Οι καλύτεροι δίσκοι του 2015

Μηνύματα
1.065
Reaction score
1.116
Γεια σου ρε Βομβε !
Εννοείται, στειλε και σε μένα σε pm )))

Το αυτό εχουν κάνει και οι Νeurosis με το LP τους Times Of Grace
και το αντίστοιχο project τους, τους Tribes of Neurot,
αυτοί οι δυο δισκοι εν τέλει κυκλοφόρησαν και στην μορφή μίας διπλής κυκλοφορίας.
http://www.discogs.com/Neurosis-Tribes-Of-Neurot-Times-Of-Grace-Grace/release/2141674


το έχουν κάνει και οι TOOL αλλά σε μεμονομένο κομμάτι..

"This song is an easter egg combining 3 songs from Tool's album 10,000 Days: Wings for Marie (Pt. 1). 10,000 Days (Wings Pt. 2), and Viginti Tres. The lengths of Wings for Marie and Viginti Tres add up to the length of 10,000 Days (Wings Pt. 2). There is also a transition to a heavy part at 9:14, at which time both Wings for Marie (Pt. 1) and 10,000 Days (Wings Pt. 2) are playing. The minute and second numbers, 9+14, add up to 23, apparently the Latin number for synchronicity. "Viginti Tres" also happens to be Latin for 23. The song is a tribute to frontman Maynard James Keenan's mother Judith Marie, who died 27 years (approximately 10,000 days) after suffering a stroke."


οπού Judith και το καλύτερο κομμάτι των A Perfect Circle..
το video clip σκηνοθετημένο απο τον τεράστιο David Fincher.
 
Last edited:

Μηνύματα
49
Reaction score
18
Oλοι αυτοι ειναι γατακια μπροστα στο Zaireeka των Flaming lips...
4cd 8 κομματιων που μπορεις να τα ακουσεις σε 10 διαφορετικους συνδυασμους!
1+2, 1+3, 1+4, 2+3, 2+4, 3+4,
1+2+3, 1+2+4, 2+3+4,
1+2+3+4
 

Μηνύματα
1.065
Reaction score
1.116
Oλοι αυτοι ειναι γατακια μπροστα στο Zaireeka των Flaming lips...
4cd 8 κομματιων που μπορεις να τα ακουσεις σε 10 διαφορετικους συνδυασμους!
1+2, 1+3, 1+4, 2+3, 2+4, 3+4,
1+2+3, 1+2+4, 2+3+4,
1+2+3+4
χεχε σωστόν, αλλά αυτοί το LSD το αγόραζαν με κουβάδες ! οι άλλοι λίγο λίγο..
 


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Με τον ρυθμό που πάω, μολις τελειώσω τα του 2015, θα πρεπει να αρχίσω τα του 2016....τελος πάντων.

13. Death And Vanilla - To Where The Wild Things Are.....

Βορειοευρωπαϊκος ψυχεδελικος άνεμος απο την Σουηδία, απο ενα ντουέτο που αν μη τι αλλο δεν κρύβει την αγάπη του για την library music, τους Electric Prunes, την κλασατη ποπ, τα σαουντρακς και τις κλασσικες Βρετανικές cult TV series, όπως Avengers, Thunderbirds, Doctor Who, κι ολα αυτα τα μεταφράζει σε μουσικη. Ανακατεμένα με αρκετά ηλεκτρονικά φέρνει ολα τα παραπάνω σε εμάς που τα λατρεύουμε με τροπο σύγχρονο και τρομερά ατμοσφαιρικό. Φανταστείτε τους United States Of America, τους Electric Prunes και τους Silver Apples να επαιζαν ποπ μουσικη για ταινίες και είστε πολυ κοντά το το εστι Death And Vanilla. Υπέροχο.

