Windows Lumia 640

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Η γνώμη μου ίσως δεν είναι αντικειμενική διότι όπως προανέφερα, δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε περιβάλλον adroid.
Από το παλιό γνωστό σύστημα των πρώτων κινητών (χωρίς οθόνες αφής κλπ), πέρασα σε περιβάλλον apple. Το οποίο περιβάλλον έχει τις γνωστές ευκολίες, αλλά και ιδιοτροπίες.
Το περιβάλλον δε των lumia, μου φάνηκε πάρα πολύ οικείο, κυρίως εξ αιτίας της εμπειρίας μου στους Η/Υ.

Ίσως αν είχα και εγώ μηχανάκια με adroid κατά τις προηγούμενες αγορές, να είχα διαμορφώσει διαφορετική άποψη.

Αν θέλετε την άποψή μου σχετικά με τα δύο λειτουργικά, apple vs lumia, θεωρώ πιο απλό και βολικό αυτό του lumia. Σχετικά δε με τις extra εφαρμογές δεν βλέπω κάτι να μου έχει λείψει από την προηγούμενη μου επιλογή...
Για τέτοιου είδους θέματα δεν υπάρχουν αντικειμενικές γνώμες. Οπότε, είναι πολύ λογικό, κάποιος να εκφράζει τη γνώμη του με βάση τη δική του εμπειρία. Ουδέν μεμπτόν.

Όσο για μένα, πιστεύω (και ελπίζω) ότι θα προσαρμοστώ γρηγορότερα στο περιβάλλον των Windows, παρά σε ένα περιβάλλον σύγχρονου Android, που δεν έχω συνηθίσει να χρησιμοποιώ, αφού ότι κινητό είχα μέχρι σήμερα - αν φόραγε Android - ήταν ένα λειτουργικό σε βρεφική ηλικία. Ενώ το περιβάλλον των Windows μου είναι πιο γνώριμο.
-
 


Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.919
Reaction score
7.992
Καλό απόγευμα.

Σήμερα προσπάθησα να κατεβάσω το πρόγραμμα ccplayer. Μετά την εγκατάσταση και ενώ το επεξεργαζόμουν διότι δεν έβρισκε τα αρχεία μουσικής μου, με διακόπτει και αναφέρει ότι το τηλέφωνο έχει μολυνθεί. Μου πρότεινε λοιπόν να κάνω αναβάθμιση και επίσης να γράψω και τον αριθμό του κινητού.
Εκείνο που έκανα ήταν:
Άμεσο κλείσιμο του κινητού, επανεκκίνηση και διαγραφή του ccplayer.

Τώρα βλέπω ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

Είναι όμως έτσι? Πως θα έχω τον έλεγχο? Υπάρχει τρόπος να γνωρίζω αν πραγματικά το τηλέφωνο είναι καθαρό?
Υπάρχει κάποια εφαρμογή προστασίας στα windows?

Παρακαλώ για τις γνώσεις σας.
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Η ειδοποίηση για την μόλυνση του κινητού ήταν διαφήμιση εντός της εφαρμογής, γενικά αποφεύγουμε να εγκαθιστούμε ad-ware εφαρμογές, οι οποίες είναι δωρεάν και κατεβάζουν διαφημίσεις.
Τα Windows Phone δεν έχουν θέμα με ιούς και δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις πρόγραμμα "προστασίας"
 


Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.919
Reaction score
7.992
Δεν είμαι και πολύ φίλος των νέων εγκαταστάσεων, απλά δεν γνωρίζω αν η εφαρμογή music διαβάζει αρχεία τύπου flac. Έτσι είπα να κατεβάσω την παραπάνω εφαρμογή ccplayer η οποία συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες εφαρμογές για windows κινητά (κάπου το διάβασα)...
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Τα WP 8.1 δεν διαβάζουν flac, τα επερχόμενα Win 10 mobile θα διαβάζουν.
Ο ccplayer είναι καλή εφαρμογή, η έκδοση pro όμως που κοστίζει περί τα 2€.
Πολύ καλός player είναι ο vlc που είναι δωρεάν χωρίς διαφημίσεις και λοιπές π@π@ριές
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.919
Reaction score
7.992
Καλημέρα,

Πράγματι πολύ καλός ο vlc.

Τώρα μου λείπει ένα καλό σετ ακουστικών.
 


Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.919
Reaction score
7.992
Καλημέρα,
ΟΘΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΤΙΑΣ

Ρυθμίζεται? την στιγμή αυτή μου δείχνει μόνο την ώρα.
Κάπου είδα ότι εμφανίζονται κάποιες επί πλέον πληροφορίες, πχ καιρός, ημερομηνία κλπ.


