Αγορά Hi-Fi συστήματος από αδαή...

Μηνύματα
5
Reaction score
0
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Αρχικά να πω πόσο πολύτιμη είναι η τεχνογνωσία και οι εμπειρίες που καταγράφονται σε τέτοια φόρα και βοηθούν εμάς τους άσχετους χωρίς να ενοχλούμε και χωρίς να ρωτάμε τα ίδια και τα ίδια!

Σε αναζήτηση λοιπόν ενός budget hi-fi συστήματος, κατάφερα να κατασταλάξω μεταξύ πολυκάναλου και δικάναλου ενισχυτή, τον αριθμό των ηχείων κλπ. Ωστόσο για την επιλογή των προϊόντων δεν θα τα καταφέρω χωρίς να σας ενοχλήσω με άλλο ένα ίδιο θέμα αλλά δυστυχώς οι συσχετισμοί προϊόντων που έχουν ήδη παρουσιαστεί δεν ταιριάζουν απόλυτα.

Επιθυμώ λοιπόν ένα δικάναλο ραδιοενισχυτή και ζεύγος ηχείων, στο οποίο θα συνδεθεί πικάπ, xbox (για αναπαραγωγή audio cd και dvd) και laptop μέσω S/PDIF.

Από αναζητήσεις στο φόρουμ και εκτός, έχω καταλήξει στους παρακάτω ενισχυτές (max: 400 euro):
YAMAHA R-S500
CAMBRIDGE AUDIO TOPAZ SR10V2
HARMAN KARDON HK3700

και στα παρακάτω ηχεία:
DALI Zensor 3
Q ACOUSTICS 2020i

Για πικαπ, μία φτήνη λύση όπως το Stanton T-52 θα με καλύψει? Χρειάζεται κατά τη γνώμη σας να μάθω τι είναι το ΜΜ που κουτουλάω συχνά πυκνά??

Γενικά οι απαιτήσεις μου είναι ανάλογες των γνώσεών μου (μηδαμινές) οπότε δεν με ενδιαφέρουν συνδεσιμότητες internet, dlna κλπ, αλλά θα ήθελα να μπορώ να συνδέσω ένα δίσκο γεμάτο mp3 για εύκολη αναπαραγωγή. Τέλος, τα ηχεία θα καθήσουν (αρχικά τουλάχιστον) πάνω σε έπιπλο μασίφ ξύλο μήκους 1.80 μ. καθώς οι βάσεις που χαζεύω (για τα 2020i τουλάχιστον) είναι ιδιαίτερα χαμηλές (58 εκ. ύψος - δεν βολεύουν με βάση τη διάταξη των επίπλων). Επίσης η απόσταση από τον τοίχο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 10 -15 εκατοστών. Εκτός κι αν υπάρχουν βάσεις για έπιπλο (χαμηλές) εκτός από δαπέδου. Sub δεν προβλέπεται για την ώρα αλλά θα ήταν καλό να υπάρχει η δυνατότητα.

Συνολικό budget για όλα (ενισχυτή, ηχεία, πικαπ) τα 1000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι (μέχρι το τελευταίο καλώδιο!) και χώρος κάλυψης περί τα 25 τ.μ.

Θα ήθελα τις γνώμες σας για το βέλτιστο συνδυασμό των παραπάνω ενισχυτών / ηχείων καθώς και τυχόν σχόλια που ίσως να μην έχω σκεφτεί / προβλέψει.

Thanx!

Αντώνης
 

Μηνύματα
13.638
Reaction score
6.602
τα ηχεια ειναι μια χαρα,απλα ισως να πηγαινες σε music network player και ενισχυτη (απλο δικαναλο).Το ραδιοφωνο ποσο θα το δουλευεις αλλωστε? ασε που σε λιγο καιρο απλα δεν θα υφισταται. Με net radio θα εχεις απειρες επιλογες και τους ελαχιστους καλους ελληνικους σταθμους. Με το music network player δεν θα χρειαστεις το λαπτοπ (αλλα αν θελεις μπορεις και να το συνδεσεις). Απλα ισως χρειαστει να ανεβεις στα 1200 ευρω.

