Hi-Fi σύστημα σε… τρείς πράξεις

AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
937
Reaction score
1.629
Ειχα τον exposure 2010 s2 καθως και τον 1010. Τους επεστρεψα και τους δυο. Δεν θελω σε καμια περιπτωση να πω οτι δεν αξιζαν. Πιθανοτατα δεν τους ειχα, παρα τις προσπαθειες μου, ταιριαξει καλα. Θυμαμαι οτι ο 2010 εδινε πολυ αληθινα ηχοχρωματα αλλα σε μενα καθε αλλο παρα ευγενικος ηταν. Ειναι πολυ ενδιαφερον στο χομπυ μας το ποσο καθοριστικο ειναι το σωστο ματσαρισμα. Ακομα και σε επιπεδο καλωδιων!
Παλια ειχα τα proac response 1 sc. Με τον cary ηταν απλα μια μαγεια.

Να χαιρεσαι το συστημα σου, ειναι πραγματι πολυ καλο!
Να είσαι καλά και εσύ φίλε μου και να απολαμβάνεις τις μουσικές σου.
Ακριβώς γι' αυτό, σε συζητήσεις με φίλους χομπίστες, υποστηρίζω την άποψη ότι δεν υπάρχει "κακό" μηχάνημα αλλά μηχανήματα που μας ταιριάζουν ή όχι.
Για παράδειγμα, ο Cary Sli-80 ακούγεται ανεπαίσθητα πιο παχύς στις μεσαίες και χαμηλό-μεσαίες συχνότητες, αυτό δίνει στα Harbeth P3esr λίγο περισσότερο όγκο εκεί που κανονικά δεν θα υπήρχε. Αν το ηχείο μου, ας πούμε, ήταν ένα διδρομο με 8άρι woofer ενδεχομένως να μην ταίριαζε τόσο με τον Cary και να χρειαζόταν ένας ταχύς ρυθμικός ενισχυτής όπως π.χ. ο Naim. Γι' αυτό υποστηρίζω ότι ΟΛΑ τα audio μηχανήματα είναι καλά, εφόσον πληρούν κανόνες ασφαλείας βεβαίως.
Είναι αυτό που λέμε "τα σκουπίδια κάποιου είναι ο θησαυρός του άλλου".
 
Last edited:

Μηνύματα
400
Reaction score
362
Ναι τα οδήγησα με τους 300B μονομπλοκ (Achilles) των αδερφών Τσακιρίδη.
Απέδωσαν εξαιρετικά με τρομερή αμεσότητα και ανάλυση, ΟΜΩΣ αυτά τα μονομπλοκ βγάζουν 8 watts σε συνδυασμό με τα 83db ευαισθησία των ηχείων περιορίζονται πολύ οι μουσικές επιλογές.
Μην ξεχνάς 1watt = 83db/m, άρα 8watts = 86db στα 2 μέτρα που ακούω εγώ.


Ωπ, καλορίζικα, καλοάκουστα!!!!
Καινούργια ή μεταχειρισμένα τα πήρες?
Αν τα πήρες καινούργια δωσε τους 100 ωρες μουσικό πρόγραμμα να στρώσουν λιγάκι και είσαι εντάξει.
Αν είναι μια συνειδητή επιλογή σου να αγοράσεις αυτά τα ηχεία και γνωρίζεις τους περιορισμούς και τα όρια τους, τοτε θα σε συντροφεψουν για πολλά χρόνια, ενδεχομένως να μην αλλάξεις ποτε ξανά ηχείο (ίσως το κάνεις για τον διάδοχο τους ΑΝ ακούγεται καλύτερα).