Ιάκωβος.
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
setting--grance screen--content πατάς στο link lock screen settings και επιλέγεις τι θα σου εμφανίζει, να ξέρεις ότι ανάλογα με τον τύπο τις οθόνης υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, μόνο στις AMOLED είναι όλες οι ρυθμίσεις ανοικτές
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.919
Reaction score
7.992
Προσπάθησα, αλλά μάλλον ισχύουν αυτά που αναφέρεις.
Εντάξει... δεν χάλασε και ο κόσμος..

Ευχαριστώ, πάντως.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.919
Reaction score
7.992
Καλό απόγευμα.

Σήμερα πρόσεξα ότι για την εφαρμογή gps των windows απαιτείται να υπάρχει και internet.

Υπάρχει κάποια εφαρμογή που δεν απαιτεί internet ? Πχ προσωπικά έχω καρτοκινητό και μου τελείωσαν τα λίγα mb για internet που διαθέτει αυτός ο τρόπος χρήσης.
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Αν εννοείς το Here, κάνεις λάθος δεν χρειάζεται internet για να δουλέψει αρκεί να κατεβάσεις τους off-line χάρτες.

Here Drive+---settings--map options--manage maps--download new maps

για να αποκλείσεις το Here από τη χρήση internet
Here Drive+---settings---Internet connection-- OFF
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους

Χθες παρέλαβα το νέο μου Lumia XL LTE και σήμερα προσπαθώ να το "βάλω μπροστά". Η πρώτη μου έννοια είναι να μεταφέρω τις επαφές του παλιού μου Sony X10 Xperia mini pro, που είναι πάνω από 880 συνολικά, στο Lumia.

Διαβάζοντας το εγχειρίδιο του Lumia, βλέπω τα εξής:

Μεταφορά πληροφοριών του Outlook από τηλέφωνο Android ή iPhone
Χρησιμοποιήστε το λογαριασμό σας Microsoft για να μεταφέρετε επαφές, καταχωρήσεις ημερολογίου και εκκρεμείς εργασίες του Outlook από το τηλέφωνό σας Android ή iPhone στο τηλέφωνό σας Lumia.

Για να συγχρονίσετε το τηλέφωνό σας Lumia με το Outlook.com, θα πρέπει να έχετε λογαριασμό Microsoft.

1....
2. Στον υπολογιστή σας, ρυθμίστε το ανάλογο λογισμικό συγχρονισμού, όπως το Samsung Kies, το HTC Sense, το Sony PC Companion ή το iTunes, να συγχρονίζει τα στοιχεία περιεχομένου στο Outlook και, στη συνέχεια, συγχρονίστε τις επαφές, τις καταχωρήσεις ημερολογίου και τις εκκρεμείς εργασίες από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας.
3....

- Έχω το PC Companion εγκατεστημένο ήδη (και αναβαθμισμένο στην τελευταία του έκδοση)
- Στο Outlook.com, με το που μπήκα, αναγνωρίστηκε αμέσως ο λογαριασμός μου στη Microsoft
- Όταν συνέδεσα το Lumia στο PC, κλήθηκα αμέσως να κατεβάσω το Windows Phone (Desktop Application), πράγμα που έκανα και το PC είδε αμέσως το Lumia και μάλιστα προχώρησε από μόνο του στον συγχρονισμό των (κάποιων) μουσικών αρχείων. Το άφησα να το κάνει, αλλά δεν πολυκατάλαβα πού βρήκε αυτά τα αρχεία και πώς ακριβώς τα αποθήκευσε (ή τα συγχρόνισε ??) με το Lumia. Αυτό θα με απασχολήσει εν ευθέτω χρόνω.

Θέλω λοιπόν, να μεταφέρω τις επαφές μου από το Sony στο Lumia.

Το PC Companion έχει την εφαρμογή Xperia Transfer, με την οποία υποτίθεται ότι αντιγράφεις ολόκληρο το περιεχόμενο του παλιού σου Sony στον υπολογιστή σε νέα συσκευή, αλλά να είναι και αυτή Xperia. Δεν αναφέρει πουθενά πώς μπορώ να μεταφέρω τιςεπαφές μου (το άλλο περιεχόμενο λίγο με ενδιαφέρει) κάπου, ώστε μετά να μπορώ να τις αντιγράψω στο Lumia. Δεν αναφέρεται ειδικά πώς αυτές μπορούν να μεταφερθούν στο Outlook.

