ΔΙΚΑΝΑΛΟΣ ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ / ΗΧΕΙΑ

Μηνύματα
13.641
Reaction score
6.606
Εχεις δικιο, ειδικα για την εμπειρια και τις γνωσεις.
Απλως για να καταληξω τι περιπου να ψαξω, και για μην ' χαθω' ψαχνοντας ασκοπα, καταλαβαινω οτι πρεπει να ψαχνω για ολοκληρωμενους ενισχυτες με ενα dac ή σε εναν ολοκληρωμενο ενισχυτη με usb dac.
επειδη αναφερθηκα εγω σε ενισχυτη με ενσωματωμενο usb dac ,θα πρεπει να πω οτι στα χρηματα που θελεις να κινηθεις μαζι με τα ηχεια δεν υπαρχει κατι που να μπορει να γεμισει τον χωρο σου.Καλυτερα θα ηταν να κινηθεις σε ενα συνδυασμο ενισχυτη και ξεχωριστου usb dac. Αν ομως μπορεις να ανεβεις στα 1200 ευρω τοτε κοιτα τον καινουργιο Pioneer A-50DA ,περισσευουν και αλλα 350 ευρω για ηχεια.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.026
Reaction score
8.051
Ευχαριστω για την απαντηση σου. Τι εννοεις Ραδιοενισχυτής με την παλαιά έννοια??
[DOUBLEPOST=1454623491][/DOUBLEPOST]
Σε ευχαριστω manpap. Μπροω να ανεβω στα 1000-1200 euro αν αξιζει. Ο χωρος, επειδη ειναι μεγαλος, θελω να καλυπτεται 2-3 φορες τον χρονο που κανω παρτυ για τα παιδια και θελω να εχω καλη και δυνατη μουσικη αλλα και γενικοτερα να εχω εναν καλο ηχο. Δεν ψαχνω κατι το πολυ εξιδεικευμενο.
Πιστεύω ότι δεν πρέπει να ασχοληθείς με τα fm την στιγμή που έχεις την δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές εκατοντάδες (ή χιλιάδες) ποιοτικούς ιντερνετικούς (έως & 320 kbps) σταθμούς,με επιλογή από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.....
 

Μηνύματα
244
Reaction score
52
Προσωπικά πιστεύω ότι η διαδικασία ακροάσεων για την επιλογή του συστήματος της αρεσκείας μας (παρ'όλο που ο χώρος είναι διαφορετικός ίσως και τα συνοδά) έχει και αυτή την ομορφιά της ώς εμπειρία (το ταξίδι που λέμε). Αρκεί να μην γίνεται με άγχος και να αποφεύγουμε να επηρεαζόμαστε από "πιέσεις" στα σημεία ακρόασης και να μην υπάρχει βιασύνη στις αποφάσεις.

Για μένα λοιπόν, άκουσε κάποια συστήματα αν μπορείς και έχεις την δυνατότητα, και κατόπιν αν θέλεις κάνε κάποια σχόλια εδώ για το πως σου φάνηκαν. Υπάρχουν πολλοί έμπειροι συμφορουμίτες μας, για να σου πουν την γνώμη τους.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα +1 για την επιλογή dac + ολοκληρωμένου.
 

Μηνύματα
10
Reaction score
1
Και παλι ευχαριστω παιδια.
Κατι τελευταιο για να μην σας κουραζω ετσι ωστε να αρχισω το ψαξιμο.
Περιπου τι χαρακτηριστικα πρεπει να κοιταω σε ενισχυτη και ηχεια?
Εννοω σε watt, rms, αντιστασεις, ευαισθησια , inches, OHMS κτλ.

Ευχαριστω εκ των προτερων παιδια.
 

Μηνύματα
150
Reaction score
66
Aντε και άκουσε 4-5-6 συνδυασμούς .
Και τι έγινε?
Κατ αρχήν θα τ ακούσει σε άλλο χώρο και οχι στο σπίτι του.
Και πόσο έμπειρος είναι ο υποψήφιος αγοραστής για να καταλάβει τις διαφορές?
Κατά την γνώμη μου και μόνο, ας ψάξει ο φίλος μας , ποιά προιόντα έχουν καλές κριτικές παγκοσμίως,δεν λέω για μετρήσεις γιατί απαιτούν γνώσεις και ας πράξει αναλόγως.
Σημερα παντως που μερικοι φτηνουμε αιμα για 30 Κ40 ε μεροκαματο το να καταφερεις να μαζεψεις 1 2 μηνιατικα για hi fi ειναι ταιραστιο πραγμα ετσι λοιπον κριτικες περιοδικα του χωρου γραφουν για απαιχτα μηχανηματα που οταν τα ακους απο κοντα βαζεις τα γελια κ ειμαι σιγουρος οτι ολοι ξερετε τι εννοω
Με αυτο το σκεπτικο προτεινα κ ξαναπροτεινω να παει ο ανθρωπος να παρει μια ιδεα το τι θα ακουει με τα χρηματα που θα δωσει
Αλλωστε αν δεν πηγαιναμε να ακουσουμε μονοι μας κ ψωνιζαμε μονο απο τις κριτικες πολλες εταιριες κ καταστηματα θα ειχαν κλεισει!
 

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.889
Reaction score
28.640
Καλησπέρα φίλε Gtsanos .
Μιά πρόταση γιά να δείs θα κάνω .
Θα είμαι ό πιό κακόs από όλουs τουs φίλουs πιό πάνω γιατί θα σε " πετάξω " στον Ατλαντικό χωρίs να σε " λυπηθώ " , ( Αφού μπορείs να φτάσειs τα 1200e ) , γιατί απλά σέβομαι τον κόπο σου γιά τα χρήματα αυτά .
Μπέs στο You Tube και δέs αυτό ( γιά 790e ).
Φυσικά και θα παs να τον ακούσειs από κοντά και δυό καί τρείs φορέs !

Tsakiridis Devices Theseus

Καλέs επιλογέs εύχομαι .
 

Μηνύματα
210
Reaction score
134
Όταν επιλεγεις ηχεία πρώτα απ όλα κοιτάς σε τι χώρο θα παίξουν. Απ την στιγμή που λες ότι ο χώρος σου είναι 60 τ.μ χρειαζεσαι ηχεία δαπέδου. Στα specs κάθε ηχείου αναφέρεται η ευαισθησία του και ή ομικη του αντίσταση. Αυτά τα 2 υποδηλώνουν κατά ποσό είναι εύκολο ένα ηχείο ή όχι. Π.χ εύκολο ηχείο θεωρείται κάποιο με 90 db ευαισθησία και πάνω και αντίσταση 8 ohm. Επιλέγοντας ηχεία πρέπει να βρεις και τον κατάλληλο ενισχυτή με τα κατάλληλα watt. Αν για παράδειγμα έχεις ένα ηχείο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά ένας ενισχυτής με 50-60 watt είναι αρκετός ίσως και με λιγότερα.
Η επεξήγηση μου είναι πολύ γενική για να πάρεις μια ιδέα.
Εγώ θα σε συμβουλευα να κοιτάξεις σε μεταχειρισμένα.
Και το ποσό να κατανεμηθεί ~600 ηχεία ~500 ενισχυτή και ~ 150 για dac.
 

Μηνύματα
10
Reaction score
1
Παιδια να ειστε καλα.
Θα προσπαθησω να δω απο κοντα καποια μηχανηματα και θα επανελθω.

Ευχαριστω.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.588
Μηνύματα
2.866.591
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top