Windows 10

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Η καταχώρηση γίνεται αυτόματα, μόνο διαγραφή μπορείς να κάνεις όταν χρειαστεί
Μμμμ..., ίσως, αλλά ενώ αυτή την "αυτόματη" καταχώρηση την έχω αντιληφθεί σε όσους υπολογιστές έχω μέχρι σήμερα στήσει με Windows 8 ή 8.1, δεν την είχα δει να ενεργοποιείται παλιότερα, όταν εγκαθιστούσα 7άρια.

Πάντως και τώρα, που έχω πάνω από 3 υπολογιστές καταχωρημένους στο λογαριασμό μου στη Microsoft, εμφανίζει μόνον ένα. Και, όπως είπα, όταν επιλέγω στο λογαριασμό μου την ενότητα "Οι συσκευές σας" μου εμφανίζει μόνο ένα PC, αυτό που πρόσφατα αναβάθμισα από 8.1 σε 10 και κανένα άλλο, είτε φοράει Windows 7 είτε 8.1 είτε 10 (όπως αυτό, για το οποίο ποστάρισα πρόσφατα). Ενώ στην ενότητα "Προσθήκη περισσότερων συσκευών", με πάει κατευθείαν σε επιλογή για προσθήκη κινητού με Windows Phone ή με παραπέμπει να εγγράψω συσκευές στο Surface ή στο Xbox, πράγμα που δεν ξέρω αν μπορεί να ισχύσει για ένα απλό desktop PC.

Οπότε η απορία μου είναι εύλογη, σε σχέση με τα υπόλοιπα PC.
 


gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Η δυνατότητα εγγραφής συσκευών στον Microsoft Account αφορά
1. Windows Phone 7 και μεταγενέστερα
2. ΧΒΟΧ
3. Η/Υ με Windows 8 και μεταγενέστερα

Η διαδικασία είναι αυτόματη και η εγγραφή γίνεται μόλις κάνεις log-in στη συσκευή με Microsoft Account, αν στον Η/Υ έχεις local account δεν γίνεται εγγραφή.
Η εγγραφή από τον χρήστη των surface και xbox αφορά μόνο την εγγύηση σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί Microsoft Account, διαφορετικά γίνεται κι αυτή αυτόματα.

Το λειτουργικό πρέπει να είναι αυθεντικό και συμβατό με το επίπεδο του Microsoft Account, πχ. κάτι μούφες Win 8/8.1/10 Enterprise δεν εμφανίζονται σε απλό Microsoft Account.

Η δική μου λίστα περιέχει τα δυο smartphones με Windows Phone 7/8.1 και 2 Η/Υ με Win 10 pro που προέκυψαν από upgrade Win 7 ult. ο ένας και Win 8.1 pro ο άλλος.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Edit:

Σημειώνω ότι, προκειμένου να μπει το τωρινό PC μου (αυτό, από το οποίο γράφω αυτή τη στιγμή, το τελευταίο που έγινε αναβάθμιση από 7 σε 10) στο λογαριασμό μου στη Microsoft, χρειάστηκε να κάνω εγγραφή και είσοδο τελικά στον υπάρχοντα λογαριασμό μου, μέσω του Edge, διότι κάτι τέτοιο φαινόταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί μέσω του Internet Explorer.

Μετά από αυτό, εμφανίζεται και το 2ο PC στο λογαριασμό, όχι με το πλήρες του όνομα, αλλά απλά ως PC.
Το δεύτερο που παρατήρησα είναι ότι αν επιλέξω ως εικόνα φόντου του desktop μια οποιαδήποτε εικόνα, αυτή πάει και κάθεται πάνω σε όλα τα υπόλοιπα PC του λογαριασμού μου, στη Microsoft. Δηλαδή, δεν μπορώ να έχω διαφορετική εικόνα φόντου για κάθε PC, αν αυτό είναι δηλωμένο (και φρονώ ότι με τη λέξη "δηλωμένο" εννοείται και η λέξη "συγχρονισμένο"), στη Microsoft.

Αυτά και έχουμε μέλλον.
-
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Βρε συ .....
Δεν διαβάζει το όνομα του H/Y για να κάνει την εγγραφή, χρησιμοποιεί το Windows Key και το Hardware id.