Στην ερώτηση σου, ναι με τον exposure 2010s2 παίζουν εξαιρετικά και είναι ένας συνδυασμός που τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι κατά τη γνώμη μου από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα των αγγλικών solid state ολοκληρωμένων ενισχυτών του παρελθόντος.
Σχετικά συχνά τη δεκαετία του 80, οι Αγγλοι έβαζαν σε ένα κουτί ένα μικρό τροφοδοτικό, ένα ζευγάρι τρανζίστορ ανά κανάλι στην έξοδο, δύο ή τέσσερις μικρους πυκνωτές εξομάλυνσης και ένα παθητικό στάδιο "προενισχυσης" (στην ουσία ήταν πολύ ευαίσθητοι δικάναλοι τελικοί με έναν επιλογέα εισόδου και ένα ποτενσιόμετρο).
Εφτιαχναν έτσι μικρούς ολοκληρωμένους ενισχυτές και συνόδευαν ένα ζευγάρι ηχείων βάσης. Αυτή ήταν η "αγγλική άποψη" εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που επικρατούσε στις ΗΠΑ.
Ο συγκεκριμένος Exposure 2010s2 έχει "ευγενικό" χαρακτήρα και μια καθαρότητα που κάποιες φορές θυμίζει την αμεσότητα των μονοτελών τριοδικών ενισχυτών. Δυστυχώς ΔΕΝ τον έχω ακούσει με άλλα ηχεία για να μπορώ να πω με σιγουριά αν "ροκάρει", πάντως φαίνεται να έχει δύναμη. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει σχετικά καλά υλικά σε όλα τα στάδια. Για τα λεφτά του είναι πολύ καλός.
Τον 3010 δεν τον έχω ακούσει.
Σ ευχαριστω πολυ.
Τα πηρα μεταχειρισμενα και απολυτως συνειδητα.Εχω ηδη τα monitor 40.1 καθως και τα c7es3...(προφανως εθισμενος στον ηχο της harbeth)αλλα τα 40,1 ειναι παροπλησμενα,λογω του οτι εχασα τον αφιερωμενο σε αυτα χωρο,και τα 7 ειναι στο σαλονι μαζι με δυο αγορακια 3ετων και 15 μηνων,οπου και τ ακουω ελαχιστα για να μην τα ενοχλω.Ετσι τα 3 τα εχω σ εναν χωρο γυρω στα 9τμ και τ ακουω,για την ωρα,με το σετ του σαλονιου(naim 202-200) με αριστα αποτελεσματα,
Εν κατακλειδι,να σου πω αφενος οτι η 2 πραξη ειναι οδυνηρα οικεια,και αφετερου,οτι μεσα απο τις φωτογραφιες και το κειμενο σου,αποδεικνυεται οτι η ευτυχια ειναι επιλογη και κυριως διαδικασια αφαιρεσης.
Ενα μεγαλο μπραβο!!!
Να σαι καλα και να χαιρεσε την οικογενεια σου.
 

AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
937
Reaction score
1.629
Σ ευχαριστω πολυ.
Τα πηρα μεταχειρισμενα και απολυτως συνειδητα.Εχω ηδη τα monitor 40.1 καθως και τα c7es3...(προφανως εθισμενος στον ηχο της harbeth)αλλα τα 40,1 ειναι παροπλησμενα,λογω του οτι εχασα τον αφιερωμενο σε αυτα χωρο,και τα 7 ειναι στο σαλονι μαζι με δυο αγορακια 3ετων και 15 μηνων,οπου και τ ακουω ελαχιστα για να μην τα ενοχλω.Ετσι τα 3 τα εχω σ εναν χωρο γυρω στα 9τμ και τ ακουω,για την ωρα,με το σετ του σαλονιου(naim 202-200) με αριστα αποτελεσματα,
Εν κατακλειδι,να σου πω αφενος οτι η 2 πραξη ειναι οδυνηρα οικεια,και αφετερου,οτι μεσα απο τις φωτογραφιες και το κειμενο σου,αποδεικνυεται οτι η ευτυχια ειναι επιλογη και κυριως διαδικασια αφαιρεσης.
Ενα μεγαλο μπραβο!!!
Να σαι καλα και να χαιρεσε την οικογενεια σου.
Δεν μπορώ παρά να ανταποδώσω τις ευχές, να χαίρεσαι και εσύ την οικογένεια σου και να καμαρώσεις τους γιούς σου οπως επιθυμούν.
Harbethακιας αμετανόητος και εσύ λοιπόν, ας πρόσεχες. Και να πώ οτι δεν ηξερες...:p
 

AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
937
Reaction score
1.629
Αγαπητοί φίλοι το καλό με τον Cary Sli-80 ειναι οτι μπορεί να δεχθεί διάφορες λάμπες με την ανάλογη ρυθμιση στο Bias η οποία είναι πανεύκολη. Απο το εργοστάσιο έρχεται με τις ΚΤ-88 και το bias στα 75mA. Μπορεί λοιπόν ακόμα να δεχθεί 6550, EL-34, KT-66, KT-90, KT-77, 6L6, 6V6 & 6CA7. Νομίζω οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την KT-120 αλλά ακόμα δεν το έχω επιβεβαιώσει.

