Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ!

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.929
Νομιζω ότι εστω και καθυστερημενα ηρθε η ωρα να παρουσιασω το συστημα με το οποιο πρωτιστως απολαμβανω την μουσικη μου και δευτερευοντως τον κινηματογραφο (όταν σε σπανιες περιπτωσεις δεν κοιμαμαι!)

Απο μουσικα ακουσματα κυριως τζαζ και κλασικη λιγοτερο πλεον παλιο ροκ-μπλουζ και καντρυ φολκ (καποτε ηταν αντιστροφα). Επισης επιλογες σοουλ για το κεφι.

Το συστημα εχει καποια μορφη, φυσικα όχι οριστικη!!

Ηχεια. Εχω τα DUEVAL VENUS, σχετικα μικρα στο ματι, εχουν όμως απ όλα, ογκο, διαφανεια, στερεοφωνικη εικονα. Τα προηγουμενα ηταν τα SPL ARMONIA, πολύ καλα αλλα δεν μου ταιριαζαν στο ματι! Και τα πρωτα ηχεια που περασαν από το σπιτι ηταν τα B&W 704. Εξαιρετικα, ηθελα λιγο μπασο ακομη, αλλα ωστοσο για τον χωρο που τα ειχα μια χαρα ηταν. Για τον κινηματογραφο, πισω ηχεια εχω εντοιχισμενα τα B&WCWMLCR8. Κεντρικο το MONITOR AUDIO GXC350.

Ενισχυτες είναι οι 2 μονομπλοκ AUDIO VALVE CHALLENGER. Είναι Push-pull με 6 λυχνιες L34 ο καθενας. Αποδιδουν 120 βατ ανα καναλι και δουλευον σε ταξη Α. Όταν τους ειχα παρει ειχα κι ένα δευτερο σετ με τις SVETLANA 6550 αγορασμενες ματσαρισμενες από τον Μιχαλη Σπερτο. Αυτές απεδιδαν 150 βατ ανα καναλι.

Προενισχυτης είναι επισης της Audio Valve o ECLIPSE.

Πηγες. Πικαπ εχω της ROKSAN το RADIUS 5. Κεφαλη η ΑΤ33 EV της AUDIOTECHNICA (μια προταση του GeoVaz). Μεχρι τωρα τρεις κεφαλες περασαν απο το πικαπ, ολες απο τον Δημητρη Μοσχοβακο. Το στησιμο της κεφαλης ποιος άλλος? Ο Κωστας EAR!! Εχει μια εφεση στα αναλογικα μεσα.

Η προηγουμενη κεφαλη ηταν η ZYX 50 BLUE. Phono Stage ειναι μια κατασκευη του Μιχαλη Σπερτου. Μια χαρα τα παει μεχρι τωρα.

Cd player της Γερμανικης εταιριας ACCUSTIC ARTS MKll. Εξαιρετικο μηχανημα.

Dac: LOGITECHSQUEEZEBOXTOUCH + επιπροσθετο ρολοι χρονισμου+ εξτρα μπαταρια.

Καλωδια. Είναι καποια που εχω ξεχασει τα ονοματα τους!

RACK– ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: Όλα από το χερι του ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΛΙΔΗ.



Για τον κινηματογραφο, πολυκαναλο ενισχυτη εχω τον ONKYO NR 3007. Είναι εννιακαναλος αποδιδοντας 200 βατ ανα καναλι. Καλο μηχανημα. Εχω ομως καποια μικρα θεματακια, αλλα πιστευω ότι σιγα σιγα θα τα λυσω.

Όταν ξεκινησα το χομπυ μαζι με τα πρωτα ηχεια (B&W 704) ειιχα παρει αναν πολυκαναλο ενισχυτη, τον DENON 4306. Πολύ καλος. Τοτε ειχα παρει και το DVDplayer DENON 3910.

Media player το Mede8er 450.

Στο ρακ αριστερα υπαρχει κι ενας αρχαιος δικαναλος στερεο ενισχυτης της JVC. Αποδιδει 50 βατ ανα καναλι (δεν χρησιμοποιειται). Και πισω φαινονται καποια επισης παλια ηχεια της ιδιας εταιριας.

Βιντεοπροβολεας ο OPTOMA HD82.

Ακολουθουν φωτογραφιες.
 








Μηνύματα
9.110
Reaction score
8.905
Μπράβο, ωραία πράγματα και να χαίρεσαι τις μηχανές σου :welcome:


ΥΓ 1. Βλέπω στην τελευταία φώτο ότι το αναλογικό το έχεις για το π...:fuckyou: :gotcha:

ΥΓ 2. Το δεξί μεσαίο ράφι... έχει "πάρει" λίγο... από το πολύ βάρος του JVC...?:lolsign:
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.929
Οταν σηκωνεις τον βραχιονα με την κεφαλη για να την βαλεις στο αυλακι αυτα συμβαινουν στις φωτο!

