Εκτοξεύθηκε ο δεύτερος ευρωπαϊκός δορυφόρος για την παρατήρηση της Γης

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668


Εκτοξεύθηκε τη Δευτέρα το βράδυ ο δεύτερος δορυφόρος Sentinel του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), πάνω σε ένα ρωσικό πύραυλο «Σογιούζ». Ο Sentinel-1B είναι «δίδυμος» του Sentinel-1A, που είχε εκτοξευθεί το 2014.

Το «ζευγάρι» εντάσσεται στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Κοπέρνικος» και θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες παρατήρησης τη Γης, από τα παγόβουνα στις πολικές θάλασσες και τη θαλάσσια ρύπανση έως τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, την ταχύτερη πληροφόρηση και αντίδραση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Οι δύο δορυφόροι Sentinel κινούνται στην ίδια τροχιά σε ύψος περίπου 693 χλμ, αλλά απέχουν 180 μοίρες μεταξύ τους, έτσι ώστε να επιτυγχάνουν την καλύτερη δυνατή κάλυψη της επιφάνειας του πλανήτη. Και οι δύο διαθέτουν εξελιγμένο ραντάρ με κεραία μήκους 12 μ., που «βλέπει» μέσα από τα σύννεφα και τη βροχή, μέρα και νύχτα.

Μέχρι σήμερα, μέσα σε δύο χρόνια, συνολικά τέσσερις δορυφόροι έχουν εκτοξευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοπέρνικος», ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι τα επόμενα χρόνια. Μαζί με τον βάρους 2,1 τόνων Sentinel-1B εκτοξεύθηκαν στο διάστημα και τρεις μίνι-δορυφόροι CubeSat.

Ο Sentinel-1B αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα μέσα Σεπτεμβρίου. Μέχρι σήμερα περίπου 36.000 χρήστες λαμβάνουν και αξιοποιούν τα στοιχεία του πρώτου Sentinel.

http://www.avgi.gr/article/6479663/...ropaikos-doruforos-gia-tin-paratirisi-tis-gis
 

Μηνύματα
86
Reaction score
12
Οι φωτογραφιες και τα βιντεο υψηλης ευκρινειας της Γης απο ολους αυτους τους ''δορυφορους'' που ειναι ?
Δεν εννοω το photoshop και τα cgi ....

Την παραπανω ''φωτογραφια'' ποιος την τραβηξε ?
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.407
Reaction score
74.706
Η παραπάνω δεν είναι φωτογραφία. Φωτογραφίες υπάρχουν άφθονες, πήγαινε στη NASA πχ.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.510
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top