Να σημειώσω ακόμα ότι, εκτός από την εφαρμογή Xperia Transfer, υπάρχει και η εφαρμογή Sync, που συγχρονίζει τις επαφές στο Google. Μήπως πρέπει αυτήν να χρησιμοποιήσω; Και αν ναι, πώς γίνεται;

Ευχαριστώ.
-
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Με την πολύτιμη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση του Γιώργου, κατάφερα χθες και εξατομίκευσα το νέο μου Lumia.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι όντως εξαιρετικές. Το περιβάλλον των Windows μου φαίνεται αρκετά πιο οικείο από πιθανόν κάποιο άλλο με Android ή άλλο λειτουργικό. Είναι βέβαια κι αυτό αρκετά δαιδαλώδες, όπως ένα κανονικό περιβάλλον Windows σε PC ή Laptop (ή και σε Tablet), αλλά εμένα μου φαίνεται ότι θα προσαρμοστώ πιο εύκολα και ενδεχομένως και πιο γρήγορα από ότι θα χρειαζόταν να προσαρμοστώ σε ένα άγνωστο περιβάλλον με Android.

Εξαιρετικά και καινοτόμα βρίσκω τα εξής:

(1) Την Οθόνη Έναρξης, με όλα τα πλακίδια των περισσότερο χρησιμοποιούμενων εφαρμογών. Με τις ενστάσεις μου, βέβαια. Π.χ. για άλλους τα πλακίδια των:
- Παιχνιδιών
- Skype
- Αθλητικά
- MixRadio
- Here Drive+
- Ημερολόγιο
κ.α.
..να είναι αναγκαία και να θεωρούνται ως περισσότερο χρήσιμα και χρησιμοποιούμενα, αλλά για μένα δεν είναι.

Θα προτιμούσα να είχα κάποιες άλλες, π.χ. την Αριθμομηχανή (calculator) ή το Έλεγχο Αποθήκευσης της συνολικής διαθέσιμης μνήμης, πράγματα που ενδεχομένως η Microsoft θεωρεί δευτερεύοντα γαι τον κοινό χρήστη. Εν τούτοις, η συσκευή και το λειτουργικό της δίνουν στο χρήστη απεριόριστες (σχεδόν) δυνατότητες να το εξατομικεύσει όπως γουστάρει. Έτσι κι εγώ "ξεκαρφίτσωσα" από την αρχική οθόνη κάποιες εφαρμογές που θεωρώ ότι δεν μου χρειάζονται και "καρφίτσωσα" (για αρχή) αυτές τις δύο που ανέφερα πιο πάνω.

(2) Την εύκολη πρόσβαση στις εφαρμογές μέσω της επιλογής "Όλες οι Εφαρμογές", στο κάτω αριστερό άκρο της οθόνης

(3) Την εξαιρετική, λαμπερή και πεντακάθαρη μεγάλη οθόνη της διαγωνίου των 145mm (5.7")

(4) Την ύπαρξη πολλών χρήσιμων εφαρμογών στο Windows Store, δωρεάν ασφαλώς (αυτό έλειπε να πληρώνουμε κιόλας), όπως π.χ. το Adobe Photoshop Express ή το Office Lens, που τις κατέβασα για μελλοντική χρήση.

(5) Την ενσωμάτωση στο λειτουργικό του Office 365, που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να γράψει και να επεξεργαστεί κείμενα σε οικείο περιβάλλον (και όχι μόνο κείμενα)

(Κάπου διάβασα ότι από το 2016, η Microsoft θα το σταματήσει. Είναι αλήθεια?)

(6) Την εξαιρετική συνδεσιμότητα που προσφέρει η συσκευή, τόσο μέσω Wi-Fi, όσο και στο δίκτυο (έτσι κι αλλιώς έχει 4G προδιαγραφή). Δεν έχω εμπειρία από άλλες συσκευές για σύνδεση με Wi-Fi, αλλά τόσο σ' αυτό, όσο και ως δέκτης κινητής, συμπεριφέρεται πολύ γρήγορα και αξιόπιστα, πράγμα (το δεύτερο) που δεν είχα δει σε τέτοιο βαθμό σε άλλη, προηγούμενης κατοχής μου, συσκευή. Για το Wi-Fi επί παραδείγματι, ενώ το router μου βρίσκεται 2 ορόφους πιο κάτω, κλεισμένο μέσα σε ένα δωματιάκι χωμένο στην απώτερη άκρη του κτηρίου, η σύνδεση με αυτό είναι απρόσκοπτη και γρήγορη. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητά του με το δίκτυο, το δοκίμασα χθες σε περιοχές που ξέρω ότι η Vodafone έχει ασθενές σήμα, και δε "μάσησε" (π.χ. στον Ηλεκτρικό, μεταξύ Καλλιθέας και Ταύρου ή μέσα στο τούνελ Μοναστηράκι-Ομόνοια-Βικτώρια και φυσικά μακρυά από τους παραπάνω σταθμούς)

