Έκθεση HXOS EIKONA SHOW 2015


Μηνύματα
6.906
Reaction score
5.786
Καμια φωτο απο το συγκεκριμενο setup?
Δεν εχω φωτο αλλα μονο απο το φυλλαδιο. Ισως καποιος συμφορουμιτης εχει να ανεβασει.
 

Attachments


Z

Zdimis

Guest
Το στήσιμο των zingali είναι γιατί προφανώς οι πρώτες ανακλάσεις στους κοντινής τοίχους πλαϊνά θα έκαναν ζημιά οπότε με 45 Μοίρες + κλίση αυτό προτιμήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο ως στήσιμο που υποφέρει λιγότερο με advantage το βάθος που δίνει ένα τέτοιο στήσιμο(-1 με 1,5 μετρα πίσω απο την διασταυρωση των τουιτερ η θεση ακροασης -το κάνουν κι άλλοι κοχι απαραίτητα για να αποφύγουν ανακλάσεις αλλά για λόγους γούστου -παίζει αρκετά διαφορετικά σε σχέση με το κλασσικό στήσιμο κ αρκετοί μπορεί κ να το προτιμήσουν.Ειδικα με κλειστα ματια οπου οι ιδεοληψιες πανε περιπατο...
 
Last edited by a moderator:




alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.606
Reaction score
27.946
Τραγικά πράγματα αυτά.
Και δεν ήταν μόνο ένας με λάθος φάση :D
Άλλοι βάλανε ηχειάρες με κακό για αυτά τελικό ( σε Ferrari ελαστικά για τζίπ ? :D ).

Το Atmos με τα upwards firing drivers στο room της Sony πολύ κακοστημένο αλλά και ο χώρος δεν ήταν και αυτός καλός, οπότε συγχωρούνται.

Πού αλλού είχε Atmos και Auro 3D που λέγατε ρε παιδιά ?
Ήθελα να ακούσω Atmos καλοστημένο ( σχετικά πάντα ) με τα upwards firing drivers ( εγω παίζω με ταβανίσια ).
DEMO Auro 3D είχε στο δωμάτιο της AACE. Με Anthem/ Paradigm και επεξεργαστή τον μικρό DATASAT.
[DOUBLEPOST=1448831747][/DOUBLEPOST]
Τραγικά πράγματα αυτά.
Και δεν ήταν μόνο ένας με λάθος φάση :D
Άλλοι βάλανε ηχειάρες με κακό για αυτά τελικό ( σε Ferrari ελαστικά για τζίπ ? :D ).

Το Atmos με τα upwards firing drivers στο room της Sony πολύ κακοστημένο αλλά και ο χώρος δεν ήταν και αυτός καλός, οπότε συγχωρούνται.

Πού αλλού είχε Atmos και Auro 3D που λέγατε ρε παιδιά ?
Ήθελα να ακούσω Atmos καλοστημένο ( σχετικά πάντα ) με τα upwards firing drivers ( εγω παίζω με ταβανίσια ).
Μικρό DATASAT των 15000€
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.606
Reaction score
27.946
Πάντως εμένα δεν μου έκανε Τρομερή εντύπωση κανένα ATMOS. Ίσως επειδή δεν ήταν καλά στημένα. Το Auro 3D OK εντυπωσιακό θα έλεγα αλλά μέχρι εκεί.
Και δεν με έκανε κανένα δωμάτιο να θέλω να αλλάξω κάτι στο σύστημα που έχω.
 

Μηνύματα
1.234
Reaction score
324
Και οι δικές μου είναι εδώ.. Είναι γνωστό ότι έχω χέρι πάρκινσον και δυστηχώς το blackberry δεν βγάζει και πολύ καλές φώτο