14. The Brian Jonestown Massacre - Musique De Film Imagine

Τι να πρωτοπεί κανεις για τον Newcombe και τους TBJM? Μονο θαυμασμό μπορει κανεις να εκφράσει, αφου αδιάλειπτα απο το 1990 που ξεκίνησαν απο το San Francisco, μας δίνουν συνεχώς ψυχεδελικά αριστοργηματα με απίστευτη συνέπεια και πιστότητα. Παρ'οτι τα τελευταία χρονια εκαναν κάποια κοιλιά, λογικό μετα απο τόσα χρονια, και προσωπικά πίστευα οτι έρχεται το τελος, μου απέδειξαν οτι οι μπάντες που πραγματικά αγαπούν αυτο που κανουν, ειναι αδύνατον να τις ξεγραψεις, όντας ικανές για εκπλήξεις καθε στιγμη. Αυτο λοιπόν εκαναν και TBJM πέρσι με αυτο το απίστευτο album, που υποτίθεται ειναι σάουντρακ σε φανταστική ταινία (μη υπαρκτή), με συνθεσεις που στέκονται πολυ υψηλά, ειδικά 2-3 ειναι πραγματικά στα καλυτερα κομματια που εχουν γράψει ποτε, αλλα και στα καλυτερα κομματια της δεκαετιας που διανύουμε. Υποκλίνομαι.

15. Sexwitch - Sexwitch

Εκπληκτικό πρότζεκτ της Natasha Khan (aka Bat For Lashes). Μαζι με την μπαντα TOY και τον παραγωγό της Dan Carey,ειχαν την εκπληκτική ιδέα να, αναδιοργανώσουν θα έλεγα, όχι να διασκευάσουν, μερικά παραδοσιακά απο το Μαρόκο και το Ιράν. Και το κατάφεραν με ενα εκπληκτικό τροπο. Ο δίσκος ειναι σχεδον μια μυσταγωγία, ενα παγανιστικό μανιφέστο αφιερωμενο στις κρυμμένες μουσικές και ρυθμούς του κόσμου, μια συνομιλία με τον ίδιο τον Θεό μεσω της μουσικής. Και κρατάει και την έκπληξη για το τελος με μια εκπληκτικη διασκευή στο "War In Peace" του Skip Spence. Τι να πει κανεις, αυτη η τρελό-Πακιστανή εχει βαλθεί να μας τρελάνει ολοκληρωτικά, και υποπτεύομαι οτι θα το κάνει λίαν συντόμως.
 
Last edited:

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
17. The Myrrors -Arena Negra

Δεύτερη και φαρμακερή προσπάθεια για τους Τους Καθραιφτες :lolsign: απο την Αριζονα, η πρώτη και αμεςως προηγούμενη δουλεια τους κυκλοφόρησε 7 χρονια νωρίτερα, το 2007 (!!!), και συνεχίζουν ακάθεκτοι με ενα ανυπέρβλητο ψυχεδελικό αριστούργημα που κάνει τους Pink Floyd εποχής Πομπηίας να φαντάζουν γατάκια μπροστα τους, Μαστουρα, μαστουρα και πάλι μαστουρα και μια χαλαρή αίσθηση για το τι σημαίνει χρόνος.

18. Vespero - Fitful Slumber Until 5 A.M.

Οι απίθανοι μουςικαρες απο το Astrakhan της Ρωσίας μας ξαναχτυπούν ανελέητα για ακομα μια φορα με ενα απερίγραπτο κράμα progressive, space, folk, ethnic, jam psych και φτάνουν σε επίπεδα μουςικης εκτος πλανήτη για μια ακόμη φορα. Δεν ξερω τι πρεπει να γίνει για να προσέξει κάποιος την δισκογραφια τους, μιας και βγάζουν το ενα αριστούργημα μετα το αλλο, χωρις ουδείς να δίνει σημασία. Ένας δίσκος που εχω λιώσει κατα την διάρκεια της χρονιάς, όπως και ολα τα προηγούμενα τους. Και τι δεν θα έδινα να τους δω λαιβ.