Ηθελα πάρα πολύ λοιπόν να δοκιμάσω την EL-34 αλλά δεν ήθελα να πληρώσω τρελά λεφτα για μια τετράδα EL-34. Ένας φίλος μου πρότεινε να δοκιμάσω τις καινούργιες Mullard EL-34.
Η αμερικάνικη εταιρεία New Sensor Corp. έχει αγοράσει το όνομα και τα δικαιώματα για να κατασκευάσει την Mullard EL34 στο εργοστάσιο Reflektor στη Ρωσία. Υποτίθεται λοιπόν οτι είναι αντίγραφο της διάσημης λάμπας του παρελθόντος.

IMG_0094.jpg
 

AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
937
Reaction score
1.629
Το πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν οτι δεν γνώριζα στα πόσα mA πρέπει να ρυθμίσω το Bias του ενισχυτή. Το manual αναφέρει μόνο το Bias για τις KT-88 που πρεπει να είναι στα 75mA.

Έτσι λοιπόν γύρισα τα ιντερνετικά φόρα του εξωτερικού για να δω μήπως έχει κάποιος την πληροφορία που έψαχνα. Μάταιος κόπος, άλλος έλεγε άστο όπως είναι το Bias, άλλος έλεγε βάλτο στο μισό, άλλος έλεγε οτι μεγαλύτερη σημασία έχει να είναι ίδια η τιμή του Bias για το δεξί και αριστερό κανάλι και μικρότερη πόσο ψηλά ή χαμηλά. Δηλαδή ας ψήσουμε τον ενισχυτή βρε αδερφέ σημασία έχει να είναι ίδια η τιμή του Bias.

Τέλος πάντων άκρη δεν έβγαζα οπότε αποφάσισα να επικοινωνήσω με την ίδια την εταιρεία. Απλά πίστευα οτι θα μου απαντούσαν μετά απο κανένα 15νθήμερο, και εγώ βιαζόμουν να ακούσω τις λάμπες.
Στέλνω λοιπόν το email με την ερώτηση στην Cary και μετα απο 2 μόλις ώρες ήρθε η απάντηση!!! :

"Hi Aris,

When replacing the KT-88 with the EL-34 you will want to power down, rotate your bias jack all the way counterclockwise, insert the EL-34 and then turn the unit on. Slowly increase the bias to around 60mA.

Thanks,
Steve
"

Να 'σαι καλά ρε Στίβ :hi:και περιμένω με τις λάμπες στο χέρι σαν να μην πώ τι...

Παίρνω λοιπόν το πολυμετράκι μου και εντός 10λέπτου τις είχα ρυθμίσει :dance2:


IMG_0097.jpg
 

Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
Αγαπητοί συμφορουμίτες,

Αυτή η γωνιά του AVSite είναι κατά τη γνώμη μου η πιο ωραία.
Εδώ βλέπεις ωραία πράγματα, τα ηχοσυστήματα των χομπιστών σε πλήρη ανάπτυξη. Η ποικιλομορφία είναι αυτή που ενθουσιάζει. Σε άλλους αρέσουν οι κόρνες, σε άλλους τα πάνελ, σε κάποιους οι λάμπες …. κ.ο.κ.
Είναι ωραιό να τα βλέπεις όλα αυτα λοιπόν.

Δεν έχει νόημα να παίρνουμε φανατική στάση υπεράσπισης της μιας τεχνολογίας έναντι της οποιασδήποτε άλλης, εξάλλου όλοι κάποια στιγμή στην εν Hi-Fi ζωή μας, έχουμε περάσει απο διάφορα “στρατόπεδα”.

Έχουμε πεί οτι το ταξίδι είναι αυτό που μετράει.
Μιλώντας λοιπόν για ταξίδι, αυτό που θα ήθελα να βλέπω περισσότερο σε αυτές τις παρουσιάσεις, είναι το προγενέστερο μονοπάτι που ακολούθησε ο χομπίστας για να φτάσει στο σημερινό σημείο. Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ.
[DOUBLEPOST=1442165533][/DOUBLEPOST]Έρχομαι λοιπόν στο θέμα αυτού του νήματος “Hi-Fi σύστημα σε… τρείς πράξεις”.

