Ανακλήσεις


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506


Ανάκληση για 227 smart fortwo στην Ελλάδα


Η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, προχωρά στην ανάκληση του μοντέλου smart fortwo.

Η ανάκληση αφορά 227 αυτοκίνητα (BM453342, BM453343, BM453344 και BM453353), με ημερομηνία παραγωγής μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου 2014, στα οποία θα μπορούσε να μην έχει υλοποιηθεί σωστά η συγκόλληση της βάσης του βραχίονα ράβδου στρέψης στο αμορτισέρ, λόγω ενός σφάλματος του προμηθευτή.

Υπό ιδιαίτερα υψηλές καταπονήσεις θα μπορούσαν να αποκοπούν οι ραφές συγκόλλησης της βάσης. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν δυσμενώς οι ιδιότητες οδήγησης του οχήματος λόγω μιας ισχυρότερης κλίσης ταλάντωσης, ενώ σε μεγαλύτερες περιστροφές του τιμονιού υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο πρόκλησης ζημιάς στα ελαστικά. Στα προς ανάκληση οχήματα δεν θα μπορούσε, συνεπώς, να αποκλειστεί ο αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος.

Γι’ αυτό το λόγο, στο πλαίσιο της ανάκλησης, θα αντικατασταθούν προληπτικά τα αμορτισέρ του μπροστινού άξονα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση fortwo, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή επιβατικών οχημάτων smart της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., προκειμένου να γίνει αντικατάσταση των αμορτισέρ του μπροστινού άξονα,χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών Mercedes-Benz στο τηλέφωνο 800 1176000.

http://www.zougla.gr/automoto/article/anaklisi-gia-227-smart-fortwo-stin-elada
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506
H Nvidia ανακαλεί tablets λόγω πιθανής ανάφλεξης

H Nvidia εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακαλεί συγκεκριμένες παρτίδες από το Shield Android tablet της, καθώς όπως διαπιστώθηκε ότι η μπαταρία τους μπορεί να «υπερθερμανθεί με κίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά».

Η ανάκληση είναι εθελοντική, αλλά η Nvidia καλεί τους κατόχους των Shield Android tablets να συμπληρώσουν την online αίτηση για να αντικατασταθεί το tablet τους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε tablets που έχουν πωληθεί ανάμεσα στον Ιούλιο 2014 και τον Ιούλιο 2015. Ο χρήστης μπορεί να διαπιστώσει αν το Nvidia Shield tablet που διαθέτει χρίζει αντικατάστασης εξετάζοντας το battery section στο «About tabet» μενού. Αν υπάρχει η ένδειξη Υ01, τότε το tablet ανήκει στην επικίνδυνη παρτίδα και μπορεί να αντικατασταθεί.

http://www.zougla.gr/technology/article/h-nvidia-anakali-tablets-logo-pi8anis-pirkagias
 




abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς σταφίδας σουλτανίνας

Την ανάκληση μη ασφαλούς σταφίδας σουλτανίνας ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος επίσημου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του κράτους, διαπίστωσε σε προϊόν σταφίδας σουλτανίνας την ύπαρξη ωχρατοξίνης Α σε επίπεδα άνω του επιτρεπτού ορίου, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

Πρόκειται για σταφίδα σουλτανίνα, με την εμπορική ονομασία «Belbake Sultanas Σταφίδα Σουλτανίνα, Passion for Baking», σε συσκευασία των 250g, με ημερομηνία λήξης 18/03/2016 και Lot 450020329-14-296. Το προϊόν παρασκευάζεται στην Τουρκία για τη Lidl Hellas & Σία ΟΕ 14ο χλμ. Θεσσαλονίκης–Μηχανιώνας 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκης Ελλάδα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος από τη Lidl Hellas & Σία ΟΕ και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/efet-anaklisi-mi-asfalous-stafidas-soultaninas
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου στην επιχείρηση παραγωγής και διάθεσης τροφίμων – ορεκτικών με την επωνυμία «Ελληνική Γαστρονομία Παλτσίδη Α.Ε.», διαπίστωσε ότι η εν λόγω εταιρεία παρασκευάζει και συσκευάζει προϊόν με την ονομασία «Tυροκαυτερή» για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιεί «άμυλο σίτου», το οποίο δεν δηλώνεται στον κατάλογο συστατικών. Το άμυλο σίτου προέρχεται από το σιτάρι και μπορεί να προκαλέσει αλλεργία / δυσανεξία σε άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν Τυροκαυτερή, σε συσκευασίες :

(α) των 450 γραμμαρίων, με ημερομηνίες λήξεως από 15-08-15 έως 17-11-15 και αριθμούς παρτίδας που ξεκινούν από LG1H2H10515 έως και LG1H2H19815 αντίστοιχα,

