PIONEER new model av receiver 2015

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Ηρθαν στην ελλαδα ο SC-LX59 στα 1450 ευρω και ο SC-LX79 στα 1800 ευρω, οι τιμες με το καλημερα ειναι αρκετα πιο κατω απο αυτες που εχει ανακοινωσει η Pioneer.....για αρχη ειναι ενθαρρυντικο σημαδι....αναμενεται και ο sc-lx89.....
 
Last edited:


Μηνύματα
681
Reaction score
255
Σε ιντερνετικα καταστηματα στο εξωτερικο, ηδη η τιμη του ειναι στα 2200 και εχει πτωτικες τασεις, οταν τα ιδιας κατηγοριας μοντελα του ανταγωνισμου, ειναι πιο φτηνα.....Yamaha RX-A3050 1900 ευρω, Denon X7200 2000 ευρω, Marantz AV7010 1700 ευρω.....
 
Last edited:


Μηνύματα
67
Reaction score
44
Αναρωτιέμαι αν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχ€ση στο what hifi με την pioneer... Τουλάχιστον στους av ενισχυτές γιά κάποιο λόγο κερδίζουν τις καρδιές των συντακτών... Δεν το πολυεμπιστεύομαι το περιοδικό αυτό γιατί παρουσίασαν τελείως διαφορετικά τις διαφορές των monitor audio RX6 - RX8. Ευτυχώς που τα άκουσα με πολλούς ενισχυτές και κατέληξα στα RX8...Κλείνω την παρένθεση με τη λατρεία τους προς τα Αγγλικά προϊόντα. Το να παρουσιάζουν τις αδυναμίες των ντόπιων προϊόντων τους σαν πλεονεκτήματα πους τους κάνουν να σηκώνονται απ τον καναπέ και να χορεύουν κατα της διάρκεια των δοκιμών είναι αν όχι αηδιαστικό τουλάχιστον αστείο. Στον pioneer-άκο μας τώρα... Ενδιαφέρομαι για τον 89 αν έχει παίξει κανείς τον συνδυασμό pioneer+monitor audio (οποιοδήποτε μοντέλο) σε home cinema θα ήθελα την άποψή του. Επίσης δεν ξέρω για σας, αλλά σε όλα τα καταστήματα όταν τους λέω για pioneer av ξυνίζουν και λένε μα pioneer? ο ένας, να είναι τελευταία σου επιλογή ο άλλος... Δεν μπορώ να καταλάβω... Μήπως δεν τα πάνε καλά με τον αντιπρόσωπο;;;Στην έκθεση που είχα ακούσει τον 88 πέρυσι μου άρεσε. Περισσότερο μάλιστα απ τον RX-A 3040. Άλλα ηχεία βέβαια, οτι να ναι χώρος, άλλο demo... Αρχές του 2000 με κέρδιζαν οι Yamaha στις εκθέσεις με μεγάλη διαφορά απ τους δεύτερους.Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται.Δεν με ενδιαφέρει τo στερεο καθώς γνιώθω άνετα απο audio research ref2mk2 και άνω οπότε.... Αλλά πιστεύω στους συνδυασμούς ενισχυτικών ηχείων και αυτό που ψάχνω είναι να πάρω το μέγιστο σε εμπειρία home cinema σε αυτή την κατηγορία.
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Δεν ειναι μονο το whathifi.co.uk που βραβευει τους Pioneer, αλλα και πολλα ακομη sites.Παραθετω μερικα testfreaks.co.uk, audiovision.de, hifitest.de, cobrason.fr, son-video.com, crutchfield.com, avcesar.com και αλλα πολλα sites του χωρου.
 

