Blind test καλωδίων

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Eχουν και αυτα την σημασια τους.Αν ενα μηχανημα δεν μετρα καλα το πιθανοτερο ειναι να μην παιζει και καλα,η,θα ειναι περιπου προβλεπτο πως θα παιζει.
Δεν διαφωνώ, αλλά δεν θα απορρίψεις ένα μηχάνημα που σε μαγεύει με την απόδοσή του επειδή δεν έχει καλες μετρήσεις. Άρα, τελκός κριτής είναι τα αυτιά μας.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.350
Reaction score
79.340
@Dimifoot: Πολύ ενδιαφέρουσες οι ερωτήσεις σου. Δεν μπορώ να τις απαντήσω. Μπορώ όμως να κάνω τα εξής:

1) Μια μικρή διόρθωση: Το καλώδιο που συνδέει τον ενισχυτή με το ηχείο δεν μεταφέρει ηχητικό σήμα, αλλά μεταφέρει ρεύμα. Για αυτό άλλωστε τα χαρακτηριστικά ενός καλωδίου ηχείων, μεταξύ άλλων, είναι η αντίσταση, η χωρητικότητα και κάποια άλλα που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν. Ηχητικό σήμα μεταφέρουν τα καλώδια διασύνδεσης (interconnects).

2) Να σε παραπέμψω σε δύο πολυ ενδιαφέροντα και σχετικά threads, τα οποία είναι: α) Το καλύτερο καλώδιο ηχείων και β) Τεχνικό: Καλώδια. Κατά την προσωπική μου άποψη, διαβάζοντας αυτά τα δύο threads, θα απαντηθούν οι απορίες σου - με τη χρήση επιστήμης, κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό ειδικά στο δεύτερο thread.

3) Να θυμίσω ένα "ρητό" (νομίζω του CostasEAR): Το καλύτερο καλώδιο ηχείων είναι το καθόλου καλώδιο ηχείων. (κι ο νοών, νοείτο)
Ευχαριστω για την απαντηση-υπενθυμιση.

Τα ειχα διαβασει αυτα τα threads προ καιρου (το δευτερο ξανα προχθες), οταν ακομα διαλεγα "με τα αυτια μου";) και μαλλον δεν εδωσα την αρμοζουσα σημασια...Κακως. Μαλλον θα βρω απαντησεις στο thread του Κογια.
Οποτε το βραδυ εχει μελετη.
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Δεν διαφωνώ, αλλά δεν θα απορρίψεις ένα μηχάνημα που σε μαγεύει με την απόδοσή του επειδή δεν έχει καλες μετρήσεις. Άρα, τελκός κριτής είναι τα αυτιά μας.
Συμφωνω.Παντα ελεγα και πιστευω οτι οταν καποιος αποφασισει να φτιαξει ενα συστημα που θα πληρωσει,πρεπει απαραιτητα και να του αρεσει.Επισης πιστευω οτι αν εχουμε 100 ατομα που εστησαν το συστημα τους με βαση την "ουδετεροτητα" , και τα 100 συστηματα αυτα θα ακουγονται διαφορετικα.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.350
Reaction score
79.340
There is 86% or higher correlation between a set of anechoic frequency response measurements and the predicted rating of a loudspeaker in a controlled blind listening test. The more linear the response of the loudspeaker on-axis and off-axis, the higher the preference rating. That tells me that listeners prefer neutrality and it can be reliably measured.

Read more at http://www.innerfidelity.com/conten...s-view-audio-ideal-page-2#bxfsi2M5oR0ZK4ej.99
 

Μηνύματα
2.353
Reaction score
4.915
Επίσης, γενικά μιλώντας τώρα, τυφλές θα έπρεπε να είναι και οι δοκιμές των συσκευών από τους reviewers! Τι σημασία έχει (εκτός από την προφανή!) να δεις την πρόσοψη; Τι σημασία έχει (εκτός από την προφανή!) να δεις το λογότυπο του κατασκευαστή; Βάλε mister reviewer το -χωρίς ενδεικτικά μάρκας, τιμής κ.λ.π- κουτί στο σύστημα αναφοράς σου, άκουσε την συσκευή όσο θες και πες μας το συμπέρασμα και την αντικειμενική/υποκειμενική σου βαθμολογία. Και στο τέλος της χρονιάς που θα έχεις κατατάξει όλες τις συσκευές που έκανες κριτική, θα σου αποκαλύψουμε και την ταυτότητά τους!!!
Η παραπάνω πρόταση δεν είναι για το φόρουμ!! Είναι για την μεθοδολογία του καινούργιου περιοδικού Hi End!!
 


Μηνύματα
2.353
Reaction score
4.915
και τα ηχεία να δοκιμάζονται μέσα στα κουτιά...? :prankster:
Χα, χα. Όχι, εννοώ τις ηλεκτρονικές συσκευές που είναι σε κουτί....Αλλά ποιον συμφέρει να γίνει όλο αυτό; Ίσως ούτε καν εμάς τους απλούς καταναλωτές...
 

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Μηνύματα
5.250
Reaction score
7.491
Ο reviewer είναι επαγγελματίας.
Η πρότασή σας μπορεί να μοιάζει καλή και λογική αλλά δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί γιατί και ο reviewer πρέπει να ζήσει.
 

S

sk4t4

Guest
@wizzy:Το τριτο χαρακτηριστικο ειναι η αυτεπαγωγη.
 
Last edited by a moderator:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.865.112
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top