Αλλη επιλογη ειναι η αγορα δικαναλου ενισχυτη,των ηχειων που θελεις και ενα usb dac και να δουλευεις με πηγη το λαπτοπ.Με αυτη τη λυση πεφτεις και κατω απο 1000. Αν θελεις οπωσδηποτε και ραδιοφωνο βρισκεις ευκολα ενα μεταχειρισμενο με 60-80 ευρω.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.944
Reaction score
20.445
Το Stanton T-52 δεν είναι πικ απ, είναι μια μαλακία και μισή.

Μιας και είσαι καινούριος στο χώρο και στο forum, ελπίζω να έχεις όρεξη για διάβασμα. Θα καταλάβεις για ποιο λόγο χαρακτήρισα όπως χαρακτήρισα το Τ-52, εάν διαβάσεις αυτό το thread. Επίσης, θα απαντηθεί και η ερώτησή σου περί του όρου "ΜΜ". Συνοπτικά, το "ΜΜ" αναφέρεται στην τεχνολογία υλοποίησης της κεφαλής του πικ απ και σημαίνει "Moving Magnet". Έχει διαφορές με την άλλη τεχνολογία υλοποίησης, η οποία ονομάζεται "Moving Coil". Υπάρχουν κι άλλες τεχνολογίες, αυτές οι δύο είναι οι πιο κοινές.
 


Μηνύματα
1.696
Reaction score
122
Συμφωνώ για δυνατότητες streaming και internet radio, οπότε από τους ενισχυτές που διάλεξες θα προτιμούσα τον Harman Kardon HK 3700: έχει DLNA, app για android/apple os, Internet + FM ραδιόφωνο, αναπαραγωγή μουσικών αρχείων από usb stick, έξοδο subwoofer.

http://eu.harmankardon.com/tl_files...0/Specification Sheet - HK 3700 (English).pdf

Αλλά προσωπικά μάλλον θα τον αγόραζα από εδώ με περίπου 290 ευρώ με μεταφορικά: http://www.amazon.fr/gp/product/B00...ue&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A1X6FK5RDHNB96

Και για ηχεία θα πήγαινα για αυτά με κόστος 520 ευρώ με μεταφορικά: http://www.ebay.it/itm/SONUS-FABER-TOY-CL-BLACK-LEATHER-COPPIA-DI-DIFFUSORI-BOOKSHELF-NUOVI-GARANZIA-/281470771748?pt=LH_DefaultDomain_101&hash=item4188f72224

ή σε άσπρο: http://www.ebay.it/itm/SONUS-FABER-...2?pt=LH_DefaultDomain_101&hash=item3a99645b00

Τα παραπάνω ηχεία τα έχω στη δαπέδου έκδοσή τους (Toy Tower)

Προσοχή όμως υπάρχει ρίσκο σε αγορές από το εξωτερικό (εγγύηση, κόστος μεταφορικών σε περίπτωση επιστροφής κλπ)
 

Μηνύματα
470
Reaction score
513
Είμαι σε μια ανάλογη αναζήτηση για λογαριασμό φίλης (βασικά σε μια ολόιδια, ίδιο σεταπ και ταβάνι 1000 ευρώ) και νομίζω πως η αγορά μεταχειρισμένων είναι μονόδρομος. Πέραν αυτής, εμένα θα με κάλυπτε ένας εκ των συνδυασμών α) Focal CMS50 και κάρτας ήχου της τάξης των 300€ (εδώ θα ήθελα καμία πρόταση) και β) πασπαρτού ηχεία Monitor Audio BX2 και κάποιος ενισχυτής της τάξης των 300€, τα ηχεία είναι ευαίσθητα αν δεν κάνω λάθος. Οι περιορισμοί που έχω από τη φίλη μου είναι για ηχεία μικρά και με εκτόνωση μπροστά εφόσον θα μπουν σε βιβλιοθήκη. Οποιαδήποτε ιδέα θα εκτιμηθεί πολύ, μην ανοίγουμε νέα θέμα :)
 