http://imgur.com/a/M1Ltw

Ηταν η πρώτη μου φορά που πήγα σε έκθεση δυστηχώς όλα τα προηγούμενα χρόνια όλο κάτι μου τύχαινε στην δουλειά και δεν μπορούσα να πάω. Φέτος όμως αποφάσισα να κάνω τον κόπο και ειλικρινά δεν μπορούσα να ξεκολήσω από τα δωμάτια.
Θα συμφωνήσω με όσους είπαν ότι μερικά δωμάτια απλά δεν ακουγόντουσαν και τα συστήματα που είχαν φτιάξει δεν ήταν σεταρισμένα σωστά και άκουγες τσιρίδες άσχημο ήχο σε δυνατές εντάσεις αλλά η ουσία ήταν στα δωμάτια που ο ήχος όντος ήταν καλός και που με έκανε να κάτσω για ώρα σε αρκετά από αυτά.
Καταρχήν παιδιά μου άρεσε πάρα πολύ όλες οι ελληνικές εταιρείες. Δεν ξέρω αλλά ο ήχος τους ήταν το κάτι άλλο και έιχαν στήσει τα συστήματα τους πάρα πολύ καλά.
Εντυπωσιάστηκα από τα Tsakiridis . Απίστευτος ήχος αν και γνωρίζω ότι στην μουσική που ακούω δεν θα ταιριάζει( ηλεκτρονική, trip hop) αλλά ακούω και μουσική που θα ήταν ένας τέτοιος ενισχυτής ιδανικός για μένα και ήδη μπήκε σε λίστα για αγορά κάποιος από αυτούς.



Πολύ καλά τα σεταρίσματα που είχε κάνει ο ορφέας και που για μένα δείχνουν τον επαγγελματισμό τους. Αν και δεν μου άρεσε η μουσική σε όλα τους τα δωμάτια ήταν σωστά σεταρισμένα χωρίς υπερβολές. Τα Triangle όπου έπαιζαν ήταν άψογα και ο ήχος που μου αρέσει.
Φοβερό ήχος που κόλησα με την ώρα έβγαλε αυτό εδώ το σύστημα



ενώ μου άρεσαν πάρα πολύ τα ηχεία κόρνες σε αυτά εδώ τα δωμάτια







Μου άρεσαν πάρα πολύ τα ηχεία τα Elac. Πολύ καλά έτσι όπως έπαιζαν για τα γούστα μου αν και αγνοώ την τιμή τους

Ενα άλλο ηχείο που με εντυπωσίασε με το χαμηλό του και γενικά με τον ήχο του αν και αρκετές φορές ήταν υπερβολικό το χαμηλό του αλλά εμένα μου άρεσε ήταν αυτό εδώ





κάθησα αρκετή ώρα και το άκουσα με διάφορες μουσικές. Εβαλε και ηλεκτρονική μουσική και απλά απωγειώθηκε ο χώρος.

Η άλλη μεγάλη έκπληξη για μένα ήταν από το δωμάτιο της Ακουστικής Κρήτης. Είχε κάποιους ενισχυτές λαμπάτους τους Φως ελληνικούς φαντάζομαι και έπαιζε Αρλέτα. 20 watt από τι μου είπαν οι ενισχυτές. Αρλέτα δεν ακούω ούτε για αστείο και μόνο στο άκουσμα τις φωνής της βγάζω σπυριά.. :p





E σε αυτό το δωμάτιο και για πρώτη φορά στην ζωή μου κάθησα και άκουσα πέντε της κομμάτια. Φαντάστικός ήχος και γενικά το σύστημα που έιχαν στήσει πολύ καλό. Ζεστός ήχος , βαθύ μπάσο μουσικότατος. Δεν τους ήξερα καθόλου αυτούς τους ενισχυτές ούτε τα ηχεία και πλέον τα κοιτάω με ενδιαφέρων. Ιδίως τα ηχεία θα μπορούσα να τα πάρω αν δεν είχα πάρει τα triangle πρόσφατα.
Μου άρεσε ακρετά και αυτό εδώ το σύστημα και κάθησα και το άκουσε με την ώρα. Και τα ηχεία φοβερά αλλά και οι ενισχυτές τους 21Lab πολύ καλή απόδοση



Τέλος τα ηχεία των 13.000 ευρώ μαζί με Ελληνικούς ενισχυτές ήταν πολύ καλά στημένοι και εκεί ευχαριστήθηκα την μουσική που παίζανε



Αλλά η τελική έκπληξη ήταν στο δωμάτιο με τους mcitnosh. Απλά απίστευτος ήχος. Επαιζε jazz από μπομπίνα και μιλάμε απίστευτος ήχος από πανέμορφους ενισχυτές. Αυτοί είναι όνειρο να τους αποκτήσω κάποτε αλλά πανάκριβοι γμτ.
Αυτά από την έκθεση ελπίζω του χρόνου να έχω περισσότερο χρόνο και να κάτσω να την απολαύσω. Ηταν αποκάλυψη για μένα.
Για μένα μου έμεινε οι Ελληνικοί ενισχυτές του tsakiridi και αυτοί που παίζανε στην ακουστική κρήτης.
Ξέχασα να αναφέρω την τηλεόραση oled της LG που απλά με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Οι oled είναι στην κυριολεξία η επόμενη τεχνολογία για σωστή απόδοση εικόνας. Εντυπωσιακά χρώματα και μαύρο αφού έβλεπα μετά τις 4k ultra και απλά μου φαινόντουσαν ξεπλυμένες :p
 

