Ψυχεδέλεια - Νέα γενιά

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Εύγλωττος ο τίτλος, εδω θα παρουσιάζουμε νέα ψυχεδελικά συγκροτήματα, και παρακλάδια της ψυχεδέλειας, που έπεσαν στην αντίληψη μας και αξίζει, αν μη τι άλλο, να παρουσιαστούν. Και πιστέψτε, με ειναι πολλά, ποτε δεν ήταν ούτε περισσότερα, ούτε καλύτερα.

Αρχή με Doug Tuttle και το ομώνυμο αριστουργηματικό περσινό album του. Άντε να δούμε που θα το πάει με τέτοιο ντεμπούτο, αν και έχει φανεί ήδη με το κανονικό του group, Mmoss, αλλα και με αλλα projects, ειναι όλα εξίσου εξαίσια. Αμερικανός απο το New Hampshire. Δώστε βάση στο εκπληκτικό "Turn This Love", και όχι μονο.

Doug Tuttle - Doug Tuttlle (2014) Trouble In Mind Records

https://m.youtube.com/playlist?list=PLBrTosbcQGPihoBN04dSnWq67Rgc6LgOb
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Mmoss "I" (2010) Burger Records






Ο Doug Tuttle, οπως είπαμε ειναι ο κιθαρίστας των Mmoss, οι οποίοι ξεκίνησαν με αυτό το μαγευτικό ντεμπούτο το 2010, το οποίο αρχικά εκδόθηκε μονο σε κασσετα. Μαγευτική ψυχεδέλεια, δεν υπαρχει ουδεμία περίπτωση να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν fan του είδους.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Morgan Delt - Morgan Delt (2014) Trouble In Mind Records


Άλλο ενα σύγχρονο εκπληκτικό ψυχεδελικό album, να το πιεις μονορούφι στο ποτήρι απο την αρχή μέχρι το τέλος. Είχε κυκλοφορήσει σε κασσετα 2 χρονια πριν, με λιγότερα κοματια και άλλο τίτλο αλλα το 2014 κυκλοφόρησε με τίτλο το όνομα τους και εμπλουτισμένο με πιο πολλά κοματια που είχαν γράψει στο ενδιάμεσο διάστημα. Μην το χάσετε και αυτό.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Rancho Relaxo - Neon Twang House (2009) self release


Να κι ενα παντελώς απίστευτο ψυχεδελικό αριστούργημα, που αξίζει να ακουστεί απο κάθε φανατικό του είδους. Δυςτυχως το έχουν και το ξέρουν ελάχιστοι, όποτε να μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το ακούσετε και να ψυχεδέλειαστειτε σφόδρα Αυγουστιάτικα με 40 βαθμούς στο κρανίο.
 



cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Temples - Sun Structures (2014) Heavenly Recordings


Να κι ενα Αγγλικό εμπνευσμένο group του είδους, οι Άγγλοι εδω και χρονια, στο συγκεκριμενο είδος ήταν σκιά του εαυτού τους, αντί για σκιά όλων των άλλων εκτός του εαυτού τους. Απολαυστική δισκαρα, περιμένουμε πολλά πράγματα απο αυτούς, για να δούμε.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Mr. Elevator & The Brain Hotel - Nico...And Her Psychedelic Subconsious (2013) Burger Records


Άλλο ενα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ Καλιφορνεζικο νέο group, με αυτό το αριστουργηματικό album μέχρι στιγμής, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τα παλαιά καλά του είδους, σαν να μην πέρασε ούτε μια ώρα. Έχει εξαφανιστεί στην κυριολεξία, και αυτή την στιγμη δύσκολα κάποιος μπορεί να το βρει σε άλλη μορφή εκτός digital download, όλα ειναι sold out, ακόμα κι απο το bandcamp Μην το προςπερασετε και αυτό οι λάτρεις του είδους κι όχι μονο. Η νέα γενιά στα καλύτερα της, ψυχεδέλειαζονται για τα καλά, τα Ηλεκτρικά Δαμάσκηνα πρέπει να ειναι πολυ περήφανα.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Holydrug Couple - Noctuary (2013) Sacred Bones Records