19. Father John Misty - I Love You, Honeybear

Φοβερο δευτερο solo album απο τον drummer των Fleet Foxes, Joshua Tillman. Ενα album γεμάτο φως, αγάπη, έρωτα, ενα ανοιχτό παράθυρο στην ζωή, σε προτρέπει να χαμογελάσεις, να δεις την ζωή αισιόδοξα, να ανοίξεις κάνα καλο μπουκάλι κρασί, να φλερτάρεις. Ειναι μην κανεις την αρχή με δαυτο, θα ξαναπατήσεις πολλες φορές το repeat, θα το λιωςεις. Ένα φωτεινό αριστούργημα lo-fi Americana που τοςο χρειαζόμαστε σε αυτούς τους μίζερους καιρούς.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
20. J.C. Satan - J.C. Satan

Μολυναν τις ζωες μας το 2009 που ιδρυθηκαν στο Bordeaux της Γαλλιας με το 7" EP "Satan" στην Shit Music For Shit People Records :lol: και από τοτε συνεχιζουν ανελλιπως να μας μολυνουν με τον θανατηφορο ιο του ροκ'ν'ρολ κάθε χρονο ειτε με αλμπουμ ειτε με εφταιντσα. Αστρονομικες ταχύτητες, κιθαρες που σκιζουν σαν λεπιδες, μπασσο που σου καθεται στο λαιμο, τυμπανα ετοιμα για πολεμο, φωνητικα αρρωστημένα, ένα κραμα γκαραζ πανκ, υψηλοτατων οκτανίων και καποιες εξωκοσμες κοσμικες εκτροχιασμένες ποπ μπλουζ μπαλλαντες εδώ κι εκει με βιολια και φωνητικα μεσα από εφιάλτες. οσοι αρρωστοι και αυστηρα κατω των 25 χρονων προσελθετε, οι υπολοιποι τρεχατε να κρυφτειτε από δαυτους, μολυνουν επικυνδυνα. ΕΛΙΞΗΡΙΟ. Στην Born Bar Records :rolleyes:
Λεω ν'αρχισω να βαζω και κανα κοματι αντι σκετα λογια.






https://www.youtube.com/watch?v=vLuTo3P3EIE

κι ένα ασχετο από προηγουμενο δισκο τους για να καταλάβετε μια και καλη τι εστι J.C. Satan, ναι είναι κ@λοπαιδα

https://www.youtube.com/watch?v=hWz9CmU-uhs
 
Last edited:

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
21. Constantine - Day Of Light

Ντεμπούτο album για αυτόν τον τρελαμένο, μεχρι τα μπουνιά μεςα στην ψυχεδελεια, τύπο απο το Σικάγο του Ιλινόις. Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2015, self-released απο την δικιά του Eye Vybe, σε 300 μολις αντίτυπα, που φυσικα εξαφανίστηκαν Εν ριπή οφθαλμού. Μια απίστευτη ψυχεδελικη οδύσσεια γεμάτη σιτάρ, φλάουτα, Αγγλικής σχολής φολκ, Boston sound psych, Pop psych a-la Mainstream records κι αλλα πολλα, ενα καλειδοσκοπικά ταξίδι στην παιδική ηλικία και κάποια ψήγματα progressive rock αρχές 70's. Ενα album που καθε φορα που το ακους ανακαλύπτεις και κατι καινουριο που σου παιρνει τα μυαλά. Το album θα επανακυκλοφορήσει σε βινύλιο και cd απο την δικιά μας Sound Effect records το καλοκαίρι του 2016, οποτε μείνετε συντονισμένοι όσοι το χάσατε. Μεχρι τοτε ο Constantine θα συνεχίσει να ονειρεύεται, να δημιουργεί να ψάχνει και να μοιράζεται μαζι μας μικρά κομματάκια ομορφιάς που μπορούμε να βρούμε στην μίζερη ζωή μας αν δώσουμε την πρέπουσα προσοχή και σημασία εκει που πρεπει. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.


