Pass-through αλλα πως?

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
ΜΙα ερωτηση και παλι.
Εχω εναν πολυκαναλο ενισχυτη (ΟΝΚΥΟ NR 3007 - υποστιριζει κατα τον κατασκευαστη Pass-through) κι ενα δικαναλο προενισχυτη. Τα κυριως ηχεια ειναι συνδεδεμενα στον στερεο ενισχυτο (2 μονομπλοκ) κι αυτοι με την σειρα τους στο προ. Οταν παιζω ομως σινε τα ηχεια δεν συμμετεχουν στο παιχνιδι κι εχω συνδεμενα κατι υποδεεστερα. Μπορειτε να δωσετε καποιες πληροφοριες για το πως θα γινει να μην βαζουμε βγαζουμε καλωδια να υπαρχει επικοινωνια του δικαναλου προ με τον πολυκαναλο κι αναλογως με το τι θελουμε ν ακουσουμε (στερεο, μουσικη η ταινιες) αυτο να ειναι εφικτο?
 

Μηνύματα
7.233
Reaction score
4.613
Εαν εχει ο δικαναλος πας θρου θα συνδέσεις εκει τον πολυκαναλο .
Εαν όχι θα συνδέσεις τον πολυκαναλο σε μια έξοδο του δικαναλο πχ tape η aux και θα την επιλέγεις οποτε θέλεις να περνάει ήχος στον πολυκαναλο ...
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Για τον στερεο προ ο κατασκευαστης γραφει:
hometheatre bypassfor EKLIPSE !

The Audio Valve Eklipse Pre-amplifier now has an optional Home Theater Bypass "Direct Output" feature.

This feature is especially useful with a combination home theater system and two channel stereo system. It enables you to use the volume control of your home theater processor without have to make any connection cable changes from your stereo system.

How It Works


To enable this function, simply connect your home theater processor to "Tape In" (RCA connectors on back) and turn the input knob to "Tape In" and the signal passed directly to the XLR output connectors going to your amplifier. This way you can use the volume control of your processor without any influence from the Eklipse. Switch the input knob to any of the other inputs to go back to normal stereo use.

Please note, that the volume control on the Eklipse is no longer in use when the Home Theater Bypass mode is enabled. Be careful, or you might experience full level output !!!

Εχω την εντυπωση οτι ο δικος μου προ ειναι αγορασμενος πριν βγαλει την συγκεκριμενη εκδοση ο κατασκευαστης. Παρολαυατα απο πισω καπου γραφει tape. Σ αυτη την περιπτωση συνδεω με καλωδιο RCA τον πολυκαναλο AV απο που στο tape in του προενισχυτη.

Παμε τωρα στην δευτερη περιπτωση. Βαζω παλι καλωδια RCA στον AV εκει που γραφει πχ tape η aux και απο την αλλη μερια σε μια εισοδο απο τις πολλες που διαθετει ο στερο προ (πχ aux, η cd, η tape κλπ).
Για να δουλεψει το συστημα πρεπει να ειναι τα παντα ανοιχτα. Δηλαδη πολυκαναλος και προενισχυτης.
Αυριο το δοκιμαζω ελπιζω να μην παρει φωτια κανενας ενισχυτης.
 

Μηνύματα
2.576
Reaction score
4.326
Aπό τα pre out που έχει o av για left και right στο tape in του προ (με επιφύλαξη για το αν δουλέψει). Μην τα συνδέσεις πουθενά αλλού πρόσεχε. Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή περνάει το σήμα από την προενίσχυση του av στον στους τελικούς σου χωρίς να μεσολαβεί ο δικάναλος προενισχυτής
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Εχει διαφορα το "tape" με το "tape in"? Βασικα στις εισοδους του προενισχυτη γραφει σκετο tape. Οποτε σε λιγο θα γινει η δοκιμη.
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Τζιφος! Τα συνεδεσα αλλα ηχο δεν εχω. Προς το παρων οι δοκιμες γινονται μονο με τα κυριως ηχεια. Δεν εχω κανει τις υπολοιπες συνδεσεις για να μπορω οσο το δυνατον πιο ευκολα να μπαινοβγαζω τα μηχανηματα απο το ρακ.
Ο στερεο προ με τους στερεο ενισχυτες ειναι συνδεδεμενοι με XLR καλωδιο. Ο πολυκαναλος μεσω της pre out με RCA δινει στον προ. Προς το παρων εχουμε απολυτη ησυχια!
 