Να και η νέα γενιά groups απο Λατινική Αμερικη, και συγκεκριμένα απο την Χιλή. Με 3 εκπληκτικά albums στο ενεργητικό τους, εδω τους ακούμε στο δεύτερο τους, μέχρι στιγμης αποδεικνύουν ότι εδω δεν απλά αντιγράφουν τα συγκροτήματα του είδους, οπως έκαναν οι περισσότεροι στην πατρίδα τους κατα την δεκαετία του 60 και του 70, αλλα πρόκειται για ενα group, με σαφείς επιρροές μεν, αλλα τελείως φρέσκο, αυτοδύναμο, και με πολυ μεγάλες δυνατότητες. Muchas Bravos Amigos! Για να δούμε που θα το πάνε, είμαι πολυ περίεργος. Μεγάλη δισκαρα.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Polska Radio One - Cosmos Inside (2013) not on label, self released


Αναμφισβήτητα η εποχή που ζούμε ειναι μακραν η συναρπαστικότερη απο πλευράς ποσότητας αλλα και κυρίως ποιοτητας. Οι εκπλήξεις ειναι τόσες πολλές και τόσο μεγάλες που δεν ξέρεις απο που να κρυφτείς η τι να πρωτοακούσεις. Πάμε Ρωσία λοιπόν, Ekaterinburg, με ενα φανταστικό group που βάζει τα γυαλάκια, και όχι μονο, σε άπειρα παλιά κα νέα καταξιωμένα ονόματα του χώρου. Με δυο αριστουργηματικές δισκαρες ήδη στο βιογραφικό τους ετοιμάζονται, έχω την εντύπωση για το τελειωτικό χτύπημα. Εδω στο πρωτο και αρκετά σπάνιο αριστουργημα τους. Ακολούθησε ενα μάλλον καλύτερο (!!!) και αναμένεται και τρίτο ίσως και ακόμα καλύτερο. Τι να πεις με αυτή την νέα γενιά τους βγάζω το καπέλο. :hi::beach:
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Rose Windows - The Sun Dogs (2013) Sub Pop Records


Καταπληκτική μπάντα απο το Seattle, τιμούν τόσο την σκληρή αμερικανική ψυχεδέλεια αλλα και τον σκληρό ήχο ενίοτε του Seattle. Έχουν και εξαιρετικά ήσυχα περάσματα με φλάουτα κι αλλα πολλά κάθε λογής καλούδια που δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν. Δυςτυχως ομως μετά απο ενα, επίσης καταπληκτικό δεύτερο ομώνυμο album, διέλυσαν λίγο πριν την κυκλοφορία του αυτή την χρονια. Κρίμα, με ενα καλύτερο παραγωγό να τους δώσει λίγο πιο εστίαση στο που θέλουν να πάνε θα έκαναν πράγματα και θαύματα. Απολαύστε τους.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Eternal Tapestry - Beyond The 4th Door (2011) Thrill Jockey Records


Τεράστιος δισκος απο ενα τεράστιο group, στο κλίμα των μακροσυρτων ψυχεδελικων jams τύπου Pink Floyd. Ξεπέρασαν και παππούδες και μπαμπάδες και ότι θέλεις τα κ@λοπαιδα.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Holy Wave - Relax (2014) The Reverbaration Appreciation Society Records


Η νέα γενιά των groups απο το Texas με την μεγάλη παράδοση στο psych και στο garage. Μας έρχονται απο το Austin, ειναι ο δεύτερος τους αριστουργηματικος δισκος και πάνε γι'αλλα, ακόμα μεγαλύτερα και καλύτερα. Σκέτη μουρλ(ι)α. Για τον sk4t4.
 