 

Μηνύματα
470
Reaction score
513
Φίλε, σ'ευχαριστώ που συνεχίζεις με υπέροχα κείμενα και προτάσεις αυτό το νήμα. Όσο μπορώ, θα συνεισφέρω. Τώρα μόλις, περιμένοντας την κατάλληλη ώρα και διάθεση, έβαλα το νέο Black Mountain. Και πολύ άργησα :)
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Φίλε, σ'ευχαριστώ που συνεχίζεις με υπέροχα κείμενα και προτάσεις αυτό το νήμα. Όσο μπορώ, θα συνεισφέρω. Τώρα μόλις, περιμένοντας την κατάλληλη ώρα και διάθεση, έβαλα το νέο Black Mountain. Και πολύ άργησα :)
At your service sir. ;) Να'χα κι εγω ρε γαμωτο περισσοτερο χρονο...:( Anyway, thx για Black Mountain, θα το ακουσω συντομα, μιας και τους ειχα λιγο παραμελησει, εχω και μ'αρεσει αρκετα το πρωτο τους, ειχα ακουσει λιγο από τα 2 επομενα (χωρις να θυμαμαμαι και πολλα πραγματα είναι η αληθεια), για να δουμε με τι μας ερχονται στα μπαγκαζια τους...
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
View attachment 54694
Αυτή είναι η λίστα με τους αγαπημένους μου, ας πούμε καλύτερους, δίσκους του 2015. Στη λίστα έχω 30 δίσκους φέτος (από 20 που συνηθίζω) γιατί η χρονιά μας αρρώστησε. Και του χρόνου.

07) Israel Nash: Israel Nash's Silver Season
Panostr, thx για τον Israel Nash! :drinks:Δεν τον ήξερα καν (δυςτυχως), κατάφερα και το άκουσα αυτή την βδομάδα κι έχω πάθει την πλάκα της ζωής μου. Απίστευτη κιθαριστικη progressive Americana, είχα παρά πολλά χρονια να ακούσω τέτοια δισκαρα στο είδος, απο τα καλά του Neil Young, των Barefoot Jerry, λίγο πιο μετά των Green On Red, και κάποιων άλλων μεγάλων. Διπλές, τριπλές, τετραπλες, ακουστικές, ηλεκτρικές κιθάρες, κουρδισμένες, ξεκουρδιστες, ότι τραβάει η ψυχή απο κιθάρες, σκεφτόμουν σήμερα αν η παραγωγή ήταν λίγο καλύτερη και έβαζαν και λίγα keyboards μεςα θα γινόταν πραγματική κόλαση. Οι συνθέσεις πραγματικά απίστευτες. Άμεσα κατεβαίνει ολη η δισκογραφία του για ακρόαση. Κι όσο σκέφτομαι ότι ειναι 2-3 ακόμα στην λίστα σου που δεν τα έχω ακούσει με πιάνει κρύος ιδρώτας...
 

Μηνύματα
470
Reaction score
513
Panostr, thx για τον Israel Nash! :drinks:Δεν τον ήξερα καν (δυςτυχως), κατάφερα και το άκουσα αυτή την βδομάδα κι έχω πάθει την πλάκα της ζωής μου. Απίστευτη κιθαριστικη progressive Americana, είχα παρά πολλά χρονια να ακούσω τέτοια δισκαρα στο είδος, απο τα καλά του Neil Young, των Barefoot Jerry, λίγο πιο μετά των Green On Red, και κάποιων άλλων μεγάλων. Διπλές, τριπλές, τετραπλες, ακουστικές, ηλεκτρικές κιθάρες, κουρδισμένες, ξεκουρδιστες, ότι τραβάει η ψυχή απο κιθάρες, σκεφτόμουν σήμερα αν η παραγωγή ήταν λίγο καλύτερη και έβαζαν και λίγα keyboards μεςα θα γινόταν πραγματική κόλαση. Οι συνθέσεις πραγματικά απίστευτες. Άμεσα κατεβαίνει ολη η δισκογραφία του για ακρόαση. Κι όσο σκέφτομαι ότι ειναι 2-3 ακόμα στην λίστα σου που δεν τα έχω ακούσει με πιάνει κρύος ιδρώτας...
Περιμένω και τα υπόλοιπα φίλε! Μεγάλη μου χαρά!!!
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
22. Chelsea Wolfe - Abyss