για το desktop
settings---accounts---sync your settings και επιλέγεις τι θα συγχρονιστεί ανάμεσα στις συσκευές που έχουν τον ίδιο Microsoft Account
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Καλησπερα παιδια, εχω μερικες ερωτησεις-προβληματα που ανεκυψαν με την εγκατασταση των 10 ...
το pc δεν κλεινει ,με οποιονδηποτε τροπο (δοκιμασα και καποια κολπα απο το διαδικτυο) απλα κανει επανεκινηση ...
δεν διαβαζει φωτος στους φακελους που ειναι τοποθετημενες (το προγραμμα που εχω ορισει για να τις δειχνει το κανει κανονικα) δεν δειχνει μικρογραφιες ουτε προεπισκοπηση ...
πως να γυρισω στα 7 που ειχα (μαζι και στην ησυχια μου ) ?
ευχαριστω
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
τι PC είναι?(μητρική κυρίως)
Έχεις δει αν υπάρχει αναβάθμιση του UEFI ή του BIOS?
Έχεις κάνει ρυθμίσεις στο UEFI/BIOS για power-up from usb, pci,(power management setup)
Ποια προγράμματα που έχουν σχέση με τη μητρική έχεις εγκαταστήσει?
Έχεις κάνει αλλαγές στο power management των Windows?
Έχεις ενεργό το fast boot?
το λειτουργικό είναι αυθεντικό? :D
 


gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Eχουν δει πολλά τα μάτια μου, ειδικά με κάτι custom εκδόσεις all-in-one...

Windows 10 Insider Preview Build 10565
  • Skype messaging, calling and video experience
  • Tab Preview in Microsoft Edge
  • Syncing Favorites and Reading list items in Microsoft Edge
  • Cortana improvements
  • More vibrant title bars, επιτέλους χρώμα στην tile bar
  • Improved context menus on Start
  • New icons
  • Device activation improvements, για την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα αυθεντικά κλειδιά των Windows που έχουν δικαίωμα να πάρουν το δωρεάν upgrade, όποιος θέλει να κάνει clean install δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει πρώτα upgrade
  • Managing your default printer
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
τι PC είναι?(μητρική κυρίως)
Έχεις δει αν υπάρχει αναβάθμιση του UEFI ή του BIOS?
Έχεις κάνει ρυθμίσεις στο UEFI/BIOS για power-up from usb, pci,(power management setup)
Ποια προγράμματα που έχουν σχέση με τη μητρική έχεις εγκαταστήσει?
Έχεις κάνει αλλαγές στο power management των Windows?
Έχεις ενεργό το fast boot?
το λειτουργικό είναι αυθεντικό? :D
...λοιπον
η μητρικη ειναι gigabyte h67ma-usb3-b3 με intel core i3 - 2100 cpu @ 3.10GHz και 4.00 GB ram (ελπιζω να τα λεω καλα)
τα UEFI και BIOS δεν εχω ιδεα τι ειναι ,παντως σιγουρα δεν εχω πειραξει καποια απο τις "εργοστασιακες " ρυθμισεις ...
δεν ξερω ποια προγραμματα εχουν σχεση με την μητρικη ... μετα την εγκατασταση των 10 δεν εχω εγκαταστησει κατι καινουργιο ....
το λειτουργικο ειναι αυτο που μου 'στειλε ο bill (να 'ναι καλα ο αθρωπος) ,με το τετραγωνακι στη κατω μπαντα της γραμμης εργασιων ,αναβοσβυνε ,μου 'βγαζε μυνηματα πως ειμαι ετοιμος ,ειπα να το πατησω κι εγινε οτι εγινε ...
παντως χθες το βραδυ ολοκληρωσε μια αναβαθμιση και για πρωτη φορα εκλεισε κανονικα (απο το μενου ομως που βγαζει το win + x , γιατι απο την εναρξη αμα παω να πατησω κατι ...εξαφανιζεται το μενου !)
να 'σαι καλα και συγνωμη για την αγνοια μου ...
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
αρχικά απενεργοποίησε το fast startup
control panel->power options->choose what the power buttons do(από το menu στα αριστερά)->κλικ με το ποντίκι στο Change settings that are carrently unavailable->untick στο Turn on fast startup
δες αν υπάρχουν κι άλλα updates
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Όπως καταλαβαίνουμε, δεν είμαστε όλοι το ίδιο γνώστες αυτού του αχανούς κόσμου των υπολογιστών και της λεγόμενης ψηφιακής τεχνολογίας. Και αυτό δεν είναι περίεργο, άλλοι έχουν αφιερώσει χρόνια στην ειδική μόρφωση και εκπαίδευση όπως επίσης και στην αυτομόρφωση.