(β) των 2 κιλών, με ημερομηνίες λήξεως από 16-08-15 έως 29-11-15 και αριθμούς παρτίδας που ξεκινούν από LG1H1E10615 έως και LG1H1E21015 αντίστοιχα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΤΣΙΔΗ Α.Ε.» την άμεση ανάκληση του συνόλου των επίμαχων παρτίδων του προϊόντος και ήδη η παρασκευάστρια εταιρεία έχει εκκινήσει την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, εφόσον έχουν ευαισθησία στο σιτάρι / γλουτένη να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-proiontos-apo-ton-efet-1217913
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506

Ανάκληση ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης διαπίστωσε ότι το προϊόν το οποίο πωλείται ως «Έχτρα Παρθένο Ελαιόλαδο», με την εμπορική ονομασία «Παραγωγικό», σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων και ημερομηνία λήξης 31-5-2017, το οποίο διακινείται από την εταιρία – κρεοπωλείο με την επωνυμία «ΡΩΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», με έδρα την Κρύα Βρύση Πέλλας, βρέθηκε να περιέχει σπορέλαια, τεχνητά κεχρωσμένα με τη χρωστική αννάτο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-eleoladou-apo-ton-efet-1219163
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506

Προληπτική ανάκληση του φωτός νυκτός PATRULL από την ΙΚΕΑ

Η ΙΚΕΑ παρακαλεί τους καταναλωτές που διαθέτουν το φως νυκτός PATRULL να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν άμεσα και να το επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα γα την πλήρη αποζημίωση τους.

Η IKEA δέχτηκε μια αναφορά σύμφωνα με την οποία ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και επτά μηνών έπαιζε με το φως νυκτός PATRULL. Όταν το παιδάκι προσπάθησε να αφαιρέσει το φως νυκτός PATRULL από την πρίζα ξεκόλλησε το καπάκι του φωτιστικού. Το παιδί δέχτηκε ένα πλήγμα από το ηλεκτρικό ρεύμα με εμφανή σημάδια στο χέρι του.

Η ασφάλεια των προϊόντων είναι η πρωταρχική προτεραιότητα της ΙΚΕΑ. Σε αυτό το πλαίσιο και παρότι δεν υπάρχει καμία άλλη αναφορά περιστατικού στον κόσμο, διεκόπη άμεσα η πώληση του προϊόντος. Κατά την έρευνα που ακολούθησε, ελέγχθηκαν 600 φώτα νυκτός PATRULL. Δεν βρέθηκε κανένα ελαττωματικό. Όλα τα προϊόντα ήταν σύμφωνα με τις εφαρμόσιμες προδιαγραφές ελέγχου και τη νομοθεσία.

Παρ' όλα αυτά η ΙΚΕΑ αποφάσισε να ανακαλέσει προληπτικά το φως νυκτός. Το φως νυκτός PATRULL διατίθεται στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική από το 2013. Το φως νυκτός PATRULL μπορεί να επιστραφεί σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ για την πλήρη αποζημίωση του. Δεν είναι απαραίτητη η απόδειξη αγοράς του προϊόντος.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.ikea.gr ή καλέστε στο τηλεφωνικό μας κέντρο στον αριθμό 801 11 22 722.

http://www.zougla.gr/market/article/proliptiki-anaklisi-tou-fotos-niktos-patrull-apo-tin-ikea
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506

Ανάκληση 42.720 Toyota Yaris και Hilux

H Toyota Ελλάς A.B.E.E. ανακοινώνει νέα ανάκληση σε 42.720 οχήματα, και συγκεκριμένα για τα μοντέλα Yaris και Hilux, παραγωγής από 2 Ιανουαρίου 2006 έως 10 Αυγούστου 2011.

Υπενθυμίζεται ότι στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται, σύμφωνα µε την σχετική ενημέρωση του προμηθευτή Takata, το σύστημα πυροκροτητή-εκτόνωσης του αερόσακου οδηγού να µην λειτουργήσει βάσει των προδιαγραφών. Ως εκ τούτου είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να µην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε τα ανωτέρω θέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πµ έως 05:00 µµ).

http://www.zougla.gr/automoto/article/anaklisi-42720-toyota-yaris-ke-hilux
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.390
Reaction score
74.658
Οι αερόσακοι της Takata είναι υπεύθυνοι για τη μεγαλύτερη ανάκληση όλων των εποχών απο όλους τους κατασκευαστές, πλην του VW group που κάνουν τους χαζούς. Θα θεωρούν τους πελάτες τους αναλώσιμους. ;)

H Toyota ανέκαθεν ήταν η πιό υπεύθυνη εταιρεία παγκοσμίως.
 