Ειναι απίστευτο το πως κατάφερε στο πέμπτο της album να φτάσει σε αυτο το αριστούργημα. Έχτιζε σιγά σιγά, μάθαινε τι ακριβώς θέλει και πως να το καταφέρει, και μας ήρθε με αυτο το απίστευτο σκοτεινό folk-gothic-metal αριστούργημα, για να μας πιστοποιήσει οτι ειναι αυτη την στιγμη μαζι με αλλες 2-3 κυριες, οι σπουδαιότερες προσωπικότητες του underground rock (μαζι με Anna Von Hauswolff και Zola Jesus). Ολα τα προηγούμενα album της ηταν εκπληκτικά, με αποκορύφωμα το προηγούμενο του 2013, "Pain Is Beauty":rolleyes:, αλλα ολο κατι μου έλειπε, ποτε δεν άκουσα την φωνάρα της να κάνει αυτο που μπορει, η παραγωγή ναι μεν αλλα, τα τραγούδια δεν απογειώνουν την ενώ ειχαν δυνατότητες, και κάποια αλλα πραγματάκια που παντα με εκαναν να περιμενω για την απογείωση. Η οποία ήρθε εδω, με κάποιες κινήσεις ματ της Chelsea. Άλλαξε παραγωγό, κιθαρίστα, και προσηλώθηκε περισοτερο στην ερμηνεία, υπηρετώντας τα κομματια θρησκευτικά με την φωνάρα της. Με τις πρώτες νότες, με το Τίγκα φαζαριςμενο Μπαςςο στο "Carrion Flowers" κατάλαβα οτι αυτη την φορα πέτυχε διάνα. Η διαπίστωση εγινε σιγουριά με το δευτερο κοματι "Iron Moon" που θαρρείς ως ιέρεια με μια καταπληκτική ερμηνεια σέρνει σε έναν λασπώδες βούρκο ολα τα οργανα μεςα απο την εξωκοσμα παραληρηματική ερμηνεία της, μια να υποδύεται τον άγγελο και μια τον σατανα. Η τελική γροθιά έρχεται με To "Dagged Out" ενα πέταγμα πανω απο την πυρά της κόλασης, πριν συνεχίσει με μια ακομα σειρά απο εκπληκτικά, folk, pop, gothic, metal, σκοτεινά κομματια όσο ειναι και στην αλήθεια οι ψυχές μας. Ενα βασανισμένο album μα τοςο αληθινό. Σίγουρα στα 3 καλυτερα της χρονιάς, δεν υπάρχει ουτε ενα αδύναμο κοματι, ένας δίσκος που εχω ακούσει τουλαχιςτον 30 φορές.

https://m.youtube.com/playlist?list=PLBjd5ZXtLqbDELunS62TApD9Dvnf3Un95
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
23. Jacco Gardner - Hypnophobia