Οπότε, πολύ λογικό ο φίλος oldy να γράφει ότι δεν έχει ιδέα τί είναι τα UEFI και BIOS. Το ερώτημα είναι αν, με συνοπτικό τρόπο, μπορεί το φόρουμ να βοηθήσει αυτούς τους φίλους να κατανοήσουν κάποια ζητήματα βασικών γνώσεων, προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέρχονται σε τέτοιου είδους προβλήματα.

Εγώ, που μάλλον συγκαταλέγομαι σε αυτούς που περιγράφω (δηλαδή στους μη έχοντες τη μεγαλύτερη γκάμα των απαιτούμενων γνώσεων του κόσμου των υπολογιστών), θα κάνω μια προσπάθεια να του δώσω μιαν αρχική βοήθεια.

Φίλε oldy, το BIOS είναι τα αρχικά του Basic Input Output System. Είναι δηλαδή το βασικό σύστημα ή λογισμικό που φέρει κάθε μητρική (συνήθως μόνιμα αποθηκευμένο σε ένα ειδικό τσιπάκι πάνω σε αυτήν), προκειμένου να ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειρίζεται τις συνδεδεμένες σε αυτήν συσκευές και άλλα υλικά (επεξεργαστή, κάρτες επέκτασης, δίσκους, CD/DVD/BD-ROM, ανεμιστήρες, πληκτρολόγιο και ποντίκι κ.ο.κ.) και το οποίο βλέπει μπροστά του ο χρήστης, όταν πρωτοξεκινάει ο υπολογιστής. Για να το δει όμως, απαιτείται να το επιλέξει. Και αυτό γίνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου (συνήθως του DEL [Delete]), που το έχει προκαθορίσει ο κατασκευαστής της μητρικής και που αναφέρεται σαφώς στο εγχειρίδιό της. Και εκεί μπαίνει κανένα, προκειμένου να ρυθμίσει ορισμένες παραμέτρους λειτουργίας της μητρικής σε σχέση με τις συνδεδεμένες σε αυτήν συσκευές και άλλο υλικό, όπως αυτές μπορεί να σχετίζονται και με το λειτουργικό σύστημα (τα Windows, εν προκειμένω). Όμως για να το δει και βέβαια για να κάνει τις ρυθμίσεις που χρειάζονται, πρέπει να το κάνει αμέσως κατά την εκκίνηση και πριν ο υπολογιστής μπει στο λειτουργικό (τα Windows). Γι αυτό και απαιτείται να έχουμε διαβάσει τα βασικά στο manual της μητρικής, ώστε να ξέρουμε ποιό πλήκτρο θα πατήσουμε αμέσως μετά την εκκίνηση του υπολογιστή, ώστε να μπει στο BIOS, πριν προλάβει να μπει στα Windows.

Τώρα, οι νεότερης γενιάς μητρικές, αντί για το κλασσικό BIOS, είναι εφοδιασμένες με το νεότερο Unified Extensible Firmware Interface (UEFI), του οποίου η αποστολή είναι η ίδια με αυτήν που έχει το BIOS στις παλιότερες μητρικές, αλλά με πιο εξελιγμένο τρόπο παραμετροποίησης και ελέγχου.

Χαρακτηριστικό της ύπαρξης του BIOS (ή του UEFI) είναι η εικόνα που λαμβάνεις κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, με κάτι ακαταλαβίστικα (για τους πολλούς) γράμματα και άλλα στοιχεία, που τρέχουν για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στα μάτια μας στην οθόνη, πριν αυτή μπει στην αρχική εικόνα εκκίνησης των Windows.