Μηνύματα
470
Reaction score
513
Επίσης, για πικάπ κι εγώ είμαι καρφί για κάποιο φθηνό της ProJect, νομίζω επίσης μονόδρομος
 


Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Έχω μείνει έξω απο την αγορά μηχανημάτων πολύ καιρό, άρα δεν μπορώ να προτείνω μηχανήματα ή να πάρω θέση, αλλά ως σεσημασμένος τσίπης, θα θέσω τα εξής ζητήματα προς εξέταση:
α) Τι πραγματικά χρειάζεσαι για την αναπαραγωγή του ψηφιακού σου υλικού. Δηλαδή, συζητάμε για αρχεία, θέλεις να έχεις streaming, το dlna είναι απαραίτητο συστατικό; Μήπως τελικά θα σε εξυπηρετούσε κάτι καλύτερο απο πλευράς ενισχυτή σε σύνδεση με τον υπολογιστή, ίσως με τη χρήση ενός καλού usb dac?
β) αν ο παραπάνω συλλογισμός ισχύει, θα ήθελες οπωσδήποτε έναν ενισχυτή του κουτιού ή θα βολευόσουν με έναν μεταχειρισμένο καλύτερης σχεδίασης / πιο ποιοτικής κατασκευής?
γ) Έχεις τόσους πολλούς δίσκους βινυλίων για να αγοράσεις άμεσα ένα πικάπ; Είναι σπάνιο υλικό που δεν μπορεί να βρεθεί ψηφιοποιημένο; Αν δεν είναι σπάνιο υλικό και αφού - διορθώστε με αν κάνω λάθος - ένα κακό έως μέτριο πικάπ δεν χτυπάει την απόδοση ενός καλού ψηφιακού υλικού, μήπως θα έκανες τη δουλειά σου χωρίς πικάπ για αρχή, επενδύοντας το ποσό σε κάτι καλύτερο ως προς τα υπόλοιπα συστατικά του συστήματος;
Όσον αφορά στα καλώδια, δεν βρίσκω επίσης λόγο να αγοράσεις κάτι μέτριο και καινούργιο, π.χ. προσωπικά ακούγοντας το van den hul first πρώτης "σοδειάς" δεν βρίσκω να έχει χάσει το χαρακτήρα του με το πέρασμα των -αρκετών - χρόνων απ'την αγορά του. Δεν κοντράρει το vdh first ultimate mk2 μεν, αλλά τσακίζει το d103 mkii που θα βρεις σε κοντινή τιμή καινούργιο. Άρα, μπορείς να βρεις αξιόλογα καλώδια σε δελεαστικές τιμές για τη χρήση που θέλεις ( προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είναι κακή η χρήση που σκοπεύεις να κάνεις, αλλά δεν είναι η χρήση που κάνει κάποιος που θα "σκοτώσει" το παραπάνω καλώδιο επειδή αγόρασε τη πιο πρόσφατη έκδοση και του έμεινε το παλιό ).
Με απλά λόγια λοιπόν, αφού σκοπεύεις να στήσεις σύστημα, σκέψου τι ακριβώς θα ζητήσεις απο αυτό, θέσε προτεραιότητες και μη κολλήσεις σε στερεότυπα που αρκετές φορές μεταφράζονται σε πολλά ευρώπουλα ( αυτό κυρίως για τα καλώδια ).

Ελπίζω να βοήθησα και αν κάποιος θέλει να με διορθώσει, βαράτε αλύπητα!! :p
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.210
Στη χαμηλή κατηγορία πικάπ θα πήγαινα μόνο σε Dual.
Με ένα μικρό επιπλέον τίμημα έχουν και ενσωματωμένο προενισχυτή κεφαλής, οπότε ξεχνάς ταίριασμα με κεφαλή, βόμβους και ιδανικό μήκος καλωδίου τα 1777 χιλιοστά (τα πολλά 7αρια λόγο μυστικιστικού αριθμού και αύξηση της εσωτερικότητας στην απόδοση του καλωδίου:o)!
 

