Αγορά Hi-Fi συστήματος από αδαή...

Μηνύματα
280
Reaction score
113
Το σημαντικό όταν κάποιος στήνει ένα σύστημα είναι τα μηχανήματα να ταιριάζουν μεταξύ τους, πέρα του ότι τα θα πρέπει να λειτουργούν σωστά μεταξύ τους ας πούμε ηλεκτρολογικά, δηλαδή να οδηγούνται όπως πρέπει μεταξύ τους .

Τι σημαίνει να ταιριάζουν μεταξύ τους; Απλό παράδειγμα είναι μηχανήματα του ιδίου κατασκευαστή (CD, προ, τελικός), αυτά σίγουρα ταιριάζουν μεταξύ τους! Όσο για τα ηχεία, αν ο ίδιος κατασκευαστής δεν βγάζει και ηχεία, καλό είναι να τον ρωτήσεις τι συνιστά. Οι περισσότεροι κατασκευαστές αποφεύγουν να απαντήσουν ευθέως σε αυτή την ερώτηση για λόγους ανταγωνισμού κλπ, μπορείς όμως εντέχνως και έμμεσα να πάρεις την απάντηση που θέλεις. Πχ ρωτώντας με ποιά ηχεία τα έχουν στημένα στο στούντιο ή με ποια ηχεία τα έχουν τιουνάρει, ή ότι άλλο κρίνεις σκόπιμο.

Τι σημαίνει να λειτουργούν σωστά ηλεκτρολογικά; Και πάλι δύο παραδείγματα. Ένας τελικός 10 βατ δεν ταιριάζει με ηχεία 87dB, με πολλά μεγάφωνα και βαριά κροσοβερ, γιατί απλά δεν μπορεί να τα οδηγήσει. Ή ένας λαμπάτος προενισχυτής με σχετικά μεγάλη αντίσταση εξόδου δύσκολα θα οδηγήσει ένα τρανζιστορικό τελικό.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Από την άλλη όμως, πως θα γίνει η ζητούμενη αναβάθμιση στον ήχο?

Στο παράδειγμα παραπάνω λοιπόν ο φίλος σκέπτεται για την αγορά κάποιων ηχείων τα οποία είναι ένα - δύο σκαλιά πιο πάνω από τον ενισχυτή του. Αντί λοιπόν να προσαρμόσει την αγορά των ηχείων με ένα ήδη μη ποιοτικό μηχάνημα (ενισχυτή), προχωρά στην έστω μη συμβατή προσωρινά αγορά των ηχείων και έχει στο μυαλό του μελλοντικά την αντικατάσταση του.
Μόνο έτσι θα βελτιώσει το σύστημα και την απόλαυσή του τελικά.

Κάπως έτσι δεν κάναμε και εμείς με τις δικές μας επιλογές ?
 

Μηνύματα
5
Reaction score
0
Καλο χειμωνα. Οι εξελιξεις τρεχουν και μετα απο capital controls, διακοπες και την ακυρωση της παραγγελιας του pioneer λογω διαθεσιμοτητας, φτασαμε στα παρακατω:

Επιλεχθηκε ο Denon pma-720ae για τον οποιο η πλειοψηφια των customer reviews ηταν ακριβως στα μετρα μου. Κυριως το σχολιο που διαβασα απο αρκετους οτι ειναι ιδανικος για αυτους που δεν εχουν σκοπο να αντικαθιστουν τα κομματια του συστηματος τους προς αναζητηση του τελειου ηχου. Vakis, με το παραπανω νομιζω οτι απαντω στο γιατι εν τελει δεν επελεξα τα chario. Αντ' αυτού προτιμησα τα q acoustics 3020 αντι των zensor 1 χωρις να μπορω να εκφρασω το λογο... Η μονη αλλαγη λοιπον που μπορει να προκυψει ειναι αυτη των ηχειων αν οντως χρειαστει. Το πικαπ μαλλον θα το φερει ο Αι Βασιληςκαι τωρα απλα αναζητω ενα 2nd hand tuner.

Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και τα σχολια, δεσμευομαι να καταθεσω την ταπεινη μου γνωμη οταν παραλαβω και στησω μηπως και βοηθησω και εγω καποιον σαν κι εμενα στο γολγοθα της αναζητησης.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.278
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top