Πράξη 1η: Η εμφύτευση του μικροβίου

Καλοκαιρινό απόγευμα του ’86 και εγώ βρίσκομαι στην απέναντι αλάνα απο το σπίτι μας στην Νέα Σμύρνη, παίζοντας μπάλα με τους φίλους μου.

Κάποια στιγμή βλέπω το αυτοκίνητο του πατέρα μου να πλησιάζει και να παρκάρει.
Δύο κύριοι άγνωστοι σε μένα, μαζί με τον πατέρα μου, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο και ανοίγουν το πορτ-μπαγκαζ. Αρχίζουν και βγάζουν κούτες.

Σε χρόνο dt βρίσκομαι κοντά τους και κοιτώ με περιέργεια τα κουτιά προσπαθώντας να καταλάβω πιο είναι το περιεχόμενο τους. Ενα Thorens πικαπ, Alpage κασετόφωνο, Pioneer ραδιόφωνο, Nikko ενισχυτής και Rogers Ls3/5a ηχεία, όλες μάρκες άγνωστες σε μένα. Με μεγάλη σπουδή οι κύριοι ανέβασαν τις κούτες στο σπίτι και αφού ξεπακετάρισαν άρχισαν να στήνουν το ηχοσύστημα.
Το διάστημα που μεσολάβησε μου φάνηκε αιώνας, ομως όταν ήρθε η στιγμή και ακούστηκε ο πρώτος δίσκος το χαμόγελο στα πρόσωπα μας έφτανε μέχρι τα αυτιά. Ήταν η πρώτη φορά που μου δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση πως η τραγουδίστρια ήταν εκεί στο σαλόνι μας και τραγουδούσε μόνο για μας.

Ήταν η πρώτη και αξεπέραστη έκθεση σε σοβαρό Hi-Fi και έχει μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό μου.
[DOUBLEPOST=1442165614][/DOUBLEPOST]Πράξη 2η: Τα χρόνια του ¨ανούσιου¨

Fast forward στο 1998. Εχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου, έχω εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μου στη μαμά πατρίδα και έχω πλέον μπεί στην παραγωγική διαδικασία.

Ακολουθεί ένα διάστημα 9 χρόνων (1998-2007) το οποίο δεν θέλω να θυμάμαι. Εκείνη την περίοδο το μόνο που είχε σημασία ήταν η αγορά του επόμενου καλύτερου μηχανήματος, του επόμενου καλύτερου ηχείου κοκ. Όσο πιο ακριβό και εξωτικό τόσο πιο καλό.
Μια αέναη διαδικασία εντυπωσιασμού και εκπλήρωσης της ματαιοδοξίας.

Όσο για μουσική? Μα τί λες τώρα? Ποιός έχει χρόνο για μουσική? Απο όλη τη συλλογή των CDs άκουγα μόνο 40-50 μουσικά κομμάτια και αυτά μέχρι να ακουστεί η μποτιά ή το πιατίνι ή το τσούγκρισμα των ποτηριών.

Ψέγω τον εαυτό μου για εκείνη την περίοδο, όμως ότι γράφει δεν ξεγράφει και εντέλει τα λάθη είναι εκεί για να μας θυμίζουν τα στραβά μονοπάτια που πήραμε.
[DOUBLEPOST=1442165704][/DOUBLEPOST]Πράξη 3η: Αποτοξίνωση, reset και επανασύσταση

Το 2007 γεννιέται ο γιός μου, η χαρά και η ευτυχία μου ανείπωτη. Η μόνη μουσική που ήθελα να ακούω είναι η λέξη “μπαμπά” απο το στόμα του. Όσο ελεύθερο χρόνο είχα προτιμούσα να τον περάσω μαζί του παρά με τα μηχανήματα.
Ετσι μετά απο λίγους μήνες, ορμώμενος και απο μια “ακριβή” ζημιά που έκανε ο γιός μου στα ηχεία, τα πούλησα όλα και έμεινα μόνο με ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα Tivoli ραδιοφωνάκι.

Πέντε με έξι χρόνια πέρασαν, και κάπου εκεί μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να ακούσω μουσική όπως ακουγα παιδί στο πατρικό μου απο εκείνο το ηχοσύστημα με τα Rogers Ls3/5a.
Αυτή τη φορά βέβαια, το ηχοσύστημα θα ήταν πολύ πιο απλό. Ενα κομπιούτερ, ένα dac, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής και τα ηχειάκια απόγονοι του Ls3/5a, τα Harbeth P3esr.