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φέτα με μούχλα! Δείτε για ποια πρόκειται και σε ποια σούπερ μάρκετ υπάρχει





Στην ανάκληση τυριού "ΦΕΤΑ" στο οποίο διαπιστώθηκε ανάπτυξη μούχλας, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και, συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση τυριού «ΦΕΤΑ» στην οποία διαπιστώθηκε ανάπτυξη μούχλας πρασινωπής χροιάς.

Πρόκειται για το προϊόν «ΓΑΛΠΟ τυρί Φέτα ΠΟΠ» από πρόβειο και γίδινο γάλα, σε συσκευασίες στραγγισμένου βάρους 1kg με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 22.01.16 και στραγγισμένου βάρους 2 kg με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 27.02.16.

Το προϊόν διατίθεται από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και παρασκευάζεται από την εταιρεία ΤΥΡΑΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, 5Ο ΧΛΜ Ε.Ο. Τρικάλων-Πύλης, Τρίκαλα, Θεσσαλία.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. την άμεση ανάκληση/απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν με τα ανωτέρω στοιχεία, να μην το καταναλώσουν.


http://www.athensmagazine.gr/portal/shopping/articles/198182
 
Last edited by a moderator:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506

Ανάκληση προφιτερόλ από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση προϊόντος «προφιτερόλ» από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ελέγχου, ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων – ανεξάρτητα από την ημερομηνίας ανάλωσης – που αφορούν σε προφιτερόλ, με την εμπορική ονομασία «ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ», σε πλαστικό περιέκτη των 150 - 170 γρ., που παράγεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Α. ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε., Μ. Μπότσαρη 80, Βέροια.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο προϊόν περιέχεται ως συστατικό αβγό, χωρίς αυτό να περιλαμβάνεται στον πίνακα των συστατικών και χωρίς να επισημαίνεται ως αλλεργιογόνο συστατικό.



Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και έχουν ευαισθησία στο αβγό να μην το καταναλώσουν, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.

http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-profiterol-apo-ton-efet

____________________________________________________
____________________________________________________



Σοκολατάκια βελγικής προέλευσης ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ

Σοκολατάκια βελγικής προέλευσης ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ.

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων «σοκολατάκια» βελγικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη των οποίων ανιχνεύτηκε η παρουσία αραχίδων, συστατικό που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Οι αραχίδες είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Πρόκειται για τα προϊόντα με εμπορική ονομασία «Leonidas Ballotin rouge mix», σε συσκευασία των 750g, με αριθμούς παρτίδας 041715800 και 040315800, τα οποία παρασκευάστηκαν από τη βελγική εταιρία «Confiserie Léonidas SA» και διακινήθηκαν στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Σπάτα).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων προκειμένου να διορθωθεί η επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν και είναι αλλεργικοί στις αραχίδες, να μην τα καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/sokolatakia-velgikis-proelefsis-anakalese-o-efet
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506

Κατεψυγμένα σουτζουκάκια με σαλμονέλα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση συσκευασίας με κατεψυγμένα σουτζουκάκια στα οποία εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διενήργησε δειγματοληψία του κατεψυγμένου παρασκευάσματος κρέατος «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ 50 ΓΡ ΚΤΨ», συσκευασμένο υπό κενό, σε συσκευασίες βάρους περίπου 500 γραμμαρίων, με ημερομηνία παραγωγής 17/08/2015 και ημερομηνία λήξης 12 μήνες μετά την ημερομηνία παραγωγής, LOT 229-042, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Α.Ε. «ΒΙ.ΚΡΕ. Α.Ε.», 7ο χλμ. Καβάλας – Ελευθερούπολης, Αμισιανά, με κωδικό έγκρισης GR A 131 EU.

Στο δείγμα ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.



Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι πολίτες που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν.


http://www.zougla.gr/market/article/katepsigmena-soutzoukakia-me-salmonela-anakali-o-efet
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506
Ανάκληση παρθένου ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και διαπίστωσε ότι, κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση, το ελαιόλαδο εμπίπτει στην κατηγορία «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» και καθίσταται μη βρώσιμο ως έχει.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», συσκευασίας 1L, με αριθμό παρτίδας : LOT 1411015 και ημερομηνία λήξης : 30/01/2016. Το προϊόν τυποποιείται από την επιχείρηση «Αργολίς, "ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ Α.Ε." (7ο χλμ Άργους – Τρίπολης, Άργος) και φέρει στην συσκευασία του τα στοιχεία της επιχείρησης «Μ.Δ. ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ» (Νέα Μαγνησία, 570 22, Θεσσαλονίκη).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.