Μηνύματα
67
Reaction score
44
Τα χω υπόψη σχεδόν όλα. Αυτά που με βοηθούν είναι όπου βλέπω σχόλια χρηστών. Το πρόβλημα μου είναι οτι στα περιοδικά συνήθως τις διαφορές τις παρουσιάζουν έτσι ώστε να διαμορφώσουν την άποψη του αναγνώστη. Το δικό μου συμπέρασμα είναι οτι σε μία κατηγορία τιμής π.χ. 2500-3000€ που κοιτάζω εγώ αλλά και πιο κάτω περισσότερες ομοιότητες βρίσκεις στα μηχανήματα παρά διαφορές. Αυτό περί ψυχρότητας στον ήχο των pioneer τουλάχιστον δεν το έχω ακούσει αλλά δε βλέπω να το αναφέρουν και οι χρήστες. Αν λάβουμε υπόψη και τον κομπλεξισμό των δημοσιογράφων για νέες τεχνολογίες όπως η class d τότε καταλαβαίνουμε τότε... Εγώ πχ άκουσα τα ηχεία μου με έναν ps audio που φορούσε τα asp1000 της B&O. Το αποτέλεσμα; Εν σχέση με τον οποιοδήποτε class a/b ενισχυτή συμπεριλαμβανομένου και του parasound a21 το ηχείο χτένισε τα όντως πολλά και σχετικά αργά μπάσα του συγκεκριμενοποίησε την στερεοφωνική του εικόνα και αμέσως κέρδισε σε ταχύτητα. Αν διαβάσετε το review των χρυσαυτιάδων για τον παραπάνω ps audio θα γελάτε. Περισσότερο θα γελάτε αν ακούσετε class d με ηλεκτροστατικά πλάϊ σε μηχανήματα πολλαπλάσιας αξίας, απ αυτά που κάνουν τους reviewers να "ξανα-ανακαλύπτουν τη δισκοθήκη τους απο τότε που ήταν έφηβοι"...

Κλείνω την παρένθεση και επανέρχομαι στο θέμα μας.
Εγώ προσωπικά κοιτάζω τον Pioneer καθότι τον θεωρώ το πιο προηγμένο τεχνολογικά μηχάνημα της κατηγορίας του:
1) Κατανάλωση 370w τυπική (άγνωστο η μέγιστη) Ένας αντίστοιχα δυνατός a/b όπως ο cambridge audio 751 έχει τυπική/μέγιστη 685w/1700w!!!
2) Ισοστάθμιση ιδιόκτητη της pioneer. Κατα τους χρήστες είναι η καλύτερη κατα τους reviewers μπελάς και εκθειάζουν την audyssey...
3) Κατασκευή. Χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να είναι άχρηστοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές η pioneer απο τον 85 μέχρι τον 89 δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα! Πέραν των αλλαγών στην προενίσχυση και το sw update στα νέα format πρακτικά είναι το ίδιο μηχάνημα.

Ίσως στο τελικό αποτέλεσμα δλδ την home cinema εμπειρία να είναι σχεδόν όλοι ίδιοι. Αυτό δεν το ξέρω. Ίσως άλλοι χρήστες να δίνουν έμφαση στην ευκολία χειρισμού, άλλοι στο αμιγώς δικάναλο πρόγραμμα ή και άλλους παράγοντες.
Όπως και να χει αυτό που μας σώζει είναι κατα την άποψή μου το feedback των χρηστών.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.309
Reaction score
93.856
Aν ο Susano μου είχε τη δυνατότητα αναβάθμισης για Atmos και DTS:X, δεν πρόκειται να τον άλλαζα ποτέ! Έτσι κι αλλιώς, προβλέπω να συμβιώνω μαζί του για τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα.

Ισχύς ικανή για οποιοδήποτε χώρο δεν χρειάζεται πάνω από 200W στο κανάλι και 140...ταπεινά Watts είναι περισσότερο από αρκετά.
Σωστή ισοστάθμιση, που μπορείς να τη διορθώσεις και χειροκίνητα, όχι στο βαθμό που προσφέρουν οι νέοι Yamaha, αλλά ικανοποιητικά στο 99% των περιπτώσεων, και σίγουρα καλύτερα από όποιο AV αφήνει αυτόματα το Audyssey να κάνει δουλειά.

Δικάναλο δεν ακούω. :D
 

Μηνύματα
67
Reaction score
44
Όντως αυτός ο Σουσάνος ο LX 90 είναι άλλο πράμα... Συμφωνώ όσον αφορά την ισχύ. Δνε υπάρχει λόγος για οικειακές εγκαταστάσεις κάτι ισχυρότερο των 200w. Εξάλλου τα περισσότερα ηχεία σήμερα οδηγούνται αρκετά άνετα πέραν των κατασκευαστών με ιδιαιτερότητες. Εδώ που τα λέμε ακούγοντας συστήματα φίλων με ενισχυτές/ηχεία τουλάχιστον 3 γενιών πίσω δεν μπορώ να πώ οτι τους λείπει τίποτα. Τώρα το κατα πόσο απαραίτητα είναι τα atmos, dts x , auro3d είναι πιστεύω θέμα κυρίως στησίματος αλλά και συνήθειας. Ο χρόνος και οι τάσεις της αγοράς θα δείξουν...
 