Μια εικόνα από μια μητρική με ένα κλασσικό BIOS κατά την εκκίνηση είναι η παρακάτω:
DSC_0004_1.jpg


Επίσης, μια εικόνα του ίδιου του BIOS, αφού δηλαδή έχεις μπει να κάνεις τις ρυθμίσεις του, είναι η παρακάτω:

DSC_0005_1.jpg


Τέλος, δυο εικόνες από μια μητρική με τις ρυθμίσεις σε UEFI (BIOS) είναι οι παρακάτω:

DSC_0003_01.JPG


DSC_0008_01.JPG


Εγώ εδώ σταματώ. Για τα υπόλοιπα η μπάλα στους πλέον ειδήμονες.

Καλό βράδυ.
-
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Συνεχίζοντας τις απορίες μου στα επιμέρους θέματα του νήματος, και έχοντας κι άλλον υπολογιστή έτοιμο να δεχτεί τα 10άρια, θέλω να καταθέσω μια συγκεκριμένη απορία μου.

Πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι ο συγκεκριμένος υπολογιστής στήθηκε πριν περίπου 3 χρόνια, με τη βοήθεια του Γιώργου μας τότε, και "φόρεσε" Windows 7 Pro. To hardware που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια μείξη παλιότερων υλικών, που "καθόντουσαν" ανεκμετάλλευτα, ενώ η χρήση για την οποία προοριζόταν, ήταν χρήση στο εξοχικό, άρα περιορισμένων απαιτήσεων. Παρ' όλα αυτά, δεν μεταφέρθηκε ποτέ εκεί, διότι έγινε το βασικό desktop της κόρης μου, που το χρησιμοποιεί σχεδόν σε καθημερινή βάση για τις προσωπικές και επαγγελματικές της ανάγκες.

Πρέπει ακόμα να πω ότι δουλεύει απρόσκοπτα και μάλιστα με πολύ αξιόλογες επιδόσεις, για υπολογιστή γενικής χρήσης, ενώ εγώ έχω αναλάβει να τον παρακολουθώ και να τον ενημερώνω διαρκώς με τα updates του λειτουργικού και των άλλων προγραμμάτων, που φοράει.

Επιγραμματικά, το βασικό hardware, από το οποίο αποτελείται είναι το εξής:
Κουτί: Thermaltake Element V Black Edition
Τροφοδοτικό: Cooler Master Real Power Pro 1250W
Μητρική: Asus P5QC
Επεξεργαστής: Intel Pentium Extreme Edition 965 (Pentium D family, Presler)
RAM: Kingston 2x4GB DDR3, KHX16C9T3K2/8X
Δίσκοι Συστήματος: 2 x Western Digital Velociraptors WD1500HLFS, SATA II, σε διάταξη RAID 1
Κάρτα Γραφικών: Sapphire ATI Radeon HD 3870

Όπως καταλαβαίνουμε, το βασικό πρόβλημα για την μετάβαση από τα 7άρια στα 10άρια, εντοπίζεται στην κάρτα γραφικών. Σε συζήτηση που είχα τις προάλλες με το Γιώργο μας, μου επεσήμανε - και σωστά - ότι η AMD δεν διαθέτει drivers για τα 10άρια σε κάρτες από σειρές, παλαιότερες της σειράς 5xxx. Και αυτό είναι μια γενική αλήθεια, που τη διαπιστώνει κανένας όταν επισκεφθεί το site της AMD, στη σελίδα οδηγών και υποστήριξης. Εν τούτοις, σε αυτή τη σελίδα, πέραν της γενικής προτροπής να αλλάξει ο χρήστης την κάρτα γραφικών, προκειμένου να έχει πλήρη υποστήριξη οδηγών για το νέο λειτουργικό σύστημα ή της σύστασης να παραμείνει στο - όποιο - παλιότερο λειτουργικό που έχει ήδη εγκατεστημένο, υπάρχει και η εξής "περίεργη" παράγραφος (παραθέτω το κείμενο ολόκληρο, με υπογραμμισμένη την παράγραφο, που αναφέρω):

Θέμα: Driver Support for AMD Radeon™ HD 4000, HD 3000, HD 2000 and older Series
Article Number: GPU-624

ATI Radeon™ HD 4000/ATI Mobility Radeon™ HD 4000, ATI Radeon™ HD 3000/ATI Mobility Radeon™ HD 3000, and ATI Radeon™ HD 2000/ATI Mobility Radeon™ HD 2000 Series Graphics reached peak performance optimization in October, 2013.