Ετσι λοιπόν, και μετά απο αρκετές αλλαγές ενισχυτών, το σύστημα έφτασε στη μορφή που έχει σήμερα.
Ο γιός μου είναι πλέον 8,5 χρόνων, και αρκετές φορές όταν βάζω μουσική που του αρέσει έρχεται κοντά μου για να ακούσει μαζί μου.

Αυτό δεν αλλάζεται με τίποτα…
...και στο δικο σου συστημα εννοειται πολλα μπραβο φιλε Ari :)
 

Μηνύματα
400
Reaction score
362
Δεν μπορώ παρά να ανταποδώσω τις ευχές, να χαίρεσαι και εσύ την οικογένεια σου και να καμαρώσεις τους γιούς σου οπως επιθυμούν.
Harbethακιας αμετανόητος και εσύ λοιπόν, ας πρόσεχες. Και να πώ οτι δεν ηξερες...:p
Σ ευχαριστω
 

Μηνύματα
470
Reaction score
513
Αγαπητοί συμφορουμίτες,

Αυτή η γωνιά του AVSite είναι κατά τη γνώμη μου η πιο ωραία.
Εδώ βλέπεις ωραία πράγματα, τα ηχοσυστήματα των χομπιστών σε πλήρη ανάπτυξη. Η ποικιλομορφία είναι αυτή που ενθουσιάζει. Σε άλλους αρέσουν οι κόρνες, σε άλλους τα πάνελ, σε κάποιους οι λάμπες …. κ.ο.κ.
Είναι ωραιό να τα βλέπεις όλα αυτα λοιπόν.

Δεν έχει νόημα να παίρνουμε φανατική στάση υπεράσπισης της μιας τεχνολογίας έναντι της οποιασδήποτε άλλης, εξάλλου όλοι κάποια στιγμή στην εν Hi-Fi ζωή μας, έχουμε περάσει απο διάφορα “στρατόπεδα”.

Έχουμε πεί οτι το ταξίδι είναι αυτό που μετράει.
Μιλώντας λοιπόν για ταξίδι, αυτό που θα ήθελα να βλέπω περισσότερο σε αυτές τις παρουσιάσεις, είναι το προγενέστερο μονοπάτι που ακολούθησε ο χομπίστας για να φτάσει στο σημερινό σημείο. Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ.
[DOUBLEPOST=1442165533][/DOUBLEPOST]Έρχομαι λοιπόν στο θέμα αυτού του νήματος “Hi-Fi σύστημα σε… τρείς πράξεις”.

Πράξη 1η: Η εμφύτευση του μικροβίου

Καλοκαιρινό απόγευμα του ’86 και εγώ βρίσκομαι στην απέναντι αλάνα απο το σπίτι μας στην Νέα Σμύρνη, παίζοντας μπάλα με τους φίλους μου.

Κάποια στιγμή βλέπω το αυτοκίνητο του πατέρα μου να πλησιάζει και να παρκάρει.
Δύο κύριοι άγνωστοι σε μένα, μαζί με τον πατέρα μου, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο και ανοίγουν το πορτ-μπαγκαζ. Αρχίζουν και βγάζουν κούτες.

Σε χρόνο dt βρίσκομαι κοντά τους και κοιτώ με περιέργεια τα κουτιά προσπαθώντας να καταλάβω πιο είναι το περιεχόμενο τους. Ενα Thorens πικαπ, Alpage κασετόφωνο, Pioneer ραδιόφωνο, Nikko ενισχυτής και Rogers Ls3/5a ηχεία, όλες μάρκες άγνωστες σε μένα. Με μεγάλη σπουδή οι κύριοι ανέβασαν τις κούτες στο σπίτι και αφού ξεπακετάρισαν άρχισαν να στήνουν το ηχοσύστημα.
Το διάστημα που μεσολάβησε μου φάνηκε αιώνας, ομως όταν ήρθε η στιγμή και ακούστηκε ο πρώτος δίσκος το χαμόγελο στα πρόσωπα μας έφτανε μέχρι τα αυτιά. Ήταν η πρώτη φορά που μου δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση πως η τραγουδίστρια ήταν εκεί στο σαλόνι μας και τραγουδούσε μόνο για μας.

