Περί εκτυπωτών ο λόγος.

Y

Yiannis_B

Guest
Η κεφαλή του EPSON 1290, φράκαρε τελείως μετα από 2 ? χρόνια ακινησία. Την έβγαλα, την καθάρισα, έβαλα καινούργια μελάνια, αλλά αρνείται να βγάλει έστω και λίγο χρώμα, ενώ πριν τουλάχιστον τύπωνε (-όχι όλα τα χρώματα). Μένει να ψάξω για καμιά καμμένη SMD ασφάλεια στην πλακέτα της κεφαλής και τους drivers στην κεντρική πλακέτα (+ την αντλία υποπίεσης / καθαρισμού).

Επειδή όμως τα πήρα στο κρανίο, που δεν μπορώ να τυπώσω απλά πράγματα, όπως την φορολογική δήλωση δηλαδή, έψαξα λίγο την σημερινή αγορά εκτυπωτών. Και πάνω που ήμουνα έτοιμος να τα σκάσω για φωτογραφικό inkjet A3+ με 103 μελάνια, το ξανασκέφτηκα:

Πάνε 2 χρόνια από την τελευταία φορά που τύπωσα φωτογραφία για να την καδράρω.
Μάλλον πεταμένα λεφτά. Και τότε σκέφτηκα, να πάρω ένα φθηνό inkjet A4. Ώσπου πάτησα το κουμπάκι monochrome laser A4 . Και βγήκαν κάτι μοντελάκια, super, σε τιμές της πλάκας, και κόστος χρήσης (και συντήρησης) ελάχιστο σε σχέση με τους inkjet.

Στο γραφείο τώρα του σπιτιού, φιγουράρει αυτή η σχεδόν λιλιπούτεια συσκευή, με αύρματη σύνδεση, και footprint, όσο μια κόλλα Α4.

http://www.samsung.com/uk/consumer/it/printer-multifunction/mono-laser-printer/SL-M2022W/XEU



Έχω πάθει πλάκα με την ταχύτητα, και την ποιότητα σε κείμενο.. Ο νέος εκτυπωτής για φωτογραφίες, θα περιμένει επ' αόριστον, υπάρχουν και μαγαζιά αν χρειαστώ μια-δυο μεγάλες εκτυπώσεις.

PS1. Όλα αυτά τα γράφω, γιατί είναι πιθανό να μην σας περνάει από το μυαλό, ότι οι Lazer, είναι πλέον τόσο οικονομικοί.

PS2. Το brand που αναφέρω, δεν έχει καμιά σχέση με έμμεση διαφήμιση, υπάρχουν πολλές γνωστές εταιρείες με εξίσου καλά ή καλύτερα μηχανήματα σε αυτή την κατηγορία τιμής.
 
Last edited by a moderator:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.635
Reaction score
77.055
Γιάννη έχω εκτυπωτή laserSαmsung έγχρωμο εδώ και 7 χρόνια(ανέκαθεν ήταν οικονομικοί αν εξαιρέσεις το αρχικό κόστος απόκτησης,τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα φυσικά) και δουλεύει σαν σκυλί χρησιμοποιώντας ανακατασκευασμένα τόνερ,που και που κάποια σκαλώματα τα κάνει,λογικό μηχανικά μέρη έχει,αλλά συγκριτικά με τις υπόλοιπες εταιρίες στην χαμηλομεσαία κατηγορία laser θα έλεγα αρκετά πιο αξιόπιστη με βάση τη δική μου εμπειρία

έχω χάσει και έχω ξανακερδίσει πελάτες που έψαχναν φτηνό εκτυπωτή 50-60 ευρώ,(δεν τους έδινα και τους έστελνα σε ''αλυσίδες'' να προμηθευτούν συμβατικά,είμαι κατά της πολιτικής πωλήσεων απλά για κατανάλωση,αλλά κοιτάω να τους δίνω αυτό που θα έπαιρνα και για μένα) γιατί δεν καταλαβαίνουν τον όρο οικονομία,αντοχή και κύκλο εργασιών σε βάθος χρόνου και μου ξαναγύριζαν αφού αγόραζαν inkjet(που μετά από κάνα χρόνο αχρηστίας παρουσίαζαν το πρόβλημα που ανέφερες και είχαν και την αξίωση να δω αν επισκευάζεται,και φυσικά δεν αξίζει ο κόπος για κάτι τέτοιο) και αγόραζαν laser αφού έχασαν πρώτα τα 60άρια από την οικιακή τους επένδυσή στον τομέα εκτύπωσης

Έχω και έναν Epson με ink tank τεχνολογία που ομολογώ έχει και αυτό απίστευτη οικονομία αλλά ακόμα είναι καινούριος σχετικά και δεν μπορώ να κρίνω για κουσούρια,θα φανεί στο χρόνο,τον αγόρασα μόνο και μόνο λόγο φίλου αντιπροσώπου που με διαβεβαίωσε για αντοχή και οικονομία και πήρα και εγγύηση σε περίπτωση βλάβης ότι θα έχω την προσωπική ευχαρίστηση να του τον βάλω στον κ@λο:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

με τέτοιο ρίσκο στον ποπό του,πείστηκα ότι θα ήταν καλή επένδυση:D:D:D:D

Υ.Γ.Τι κάνει ο άνθρωπος για να πουλήσει:laugh::laugh::laugh:
 

Μηνύματα
1.240
Reaction score
19
Συνήθως όσο πιο μεγάλο μοντέλο αγοράζεις τόσο μεγαλύτερα catriges έχει οπότε τόσο περισσότερα γλυτώνεις όταν τα ξαναγεμίζεις..
Όσων αφορά τον epson με είχε δελεάσει και εμένα αλλά επειδή έχω πρότερη εμπειρία με σύστημα ciss σε παλαιότερο μοντέλο δεν πήρα το ρίσκο. Αλλά έχω την εντύπωση οτι με χύμα μελάνι το κόστος εκτύπωσης πέφτει κάτω και από των laser.

Τώρα για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Γνωρίζετε κάποιον για οικονομικό και αξιόπιστο service (επισκευές) εκτυπωτών στη περιοχή της Αθήνας? έχω ένα konica minolta που έβγαλε call service και τη τελευταία φορά που έκανα call μου ήρθε 400 eurια λογαριασμός. Α, τα 400 ευρώ ήταν γιατί έβγαζε μουτζούρα στην εκτύπωση και την επόμενη φορά το έφτιαξα μόνος με 20€
 

TGD

Μηνύματα
6.982
Reaction score
7.065
Κανένας που μπορεί να μου ξετρυπώσει σχηματικό για τροφοδοτικό λέιζερ Lexmark C670n; Χάλασε, ο ντόπιος τεχνικός δεν κατάφερε να βρει τις τιμές των υλικών, η Lexmark θέλει 300 ευρώ για το ανταλλακτικό (στην αμερική το βρίσκεις ανακατασκευασμένο κάτω από 100 δολλάρια), αλλά το χειρότερο, πώς θα ξανασυναρμολογίσω και θα στείλω στην Αθήνα εκτυπωτή που χρειάζεται τρεις για να τον σηκώσουν;
 



Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.097
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top