Έχετε θωρακισμένη πόρτα;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.626
Reaction score
83.105
Φρικαλεο συναίσθημα. Το σπίτι όλο ανακατα;
Η σύζυγος δεν το έχει ξεπεράσει ακόμα.
Τα δωμάτια που έψαξαν ήταν μαύρο χάλι. Είχαν αδειάσει όλα τα συρτάρια στα κρεβάτια για να τα ψάξουν.

Πριν 15 περίπου χρόνια, σε άλλο σπίτι, μας είχαν κλέψει και εκτός από τα λίγα είδη αξίας συν δύο καλά ρολόγια, μου είχαν πάρει όλα τα ρούχα!
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.842
Reaction score
34.081
πωπωωω ρε φιλε ,,,,τι κριμα, απιστευτο.... πραγματα που δε θα θελα με τιποτα να ζησω!!...
 

Μηνύματα
2.257
Reaction score
1.202
Παιδιά εγώ συναγερμούς βάζω και θα σας πω λίγα πράγματα.

Ο συναγερμός είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να σας κλέψουν.
Είναι καθαρά αποτρεπτικός αλλά αποτελεσματικός!Τον βλέπει ο διαρρήκτης και σε ποσοστό 80% δεν ρισκάρει να σε κλέψει.Δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν κλέφτες που θα επιχειρήσουν να σε κλέψουν ενώ έχεις συναγερμό αλλά είναι ελάχιστα τα περιστατικά και σε όσα γνωρίζω προσωπικά τα παράτησαν στη μέση και έφυγαν!

Λύσεις για όσους είναι πιο φοβιτσιάρηδες:

Βάζεις και 2η σειρήνα,οπότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να τις εξουδετερώσουν (τις βάζουν σε λεκάνη με νερό)...
Βάζεις GSM=τηλεφωνητής μέσω κάρτας sim,ώστε και αν σου κόψουν το τηλέφωνο αυτό να σε ενημερώνει ασύρματα οτι χτυπάει ο συναγερμός και μάλιστα αναλυτικά ποια ζώνη έδωσε συναγερμό (ώστε να ξέρεις αν είναι ψευδής ή πραγματικός)...
Υπάρχουν ανιχνευτές κίνησης για μπαλκόνια-κήπους κτλ και ότι τραβάει η ψυχή σας.Λεφτά να έχετε...

Ο συναγερμός θα σε ειδοποιήσει,το τι θα κάνεις εσύ είναι άλλο θέμα...
Αν δηλαδή θα πας πχ νύχτα στο απομακρυσμένο εξοχικό σου να τα βάλεις με τους πιθανόν οπλισμένους διαρρήκτες είναι δικιά σου υπόθεση.


Επίσης ακόμα και αν έχετε ένα συναγερμό που βαράει συνέχεια είτε απο κακή τοποθέτηση,είτε από ελλάτωμα,είτε οτιδήποτε δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να σας πει τίποτα!Εχω βρεθεί τυχαία σε γειτονιά που σειρήνα διαμερίσματος χτυπούσε κάθε 5 λεπτά και σταματούσε (επί 2 μέρες) φέραν περιπολικό και τους έλεγε ο αστυνομικός οτι δεν μπορεί να κάνει τίποτα...Θα πρέπει όμως να είστε συνεπείς την επόμενη φορά,να φέρετε τεχνικό να τσεκάρει ή αντικαταστήσει τυχόν ελλατωματικό υλικό και ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ να αλλάζετε μπαταρίες σε πίνακα και σειρήνες κάθε 3 χρόνια και όχι κάθε 10 όπως κάνουν οι περισσότεροι.
Σε προηγούμενο ποστ,κάποιος έλεγε αν έχεις κάνει σωστή τοποθέτηση δεν βαράει ποτέ από λάθος.Δεν ισχύει γιατί μπορεί ένα εξάρτημα να παρουσιάσει βλάβη (εργοστασιακά) και να αρχίσει πχ μία σειρήνα να βαράει χωρίς λόγο.Αυτό που μπορείτε ΕΣΕΙΣ να κάνετε είναι επιλογή καλών-σοβαρών μηχανημάτων.Μειώνετε έτσι το σενάριο αυτό.

Αν έχετε προσέξει όταν γίνεται σε κάποια γειτονιά διακοπή ρεύματος,συχνά αρχίζουν και βαράνε σειρήνες...Ο ΜΟΝΟΣ λόγος είναι οτι δεν αλλάζουν μπαταρία στον πίνακα και η σειρήνα "το διαβάζει" σαν να της έκοψε κάποιος το καλώδιο και αρχίζει να βαράει.