Μηνύματα
67
Reaction score
44
http://www.whathifi.com/pioneer/sc-lx89/review

Να και ο μεγάλος. Πέφτω απ τα σύννεφα που δεν πήρε 5 αστέρια αλλά είναι αστείος ο λόγος που του το αφαιρούν αν το διαβάσετε. Αυτο που ήθελα να δώ πάντως το είδα: Αβίαστη ισχύς, συνοχή στο surround/atmos και ρυθμός. Το home cinema όπως μου αρέσει δηλαδή ;-). Μένει να χαλαρώσει και λίγο η τιμούλα του...
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Αχ αυτα τ’ αστερια.....πολλες φορες αυτοι οι Αγγλοι ειναι........
Τα 5 αστερια μπορει να τα παρει ο μικροτερος αδελφος....ο 79αρης....
 

Μηνύματα
67
Reaction score
44
Καλά ναι... Ευτυχώς που υπάρχει και το what hifi για να διαφωνούμε... Ίσως να πάρει 5* ο 79 (πολύ που μας νοιάζει) αλλα πιστεύω οτι σε αυτή την κατηγορία άνω των 2500€ δλδ έχουν πρετοιμάσει το "πεντάρι" για τους ανταγωνιστές (και ξέρετε πόσο σοβαρά μετραει η γνώμη τους...)
 


Μηνύματα
86
Reaction score
12
Εχω τον sc 1224 που εχει το ιδιο dna.
Ηχεια εχω τα pmc tb2i και τα υπολοιπα ειναι b&w .
Απο το χωρο μου εχουν περασει ενισχυτες οπως bryston 2x300 @ 8 ohm , sanyo p55,leben 600,krell s300i,creek destiny και ιδιοκατασκευες οπως ncore και αλλο ενα με module αγνωστα σε μενα αλλα προσεγμενη κατασκευη .
Αν πω οτι συνολικα με την ισοσταθμιση που κανει ο pioneer ειναι ο καλυτερος ολων θα ειμαι υπερβολικος ?
Και ο leben ειχε κατι που τον εκανε να ξεχωριζει και τα ncore μου αρεσαν ομως με τον pioneer εχω πιο ζεστες φωνες ,κρυσταλο και ξεκουραστες υψηλες και σφιχτο και λογικο μπασο .Αυτα σε στερεο ακροασεις.
Σε πολυκαναλο " αντε γεια ".Τον Yamaha που ειχα (rxv 650) τον κανει σκονη ,φυσιολογικο ειναι αυτο και αναμενομενο ,αν τον πλησιαζει και σε αξιοπιστια θα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
 

Μηνύματα
86
Reaction score
12
Να συμπληρωσω οτι κατεβασα ενα demo dsd 64 vs 24-192 pcm και επαιξα μεσω θυρας usb .Η διαφορα ηταν σαφως υπερ του dsd τοσο σε βαθος στερεοφωνικης εικονας , οι φωνες ακουγονται τρισδιαστατα και οι κιθαρες ρεαλιστικες , οσο και σε αντιληψη των διαστασεων του χωρου της ηχογραφησης .Αν δεν το ακουγα σε συγκριση δεν θα το πιστευα.Ο pioneer εδειξε την διαφορα με σαφηνεια.
 