Μηνύματα
5
Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ωστόσο αισθάνομαι ότι μάλλον δεν ήμουν σαφής... Για να καταλάβετε τι θέλω να πω θα κάνω μία μικρή αναδρομή:

Σαν φοιτητής (προ 15ετιας) είχα ένα ραδιοκασετόφωνο Casio με αποσπώμενα ηχεία που εκτελούσε χρέη ενισχυτή, ένα μείκτη TELE αγορασμένο περίπου 10.000 δρχ, ένα πενταπλό cd changer της Sony (το μόνο αξιόλογο κομμάτι) και ένα discman. Στη συνέχεια αναβαθμίστηκα αγοράζοντας ένα mini hi fi της LG. Στα late thirties πήγαμε σε laptop με Hercules dj controller, εξωτερική κάρτα ήχου trust για monitor και κούμπωνα όπου υπήρχε ενισχυτής.

Αυτά τα αναφέρω για να εξηγήσω ότι θεωρώ πως όλα τα προϊόντα που έχω αναφέρει σαν επιλογές θα μου φανούν διαστημικά για τη χρήση που θέλω να κάνω, η οποία είναι καθ' όλα οικιακή. Δεν πρόκειται ποτέ να κάτσω απέναντι από 2 ηχεία για να αξιολογήσω τι ακούω, κυρίως γιατί δεν έχω καμία γνώση / εμπειρία να το κάνω. Δεν καταλαβαίνω την έννοια του "στρογγυλού" ήχου ή άλλων παρόμοιων χαρακτηρισμών, η ένταση δεν θα ξεφύγει ποτέ καθώς υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι, άρα let's keep it simple.

Οπότε θεωρώ (πάλι) ότι, εφόσον κάπου πρέπει να μπει ένα ταβάνι, το budget των 350-400 ευρώ για ενισχυτή και άλλα τόσα για ηχεία θα με υπερκαλύψει. Συνεπώς, network media players, DACs, καλώδια με μήκη που προκύπτουν από παγκόσμιες συνομωσίες και λοιπές προτάσεις με ξεπερνούν κατά πολύ (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή). Αν τώρα αυτό στο οποίο θα καταλήξω δίνει τόσο κακό αποτέλεσμα που μέχρι και ένας άσχετος (εγώ) είναι σε θέση να το καταλάβει, τότε ναι, πάμε σε dac ή σε ανώτερες και ποιοτικότερες μεταχειρισμένες λύσεις. Αλλά το θεωρώ πολύ απίθανο.

Απαντώντας λοιπόν στο φίλο Νίκο (λίγο τσουβαλάτα, γιατί έχει ανοίξει πολύ η κουβέντα) μετά από προτάσεις και συζητήσεις ίσως έχει νόημα η επιλογή ολοκληρωμένου ενισχυτή και μεταχειρισμένου tuner καθώς στα ίδια χρήματα οι ενισχυτές άνευ radio έχουν καλύτερη ισχύ. Σωστά???

Επίσης, όχι, δεν έχω άπειρα βινύλια, ούτε καν πολλά θα έλεγα, και όλα υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή. Όμως, αφενός θέλω να έχω στην κατοχή μου ένα πικαπ γιατί είναι απωθημένο μου και επίσης θέλω ο 15 μηνών γιος μου να ξέρει τι είναι πικαπ μεγαλώνοντας (όπως και κασετόφωνο!). Επίσης, ο ήχος που βγάζει ένας δίσκος βινυλίου πάντα με γοήτευε (όχι από θέμα ποιότητας). Τέλος, η αγορά πικαπ δεν επηρεάζει την επέκταση του budget, καθώς δεν νομίζω ότι χρειάζεται δαπανηθούν περισσότερα χρήματα από τα προαναφερθέντα για ενισχυτή / ηχεία για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω. Ασπάζομαι τη συμβουλή του wizzy (το κείμενό σου το είχα πρωτοδεί όταν έψαχνα να μάθω τη διαφορά μεταξύ ιμάντα και direct drive, congrats για την έρευνα και την ανάλυση), οπότε πάμε σε καλύτερο πικαπ από Stanton (Project ή Dual ή Reloop?).