Επίσης η φτηνή εγκατάσταση εγκυμονεί συχνά κινδύνους όπως βιαστική δουλειά,μεταχειρισμένα υλικά,μάπα υλικά,άσχημη εγκατάσταση με καλώδια να κρέμονται από ταβάνια και όχι μόνο,οπότε ρωτήστε σε αρκετούς και μετά συγκρίνετε.

Λίγα λόγια για τις κάμερες.
Οι κάμερες σχεδόν ποτέ δεν θα σας βοηθήσουν να δείτε τον κλέφτη και να τον βρείτε.Είναι για άλλη δουλειά.Πολλοί λένε..."θα βάλω ακριβές κάμερες σπίτι για να πιάσω τους διαρρήκτες".Είναι λάθος.Οι κάμερες είναι για άλλες δουλειές φοβερές αλλά όχι για αυτό,και αν ακόμα το κάνεις θα χρειαστείς τόσα πολλά λεφτά,που 5 φορές να σου παίρναν τα πάντα από χρυσαφικά πιο φτηνό θα σου έβγαινε.Για να μη σας κουράσω,αφότου γίνει μία κλοπή είτε η κάμερα δεν έβλεπε καλά σε κάποιο σημείο ώστε να διακρίνεις πρόσωπο,είτε είταν κάπως σκοτεινά,είτε φορούσαν κουκούλες και άρα τσάμπα το τι έβαλες,είτε σου έκοψαν το ρεύμα και ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΝΕΚΡΩΣΑΝ οι κάμερες ,είτε τους έπιασε η κάμερα αλλά δεν ξεχωρίζεις αν είναι καν άντρας η γυναίκα τέλος πάντων δεν είναι για αυτό το σκοπό ακριβώς.
Και θα σας πω και το πιο ουσιαστικό...Εστω οτι είχες κρυφές κάμερες και είδες χαρακτηριστικά τον κλέφτη και βρήκες ποιος είναι,τι θα κάνεις θα ανοίξεις βεντέτα μαζί του;Γιατί αν τον πιάσουν ποιος ξέρει σε τι τύπο θα πέσεις...
 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
πολυ καλα τα λες, οι καμερες ομως θα σε βοηθησουν στη αμεση διαπιστωση ρεαλιστικου η ψευτικου συναγερμου. ειδικα οταν εισε διακοπες και πολυ μακρια απο την οικια που προστατευεται...
 

Μηνύματα
1.665
Reaction score
1.501
Επίσης με τις καμερες αποκλειεις το ενδεχόμενο να είναι "inside job". Πολύ σημαντικό.
 

stampol

Οι θυσίες...
Μηνύματα
2.296
Reaction score
5.248
και γω εβαλα φετος και ειδα πολλες διαφορες!! απ τις καλυτερες επιλογες-κινησεις που εχω κανει με αμεσες διαφορες. οποιος δεν εχει βαλει ας βαλει συντομα! ;)
 