No additional driver releases are planned for these products.

The last operating system supported using the AMD drivers was Microsoft Windows® 8 with the AMD Catalyst 13.1 driver package, which can be downloaded from the AMD Driver page : http://support.amd.com/en-us/download

Driver support for these products under Windows® 8.1 and Windows® 10 is only available via Windows Update. Please enable Windows Update to allow it to automatically detect and install display driver version 8.970.100.9001

If your system is equipped with one of these products, you may consider the following options:

  • Continue using the last operating system that fully supported your graphics card.
  • Upgrade to an AMD graphics product that provides Windows® 10 support. For information about resellers and product availability, visit: http://shop.amd.com
Από τα παραπάνω, όπως εγώ το καταλαβαίνω, εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα 10άρια διαθέτουν μεν κάποιον γενικό οδηγό (αυτόν που το κείμενο ονομάζει 8.970.100.9001), αλλά αυτός δεν είναι αρκετός για να πάρει ο χρήστης από την κάρτα όλες τις δυνατότητές της.

Η ερώτησή μου είναι:

Αν ο υπολογιστής χρειάζεται να δουλέψει για γενική χρήση, θα μπορέσει να δουλέψει με την παρούσα κάρτα; Ή θα χρειαστεί να την αλλάξω οπωσδήποτε;

Ευχαριστώ.
-
 
Last edited:

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Ψάχνοντας για λύση βρήκα αυτά τα δύο links, χρηστών που λένε πως εγκατέστησαν τα 10άρια σε υπολογιστές με παλιές κάρτες, αλλά κατάφεραν να τις κάνουν να δουλέψουν με τους drivers της AMD, ανεξάρτητα αν η ίδια λέει ότι δεν τους διαθέτει για τα 10άρια (και για τα 8.1, επίσης):

https://community.amd.com/thread/185041

http://answers.microsoft.com/en-us/...340-4894-4ec1-bb33-8b51fd98f371?page=2&auth=1

Πώς τα βλέπετε;
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.402
Reaction score
74.685
Συνεχίζοντας τις απορίες μου στα επιμέρους θέματα του νήματος, και έχοντας κι άλλον υπολογιστή έτοιμο να δεχτεί τα 10άρια, θέλω να καταθέσω μια συγκεκριμένη απορία μου.

Πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι ο συγκεκριμένος υπολογιστής στήθηκε πριν περίπου 3 χρόνια, με τη βοήθεια του Γιώργου μας τότε, και "φόρεσε" Windows 7 Pro. To hardware που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια μείξη παλιότερων υλικών, που "καθόντουσαν" ανεκμετάλλευτα, ενώ η χρήση για την οποία προοριζόταν, ήταν χρήση στο εξοχικό, άρα περιορισμένων απαιτήσεων. Παρ' όλα αυτά, δεν μεταφέρθηκε ποτέ εκεί, διότι έγινε το βασικό desktop της κόρης μου, που το χρησιμοποιεί σχεδόν σε καθημερινή βάση για τις προσωπικές και επαγγελματικές της ανάγκες.

Πρέπει ακόμα να πω ότι δουλεύει απρόσκοπτα και μάλιστα με πολύ αξιόλογες επιδόσεις, για υπολογιστή γενικής χρήσης, ενώ εγώ έχω αναλάβει να τον παρακολουθώ και να τον ενημερώνω διαρκώς με τα updates του λειτουργικού και των άλλων προγραμμάτων, που φοράει.