http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-par8enou-eleoladou-apo-ton-efet-1237037
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.714
Reaction score
83.430
Ανάκληση παρθένου ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και διαπίστωσε ότι, κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση, το ελαιόλαδο εμπίπτει στην κατηγορία «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» και καθίσταται μη βρώσιμο ως έχει.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», συσκευασίας 1L, με αριθμό παρτίδας : LOT 1411015 και ημερομηνία λήξης : 30/01/2016. Το προϊόν τυποποιείται από την επιχείρηση «Αργολίς, "ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ Α.Ε." (7ο χλμ Άργους – Τρίπολης, Άργος) και φέρει στην συσκευασία του τα στοιχεία της επιχείρησης «Μ.Δ. ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ» (Νέα Μαγνησία, 570 22, Θεσσαλονίκη).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.


http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-par8enou-eleoladou-apo-ton-efet-1237037
Με λίγα λόγια το λάδι από παρθένο μας βγήκε πουτ@να.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506


Ανακλήθηκε παρμεζάνα με μούχλα


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. έπειτα από καταγγελίες πολιτών, ζήτησε -και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι- την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της παρτίδας που αφορούσε στο προϊόν «παρμεζάνα τριμμένη», με την εμπορική ονομασία «BERTOZZI PARMIGIANO REGGIANO», με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν τις 24/10/2015 και αριθμό παρτίδας L 15117, σε αεροστεγή πλαστική συσκευασία των 85 γραμμαρίων έκαστο.

Το προϊόν παράγεται στην Ιταλία από την επιχείρηση «Abele Bertozzi Spa – Via Roma», διανέμεται και πωλείται στην Ελλάδα από την αλυσίδα υπεραγορών «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ», στην οποία διαπιστώθηκε ανάπτυξη ευρωτίασης (μούχλα).

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/anakli8ike-parmezana-me-mouxla
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506

Κοτομπουκιές ΥΦΑΝΤΗΣ με σαλμονέλα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Την ύπαρξη μη ασφαλούς τροφίμου στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΙFANTIS μπουκιές παναρισμένες από ατόφιο φιλέτο κοτόπουλου», σε συσκευασία 500g, με ημερομηνία παραγωγής:11.09.2015 και ανάλωση μέχρι: 11.09.2016. Η εταιρεία παραγωγής είναι η «ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας του εν λόγω προϊόντος, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τουςι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/kotompoukies-ifantis-me-salmonela-anakali-o-efet


____________________________________________


Ανακαλούνται 1.196 Opel Meriva στην ελληνική αγορά

Στην ανάκληση του μοντέλου Meriva προχωρά η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε, γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η ανάκληση αφορά 1.196 οχήματα, παραγωγής από 2010 έως 2015. Σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγε η Opel, εντοπίσθηκε ότι στα οχήματα με καθ’ ύψος ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα το συρματόσχοινο που συνδέει τη ζώνη ασφαλείας με τον προεντατήρα στην εξωτερική πλευρά μπορεί να υποστεί κόπωση με την πάροδο του χρόνου.



Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης κίνησης των επιβατών στο κάθισμα πάνω από τη ζώνη, οδηγώντας σε κάμψη του χαλύβδινου καλωδίου. Σε μια σύγκρουση, ένα καταπονημένο καλώδιο θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού του επιβάτη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για βλάβες ή ατυχήματα που να σχετίζονται με το παραπάνω ζήτημα. Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων έχουν ήδη ενημερωθεί με συστημένη επιστολή, καθώς και με τηλεφωνική επικοινωνία, για τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προληπτικές διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.


http://www.zougla.gr/automoto/article/anakalounte-1196-opel-meriva-stin-eliniki-agora
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.609
Reaction score
94.506

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πορτοκαλάδα στην οποία εντόπισε βενζοϊκό

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Παρακολούθησης Παραγόντων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση μη ασφαλούς προϊόντος "πορτοκαλάδα με ανθρακικό", το οποίο βρέθηκε να περιέχει συντηρητικό (βενζοϊκό) σε συγκέντρωση μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΖΑΡΓΙΑΝΑΚΗ πορτοκαλάδα με ανθρακικό», σε συσκευασία 250ml με ημερομηνία παραγωγής 11-09-2015 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12-03-2016.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω προϊόν παράγεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Δημήτριος Ελευθ. Ζαργιανάκης που εδρεύει στη Χαλέπα, Πισκοκέφαλου Σητείας Κρήτης.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας (ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12-03-2016) του εν λόγω προϊόντος και ήδη είναι σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι) να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/o-efet-anakali-portokalada-stin-opia-entopise-venzoiko-1250964
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.603
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top