Μηνύματα
2.257
Reaction score
1.202
Φίλε Soco,δεν το ανέφερα επειδή έκανα ήδη μεγάλο ποστ (που κουράζει) και είπα να μην αναλύσω με αντίστοιχα μεγάλο ποστ τη μεγάλη ενότητα "κάμερες" αλλά θα πω εδώ λίγα πράματα...
Οι κάμερες έχουν χρησιμότητα σε σπίτι σε περίπτωση που θες να δεις αν υπάρχει κάποιος σπίτι σε περίπτωση που πρώτα σε ειδοποιήσει ο συναγερμός.
Δηλαδή,χτυπάει στο εξοχικό ο συναγερμός,ειδοποιούμαι,ανοίγω το κινητό,μπαίνω στις κάμερες και δεν βλέπω τίποτα,άρα κατα πάσα πιθανότητα ήταν ή απο κάποια βλάβη ή κάποιο έντομο πήγε μπροστά σε ανιχνευτή κίνησης.Σπίτι μου μία φορά χτυπούσε συνέχεια ένα ρανταρ και βρήκα 2 μέρες μετά ένα σαμιαμίδι να περπατάει μπροστά στο ραντάρ...
Επίσης πολύ χρήσιμες σε μαγαζιά,βλέπεις αν κάποιος μπήκε στο μαγαζί,αν έκλεψε κάτι,πολύ χρήσιμο βλέπεις τι ρέστα έδωσες σε κάποιον που το αμφισβητεί,βλέπεις αν ο υπάλληλος κλέβει απο το ταμείο,αν κωλοβαράει το προσωπικό,μπορείς να έχεις και ήχο,τι λένε για εσένα οι υπάλληλοι (εξαιτίας κάποιων μικροφώνων που έβαλα σε μία επιχείρηση έμαθα οτι έδιωξε 5 άτομα),επίσης σε επιχείρηση θειας (ιδιοκτήτριας) -ανιψιάς (υπαλλήλου) διαπιστώθηκε απο κρυφή κάμερα οτι η ανηψιά έκλεβε συχνά 5ευρα απο το ταμείο κτλ κτλ.Οσες φορές πήγα να δω απο τις κάμερες τους κλέφτες ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ δουλειά.Η σκοτεινά,ή φορούσαν κουκούλες,ή κόβαν το ρευμα κτλ κτλ.
Ενδιαφέρουσες ιστορίες...
Απο κρυφή κάμερα σε πιλοτή οικοδομής,ένας πελάτης μου βρήκε έναν απο την οικοδομή του 50χρονο που του έκανε γρατσουνιές στο καινούριο αμάξι από ζήλια.
Σε άλλο σπίτι που πήγα (απομονωμένο σε χωράφια) είδα σε playback 3 γυφτους να περνάνε τη μάντρα ο ένας πήγε στη χελώνα και με τσεκούρι !!!!!!! χτύπησε την παροχή ρευματος και => σταμάτησαν οι κάμερες να καταγράφουν...
Αντε πες να έβλεπα και ποιος γύφτος είναι...Τι θα κάνω,θα πάω στο τσιφλίκι να ανοίγω φασαρία και να μου κάψουν μία μέρα και το σπίτι?
Επίσης χαμός σε σούπερ μαρκετ-μπακάλικα.ΚΥΡΙΩΣ παπούδες και γιαγιάδες κλέβουν απο τα ράφια πράγματα και το πέζουν τρελίτσα...και προ-κρίσης μάλιστα.Ο ιδιοκτήτης ενός μίνι μαρκετ μου έλεγε πως γέρος του έπαιρνε τσίπουρα,ούζα,ουίσκι κτλ και οταν του είπε ο μαγαζάτορας "μη σε ξαναδώ παλιοκλέφτη στο μαγαζί μου,θα σε πάω στην αστυνομία" ο γέροςέφερε 200€ ζητώντας συγνώμη και ο ιδιοκτήτης του είπε "κράτα οτι πήρες,πάρε και τα λεφτά και μη σε ξαναδώ στο μαγαζί μου".
 

Μηνύματα
414
Reaction score
118
Εχω κάμποσα βίντεο από κάμερες μας που κατέγραψαν γεγονότα. Πιο πρόσφατα η διάρρηξη σε όχημα σταυθμευμένο σε θέση μπροστά σε κεντρική είσοδο .. Απίστευτο θράσσος .. σε 15 δεύτερα όλα είχαν τελειώσει κι ας χαλούσε τον τόπο ο συναγερμός ..

Μ ένα κοινό καπελάκι και δε καταλαβαίνεις αν πρόσωπο, ζώο ή πράγμα .. ξαναλέω .. Απίστευτο Θράσσος :frown:
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Εβαλα μια καμερουλα της πλακας (70€) απλα για να δω αν ανοιξαν πορτοπαραθυρο για να παω προς...απολογισμο:)
8/8/88 πρωτη μερα επιστροφης απο αδεια, δεκα λεπτα μετα την αναχωρηση για δουλεια, ανοιξαν το παντζουρι, μπηκαν και πηραν τα...αρραβωνιασματα της κυρας! Απο τοτε το πιο ακριβο πραγμα εκει μεσα ειναι τα ηχητικα:):):)
Σκεφτομαι ομως την εγκατασταση πορτας και παραθυρου (υπαρχει; ) ασφαλειας μετα συναγερμου. Στο εξοχικο υπαρχει μετα τοπικης security (βολτες κανει!).
 

Μηνύματα
2.257
Reaction score
1.202
Ξέχασα να συμπληρώσω το εξής:

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του συναγερμού είναι ό,τι πέρα από το όταν λείπεις από το σπίτι,σε προστατεύει και όταν κοιμάσαι,δεν πρόκειται δηλαδή να "σε πιάσουν στον ύπνο" που έχω ακούσει τρομαχτικά σενάρια με σπρέϊ υπνωτικά κτλ κτλ.
Οτι και αν ανοίξει,πόρτα ή παράθυρο,ο συναγερμός χτυπάει ακαριαία.Μεγάλη υπόθεση να ξέρεις τι γίνεται περιμετρικά του σπιτιού σου.(Δεν το συζητώ για μεγάλα σπίτια!)

