυσικά όλα αυτά μπορούν να πατάνε σε ξύλο, μάρμαρο, γρανίτη, πωρόλιθο.

Η θέση των ηχείων στο χώρο έρχεται πρίν από όλα αυτά.

Καλή επιτυχία, αν και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον εξαιρετικό!!!!!!!
 

Μηνύματα
85
Reaction score
22
απο δοκιμες με το zigmahornet ... η τοποθετηση πανω σε γρανιτη εξαφανισε το ηχειο στο μεσοχαμηλο.
 


Μηνύματα
135
Reaction score
263
Bookshelf Sunday και LOTH-X BS1 vs KEF LS50 βασεις qaccoustics 2000T
Οδηγούμενα απο Tsakiridis Aeolos 4xEL34 στα 35w

Οι ακροάσεις ξεκίνησαν με garage blues, ενα μεγαλο πέρασμα απο τη δισκογραφία του Kalvin Rusell, ακολούθησαν νέες δισκογραφίες απο την alternative rock, και τέλος Μια σειρά απο jazz δισκογραφία, οχι τόσο jazz standars κομμάτια, αλλα ακούσματα με κιθαριστικη βαση,τύπου ( pat metheny, G. Benson, B. frisell, Lee Ritenour κ.τ.λ.) και vocals jazz ( dianna krall, melody kardot κ.τ.λ) και πολυ λιγο fusion στο τέλος.

Ξεκινώντας με το kef, αν και νομίζω, όχι οδηγούμενο στο απόλυτο του απο τα 35w του αιολου μου, θεωρω οτι το ηχειο αυτο, απλα ειναι παντου :) Με μπόλικο χαμηλό, και μια υπεροχη μεσαία περιοχή το εχω λατρέψει. Στην απόσταση που ειναι απο το τοίχο μου, χρησιμοποίησα το μεσσαιο σφουγκαρακι, στη χοανη των μπαςων. Με τελείως ελεύθερη στις υψηλές εντάσεις μου μπουμάριζε αρκετά. Σιγουρα αποτελεί τη χρήση τομή για εμένα και τα ακούσματα μου. και σιγουρα θα προχωρήσω στην αναβάθμιση του aeοlos σε κ120s λάμπες, στο μέλλον και στα 60w, για χάρη τους. Θεωρώ οτι σαν ηχειο μπορει να καλύψει ενα πολυ μεγαλο εύρος μουςικων επιλογών, απο σκληρή alternative rock, soul, funk μεχρι και ήσυχες jazz ηχογραφηςεις. Και το καθιστά ηδανικο καθημερινό σύντροφο.

Στα Loth-x BS1 τωρα, δεν τους έδωσα και πολυ χρονο στα σκληρά ακούσματα, νομίζω οτι δεν ειναι και ηχειο φτιαγμένο για αυτα. ΑΛΛΑ με τον aeolo γυρισμένο στη τριοδο, σε low feedback, και σε jazz ρυθμούς, ειναι ένας απίστευτος συνδυασμός, που δύσκολα αλλάζει. :)

Αυτα, ελπίζω να μη κούρασε το post, αλλα μιας και αφιέρωσα λιγο χρονο σημερα με τα δυο ηχεια, είπα να μοιραστώ την εμπειρία μου, με τη μικρη πείρα που εχω σε μηχανήματα και ακούσματα ηχειων.
 

Attachments

Last edited:

Μηνύματα
135
Reaction score
263
LOTH-x BS1 ανακατασκευή καμπίνας - και tweaks driver :)

Αρχικά αφερεθηκαν όλες οι μονάδες, (προς μεγάλη εκπληξη η καλωδιωση εσωτερικά ηταν DNM) και το σχέδιο ηταν να περαστεί ενα καλο λούστρο, για να διατηρηθεί το ζεστό χρωμα του ξυλου. ομως η καμπίνα δεν ηταν ολη τελικα απο μασιφ ξυλο, αλλα σε πολλα σημεία επενδυμένη με καπλαμα, ο οποίος και κατα το τρίψιμο, θα διελυοταν. Αλλαγη λοιπον σχεδίον και η απόφαση WHITE GLOSS τελικό φινιρισμα :) αντικαταστάθηκαν τα capacitors των tweeters με Mundorf M-Cap Supreme 1.5 mfd, και στις κατω fullrange μονάδες έγεινε ενα tweaks απο τσοχες. Και μερικές φωτο πριν και μετα. Και τωρα ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ!!! :) :)
Καλα Χριστούγεννα.
 

