PANASONIC HC V270, ειναι η σωστη επιλογη?

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Εχω σκοπο να παρω μια βιντεοκαμερα για συγκεκριμενο σκοπο. Για την ακριβεια θελω το περιεχομενο που θα βιντεοσκοπω να αναμεταδιδεται "ζωντανα" και ασυρματα σε τηλεοραση και βιντεοπροβολεα σε μια αποσταση 200-300 μ. Ο χωρος που θα βιντεοσκοπω θα ειναι αρκετα μεγαλος (400 τ.μ.) και θα υπαρχουν πλανα κοντινα και μακρινα. Στην αρχη ειχα αποφασισει να το κανω με καμερα ΙP υψηλης αναλυσης. Ομως δεν ακουγα ενθαρυντικα σχολια οσον αφορα την ποιοτητα εικονας.

Μαθαινω λοιπον οτι καποιες λιγες βιντεοκαμερες κανουν αυτο που θελω πολυ καλυτερα απο τις IP. Για παραδειγμα η SONY 410, και δυο καμερες της PANASONIC η V270 (230 ευρω στο σκρουτζ) και η W 570 (320 ευρω).
Ψαχνοντας περισσοτερο στο διαδικτυο φαινεται οτι η PANASONIC εχει καποια πλεονεκτηματα σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Ενα απ αυτα ειναι το μεγαλο ζουμ που διαθετει (50Χ).

Παμε τωρα στα του προβληματισμου. Πως γινεται η ασυρματη αναμεταδοση? Αν εχεις smart tv μαλλον ευκολα. Αλλα αν οχι, απ οτι γραφει μεσω wi-fi (ειναι ευκολο αυτο?) κι επισης μπορει να στειλει σε μια διευθυνση στο ιντερνετ το περιεχομενο, απο μια συσκευη android η λαπτοπ μπαινεις στη συγκεκριμενη διευθυνση συνδεεσαι με hdmi στο οπτικο μεσο (προβολεας η τιβι) κι εχεις ζωντανη αναμεταδοση. Ποσο ποιοτικα ομως μπορει να γινει αυτο? Θα ηθελα καποιες περισσοτερες πληροφοριες για το ποσο ευκολα μπορει να γινει αυτο.

Ενας δευτερος προβληματισμος ειναι σε ποιο απο τα δυο μοντελα να καταληξω. Η ακριβοτερη εχει και δευτερη οθονη, αλλα μαλλον δεν κανει καποια δουλεια ουσιας. Μια δευτερη διαφορα ειναι οτι στην W570 μπορεις να συνδεσεις ενα κινητο android να κανεις ληψη και να περναει της καμερας το περιεχομενο. Αυτο μοιαζει να ειναι κατι. Κι ενα τελευταιο η διαφορα στις ιντσες. Η μια στις 2,70 και η αλλη στις 3.

Η αγορα θελω να γινει εντος της εβδομαδας και η βοηθεια ειναι σημαντικη.
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Μετα το μεγαλο κυμα απαντησεων :lol:, ας συνεχισω με ερωτησεις.

Λοιπον οταν πηγα στο Πλαισιο Καλαμαριας ο υπαλληλος μου ειπε οτι μπορω να στελνω στο ιντερνετ την εικονα εφ οσον ειμαι συνδεμενος. Σε αλλο σημειο απομακρυσμενος μπαινω σ αυτη την ιντερνερικη εφαρμογη USTREAM, μ ενα λαπτοπ, η android συσκευη μπαινω στην διαευθυνση του USTREAM και αναμεταδιδω ζωντανα και με τελεια εικονα το περιεχομενο της ληψης. Μ ενα HDMI στελνεις σε τιβι η προβολεα. Στο αλλο καταστημα της ιδιας εταιριας ο υπαλληλος ο οποιος ειναι και φωτογραφος σαν δευτερη δουλεια μου ειπε οτι πρωτον με το wi-fi δεν μπορεις να αναμεταδοσεις μακρια. Δευτερον οτιδηποτε αλλο δεν θα εχεις καλη εικονα. Αρα μηδεν εις το πηλικον! Τι ακριβως συμβαινει?
Εσεις τι λετε?
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Βασικα μια επιπροσθετη λυση που σκεφτηκα ειναι τα power line. Στην ουσια ΕΙΝΑΙ ενισχυτες σηματος του Wi-Fi. Μπαινει ενα διπλα στο ρουτερ κι ενα στο σημειο που θελεις να ενισχυσεις το σημα για να το λαβεις ασυρματα. Μοιαζει καλο. Βεβαια η αποσταση παλι ειναι ενα ζητημα. Αν δεν πιασει αυτο τοτε υπαρχουν τα repeater.
 

Μηνύματα
1.750
Reaction score
118
Οι gopro λένε οτι έχουν δική τους εφαρμογή που μπορεί να αναμεταδίδει την εικόνα του σε τάμπλετ και λοιπές συσκευές μέσω wi-fi. Καλά, οι μεγάλες εταιρίες με βιντεοκάμερες και ενώ έχουν πλέον ενσωματώσει την δυνατότητα για wi fi, δεν μπορούν να φτιάξουν μια ανάλογη εφαρμογή; ΕΛΕΟΣ!!!!
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.315
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top