Επίσης όσο αφορά τις θωρακισμένες πόρτες,είδα σε ένα σπίτι που αλλάξανε την κλειδαριά της πόρτας με μηχανισμό ανάγνωσης κάρτας (proximity) που μόλις διάβαζε την κάρτα άνοιγε ο πύρος την πόρτα.Τρομερό επίπεδο ασφάλειας αλλά 400€ κόστος.Και μη μου πείτε οτι και αυτά παραβιάζονται γιατί η πλειοψηφία των "κλεφτράκων" σίγουρα δεν μπορεί να την παραβιάσει.Τώρα αν έρθει ο Τομ Κρουζ από το mission impossible να μου την παραβιάσει,ε τότε χαλάλι,θα πάρω τουλάχιστον αυτόγραφο...
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Οδυσσεα, καρτα σαν αυτη των ξενοδοχειων εννοεις; σ' αυτα ομως οι κλειδαριες ειναι..αερας!
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.183
Reaction score
27.656
Bλέπω ότι το βίντεο στο πρώτο ποστ έχει καταργηθεί, αλλά υπάρχει σε άλλο λινκ.
Οπότε ας το βάλω να το δουν όσοι δεν το είδαν.

 
Last edited:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.183
Reaction score
27.656
Να κι άλλο ένα που επίσης δείχνει ότι είναι θέμα ενός λεπτού, άντε δύο, να μας παραβιάσουν την θωρακισμένη πόρτα μας.

 

Μηνύματα
20.074
Reaction score
14.377
Εχω μια πόρτα ασφαλείας,την οποία ειχα αφήσει για μια ώρα διάπλατα ανοικτή επειδή βιαζόμουν να φύγω και δεν τόλμησε να μπει κανεις.Ισως διότι ηταν μεσημέρι?

Μια άλλη φορα," διέρρηξα " το ιδιο μου το σπιτι - λόγω ανάγκης -.Με ειχα κλειδώσει έξω το βραδάκι και σκαρφάλωσα κυριολεκτικά στον πρώτο όροφο μπαίνοντας μεσα με τη βοήθεια ενός παραθύρου που ειχα αφήσει ανοικτό σε ανακλιση.....

Καθώς προσπαθούσα να βρω τροπο να μπω ,παρακολουθούσα μήπως με δει κάποιος γείτονας και αναρωτηθεί ποιος ειμαι και τι κανω τέτοια ώρα....Μάταια....:(
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.183
Reaction score
27.656
Απέναντι από μένα ακριβώς χτίστηκε μια οικοδομή που είναι πλέον έτοιμη και πριν από 20 μέρες περίπου άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι ένοικοι.

Ένας απ΄ αυτούς νοίκιασε ένα μικρό διαμέρισμα στον 1ο όροφο, για τον γιο του που σπουδάζει εδώ στο ΑΠΘ και έκαναν μετακόμιση.
Το βράδυ αφού τελείωσαν αργά κατά τις 2 τα ξημερώματα έπεσαν για ύπνο ξεροί από την κούραση.
Το ίδιο βράδυ μπήκε ένας ληστής μέσα, ενώ κοιμόταν μπαμπάς, μαμά και γιος.
Έψαξε και τους πήρε 1080 ευρώ συνολικά και την κοπάνησε.
Ο τύπος που το νοίκιασε όμως τυγχάνει να είναι και αστυνομικός στην δίωξη ναρκωτικών.
Ήρθε το πρωί και με βρήκε και μου ζήτησε να δούμε τα βίντεο από τις κάμερες που έχω.
Όντως καθίσαμε μαζί και βρήκαμε πολύ ωραία πλάνα.
Ο θρασύς ληστής είναι πακιστανός.
Φαίνεται και από την φάτσα, αλλά κυρίως από το ένδυμα που φορούσε, ένα παντελόνι που μπροστά και πίσω κρέμεται και μια ποδιά.
Σκαρφάλωσε από διπλανό κτίριο, έβγαλε παπούτσια και κάλτσες, πήδηξε από διπλανό μπαλκόνι και μπήκε μέσα από την μπαλκονόπορτα, έκλεψε και κατέβηκε από ένα δένδρο που τα κλαδιά του τον βοήθησαν να κατέβει εύκολα.
Έβαλε ξανά κάλτσες και παπούτσια και την έκανε σαν κύριος.
Ο φίλος μου είπε, ευτυχώς που δεν είχε μαζί του το υπηρεσιακό του όπλο.
Αν του έπαιρνε κι αυτό θα είχε τεράστιο πρόβλημα.
Του έδωσα όλα τα βίντεο σε στικάκι και τα πήρε στην υπηρεσία του να τα ψάξουν καλά.
Ήρθαν και πήραν αποτυπώματα και DNA και αν είναι σεσημασμένος θα τον βρούνε.
Ακόμη όμως δεν τον βρήκαν.