Πισω απο τα μηχανηματα η καταστσαση με τα καλωδια δεν ειναι και οτι καλυτερο, αλλα προς το παρων δεν πειραζω τιποτα γιατι εκει με την πρωτη ευκαιρια θα προστεθει μια γυψοσανιδα με ηχομονωτικα-ηχοαποροφητικα. Μεσα απο τους τοιχους περνανε καλωδια ηχειων, καλωδια ρευματος, hdmi για να μην εχω θεμα αισθητικης αλλα ειναι ακομη ασυνδετα και τυλιγμενα στους ακροδεκτες με κολητικη ταινια για να μην σκονιζονται. Μαλιστα το καλωδιο ηχειων οταν το πηρα (πριν τουλαχιστον 10 χρονια) ειχα πονεσει παρα πολυ και τελικα δεν χρησιμοποιηθηκε ουτε ενα λεπτο!

Η φωτογραφιες ειναι πριν απο καμμια 20 μερες, αλλα ελεω χρονου καταφερα μολις χτες βραδυ να τις ανεβασω.

Τωρα τραβηξα τους ενισχυτες σχεδον κολητα με τα ηχεια, εκοψα το καλωδιο ηχειων απο τα 60 εκ στα 30 εκ (ετσι λενε οι ειδημονες οτι ειναι καλυτερα)

Κατα τα αλλα μπορω να πω οτι για να γινει στην περιπτωση ενα τετοιο συστημα μονο επρεπε να συνδιαστει μεγαλη αδρεναλινη και τρελλα ταυτοχρονως (ξατι ξερει ο Μ Μελιδης). Μιας και τον ανεφερα τα τελευταια αποκτηματα ειναι δικα του. Τα ρακ μου αρεσαν παρα πολυ. Πολυ στιβαρη κατασκευη. Δεν ειναι ομως ομοιομορφα κι εδω ειναι ενα πλην. Ο λογος οτι πρωτα εια παρει ετοιμο το πρωτο απο μια αγγελια και μετα παρηγγειλα το δευτερο οπου καναμε μαζι το σχεδιο με τα ραφια. Ειναι αυτο απο δεξια.

Ο ηχος στην αρχη ηταν απαραδεκτος γιατι μεσα ολος ο χωρος ηταν αδειος. Τωρα καπως συμαζευτηκε το πραγμα. Μπηκαν λιγα επιπλα. Θα μπουνε και καποιες κουρτινες πιο χοντρες απο τις υπαρχουσες και πιστευω οτι θα γινει αλλο ενα βημα.

Απο τα μηχανηματα θα ελεγα οτι το λοτζιτεκ ντακ δεν σου γεμιζει καθολου στο ματι αλλα μια χαρα παιζει. Τελικα αυτο το εξτρα κλοκ κανει δουλεια (ταλεγε ο γιατρος αλλα ποιος τον ακουγε). Απλα θα ηθελα σε καποια φαση να δοκιμασω και κατι που να εχει τη "φημη του καλυτερου". Ειχα καποτε και το MF M1. Εκει το μεγαλο πλεονεκτημα ηταν τα αρχεια 24/192. Το λοτζιτεκ ξερω οτι με καποιο τροπο μπορει κι αυτο να παιξει τετοιου ειδους αρχεια χωρις να τα κατεβαζει σε 24/96, αλλα θα πρεπει να στριμωξω καποια μερα τον Τζο για να μου κανει τη δουλεια. Εγω οσο και να δοκιμασα δεν τα καταφερα.
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.946
Reaction score
20.451
Καταρχάς, ευχαριστούμε για το οφθαλμόλουτρο! Να χαίρεσαι τα μηχανήματά σου και την αίσθηση ικανοποίησης που απολαμβάνεις ακούγοντας μουσική από αυτά.
[...] Απλα θα ηθελα σε καποια φαση να δοκιμασω και κατι που να εχει τη "φημη του καλυτερου".[...]
Είμαι σίγουρος ότι θα στο πει κι ο Βασίλης, αλλά από πλευράς μου, θα σου πω ότι το DAC της TEAC που "δεσπόζει" (ηχητικά, όχι οπτικά!;)) είναι ό,τι καλύτερο για τη δοκιμή που θέλεις να κάνεις.
 

Μηνύματα
1.668
Reaction score
1.504
Όντως. πολύ ωραία.
Το κεντρικό φαντάζει μόνο λίγο παράταιρο. Πως συνεργάζεται με τα duevel? Επίσης δεν ξέρω, πάνω στον avr το έχεις ή έχεις κάποιον τελικό γι αυτό? Φαντάζει ολίγον γαιδουράκι.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.359
Reaction score
79.407
Πολυ όμορφα!


Εχεις και εναν Pioneer εκεί κάτω ή δεν βλέπω καλά; Τι ρόλο παίζει;
 

Μηνύματα
1.928
Reaction score
787
Πολύ όμορφος χώρος και όλα τακτοποιημένα με μεράκι!!!

Καλές ακροάσεις/θεάσεις!!!

Μου αρέσει πολύ η επιλογή του μπλε για τους τοίχους.

Το ξύλο στο πάτωμα σου έχει δημιουργήσει προβλήματα στον ήχο?
 







Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.599
Μηνύματα
2.865.537
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top