Attachments





Μηνύματα
135
Reaction score
263
Χαχαχα ευχαριστω πολυ κ. Δημήτρη.

Τα LOTH-x δείχνουν να ματσαρουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ με τον aeolo, ο οποίος δείχνει να τα οδηγεί με μεγάλη άνεση, και να τους προσδίδει μια φοβερή μουσικη σκηνή. Ειδικα αν γυριςει και το mode σε τριοδο και low feedback, οι ακροάσεις σε παρασερνουν και δεν εχουν τελειωμό.
Μετα απο μια 2ωρη ακροαςη δισκογραφίας vocals jazz και blues, σε σταθερή στάθμη του volume, συνδέθηκαν κατευθείαν σε άμεση σύγκριση τα ls50. Στην ίδια ακριβώς στάθμη, εκει που τα loth-x έδειχναν μια ωραία μουσικη σκηνή, τα kef ακούγονταν τσιγκινα και σχεδόν αναισθητά. Το ποτενσιομετρο του aeolo πρέπει να φταςει σχεδόν στη μέση για να τα ξυπνήσει, αν το κανει ομως,,,, τα kef-ακια μπορούν και ζωγραφίζουν ;)

Σε μικρά μουςικα σύνολα, jazz, και blues ακροάσεις LOTH-x και Aeolos, απλααααα υπεροχο δίδυμο :)

Υ.Γ. Χρηστο πολυ σύντομα ακρόαση :)
 

Μηνύματα
689
Reaction score
69
Φιλε Bellos
Εξαιρετικές και ποιοτικές κατασκευές συγχαρητήρια.:thumbsup:
Βάλαμε και έμενα για ακρόαση μαζί με το Χρήστο αν θελεις:smile:(Σήμερα το πρωί τα λέγαμε με ένα νεο
σετακι προς ακρόαση).
 

toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.389
Reaction score
1.843
Καλησπέρα και καλές γιορτές.

Πως από ξύλο - καπλαμά πάμε σε χάι-γκλος λευκό; Διαδικασία και λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξει κανείς ;

Ευχαριστώ
 

Μηνύματα
135
Reaction score
263
Καλησπέρα φίλε Toulou. Απο ξυλο-καπλαμα σε high-gloss ομολογώ οτι βρηκα κάποια ζόρια. Το αρχικό πλάνο βαφης ηταν 2 ημερών και κατέληξε σε 5 τελικα :) η πρώτη μεγάλη δυσκολία ηταν οτι η καμπίνα στο συγκεκριμένο ηχειο δεν ηταν μια ομοιόμορφη κατασκευη υλικών, απο το εργοστάσιο. Θελω να πω οτι ειναι τυπου σάντουιτς, το κεντρικό ξυλο ειναι μασιφ αλλα τα δυο πλαινα ηταν επενδυμένα με καπλαμα. Και τα εςωτερικα διαφραγματα φτηνό mdf.Τα δύσκολα σημεία για τη προετοιμασία επιφάνειας βαφης, που με ταλαίπωρηςαν ηταν, οι μέγαλες σχισμές που διέτρεχαν τη καμπίνα στα σημεία ένωσης των πλαινων, αλλα αυτο ηταν κατι ορατό και ελενχομενο. Το απρόβλεπτο που φάνηκε μετα τα πρώτα χέρια του primer, και με ανάγκασε να το ξανατριψω και να ξαναστοκαρω τις επιφάνειες ηταν στα σημεία που τρίφτηκε ο καπλαμας. Λογο τις τραχιάς επιφάνειας στο κατω μερος του απο τη κολλα, παρότι στο χερι η επιφάνεια φενοτανε λεία και άριστα προετοιμασμένη, μετα την αφερεση του, μόλις έπεσε το primer, που δείχνει τα πάντα εμφανίστηκαν πολλοί μικροί πόροι. Με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να ξανα τρίψω με ψιλό γυαλοχαρτο και να περάσω ενα δυο χέρια στοκο φινιρισματος. Μετα παλι primer, και ετοιμο για βαφη ;)
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.537
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top