Δύο μέρες μετά, ληστής αποπειράθηκε να ανέβει σε μπαλκόνι, αλλά τον πήραν χαμπάρι, φώναξαν, τρόμαξε και την έκανε πολύ γρήγορα, δεν πρόλαβε να μπει μέσα στο διαμέρισμα που ήταν μάνα και κόρη, περίπου 65 και 40 ετών.

Μερικές μέρες αργότερα σε άλλο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, μπήκε ληστής και ενώ ήταν μέσα δύο άτομα ζευγάρι και κοιμόταν, τους έκλεψε κάτι λίγα λεφτά και τα κινητά τους.
Ήρθε πάλι η αστυνομία, μου ζήτησε το υλικό από τις κάμερες, τους το έδωσα, πάλι αποτυπώματα, DNA κ.λ.π.

Ο αστυνομικός που ήρθε και πήρε το στικάκι με τα βίντεο από τις κάμερες, έκατσε και ήπιαμε καφέ και μου έλεγε ότι το πιο πιθανό είναι να είναι ο ίδιος.
Και μάλλον μπήκε από την πόρτα της εισόδου του σπιτιού, διότι οι μπαλκονόπορτες ήταν κλειστές και τα ρολά κατεβασμένα.
Όταν δουν εργολαβική οικοδομή λέει, σκέφτονται ότι προφανώς δεν έχει και καμιά πόρτα της προκοπής, ούτε και κλειδαριά σοβαρή, άρα είναι εύκολη η πρόσβαση.

Το θέμα είναι ότι πλέον δεν φοβούνται.
Μπαίνουν στα σπίτια ενώ είναι μέσα οι ένοικοι.
Ήδη μου ζήτησαν να φτιάξω μπάρα που μπαίνει πίσω από την πόρτα και την ασφαλίζει ώστε ακόμη κι αν την ξεκλειδώσουν να μην ανοίγει ούτε χιλιοστό.
Είναι ότι πιο απλό και πιο αποτελεσματικό.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο κλέφτης αν κάποιος ξυπνήσει;
Θα την κοπανήσει;
Θα βγάλει κανένα μαχαίρι;
Τι πρέπει να κάνει κάποιος αν ξυπνήσει και δει ότι μπήκε κάποιος κλέφτης μέσα στο σπίτι;
Να κάνει ότι κοιμάται, όπως έλεγε ο περίφημος υπουργός στο πρόσφατο παρελθόν;
Ή να αμυνθεί αν μπορεί;
Και φυσικά μπορεί να καταλήξει με χειροπέδες και να τον σέρνουν στα δικαστήρια;
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Συναγερμός, παγίδες σε όλα τα κουφώματα, κρουστικοί αισθητήρες στα τζάμια, ανιχνευτές κίνησης εντός και εκτός κατοικίας.

Αποκλείεται να μην χτυπήσει ο συναγερμός και δεν νομίζω να μπει.
 

Μηνύματα
2.194
Reaction score
2.715
Το σπίτι μας πρέπει να είναι προετοιμασμενο για κάθε είδους εισβολή ληστών. Πόρτες,παράθυρα να είναι απροσπέλαστα. Συναγερμός,κάμερες,αισθητήρες κίνησης.
Αν ήταν νόμιμο μέχρι και καποια τάση θα έριχνα όταν αντιλαμβανόμουν ληστή για να χεστει πάνω του. Να του μπει το σκατ@ στην κάλτσα. Βέβαια αυτός ο Πακιστανός ουτε καλτσες φορουσε...αρα θα λερωνε τον χώρο..
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.968
Reaction score
2.905
Μια πολύ καλή περίπτωση είναι ο συναγερμός να είναι συνδεδεμένος με κάποια security εταιρεία και να δίνει σήμα άμεσα στο κέντρο τους και έρχονται ντε τε και ειδοποιούν και την αστυνομία. Ίσως το πιο αποτελεσματικό μέσο από όλα μαζί με τον συναγερμό. Σας το λέω εκ πείρας. Κόστος 150 ευρώ το χρόνο.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.492
Reaction score
37.569
βεβαια, να σημειωθει οτι δεν επιτρεπεται (βαση νομου) οι καμερες να κοιτανε δημοσιο χωρο. 8-)
-μονοδρομος ο συναγερμος/περα απο τα υπολοιπα μετρα, καγκελα - μπαρες κοκ - κυριως επειδη λειτουργει αποτρεπτικα.
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.096
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top