τα 50 χρόνια της ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347


Το 2016 η "Καραγιάννης Καρατζόπουλος" γιορτάζει τα πενήντα χρόνια επιτυχιών της στον ελληνικό κινηματογράφο και την ελληνική τηλεόραση. Έχοντας, λοιπόν, στη διάθεσή της έναν τεράστιο κατάλογο ελληνικών ταινιών που ξεπερνάει τις 325 και καλύπτει πάνω από εξήντα χρόνια ελληνικού Κινηματογράφου, αποφάσισε να καινοτομήσει και να μετατρέψει την ασπόμαυρη ταινία του Γ.Τζαβέλλα (και του 1965) σε έγχρωμη.

Η επεξεργασία έγινε στα West wing studios, inc. στη Φλόριντα και η ταινία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Τρίτη 1η Μαρτίου στa Village στο Μαρούσι. Εκεί η "Καραγιάννης Καρατζόπουλος" θα γιορτάσει τα πενήντα χρόνια λειτουργίας της και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου δημιουργού Γιώργου Τζαβέλλα, παρουσιάζοντας έγχρωμη "σα να γυρίστηκε χθες" αυτή την υπέροχη ταινία με πρωταγωνιστές τη Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου.

http://www.followme.gr/lifestyle-ci...ythentikos-antonakis-kai-i-elenitsa-gia-proti
 



MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Θα προτιμούσα να ψηφιοποιήσουν όλες τις Ελληνικές ταινίες, που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να χαθούν, παρά να κάνουν πειράματα με χρώμα κτλ.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.281
Reaction score
93.722
Θα προτιμούσα να ψηφιοποιήσουν όλες τις Ελληνικές ταινίες, που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να χαθούν, παρά να κάνουν πειράματα με χρώμα κτλ.
Οι περισσότερες ταινίες του Φίνου έχουν ψηφιοποιηθεί υποδειγματικά από την Graal.

www.avsite.gr/forum/threads/Φινος-Φιλμ-digital-restoration.105584/
http://www.avsite.gr/forum/threads/Είδαμε-το-μέλλον-4Κ-εικόνα-και-τι-γίνεται-με-το-production-μιάς-ταινίας.103636/
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
και η αντίθετη αποψη

http://pantimo.gr/index.php/compone...a-se-xroma-edo-tha-ferei-efthyni-kai-to-koino

προσωπικά διαφωνώ κάθετα με τον Τιμογιαννάκη.Και αμερικανικές ταινίες ,που εχω δει χρωματισμένες ,πολλες μου αρεσαν.Συνήθως το χρωμα ισως δεν παει σε φιλμ-νουαρ,αλλα σε περιπέτειες και ρομαντσα πηγαίνει.Εξαλλου,υπάρχει παντα η επιλογή να δει κανείς την ασπρομαυρη βερσιόν αν δεν του αρέσει το εγχρωμο.

Γενικώς,το χρωμα ηταν κι αυτό μια εξέλιξη στον κιν/γραφο και να επιμενει κανεις στο ασπρόμαυρο είναι και λιγο παράλογο.Πολλες κλασσικες ταινίες δεν ειχαν γυριστει εγχρωμες διοτι απλα τότε δεν υπήρχε η δυνατότητα.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.617
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top