Αλήθεια ή χαϊεντικός μύθος;

Μηνύματα
888
Reaction score
888
Ευρισκόμενος στο εξοχικό μου, είχα πρόσβαση σε παλιά φυλαγμένα τεύχη του Ήχου. Σε τεύχος λοιπόν προ τριετίας, διάβασα το review προενισχυτή AV γνωστής hi end εταιρείας.
Παραθέτω το απόσπασμα που με έβαλε σε σκέψεις:
"Εντάξει, δεν έχει δικτυακή υποστήριξη, όπως απαιτεί η εποχή μας. Για μισό λεπτό... Πολύ καλά δεν κάνει, αφού το "δίκτυο" προβλήματα εισάγει στο ηχητικό σήμα και τίποτα άλλο. Προβλήματα που έχουν γίνει εφιάλτες στους κατασκευαστές budget προϊόντων. Μια κάρτα Wi-fi (που στην ουσία είναι ένας υψίσυχνος πομποδέκτης) ή μια θύρα Ethernet αποτελούν ισχυρές πηγές θορύβου σε κάθε audio συσκευή που τις εμπεριέχει".
Μιας και οι τεχνικές μου γνώσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες, ωστόσο θεωρώ ότι διαθέτω κοινή λογική, αναρωτιέμαι:
α) Υπάρχει σημαντική διαφορά στις μετρήσεις σηματοθορυβικού λόγου (φαντάζομαι αυτό επηρεάζεται) μιας συσκευής με ενσωματωμένο ασύρματο δίκτυο και μιας άλλης χωρίς αυτό;
Εάν υπάρχει τέτοια διαφορά, είναι αισθητική ακουστικά έστω με ένα ακριβό, ουδέτερο και αναλυτικό hi end σύστημα αξίας πχ 10.000 ή και 20.000 ευρώ;
β) Κατά ποία έννοια είναι σημαντική πηγή θορύβου μια θύρα ethernet; Το σήμα σε ψηφιακή μορφή δεν μεταφέρεται; Εκπέμπει θόρυβο ή θύρα ή μήπως το εισαγόμενο σήμα; Κι αν ναι, το σήμα του hdmi (που ειρήσθω εν παρόδω έχει ο εν λόγω χαϊεντικός προενισχυτής) δεν εκπέμπει ή εισάγει αντίστοιχο θόρυβο; Οι απλές αναλογικές είσοδοι;
Κάτι δεν πάει καθόλου καλά μου φαίνεται εδώ.
γ) Εάν υποθέσουμε ότι πραγματικά υπάρχει διαφορά στις μετρήσεις κι ότι η διαφορά είναι αισθητική ακουστικά, αξίζει τον κόπο να ταλαιπωρούμαστε η να προσθέτουμε συσκευές μόνο και μόνο πχ για τη δικτυακή υποστήριξη; Θεωρώ πως όχι.
Δεν υπάρχουν τρόποι ούτως ώστε να εκμηδενιστούν πρακτικά οι επιπτώσεις της ενσωμάτωσης τέτοιων ευκολιών; Πχ διαχωρισμός τους από τα ευαίσθητα κυκλώματα, εγκλεισμός σε θωρακισμένο κουτί κλπ.
Μήπως ο συντάκτης αναπαράγει άκριτα hi end ικούς μύθους;
 


Sugah

Ζαχαρούλης
Μηνύματα
1.974
Reaction score
3.326
Ο συντάκτης προφανώς προσπαθεί να δικαιολογήσει το γιατί ο συγκεκριμένος Cary αν δεν απατώμαι κοστίζει τα χρήματα που κοστίζει με την τακτική που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ό,τι δεν το έχει πάνω του ένα μηχανάκι, δε το έχει για τους τάδε δείνα χαϋενδ λόγους και ´οχι γιατί ο κατασκευαστής απλά ήταν "ανήμπορος" να το ενσωματώσει με τον ένα η με τον άλλο τροπο. Ας το απαξιώσουμε λοιπόν να δώσουμε κύρος και αίγλη στην επιλογή του κατασκευαστή και ας μη θάψουμε το κακόμοιρο το μηχανάκι που κάνει ένα πολλά χρήματα.

Βέβαια μετά απο τοοοοοοοσα χρόνια που πέρασαν απο αυτο το προϊόν που δεν είχε θύρα δικτύου, όπως και πολλά αλλά πράγματα, αυτά τα προβλήματα του πομποδέκτη και του κι εγώ δε ξέρω τι, λύθηκαν και όλοι τα ενσωμάτωσαν. Που πάνε οι γουονα μπή χαϋενδ με το εθερνετ και τα γουαηφαη
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.443
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top