Οπότε προκύπτει η εξής απορία: για να συνδεθεί sub σε έναν ενισχυτή θα πρέπει να αναφέρεται ρητά στην έξοδο ή μπορεί να συνδεθεί π.χ. στο pre out του Denon pma 720? Αν ισχύει το πρώτο τότε οι υποψηφιότητες είναι:
YAMAHA A-S501
ONKYO A-9050

Αν ισχύει το δεύτερο τότε:
ADVANCE ACOUSTIC X-i60
DENON PMA 720AE
CAMBRIDGE AUDIO AZUR 540a

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη και παντα σε συνδυασμό με τα ηχεία.

Σόρρυ για το τεράστιο ποστ.
Α.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.944
Reaction score
20.445
[...] Ασπάζομαι τη συμβουλή του wizzy (το κείμενό σου το είχα πρωτοδεί όταν έψαχνα να μάθω τη διαφορά μεταξύ ιμάντα και direct drive, congrats για την έρευνα και την ανάλυση), οπότε πάμε σε καλύτερο πικαπ από Stanton (Project ή Dual ή Reloop?).
Τα μεγάλα posts είναι καλοδεχούμενα όταν είναι ευανάγνωστα και επιτελούν τον σκοπό της ανάλυσης της σκέψης του γράφοντος, προς καλύτερη κατανόηση των αναγκών του από τα μέλη του forum. Το post σου πληροί τα προαναφερόμενα "χαρακτηριστικά", οπότε δεν χρειάζεται να απολογείσαι για κάτι.

Επίσης, το thread που σου συνέστησα να διαβάσεις δεν είναι δικό μου πόνημα, αλλά του Costas Coyias, οπότε τα εύσημα πάνε σε εκείνον. Τέλος, μεταξύ Dual και Pro-Ject, δεν μπορώ να αποφασίσω, αλλά πιστεύω ότι στην κατηγορία τιμής που θες να κινηθείς, δεν θα υπάρχουν πολλές "χτυπητές" διαφορές μεταξύ μοντέλων των δύο εταιρειών .
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.001
Reaction score
8.045
Ύστερα από αγορά και κατοχή και των δύο επιλογών, επιβεβαιώνω και εγώ τα παραπάνω, με μια μικρή προτίμηση προς την project λόγω του ότι μου κάθισε καλύτερα ο ήχος της στο αυτί. Κυρίως στις μεσαίες - ανώτερες συχνότητες. Ίσως να παίζει ρόλο και η κεφαλή βέβαια ( η οποία ταίριαξε καλύτερα με το project ). (Ortofon red).

Έτσι κάποια στιγμή αποχωρίστηκα το dual.
Πρέπει να σημειωθεί δε ότι και οι δύο φίρμες έχουν πολύ καλύτερο ήχο από κάποια Pioneer που κατά καιρούς πέρασαν από τα χέρια μου.

Σε τελική ανάλυση και οι δύο Εταιρείες θα σε καλύψουν άνετα, προτίμησε δε αυτή που θα σε ευχαριστήσει περισσότερο κατά την δοκιμή - ακρόαση .....
 
Last edited:

Μηνύματα
2.765
Reaction score
1.191
1000 Euros για την απλή χρήση που θέλεις είναι πολλά !
Με το πολύ 300€ δεν ψάχνεις κάτι μεταχειρισμένο ?
Υπάρχουν και πολύ αξιόλογα Compact μηχανήματα στην αγορά !
Να βρείς κάτι απλό , με μια line in για αργότερα το πικάπιον και να το βολευεις ευκολα σπίτι που έχεις και μικρό παιδί..
Είμαι υπέρ του ποιοτικού μεταχειρισμένου
 

Μηνύματα
5
Reaction score
0
Επαναφέρω το παρόν thread καθώς λόγω έλλειψης χρόνου το ζήτημα έμεινε λίγο πίσω. Παρόλα αυτά, με αρκετή ανάγνωση και διάφορες γνώμες από επαγγελματίες του χώρου αλλά και χομπίστες κατέληξα σε ενισχυτή. Προτίμησα τον Pioneer A-30 λόγω κόστους σε σχέση με δυνατότητες. Οκ, δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά είμαι σίγουρος πως θα με καλύψει σε όσα ζητάω (να παίζει μουσική και να μην είναι για πέταμα!).