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Wands - The Dawn (2014) Fuzz Club Records


2 Δανοί κολλητάρια απο μικροί ενώνουν τις δυνάμεις και την κοινή τους λατρεία για το γκαράζ, την ψυχεδέλεια και τα 60's και μας δίνουν ενα δίσκο-ελιξίριο για το είδος, τόσο φρέσκο και με τόση ενέργεια και πιστότητα που θα πείσει και τον τελευταίο απογοητευμένο οπαδό του είδους. Απολαύστε τους.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Whereswilder - Yearling (2015) Six D.O.G.S Records


Αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει...Ένα ελληνικο group διεθνης κλασης επιτελους, από κάθε αποψη, μας δινει ένα εξαιρετικο δισκο με το καλημέρα, σε κυκλοφορια της νεοσύστατης Six D.O.G.S, ναι το γνωστο μπαρακι. Αναμιγνυουν υπεροχα πολλα στοιχεια, ψυχεδελεια, ποπ, hard rock, stoner, σε μια παραγωγη ονειρο, και μας κανουν να αναμενουμε εναγωνίως το επομενο τους βημα. Αντε καντε τους και κανα λαικ στο fB να παρουν τα πανω τους. :punish:
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Joel Gion - Apple Bonkers (2014) The Reverberation Appreciation Society Records


Άλλη μια τεραστια περσινη εκπληξη. Ο ανθρωπος που παιζει ντεφι και διαφορα κρουστα στους The Brian Jonestown Massacre, βγαζει από το πουθενα το πρωτο του προσωπικο album, ένα album γεματο αυτοπεποιθηση, υψηλη ποπ τραγουδοποιια, ψυχεδελεια στο full, και συνθεσεις να τις πιεις στο ποτηρι. Με το φαινομενο The Brian Jonestown Massacre θα ασχοληθουμε άλλη φορα, μιας και εκει μας περιμενε μια εκπληξη μεγατονων με το τελευταιο τους φετινο album. Ξερετε, μετα από τοσα χρονια μαζι και τοσο μεγαλη και καλη δισκογραφια, καπου υπαρχει και η βαρεμαρα και η ελλειψη ενεργειας και οι διαφωνιες και πολλα αλλα, αλλ αυτοι απεδειξαν ότι με αγαπη γι'αυτο που κανουν, υπομονή και συζζητηση όλα είναι πιθανα, ακομα και να βγαλεις το καλυτερο σου αλβθμ μετα από 15+ κυκλοφοριες. Οσο γι'αυτον τον δισκο? Σιγουρα στα καλυτερα μου περσινα albums, αν όχι το καλυτερο, και τους Βeach Boys με ένα χαμογελο μεχρι τη γη.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Tales Of Mystery And Dust - Hallucination Of Beauty (2012) (self-released in 250 hand numbered copies)


Οι Σκανδιναβοί την έκαναν πάλι, για να γίνω πιο σαφής, Ο Δανός Christian Sinding Sondergaard, ηχογράφησε και κυκλοφόρησε αυτό το ανυπέρβλητο ψυχεδελικό αριστουργημα μόνος του 3 χρονια πριν, και έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για ενα απο τα καλύτερα, πιο σημαντικά και σαφώς πιο ώριμα ψυχεδελικά albums όλων των εποχών. Φανταστείτε τους Popol Vuh, φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 1968 να παίζουν ομως west coast sound βουτηγμένοι στα βαρβιτουρικα και είστε κοντά. Αλλα καλύτερα ακούστε το, ταμπέλες σε τέτοια albums δεν χωράνε ούτως η άλλως. 10/10.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Lumerians - Teansmalinnia (2011) Knitting Factory Records


Βαρέων βαρών ψυχεδελεια, απο τους σύγχρονους μετρ του είδους, σε ενα διςκο ντεμπούτο που σε κολλάει στον τοίχο και δεν σ'αφηνει να πάρεις ανάσα. Εκπληκτικές συνθεςεις, ευρηματικά θέματα, τελείως προσωπικό στυλ, με το καλημερα. Συνεχίζουν να βγάζουν αριστουργηματικά albums μεχρι και σημερα, αντε να δουμε που θα το πάνε με τα καμμένα μυαλά που Κουβαλάνε.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.578
Μηνύματα
2.864.832
Members
37.932
Νεότερο μέλος
JimmyP
Top