Ήταν η πρώτη και αξεπέραστη έκθεση σε σοβαρό Hi-Fi και έχει μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό μου.
[DOUBLEPOST=1442165614][/DOUBLEPOST]Πράξη 2η: Τα χρόνια του ¨ανούσιου¨

Fast forward στο 1998. Εχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου, έχω εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μου στη μαμά πατρίδα και έχω πλέον μπεί στην παραγωγική διαδικασία.

Ακολουθεί ένα διάστημα 9 χρόνων (1998-2007) το οποίο δεν θέλω να θυμάμαι. Εκείνη την περίοδο το μόνο που είχε σημασία ήταν η αγορά του επόμενου καλύτερου μηχανήματος, του επόμενου καλύτερου ηχείου κοκ. Όσο πιο ακριβό και εξωτικό τόσο πιο καλό.
Μια αέναη διαδικασία εντυπωσιασμού και εκπλήρωσης της ματαιοδοξίας.

Όσο για μουσική? Μα τί λες τώρα? Ποιός έχει χρόνο για μουσική? Απο όλη τη συλλογή των CDs άκουγα μόνο 40-50 μουσικά κομμάτια και αυτά μέχρι να ακουστεί η μποτιά ή το πιατίνι ή το τσούγκρισμα των ποτηριών.

Ψέγω τον εαυτό μου για εκείνη την περίοδο, όμως ότι γράφει δεν ξεγράφει και εντέλει τα λάθη είναι εκεί για να μας θυμίζουν τα στραβά μονοπάτια που πήραμε.
[DOUBLEPOST=1442165704][/DOUBLEPOST]Πράξη 3η: Αποτοξίνωση, reset και επανασύσταση

Το 2007 γεννιέται ο γιός μου, η χαρά και η ευτυχία μου ανείπωτη. Η μόνη μουσική που ήθελα να ακούω είναι η λέξη “μπαμπά” απο το στόμα του. Όσο ελεύθερο χρόνο είχα προτιμούσα να τον περάσω μαζί του παρά με τα μηχανήματα.
Ετσι μετά απο λίγους μήνες, ορμώμενος και απο μια “ακριβή” ζημιά που έκανε ο γιός μου στα ηχεία, τα πούλησα όλα και έμεινα μόνο με ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα Tivoli ραδιοφωνάκι.

Πέντε με έξι χρόνια πέρασαν, και κάπου εκεί μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να ακούσω μουσική όπως ακουγα παιδί στο πατρικό μου απο εκείνο το ηχοσύστημα με τα Rogers Ls3/5a.
Αυτή τη φορά βέβαια, το ηχοσύστημα θα ήταν πολύ πιο απλό. Ενα κομπιούτερ, ένα dac, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής και τα ηχειάκια απόγονοι του Ls3/5a, τα Harbeth P3esr.

Ετσι λοιπόν, και μετά απο αρκετές αλλαγές ενισχυτών, το σύστημα έφτασε στη μορφή που έχει σήμερα.
Ο γιός μου είναι πλέον 8,5 χρόνων, και αρκετές φορές όταν βάζω μουσική που του αρέσει έρχεται κοντά μου για να ακούσει μαζί μου.

Αυτό δεν αλλάζεται με τίποτα…
Ένα από τα πιο ωραία ποστ εδώ μέσα. Μπράβο φίλε. Να τα χαίρεσαι. Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα.
[DOUBLEPOST=1444970777][/DOUBLEPOST]
Τελικά είμαστε πολλοί εδώ μέσα από την Ν.Σμυρνη, δεν το λεω για να ευλογήσω τα γένια, αλλά ήταν και εξακολουθεί να είναι από τις πιο ωραίες συνοίκιες.

Βάκη πολύ ευχαρίστως τον Νοέμβρη που ξελασκάρω από την πολύ δουλειά να κανονίσουμε να περάσεις να τα ακούσεις (και όποιος άλλος φίλος επιθυμεί), αλλιώς όπως αναφέρει και ο Tyler Durden, ο κύριος Παντελής (Studio17) βρίσκεται στα σύνορα Κολωνακίου με Εξάρχεια, είναι πολύ φιλικός και θα σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το μόνο κακό είναι ότι αν δεν έχει διαθέσιμο μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις από 3 έως 6 μήνες για να φέρει. Σε αυτό μάλλον δεν φταίει ο αντιπρόσωπος αλλά η Harbeth που είναι της υπομονής...

