Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142
Phasma takes aim in a new Star Wars: The Force Awakens still









A new shot of Captain Phasma, Gwendoline Christie’s Star Wars: The Force Awakens character, has been released online today via Empire. You can check the shot out in full below!




 

loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142
Poe Dameron in a new Star Wars: The Force Awakens photo









Empire has debuted a new photo from the upcoming Star Wars: The Force Awakens featuring Oscar Isaac’s Poe Dameron in the clutches of the First Order. Check it out below!




 

loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142
Star Wars: The Force Awakens cast lands on the cover of Empire









With the release of the film less than a month away, Empire has revealed the covers to their latest issue featuring the cast of Star Wars: The Force Awakens! Check them out below!


































 


spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.344
Reaction score
30.721
Εχετε παρατηρησει οτι οι πιλοτοι των X-WING STARFIGHTER ειναι παντα βλακοφατσες?
 

loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142
New Star Wars: The Force Awakens images









We’re just weeks away from the release of Star Wars: The Force Awakens and to keep your anticipation at maximum levels, the film has landed on both the cover of Rolling Stone and People. In addition, a new image of Adam Driver’s Kylo Ren admiring the helmet of his idol, Darth Vader, was released. Check them The Force Awakens images below!














 

loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142
Black Leader: Standing By! Poe Dameron poster for Star Wars: The Force Awakens debuts









Lucasfilm has released an all-new character poster for the upcoming Star Wars: The Force Awakens featuring Oscar Isaac’s Poe Dameron with the and revealed his rank, Black Leader! Check it out below.




 

Μηνύματα
1.578
Reaction score
4
Νόμιζα ότι θα παίξει και ο Μαρκ Χάμιλ, κρίμα!
Σε ερώτηση του παρουσιαστή του Starwars.com για την μη παρουσία του στην αφίσα και άρα για την μή παρουσία του στο film απάντησε "Θα ξαναμιλήσουμε σε 2 ώρες"...
 









Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806


Παραφράζοντας μία αποστροφή του Finn για τον πλανήτη Jakku,θα μπορούσε κάποιος ν'αναρωτηθεί το λόγο που όλοι-ανεξαρτήτως εποχής και ηλικίας- αδημονούμε να επιστρέψουμε στον γοητευτικά...σαραβαλιασμένο γαλαξία του Star Wars.Είναι ενδεχομένως ο πόθος για έναν ιδεατό κόσμο όπου η αυτοθυσία αποκτά νόημα,τα όρια ανάμεσα στη φωτεινή και σκοτεινή πλευρά είναι εξόχως καθορισμένα,τα υλικά αγαθά παίζουν δευτερεύοντα ρόλο και οι κατακτήσεις εκάστοτε πλευράς οφείλουν να επιτυγχάνονται με κόστος σε ψυχικό κι έμψυχο υλικό,αντί να εξαγοράζονται ψυχρά.

Η σκηνοθετική σύγχυση των prequels με φόντο τοπία κινουμένων σχεδίων έχει αποτελέσει ισχυρό πόλο αποφυγής για τους δημιουργούς της νέας τριλογίας.Αν το ξεκίνημα αυτής πάσχει από κάτι,αυτό είναι η εμμονοληπτική παραπομπή σε όλους εκείνους τους παράγοντες που χάραξαν ανεξίτηλα την κλασσική τριλογία στη συλλογική συνείδηση.Οι εκσυγχρονιστικές πινελιές που στοχεύουν να εξοικειώσουν τα νέα επεισόδια με το σύγχονο νεανικό κοινό περιορίζονται σε στοιχεία καλλωπιστικά,όπως τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στη νέα κεντρική τριάδα πρωταγωνιστών,την αφετηρία της δυναμικής ηρωίδας που θυμίζει...Παιχνίδια Πείνας,το όχημα σε μορφή USB stick,τη ΄΄γουρλομάτισα΄΄ εξωγήινη παντογνώστρια,τον ΄΄ασχημόφατσα΄΄ Snoke να θυμίζει Voldemort και βεβαίως τον πρωταθλητή της Σκοτεινής Πλευράς Kylo Ren με κατάλοιπα εφηβικών ανασφαλειών που οδηγούν σε νευρικά ξεσπάσματα.