Έχω και τα παραπονάκια μου, βέβαια. Όταν π.χ. το τηλέφωνο βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής με την οθόνη σβηστή (μόνο η ώρα φαίνεται αχνά) και πας να το βάλεις μπροστά, εμφανίζεται μεν η Αρχική Οθόνη (έχω επιλέξει μια φωτογραφία του εγγονού μου γι αυτήν :wink:
), αλλά για να πας στην κύρια Οθόνη Έναρξης (με τα πλακίδια των εφαρμογών), σου βγαίνει η πίστη. Δεν έχω ακόμα καταφέρει να εντοπίσω τη μετάβαση σε αυτήν με το πάτημα ενός και μόνο (εικονικού) πλήκτρου και αναγκάζομαι να "σύρω" την οθόνη από πάνω προς τα κάτω, οπότε εμφανίζεται μια νέα οθόνη, στην οποία βλέπω 4 πλακίδια στο πάνω μέρος της (τα βασικά της συνδεσιμότητας - Wi-Fi, Bluetooth, Λειτουργία Πτήσης και το πλακίδιο της Κάμερας), ενώ κάτω από αυτά βλέπω το μικρό "γραναζωτό" εικονίδιο: "Όλες οι Ρυθμίσεις". Το επιλέγω με ένα κλικ και αφού με πάει στην εφαρμογή των Ρυθμίσεων, μετά κάνω κλικ πάνω στο εικονίδιο των Windows και έτσι μπαίνω στην Οθόνη Έναρξης με τα πλακίδια.

Και ρωτάω: Δεν υπάρχει ένας πιο άμεσος και εύκολος τρόπος να μπαίνει κανείς στην Οθόνη Έναρξης αμέσως με ένα κλικ, ή έχει επιλέξει αυτό τον τρόπο η Microsoft (και ενδεχομένως η Nokia) για να παιδεύει τον χρήστη με τη δικαιολογία της ασφάλειας στην πρόσβαση;
-
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
...Και ρωτάω: Δεν υπάρχει ένας πιο άμεσος και εύκολος τρόπος να μπαίνει κανείς στην Οθόνη Έναρξης αμέσως με ένα κλικ, ή έχει επιλέξει αυτό τον τρόπο η Microsoft (και ενδεχομένως η Nokia) για να παιδεύει τον χρήστη με τη δικαιολογία της ασφάλειας στην πρόσβαση;
Το βρήκα!
Ανακάλυψα εντελώς τυχαία ότι, αντί να "σύρω" την οθόνη από πάνω προς τα κάτω, έπρεπε να την "σύρω" από κάτω προς τα πάνω!
Αυτό βέβαια θα έπρεπε να το εξηγεί η Microsoft στο manual. Τέλος πάντων, αφού το βρήκα, ας πάει στο καλό.

Όσο για τις υπόλοιπες εντυπώσεις, αυτές παραμένουν όπως τις περιέγραψα. Αλλά είναι σίγουρο ότι θα χρειαστώ κι άλλο χρόνο για να αποκτήσω πλήρη εικόνα της συσκευής.

Υ.Γ.:
Κατά τη γνώμη μου, ίσως θα έπρεπε, αντί για "σύρσιμο" της οθόνης (δεν έχει σημασία αν αυτό είναι από κάτω προς τα πάνω ή το ανάποδο), ο χρήστης να μπορεί να μπαίνει στην Οθόνη Έναρξης με ένα απλό κλικ (ή tap) πάνω στο εικονίδιο της σημαίας των Windows. Είναι πιο απλή μέθοδος, πιο κατανοητή και προσιτή στον απλό χρήστη και ειδικά σε αυτόν, που έχει συνηθίσει το περιβάλλον των Windows.

-
 
Last edited:

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Αλλά μάλλον, στα μυαλά των κατασκευαστών ο "κοινός χρήστης" είναι αυτός που έχει μάθει να κάνει τα πάντα σε ένα μοντέρνο Smart Phone, σέρνοντας τα δάχτυλά του πάνω στην οθόνη και όχι ο κλασσικός χρήστης ενός desktop PC.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.165
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top