Μηνύματα
7.233
Reaction score
4.613
Έχεις βάλει στο σωστό βύσμα το καλώδιο ;
Πρέπει να μπει εκεί που είναι η θέση για να βάλεις τελικό .
Ποιο απλά δεν μπορώ να στο πω .
Τσέκαρε το μανιουαλ του av
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
στον AV ενισχυτη σε δυο μερη γραφει pre out. Στο πρωτο γραφει (εκει που τα συνεδεσα κι εγω) γραφει high/wide ασπρη κοκινη εισοδος καλωδιων κι ακριβως απο κατω γραφει pre out. Στο δευτερο μερος γραφει zone2 zone3 και παλι pre out. Θεωρησα οτι το σωστο μερος ειναι το πρωτο. Δεν βλεπω που αλλου μπορει να γινει αυτο που γραφεις και δεν μοιαζει για δυσκολο.
Στον προενισχυτη μηπως μπορω να δοκιμασω κι αλλη εισοδο εκτος απο το tape? Η θα κανω καμμια ζημια
 

Μηνύματα
2.576
Reaction score
4.326
Λογικά δεν πρέπει να δουλεύει γιατί είναι παλιότερο μοντέλο. Στείλε μέιλ στην εταιρία να σιγουρευτείς. Τα μονομπλοκ δεν έχουν άλλη είσοδο; Λογικά πρέπει να έχουν και rca (οπότε από τα pre out l,r του av sta rca in των τελικών. Αν τελικά δεν έχει rca in η μόνη λύση είναι αυτό. Μάλλον θα σου λύσει τα χέρια....
 

Μηνύματα
2.576
Reaction score
4.326
81uFkVT4KEL._SL1500_.jpg
Aν αυτός είναι ο ενισχυτής σου τότε πρέπει να τα συνδέσεις εκεί που έχω βάλει τον κόκινο κύκλο

Τσεκάρισε βέβαια και το μάνιουαλ του ενισχυτή σου καλού κακού....
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Τα μονομπλοκ εχουν και RCA. Κατ αρχας τα pre out που ειναι για zone2 zone3 τα ξεχναμε (σωστα ως εδω?). Οποτε μας απομενει ενα pre out. Παω να δοκιμασω.
 


Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Γραφαμε μαζι, δεν τα εβαλα εκει που εχεις το κοκινο, αλλα τρεις θεσεις δεξιοτερα που γραφει pre out.
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Σ ευχαριστω παρα παρα πολυ. Εχω ηχο!!
Οποτε παω να κανω και τις υπολοιπες συνδεσεις των ηχειων.

Τωρα το επομενο προβλημα ειναι το κλειδωμα της HDMI του media player. Οταν βαζω το Blue Ray player παιζει μια χαρα εικονα και ηχο. Οταν βαζω το Medi8er 400, τοτε κανει κατι τρεμοπαιξιματα στην εικονα, τελικα την χανει, αλλες φορες εχω ηχο αλλες φορες δεν εχω. Οταν βαζω ενα στικακι με μονο μουσικη στον AV και μεσω προβολεα περιηγουμε, δεν εχω κανενα προβλημα. Τα προβληματα ειναι αποκλειστικα και μονο με το media player.
 

Μηνύματα
7.233
Reaction score
4.613
Λογικά το 9 ρο βλήμα είναι στην έξοδο σήματος hdmi του 400. Τσέκαρε το και πες μας τι βγάζει ...
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
ok, απ εκει ηταν, παρολο που αρχικα ηταν επιλεγμενο το through, εβαλα το auto, αλλα τιποτα, μετα εβαλα 1080p, ειδα μια ταινια ετσι αλλα δεν μου εβγαζε μετα τιποτα αλλο, πηγα στο 1080p κι εκει ηρθαν ολα κανονικα. Παντως το φυσιολογικο θα ηταν με το auto να επαιζαν τα παντα. Αλλα ...ηθελε το 1080p.

Αλλη μια φορα ευχαριστω παρα πολυ, τωρα αυριο θα συνδεσω τα παντα απο ηχεια και ειμαι τζετ!
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.593
Μηνύματα
2.865.203
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top