billpeppas

A/V "Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.499
Reaction score
5.657
Πάντως εμένα δεν μου έκανε Τρομερή εντύπωση κανένα ATMOS. Ίσως επειδή δεν ήταν καλά στημένα. Το Auro 3D OK εντυπωσιακό θα έλεγα αλλά μέχρι εκεί.
Και δεν με έκανε κανένα δωμάτιο να θέλω να αλλάξω κάτι στο σύστημα που έχω.
Δυστυχώς μόνο στης Sony το room πρόσεξα το Atmos, ώπου και από περιέργεια είδα 2 demo.
Έτσι όπως ήταν ο χώρος και το στήσιμο δυσκόλεψε την ήδη δύσκολη δουλειά των "Atmos speakers".
Δεν περίμενα να είναι το ίδιο με τον χώρο μου που το έχω προσέξει πολύ και έχω και ηχεία οροφής αντί "atmos speaker modules", αλλά αυτό παραήταν ανεμικό

Μεγάλο ρόλο παίζει και το demo/ταινία που θα βάλεις.

Έχω δεί τις περισσότερες ταινίες με Atmos καθώς και τα όποια demo, λίγες είναι οι πολύ καλές μίξεις ώπου ακούς ξεκάθαρα την διαφορά με το base 7.x/5.x bed.
Στο Transformers π.χ. ( το 4ο, Age of Extinction ή όπως λέγεται ) η σκηνή στην αρχή μέσα στο παλιό cinema που βρίσκουνε τον Prime και παίζουνε με την μπάλα, εκεί παίρνει ζωή το δωμάτιο με καλά στημένο Atmos.
Αντίστοιχα και η σκηνή με τα drones εκεί που σκάει ο κακός μέσα από το νερό ( chapter 2 νομίζω ? ).
Αντίστοιχα, πιο καλή δουλειά ( περισσότερες σκηνές, definition και διάρκεια ) στο Jupiter Ascending ( κατά τα άλλα μάπα ταινία ).
Τα 3 demo της Dolby απλά δεν πλησιάζονται ( Leaf, Amaze, Maestro ).
Στο San Andreas σε κάποιες σκηνές κοίταγα το ταβάνι, τόσο πειστικό το είχανε κάνει!
 


Μηνύματα
199
Reaction score
84
Είχα να κατεβώ στην έκθεση 2 χρόνια. Τα καλύτερα για μένα: Tune Audio με μαγικές μεσαίες και ψηλές αλλά θέλουν χώρο. Τα Avalon με MSB- Jeff Rowlands και εννοείται τα Tidal που ευτυχώς έπαιζαν κομμάτια ψαγμένα και την ώρα που μπήκα έδειξαν τα δόντια τους σε ντραμς. Τα 40άρια ATC με Benchmark νομίζω πως αδικούνταν, δεν ξέρω το λόγο. Κάτι τα κράταγε πίσω. Αντίθετα τα 19άρια με τους MacIntosh ήταν πεντακάθαρα, απολαυστικά και στο δόξα πατρί. Τα Sonus Faber, τόσο τα Olympia όσο και τα μικρότερα Venere. Ήχος με χαρακτήρα αλλά αρκετά εθιστικά.
Τα τεράστια Martin Logan. Αέρινες μεσαίες, τεράστιος ήχος αλλά λίγο ενοχλητικά στα πρίμα.
Τα Duevel που είχαν το θέμα με την αναστροφή φάσης όταν πήγαμε. Μετά διορθώθηκε απ ότι έμαθα. Και τα συνοδά ενισχυτικά Copland ήταν πολύ καλά. Θυμάμαι και πρόπερσι που έπαιζαν με τα ηχεία Amazon ήταν το κάτι άλλο.
Τα Grimm έπαιζαν με πρόγραμμα, όταν πέρασα που δεν τα αναδείκνυε. Είχαν το χαμηλό που τους έλειπε πρόπερσι λόγω μη παρουσίας των subwoofers τους.
Απογοήτευση για άλλη μια φορά τα Focal, τα Wilson με τους Naim (εντελώς κακό άκουσμα για τα δικά μου αυτιά).
Έκπληξη ευχάριστη το dac Ayazi που είχε αναλογικό ήχο και το ρετρό μίνι-σύστημα της Ifi που έπαιζε πολύ καλά με μόνη παραφωνία τα ακουστικά που υστερούσε κάπως.
 