Όσο αφορά στο κόστος των μηχανημάτων δεν εχω πρόβλημα να το αναφέρω, απλά δεν το θεώρησα πρωτεύων.
Τα Harbeth P3ESR στο φινίρισμα rosewood πριν 3 χρόνια είχαν 1500 ευρώ (τώρα που η λιρα Αγγλίας εχει πάει στα ύψη δεν ξέρω πόσο τα φέρνει ο αντιπρόσωπος).
Ο Cary καινούργιος έχει γύρω στα 5000 ευρώ, εγώ τον πήρα ως Demo πριν μερικές μέρες από τον αντιπρόσωπο 2700 ευρώ.
To Meridian Explorer2 είχε 250 ευρώ. Από καλώδια γενικά δεν έχω ξοδέψει πολλά, το καλώδιο τροφοδοσίας είναι ένα Wireworld κοντά στα 100 ευρώ αν θυμάμαι καλά, και τα καλώδια ηχείων είναι κάποια παλιά χάλκινα της Nordost και αυτά γύρω στα 100 ευρώ. Nothing fancy που θα έλεγαν και οι Αγγλοσάξωνες.
Α, πολύ θα ήθελα να το ακούσω αυτό το affordable σετ.
 

AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
937
Reaction score
1.629
Την προηγούμενη Παρασκευή βρεθήκαμε μερικοι φίλοι (themis1958, PERITEXNIS, ικτινος, Elysion) στο σπίτι για να φάμε, να πιούμε και να γελάσουμε. :drinks:

Μουσική βέβαια δεν ακούσαμε, παρα μόνο σαν υπόκρουση στο background.
Το δωμάτιο που κανονικά είναι στημένο αυτό το συστηματάκι είναι πολύ μικρο και δεν θα μας χώραγε.:(
Για τις ανάγκες της βραδιάς λοιπόν το έστησα στο σαλόνι οπου και θα βρισκόμασταν για να φάμε και να μιλήσουμε.:thumbsup:

Μαζευτήκαμε στις 8 περίπου και το διαλύσαμε στις 2.30...!!!, γελάσαμε, ήπιαμε και συζητάγαμε με τις ώρες για τις εμπειρίες μας από το hobby. :dance2:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το απόσταγμα που έφερε ο φίλος themis1958, και τα γλυκά και το κρασί που έφεραν τα άλλα παιδιά.
Ηταν πολύ ωραία, θα επαναληφθεί και με διευρυμένη παρέα...

9BA8E594-B862-4FCE-A11E-7E8DCE479916.jpg
 


AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
937
Reaction score
1.629
Μπραβο, παντα τετοια. Ο Φραγκ καβατζωσε την προεδρικη απ' τον οικοδεσποτη? :drinks:
Χα χα χα, εγώ έπαιρνα τη φωτό...
Ο Φραγκ έπιασε την προεδρική γιατί είναι ο πιο hiendας από όλους μας...

Στον επόμενο γύρο θα είσαι και εσύ...αν φέρεις και τίποτα καλό να πιούμε :drinks:
 

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Μηνύματα
5.680
Reaction score
2.727
Ορθον, ο Φραγκ εχει διαβει τον ανηφορο, εμεις ειμαθα ακομα στις παρυφες του highend, χαχα...

Οσο για τα ποτα, κυκλοφορει η εξης αποψη την οποια προσυπογραφω, οτι η πραγματικοτητα ειναι μια ψευδαισθηση που οφειλεται στην ελλειψη αλκοολ. Χικ.. :lolsign:
 


BLUES

TV
Μηνύματα
1.638
Reaction score
966
Καλοακουστο,Αρι,σορρυ εχασα ολο το κονσεπτ της παρουσιασης σου
Μπραβο σας που βρεθηκατε με ευκαιρια το κοινο μας χομπι
Ο Φραγκουλης στην κορυφη του τραπεζιου ,αρχοντας της παρεας και χαιεντας πλεον
Τωρα που χειμωνιαζει ,και εν οψει της εκθεσης,ας οργανωθουμε (Ταυλερ,εχει καιρο να ανεβεις Ριζουπολη)
Παιζω και εγω με χαρμπεθ και 20βαττ σε ΠΣΕ
Αρι,το τιουναρισμα στα λαμπατα ξεκινα απο την προενισχυση
Παντα τετοια
 

AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
937
Reaction score
1.629
Καλοακουστο,Αρι,σορρυ εχασα ολο το κονσεπτ της παρουσιασης σου
Μπραβο σας που βρεθηκατε με ευκαιρια το κοινο μας χομπι
Ο Φραγκουλης στην κορυφη του τραπεζιου ,αρχοντας της παρεας και χαιεντας πλεον
Τωρα που χειμωνιαζει ,και εν οψει της εκθεσης,ας οργανωθουμε (Ταυλερ,εχει καιρο να ανεβεις Ριζουπολη)
Παιζω και εγω με χαρμπεθ και 20βαττ σε ΠΣΕ
Αρι,το τιουναρισμα στα λαμπατα ξεκινα απο την προενισχυση
Παντα τετοια
Γειά σου βρε Γιωργη, στην επόμενη μάζωξη θα μας κάνεις την τιμή;
 

AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
937
Reaction score
1.629
Το σύστημα λοιπόν, για τις ανάγκες εκείνης της βραδιάς, μεταφέρθηκε στο σαλόνι...
Μικρό το ηχείο για το χώρο αλλά τι να κάνουμε αυτά έχουμε αυτά χρησιμοποιούμε...και δεν θέλουμε και άλλα για να είμαι ειλικρινής :p
Ορίστε και μερικές φωτογραφίες πριν έρθουν οι καλεσμένοι.:drinks:

216FED4D-46AA-42D0-B6C7-71477041A7AE.jpg


1E2E93D2-5658-4CC1-A141-988631552790.jpg


0824D8EB-D366-42D0-A4A9-987A8B9CDE62.jpg
 


PPG

Πίπιτζι
Μηνύματα
3.869
Reaction score
5.854
Την προηγούμενη Παρασκευή βρεθήκαμε μερικοι φίλοι (themis1958, PERITEXNIS, ικτινος, Elysion) στο σπίτι για να φάμε, να πιούμε και να γελάσουμε. :drinks:

Μουσική βέβαια δεν ακούσαμε, παρα μόνο σαν υπόκρουση στο background.
Το δωμάτιο που κανονικά είναι στημένο αυτό το συστηματάκι είναι πολύ μικρο και δεν θα μας χώραγε.:(
Για τις ανάγκες της βραδιάς λοιπόν το έστησα στο σαλόνι οπου και θα βρισκόμασταν για να φάμε και να μιλήσουμε.:thumbsup:

Μαζευτήκαμε στις 8 περίπου και το διαλύσαμε στις 2.30...!!!, γελάσαμε, ήπιαμε και συζητάγαμε με τις ώρες για τις εμπειρίες μας από το hobby. :dance2:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το απόσταγμα που έφερε ο φίλος themis1958, και τα γλυκά και το κρασί που έφεραν τα άλλα παιδιά.
Ηταν πολύ ωραία, θα επαναληφθεί και με διευρυμένη παρέα...

View attachment 52861
Μπραβο παιδια παντα τετοια!!!! :party:
 

Μηνύματα
271
Reaction score
529
Αρη να σ΄ ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την πρόσκληση.
Πέρασα πολύ ωραία και το "συστηματάκι" σου το γούσταρα παρόλο που ο χώρος δεν ήταν σύμμαχός τους!
Είναι διπλή η χαρά όταν ακούς τις μουσικές σου με φίλους και κουβεντούλα.
Δυστυχώς ο χώρος μου είναι μικρός οπότε θα σας μαζεύω 2 το πολύ 3 άτομα τη φορά!:drinks:
 

AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
937
Reaction score
1.629
Πάρα πολύ ωραία όλα Άρη, πάντα να βρισκόσαστε και να περνάτε καλά.
Μπραβο παιδια παντα τετοια!!!! :party:
Αρη να σ΄ ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την πρόσκληση.
Πέρασα πολύ ωραία και το "συστηματάκι" σου το γούσταρα παρόλο που ο χώρος δεν ήταν σύμμαχός τους!
Είναι διπλή η χαρά όταν ακούς τις μουσικές σου με φίλους και κουβεντούλα.
Δυστυχώς ο χώρος μου είναι μικρός οπότε θα σας μαζεύω 2 το πολύ 3 άτομα τη φορά!:drinks:
Παιδιά, υγεία να έχουμε όλοι και να ευχαριστιόμαστε την παρέα...και την μουσική βεβαίως βεβαίως.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.617
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top