Το σενάριο της ταινίας είναι περισσότερο προσεκτικό απ'ότι...προσεγμένο.Οι αδυναμίες του-όπως ο ουρανοκατέβατος υπέρτατος αρχηγός,ο ΄΄πλανήτης του θανάτου΄΄ και η ανώφελη εξαφάνιση του Luke- είναι συγχωρητέες,αφήνοντας ελπίδα μελλοντικής εξήγησης τουλάχιστον για κάποιες εξ αυτών.Γίνονται συστηματικές παραπομπές σε στιγμιότυπα εν είδει παρωδίας προς προηγηθέντα συμβάντα από την κλασσική τριλογία,προξενώντας έτσι καγχασμό στους μυημένους οπαδούς.Η μουσική επένδυση αποτελείται με τη σειρά της από διαδικαστικές φανφάρες του John Williams με μοναδικές ενδιαφέρουσες εξάρσεις τις λοξοδρομήσεις σε ήδη γνώριμα και αγαπημένα θέματα.

Ο ρυθμός του έργου είναι σφικτός με αριστοτεχνικές εναλλαγές ηρεμίας και δράσης,το σαρκαστικό χιούμορ πανταχού παρόν δίνοντας ανάσες,τα ηχητικά κύματα εξακολουθούν να διαδίδονται υπό συνθήκες...κενού και οι φοβίες των ηρώων πόλος ταύτισης γι αρκετά μέλη του κοινού.

Με το πέρας του έβδομου επεισοδίου ο θεατής έχει ήδη εμπεδώσει τις κινητήριες δυνάμεις των νέων περιπετειών :

-Ο οξύς χαρακτήρας και ο ήπιος προγναθισμός να υπερισχύει έναντι της εξωγήινης κομμωτικής της Rey δεν χαρίζουν κάστανα κάνοντάς την πιό γήινη,οι υποψίες για τους γονείς της σε συνδυασμό με την ιλιγιώδη-αν και αρχάρια- εντρύφηση στις εφαρμογές της Δύναμης-με τον Daniel Craig-σε cameo συμμετοχή παρακαλώ- να είναι ο πρώτος που δέχεται την πνευματική της υποβολή.

-Ο ΄΄απρόθυμος΄΄ ηρωισμός του Finn καθώς αντιμάχεται αυτός διαρκώς τη λιπόψυχη και φιλειρηνική του πλευρά,τον κάνει ιδιαιτέρως συμπαθή και προσιτό,συνδυαζόμενα με την υπόνοια ότι είναι απόγονος του γνωστού Lando Calrissian.

-Η ψυχρή προσήλωση του Poe Dameron στο καθήκον χωρίς καλλωπιστικές αποκλίσεις και υπερβολές συστήνει τον αντιδιαμετρικό πόλο του Finn και πιθανώς την τρίτη κορυφή ενός μελλοντικού ερωτικού τριγώνου.

-Το γυροσκοπικό ανδροειδές με τον παρεμφερώς γλαφυρό χαρακτήρα,να υπακούει στο ρητό ΄΄Form Follows Function΄΄.

-Η εσωτερική πάλη του Kylo Ren ενάντια στην έμφυτη καλοσύνη παραπέμπει σε έναν διαπλανητικό ομόλογο του...Ιζνογκούντ (΄΄Θέλω να γίνω Darth Vader στη θέση του Darth Vader !΄΄).Η αγωνία να πείσει εαυτόν και...κοινό για το βαθμό μοχθηρίας του,καθοδηγεί την πλέον χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας.

Με τον τρόπο λειτουργίας και τις εκδηλώσεις των στελεχών του,το Πρώτο Τάγμα αποπνέει περισσότερο μίαν αύρα δημοσιοϋπαλληλικής καμαρίλας παρά επίφοβης φασιστικής φράξιας.

Από την παλαιά φρουρά,το δίδυμο Han Solo - Chewbacca με το...master blaster κλέβουν για οριστική φορά την παράσταση,ενώ η επανεμφάνιση του Luke στον επίλογο του επεισοδίου πυροδοτεί την αναμονή για τη συνέχεια,ορισμένη για το Μάϊο του 2017...

Η επιτυχία της ταινίας έγκειται στην άκοπη παρακολούθηση όπου παύουν να συνιστούν προτεραιότητα οι ανάγκες για 3D,Atmos κ.αι τα συναφή.

Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα Χριστούγεννα.
 
Last edited:





Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.333
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top