Μηνύματα
1.500
Reaction score
2.824
Επειδή ρώτησε για εντυπώσεις ο φίλος Hydrus, έχω τον Pioneer SC-2023 με ηχεία της Monitor Audio (RX6, RX Centre, 2xRX-FX) σε σύστημα 7.1.
Η απόψή μου είναι πως είναι άριστος συνδυασμός, τόσο στη μουσική, όσο και στις ταινίες. Ο ενισχυτής έχει περίσσεια δύναμης, ενώ τα ηχεία δεν διαμαρτύρονται καθόλου όσο ανεβαίνει η ένταση, το αντίθετο μάλιστα.
Ως επί το πλείστον, η ένταση που παίζω είναι περίπου στο -5dB έως -2dB (μουσική και ταινίες), σε χώρο περίπου 32 τ.μ. (ο ενισχυτής τερματίζει στο +12dB). Τα ηχεία σηκώνουν άνετα τις μεγάλες εντάσεις χωρίς να ζορίζονται και χωρίς να παραμορφώνουν, ενώ σε καλές ηχογραφήσεις βγάζουν πολύ λεπτομέρεια, αέρα και ταχύτητα.
Ο δε ενισχυτής δε ζεσταίνεται σχεδόν καθόλου (class D γαρ), ενώ δεν έχω διαπιστώσει καμία τάση ενίσχυσης των πρίμων όσο ανεβαίνει η ένταση και γενικά ο ήχος του μου αρέσει πολύ.
Πάντως, με την έλευση των καινούργιων φορμά, προσανατολίζομαι κι εγώ προς τον SC-LX59, ο οποίος συν τοις άλλοις παίζει και αρχεία DSD από τη θύρα USB, όπως και πολυκάναλα WAV.
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Aυτη την ευκολια για DSD 5.1 και WAV απο USB την εχει και ο
http://www.homecinesolutions.fr/p/13364-amplificateur-audio-video-integre-pioneer-sc-lx78-k-noir, σε πολυ καλη τιμη οπως βλεπεις, οσο για τον sc-lx59 περιμενε να πεσει λιγο ακομη η τιμη του αν θελεις τα DTS : X και HDCP 2.2, εδω Ελλαδα τωρα ειναι στα 1590 ευρω ενω ξεκινησε στα 1450 !!!! Τι γινεται ρε μαγαζατορες......κοροιδευομαστε ? μετα σου λεει ο κοσμος ψωνιζει απο το εξωτερικο......
 

Μηνύματα
86
Reaction score
12
Ο δικος μου ειναι πολυ εκλεκτικος σε στικακια , ενω παιζει μονο στερεο dsd 64 .Για να το καταλαβεις αυτο απο το manual .... αστο καλυτερα !

ΥΓ. Και οχι μεσω δικτυου , μονο απο Usb
 

Μηνύματα
1.500
Reaction score
2.824
Aυτη την ευκολια για DSD 5.1 και WAV απο USB την εχει και ο
http://www.homecinesolutions.fr/p/13364-amplificateur-audio-video-integre-pioneer-sc-lx78-k-noir, σε πολυ καλη τιμη οπως βλεπεις, οσο για τον sc-lx59 περιμενε να πεσει λιγο ακομη η τιμη του αν θελεις τα DTS : X και HDCP 2.2, εδω Ελλαδα τωρα ειναι στα 1590 ευρω ενω ξεκινησε στα 1450 !!!! Τι γινεται ρε μαγαζατορες......κοροιδευομαστε ? μετα σου λεει ο κοσμος ψωνιζει απο το εξωτερικο......
Ούτως ή άλλως θα περιμένω αρκετά (έως πολύ) γιατί μέχρι να βγουν και να φτάσουν σε προσιτές τιμές τα καινούργια Ultra HD Player, να πέσουν οι τιμές στους 4K Projectors και να κυκλοφορήσουν οι καινούργιες ταινίες σε DTS: X και Dolby Atmos, έχουμε πολύ ψωμί ακόμα...
Εν τω μεταξύ θα έχει πέσει και η τιμή του LX59 (ο βασικός λόγος που ίσως τον πάρω νωρίτερα από τις υπόλοιπες συσκευές είναι η υποστήριξη DSD και πολυκάναλων wav από τη θύρα USB), η οποία όντως ανέβηκε όπως παρατήρησα κι εγώ.
Πολύ καλή η τιμή του LX78 πάντως, με βάζεις στην πρίζα....:whistling::D
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Μεχρι να ολοκληρωσεις την αλλυσιδα θα εχει βγει ο αντικαταστατης του αντικαταστατη του SC-LX59.....
οποτε θα μπορεις ν’ ανεβεις μοντελο και να πας στον SC-LX 89 κατ’ ευθειαν αφου θα εχει πεσει η τιμη του. 4Κ προσιτο θα εχουμε απο το 2016-17 και μετα, ως τοτε θα υπαρχουν αρκετες ταινιες νεες και παλιες σε 4Κ Dolby Atmos και DTS: X οποτε υπομονη, ειπαμε, ειμαστε σε μεταβατικη φαση.....
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.599
Μηνύματα
2.867.396
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top