Επιγραμματικά, το βασικό hardware, από το οποίο αποτελείται είναι το εξής:
Κουτί: Thermaltake Element V Black Edition
Τροφοδοτικό: Cooler Master Real Power Pro 1250W
Μητρική: Asus P5QC
Επεξεργαστής: Intel Pentium Extreme Edition 965 (Pentium D family, Presler)
RAM: Kingston 2x4GB DDR3, KHX16C9T3K2/8X
Δίσκοι Συστήματος: 2 x Western Digital Velociraptors WD1500HLFS, SATA II, σε διάταξη RAID 1
Κάρτα Γραφικών: Sapphire ATI Radeon HD 3870

Όπως καταλαβαίνουμε, το βασικό πρόβλημα για την μετάβαση από τα 7άρια στα 10άρια, εντοπίζεται στην κάρτα γραφικών. Σε συζήτηση που είχα τις προάλλες με το Γιώργο μας, μου επεσήμανε - και σωστά - ότι η AMD δεν διαθέτει drivers για τα 10άρια σε κάρτες από σειρές, παλαιότερες της σειράς 5xxx. Και αυτό είναι μια γενική αλήθεια, που τη διαπιστώνει κανένας όταν επισκεφθεί το site της AMD, στη σελίδα οδηγών και υποστήριξης. Εν τούτοις, σε αυτή τη σελίδα, πέραν της γενικής προτροπής να αλλάξει ο χρήστης την κάρτα γραφικών, προκειμένου να έχει πλήρη υποστήριξη οδηγών για το νέο λειτουργικό σύστημα ή της σύστασης να παραμείνει στο - όποιο - παλιότερο λειτουργικό που έχει ήδη εγκατεστημένο, υπάρχει και η εξής "περίεργη" παράγραφος (παραθέτω το κείμενο ολόκληρο, με υπογραμμισμένη την παράγραφο, που αναφέρω):

Θέμα: Driver Support for AMD Radeon™ HD 4000, HD 3000, HD 2000 and older Series
Article Number: GPU-624

ATI Radeon™ HD 4000/ATI Mobility Radeon™ HD 4000, ATI Radeon™ HD 3000/ATI Mobility Radeon™ HD 3000, and ATI Radeon™ HD 2000/ATI Mobility Radeon™ HD 2000 Series Graphics reached peak performance optimization in October, 2013.

No additional driver releases are planned for these products.

The last operating system supported using the AMD drivers was Microsoft Windows® 8 with the AMD Catalyst 13.1 driver package, which can be downloaded from the AMD Driver page : http://support.amd.com/en-us/download

Driver support for these products under Windows® 8.1 and Windows® 10 is only available via Windows Update. Please enable Windows Update to allow it to automatically detect and install display driver version 8.970.100.9001

If your system is equipped with one of these products, you may consider the following options:

  • Continue using the last operating system that fully supported your graphics card.
  • Upgrade to an AMD graphics product that provides Windows® 10 support. For information about resellers and product availability, visit: http://shop.amd.com
Από τα παραπάνω, όπως εγώ το καταλαβαίνω, εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα 10άρια διαθέτουν μεν κάποιον γενικό οδηγό (αυτόν που το κείμενο ονομάζει 8.970.100.9001), αλλά αυτός δεν είναι αρκετός για να πάρει ο χρήστης από την κάρτα όλες τις δυνατότητές της.

Η ερώτησή μου είναι:

Αν ο υπολογιστής χρειάζεται να δουλέψει για γενική χρήση, θα μπορέσει να δουλέψει με την παρούσα κάρτα; Ή θα χρειαστεί να την αλλάξω οπωσδήποτε;

Ευχαριστώ.
-
Θα δουλέψει.
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Γιατί δεν κατεβαίνουν οι ενημερώσεις (updates)?

Καλημέρα σε όλους και πάλι,

Χθες έκανα άλλη μιαν αναβάθμιση από 7 pro σε 10 στο laptop της κόρης μου. Όλα πήγαν μια χαρά και ο υπολογιστής απέκτησε πλήρως τα νέα Windows. Πρώτο μου μέλημα ήταν να δω κατά πόσον το laptop θα ήταν ρυθμισμένο ώστε να μπορεί να λαμβάνει τις ενημερώσεις, όχι μόνο για τα Windows αλλά και για το Office 2007, που προϋπήρχε εγκατεστημένο πάνω του, πριν από την αναβάθμιση.