Το πικάπ θα το αφήσω για μετά τις διακοπές ώστε να πάω σε κάτι καλύτερο από το essential 2.

Οπότε φτάνουμε στα ηχεία. Άκουσα λοιπόν Monitor Audio BX2, Dali Zensor 1, Dali Zensor 3 και Chario Syntar 516. Μάλιστα τα BX2 και τα Chario σε παράλληλη ακρόαση. Καταλήγω λοιπόν στο εξής:
Για να επιλέξω ηχεία θα πρέπει να στηθούν στη σειρά οι επιλογές μου και με ταυτόχρονη αναπαραγωγή από τον ίδιο ενισχυτή και την ίδια πηγή την ίδια μουσική επιλογή, να περνάς από το ένα ηχείο στο άλλο ανά 10 δευτερόλεπτα, ακούγοντας το κομμάτι που θέλω στο repeat ώστε να περάσουν όλα τα σημεία του κομματιού από όλα τα ηχεία... Χμμ..

Έχω λοιπόν απορρίψει τα bx2 καθώς αυτό το "μεταλλικό" που μου φάνηκε ότι βγάζουν δεν μου άρεσε καθόλου. Σε αντίθεση με τα Chario τα οποία μου έβγαζαν μία θέρμη που μου ταιριάζει πολύ περισσότερο.

Τα Dali δυστυχώς δεν τα άκουσα υπό τις ίδιες (καλές) συνθήκες και με κάποιον που να μου απαντά στις ερωτήσεις μου επιτόπου αλλά τουλάχιστον δεν μου άφησαν κακή εντύπωση (και δεν θα μπορούσαν ώντας επηρεασμένος από τα σχόλια και τις κριτικές που υπάρχουν - γ@μημένο marketing...). Για να μην κουράζω άλλο, προχωρώ στις απορίες μου:

Ποιά ηχεία θα προτείνατε μεταξύ των Dali Zensor 1 / 3 και των Chario Syntar 513 / 516 για τον Pioneer Α-30, ειδικά με την προσφορά που υπάρχει στ Chario αυτήν την εποχή?
Πώς είναι δυνατόν τα Zensor 1 να έχουν bass reflex πίσω και να έχουν εγκοπή τέτοια που να εφάπτονται στον τοίχο μην αφήνοντας καθόλου κενό?
Αντίστοιχα, πώς είναι δυνατόν τα Chario να έχουν την τρύπα από κάτω και με τα ελαστικά ποδαράκια να απέχουν 3-4 εκατοστά από την επιφάνεια που θα πατάνε?

Ευχαριστώ προκαταβολικώς. ;-)
 

Μηνύματα
2.576
Reaction score
4.326
Ξέχνα τα chario με τον a-30. Θέλουν αρκετό ρεύμα που ο ενισχυτής σου δεν το χει. Πιο λογική επιλογή τα zensor 3 που απ' ότι έχω διαβάσει από κριτικές χρηστών ταιριάζουν και με τον pio
 

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Μηνύματα
5.680
Reaction score
2.727
Το Zensor τοποθετημενο κοντα σε τοιχο, εχει μια ενισχυση του χαμηλου περι τα 3db, και πολυ απλα η οπη εκτονωσης του εφαπτεται σχεδον με τον τοιχο και δεν "συμμετεχει" τοσο πολυ.
Οσον αφορα τα Chario, η εταιρια κουρδιζει το ηχειο με φορτιση NRS και το κενο μεταξυ πιατελου βασης-κατω μερος ηχειου ειναι πολυ συγκεκριμμενο, ωστε να επιτυγχανεται η θεμιτη ενισχυση του χαμηλου. Εαν ακουσεις Chario με στιβαρους ενισχυτες θα διαπιστωσεις τα οφελη αυτης της προσεγγισης.
Βαλε στη λιστα σου και τα Q-Acoustics 2020i, Usher S-520. Θα ξαφνιαστεις ευχαριστα.
 