  • Like
Reactions: SDr

Μηνύματα
1.234
Reaction score
324
αυτά τα focal τα sopra έχουν προλάβει να τα στρώσουν γιατί μου φάνηκε ο ήχος τους κάπως σαν άστρωτος σαν τα ηχεία να είναι τελείως του κουτιού τραχιά σε αρκετά τους σημεία.
αυτά τα ayazi μου αρέσανε και σε μένα αρκετά. Σε τι τιμή υπάρχουν?
 

Μηνύματα
1.750
Reaction score
118
Μετά απο αρκετά χρόνια παραβρέθηκα κι εγώ σε μια έκθεση. Το ξενοδοχείο με τα μικρά δωματιάκια μάλλον είναι κακή επιλογή για μια τέτοια έκθεση. Νοσταλγώ τις παλαιές εκθέσεις στο ΟΑΚΑ η και για τα πιο χάι συστήματα, στο hilton! Στο ΟΑΚΑ οι μεγάλες εταιρίες παρουσίαζαν και άλλα είδη, πχ κινητά η και γκάτζεντ'ς που στην σημερινή εποχή δόξα το θεό είναι πάρα πολλά. Στο Λίντρα οι μικροί χώροι δεν βοηθούν σε αυτό. Μ'άρεσε πάρα πολύ το δωμάτιο-σίνεμα του Βαγγέλη Λάμπρου. Πραγματικά σωστότατη εικόνα, κινηματογραφική. Η καλύτερη της έκθεσης! Απο ήχο, τα είπαν όλα οι παραπάνω φίλοι. Εγώ θα ανεβάσω αύριο το πρωί 2 βιντεάκια σε 4Κ ώστε και κάποιοι φίλοι που δεν ήρθαν στην έκθεση, να ακούσουν έστω και μέσω βίντεο, μέσω υπολογιστή κάτι απο σπουδαία ηχεία και ενισχυτικά. Είχα και μια συνάντηση με παλιό φίλο και εννοώ τον Νίκο Αρβανιτάκη, ο οποίος είναι Μαρουσιώτης γαμώτο και όχι Χαλανδραίος όπως συνεχώς νομίζω και του το λέω! :p
Καλό ξημέρωμα.
 


C

chrispo

Guest
Το κιτ της Visaton ( Lab 12), ίσως το πιό ολοκληρωμένο και φιλικό στο αυτί, άκουσμα..απίστευτο ηχείο για τα χρήματα..ισοπεδώνει άλλα πολλαπλάσιας αξίας ,και όχι μόνο..
Δεν ξέρω, αν ευθύνονται τα ηχεία μόνο για το τελικό αποτέλεσμα, ή και τα υπόλοιπα συνοδά συμβάλλανε ανάλογα.( πολύ πιθανό).
Την επόμενη φορά, αν ξαναπάω στην έκθεση, θα πάρω μαζί μου και ένα ζευγάρι ωτοασπίδες...
 
Last edited by a moderator:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Μηνύματα
5.250
Reaction score
7.491
αυτά τα focal τα sopra έχουν προλάβει να τα στρώσουν γιατί μου φάνηκε ο ήχος τους κάπως σαν άστρωτος σαν τα ηχεία να είναι τελείως του κουτιού τραχιά σε αρκετά τους σημεία.
αυτά τα ayazi μου αρέσανε και σε μένα αρκετά. Σε τι τιμή υπάρχουν?

Το ayazi ειναι dac.
 



Μηνύματα
931
Reaction score
81
Τα atc δεν παίξανε όπως τα ξέρουμε, δηλαδή αυτό που άκουσες ήταν απλά δείγμα.
Τα pmc ήταν ένα από τα δωμάτια που ανέφερα πριν με την ανάποδη φαση
Καλημερα !Δεν θελω να αντιδικησω μαζι σου αλλα δεν προσεξες καλα οσον αφορα την φαση των ηχειων.Εαν δεν σου αρεσε το μπασο δεκτο αλλα τις συνδεσεις τις κοιταω παντα απειρες φορες!Φιλικα Βιργιλιος απο solid foundation.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.604
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top