Παιδεύτηκα λίγο να το βρω, γιατί ο κλασσικός τρόπος με τον οποίο έβρισκε κανένας τα updates στα προηγούμενα Windows έχει αλλάξει, αλλά τελικά τον βρήκα, επέλεξα να λαμβάνει updates με αυτόματο τρόπο για Windows και άλλα προϊόντα της Microsoft (ήτοι το Office), κατέβηκαν όλες οι ενημερώσεις και έγινε η εγκατάστασή τους κανονικά.

Στη συνέχεια, πήγα να κάνω το ίδιο και στον υπολογιστή, στον οποίο έχουν ήδη εγκατασταθεί τα 10άρια, αυτόν που αναφέρω στο post μου #412, στην προηγούμενη σελίδα 21 του παρόντος νήματος.

Μπήκα λοιπόν, στις "Ρυθμίσεις" ("Settings") και βλέπω ότι στο πρώτο τους σκέλος, το Windows Updates, υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για κατέβασμα ("Updates are available", λέει πάνω-πάνω η οθόνη). Όμως η μπάρα που δείχνει την πρόοδο του κατεβάσματος έχει κολλήσει στο 3% και δεν προχωράει. Ιδού η πρώτη εικόνα:

updates_1.jpg


Ψάχνοντας να δω τί μπορεί να συμβαίνει, μπάινω στις λεπτομέρειες ("Details") και παρατηρώ ότι κάποιες ενημερώσεις είναι έτοιμες για εγκατάσταση και κάποιες έτοιμες για κατέβασμα. Ιδού η δεύτερη εικόνα:

updates_4.jpg


Αφού όμως βλέπω ότι η κατάσταση παραμένει στάσιμη, ψάχνω να δω τί είναι αυτό που δεν επιτρέπει να συνεχιστεί το κατέβασμα ή τέλος πάντων, με ποιόν τρόπο θα μπορούσα να "αναγκάσω" το σύστημα να συνεχίσει το κατέβασμα και την εγκατάσταση, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια με το "έτσι θέλω", όπως κάναμε με τα προηγούμενα Windows. Εν τούτοις, δεν έχω ακόμα καταφέρει να βρω πώς μπορεί να γίνει αυτό. Ενημερώνω ότι στα Settings, όπως είναι αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τα εξής δεδομένα (δείτε τις εικόνες):

updates_2.jpg


updates_3.jpg


Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί συμβαίνει και πώς θα μπορέσω να ολοκληρώσω το κατέβασμα και την εγκατάσταση των ενημερώσεων, όπως έκανα και με το laptop της κόρης μου, που περιγράφω παραπάνω;

Ευχαριστώ.
-
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.953
Reaction score
20.471
Αναβολή των extensions στο Microsoft Edge, μέχρι το 2016

Οι φίλοι του Edge, του νέου browser της Microsoft που έρχεται μαζί με τα Windows 10, θα πρέπει να περιμένουν αρκετό καιρό ακόμη προκειμένου να δουν την υποστήριξη extensions που τους έχει υποσχθεί η εταιρεία.

Όπως έχει αναφέρει εδώ και αρκετό καιρό η Microsoft, ο Edge, θα είναι σε θέση να δέχεται extensions παρόμοια με αυτά του Chrome, επεκτείνοντας σημαντικά τις δυνατότητες του. Μάλιστα οι προγραμματιστές που ήδη έχουν δημιουργήσει extensions για τον browser Google, δε χρειάζεται να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές προκειμένου η δημιουργία τους να είναι συμβατή με τον Edge, με την όλη διαδικασία να γίνεται πολύ γρήγορα.

Όμως για την ώρα η Microsoft αναβάλλει το ντεμπούτο των extensions στον Edge, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την πρώτη μεγάλη ενημέρωση που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία το Νοέμβριο για τα Windows 10, με το νέο χρονοδιάγραμμα να τοποθετεί γενικά την υποστήριξη τους «σε μια μελλοντική ενημέρωση των Windows 10 μέσα στο 2016».

Ο Edge είναι ο νέος browser της Microsoft ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον Internet Explorer, φέρνοντας πλήρη συμβατότητα με όλα τα web πρότυπα, και αποσπώντας θετικά σχόλια εξαιτίας της ταχύτητας του.

(πηγή) (αρχική πηγή)
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.590
Μηνύματα
2.866.717
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top