Μηνύματα
5
Reaction score
0
Το Zensor τοποθετημενο κοντα σε τοιχο, εχει μια ενισχυση του χαμηλου περι τα 3db, και πολυ απλα η οπη εκτονωσης του εφαπτεται σχεδον με τον τοιχο και δεν "συμμετεχει" τοσο πολυ.
Οσον αφορα τα Chario, η εταιρια κουρδιζει το ηχειο με φορτιση NRS και το κενο μεταξυ πιατελου βασης-κατω μερος ηχειου ειναι πολυ συγκεκριμμενο, ωστε να επιτυγχανεται η θεμιτη ενισχυση του χαμηλου. Εαν ακουσεις Chario με στιβαρους ενισχυτες θα διαπιστωσεις τα οφελη αυτης της προσεγγισης.
Βαλε στη λιστα σου και τα Q-Acoustics 2020i, Usher S-520. Θα ξαφνιαστεις ευχαριστα.
Ευχαριστω και παλι. Δηλαδη τα Chario να τα αγνοησω οπως προτεινει και ο Georgesod? Ουτε καν τα 513 δεν θα συνεργαστουν? Για τα 2020i, αν και ηταν αρχικα στη λιστα μου, δεν εχω καταφερει να τα ακουσω, ολο κατι με αποτρεπει να ασχοληθω, ειτε οι συγκρισεις με τα dali που ειναι παντα οριακες αλλα παντα επιλεγονται τα dali, ειτε το ασθενες τους μπασο κλπ. Τα 3020 εχουν σοβαρες βελτιωσεις σε σχεση με τα 2020i μια που ειμαστε ακομα εντος budget?
 

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Μηνύματα
5.680
Reaction score
2.727
Τα 2020ι δεν εχουν ασθενες μπασο, το αντιθετο, για το μεγεθος και το 5.25 μεγαφωνο τους εχουν απροσμενα πολυ χαμηλο. Σιγουρα ομως ενα 6.5αρι μεγαφωνο ειναι πιο καταλληλο για χωρο 25τμ ειδικα εαν ακους σχετικα μακρια. Τα 3020 ειναι νεα σειρα την οποια δεν εχει τυχει να ακουσω.
Τα Chario και βεβαια δεν θα τα αγνοησεις, στην τιμη της τρεχουσας προσφορας ειναι πραγματικα ευκαιρια. Για να διαπιστωσεις ο ιδιος εαν σε ικανοποιει η συνεργεια τους με τον ενισχυτη σου στις σταθμες ακροασης που ακους, καλο θα ηταν να τα κανεις μια ακροαση με τον Pioneer.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.001
Reaction score
8.045
Από προσωπική άποψη τον βασικό λόγο στην απόδοση τον έχει ο ενισχυτής και η δυνατότητά του σε ρεύμα!

Τα ηχεία όσο καλής ποιότητος και να είναι, δεν θα αναδείξουν τις δυνατότητές τους.

Με λίγα λόγια, αυτό που άκουσες στο στούντιο δοκιμής, αν το μηχάνημά σου δεν έχει το απαραίτητο ρεύμα, δεν θα το έχεις στον χώρο σου… δυστυχώς.

Όλα είναι μια αλυσίδα λοιπόν.

Όμως πρέπει να αποφασίσεις για την αγορά τους, εφ όσον σε καλύπτει ο ήχος τους και σε κάποια μελλοντική στιγμή εφ όσον κάτι από το σύστημα θα χρειασθεί αναβάθμιση, προχωράς.

Δεν είναι σωστό να προσπερνάς κάτι ποιοτικό, επειδή το σημερινό σου σύστημα δεν έχει αυτές τις δυνατότητες. Έτσι δεν κάνεις τίποτα.

Εγώ λοιπόν στην θέση σου θα προχωρούσα άμεσα στην πρόταση της Ιταλικής φίρμας, εφ όσον αυτή σε καλύπτει.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.865.447
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top