Δηλώνω φαν του απο την πρώτη στιγμη που Εμφανίστηκε, πρώτα με τους The Skywalkers και το μοναδικο τους album "Year One", ενα άγουρο lollipop κομψοτέχνημα που Χάραζε τον δρόμο για το μέλλον του, Συνέχισε με τους Lola Kite και 2 ακόμα εξαίσια ποπ albums. Κι εκεί κάπου το 2012, ο Ολλανδός συνθέτης και πολυ οργανοπαίκτης, γεννημένος το 1988 παρακαλώ, αποφάσισε να ξεκινήσει προσωπική καρριερα. Το πρωτο του single "Clear The Air" με είχε σοκάρει με την πιστότητα και την καθαρή σαν νερό ποπ του, μονο οι The Kinks μπορούσαν να φτάσουν σε τόσο ψηλά επίπεδα την ποπ. Το πρωτο του album, "Cabinet Of Curiosities", του 2013, ήταν ότι πιο φρέσκο είχα ακούσει σε ποπ απο την εποχή του "The Magic Still Exists" των The Leopards, του 1987, και αν πάμε ακόμα πιο πίσω στο "The Kinks Are The Village Green Preservation Society", απο το κοντινό...1968. Η αναμονή ήταν μεγάλη, περίμενα πως και πως 2 χρονια, αλλα ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι ο Jacco θα με αποζημίωνε. Οπως κι έκανε βέβαια με το "Hypnophobia" ενα εκπληκτικό baroque-pop-folk ψυχεδελικό αριστουργημα. Το album κυκλοφόρησε στις 5 Μαΐου, και μια εβδομάδα νωρίτερα κυκλοφόρησαν το ομώνυμο κομμάτι για ενα Ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό. Τα λόγια περιττά, χτύπαγα το κεφάλι μου στον τοίχο, μπήκε η προπαραγγελία του album και περίμενα παραλαβή. Ο διςκος ήρθε και ελιωςε Απο το παίξιμο. Κι ειναι μόλις 27 χρόνων διάολε... Λέτε να βρέθηκε ο διάδοχος του Ray Davies?

 
Last edited:

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
24. Zelienople - Show Us The Fire







Γυρίζοντας απο καφέ και φαΐ σήμερα, και μάλιστα θαλασσινά που λατρεύω και είχα να φάω καιρό, η διάθεση μου ηταν υπέρ του δέοντος καλή, και στην επιστροφή στο αμάξι έβαλα τούτο δω, αναμφισβήτητα ενα απο τα 3 καλύτερα μου περσινά, ίσως και το καλυτερο μου. Οι Zelienople, ειναι μια μπάντα απο την πόλη των ανέμων, το Σικάγο, και έχουν ξεκινήσει στην δισκογραφία απο το 2001, βγάζοντας πανω απο 10 albums μέχρι σήμερα. Δεν τα έχω ακούσει όλα, τα 2 ομως που είχα ακούσει μέχρι αυτό, το περσινό τους, δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα. Σίγουρα κακά δεν ήταν, αλλα ήταν ημιτελή, λίγο ρηχά και ενίοτε βαρετά. Οποτε δεν είχα και την διάθεση να την ψάξω παραπάνω. Τελείως κατα τύχη άκουσα απο το περσινό τους, ενα μονο κοματι και μου κίνησε την περιέργεια. Οποτε το έβαλα στο προγραμμα, το κατέβασα και κάποια στιγμη το άκουσα. Ε, αυτό ήταν, ενα album μαγικό, from start to finish, στο γνωστό στυλ τους μεν, ambient drones, post rock, experimental, ολίγον κιθαριστικο psych, και ατμόσφαιρα, πολυ ατμόσφαιρα, σκοτεινή ατμόσφαιρα. Κατα βάση θα έλεγα έχουν την Jazz, με την οποία ερωτοτροπούν αβίαστα, αλλα τα σκληρά πειθαρχημένα κιθαριστικα riffs, οι στρατιωτικές γραμμές μπαςςου, τα jazzΟειδη drums, και οι ambient/drone πληκτροειδεις αναζητηςεις Στην δομή της κάθε σύνθεσης σου δηλώνουν με σαφήνεια ότι αυτή την φορά, το ταξίδι δεν θα ειναι ημιτελές, αν μπεις στο όχημα θα πας μέχρι το τελος, δεν υπάρχουν στάσεις, δεν υπαρχει επιστροφή. Μια απο τις καλύτερες, πιο συναρπαστικές και εσωστρεφείς άσκησεις Σε ροκ'ν'ρολ συνθέσεις που έχω ακούσει τα τελευταία χρονια.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
25. The Revolutionary Army Of Infant Jesus - Beauty Will save The World

Ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς για μένα, ενα απίστευτο μουσικό ταξίδι μεςα σε πολιτισμούς, μουσικές λαών, μουςικα είδη, που δεν ειναι εύκολο να αποκρυπτογραφήθουν με την πρώτη, ειναι τοςο καλα κρυμμένα, αλλα οταν αυτο γίνει θα σου αποκαλυφθεί όλη η μουσικη ιστορία μπροστα σου. Οι TRAOIJ, δεν ειναι ενα κοινό group. Δεν ειναι καν group θα έλεγα, δεν ζουν απ'αυτο, αλλα η ίδια τους η ζωή εξαρτάται απ'αυτο. Ειναι η έκφραση τους, και κυκλοφορούν κατι μονο οταν εχουν κατι να πουν η οταν εχουν την ανάγκη να εκφραστούν. Μας έρχονται απο το μεγαλο λιμάνι του Νησιού, το Λίβερπουλ, σχηματίστηκαν πριν 30 χρονια, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album το 1987, το δευτερο το 1991, και τα δυο αριστουργηματικά, "Gift Of Tears" και "Mirror", 2 χρονια αργοτερα επανεκδόθηκε το "Gift Of Tears" μαζι με κάποιες νέες ηχογραφήσεις, 3 κομματια που δεν ειχαν κυκλοφορήσει ποτε κι απο τοτε τους χάσαμε, ώσπου ξαφνικά Εν ετει 2015, και ουσιαστικά 25 χρονια μετα την τελευταία τους κυκλοφορία τους, έρχονται για να μας δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να κριτικάρω η τελος πάντων να προσπαθήσω να περιγράψω τι συμβαίνει εδω μεςα, γιατί απλά Νοιώθω μυρμήγκι μπροστα σε αυτο το έργο. Ένας ανοιχτός διάλογος με το Θεο και το κτήνος μεςα μας, με μουσικη υπόκρουση ενα μουσικό ταξίδι απο την πρώτη μουσικη νότα που έπαιξε ο άνθρωπος εκατομμύρια χρονια πριν μεχρι και σημερα. Δεν βάζω τιποτα και απο το YT, όσοι θέλετε να το ακούσετε να πάτε να το αγοράσετε.
 
Last edited:

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
26. Splashgirl - Hibernation

Αλλο ενα απίστευτο album απο την Νορβηγία. Οι Splashgirl συνεχίζουν ακάθεκτοι να βγάζουν τον ενα διςκο καλυτερο απο τον άλλον, ενα εκπληκτικό τρίο με βάση την πειραγμένη Jazz και τα, κινηματογραφικά κυρίως, ήχοτοπία, εδω αλλάζουν αρκετά τον ήχο τους, όχι ως προς τα παραπάνω, αλλα κυρίως με την προςθηκη απο ενα απίστευτο οπλοστάσιο απο synths που επιστρατεύουν για να επιτευχθεί οι στόχος. Mini Moog, Jupiter 8, Korg Delta, ARP Solina, Prophet 5, clavinet ολα μαζι φτιάχνουν μία ηχητική πανδαισία, μαζι με drum machines, σαξοφωνα και οτι αλλο θεωρούν ικανό να δώσει τον ήχο που εχουν στο μυαλό τους, σε παραγωγή Randal Dunn απο Master Musicians Of Bukkake, κατορθωνουν να φτιάξουν τον απόλυτα πειραγμένο Jazz/experimental/drones/soundscapes/OST διςκο εδω και πολλα χρονια, ιδανικό για μεταμεσονύχτιες ακροάσεις και εςωτερικες Αναζητήσεις. Δεν ξερω τι σκατα τους ψεκάζουν εκει πανω στην Σκανδιναβια, αλλα οι τύποι εχουν ξεφύγει πολυ, μα παρα πολυ. Ενα απόλυτο αριστούργημα.
Αντε να πανα δεις X-factor τωρα μετα τα παραπάνω, έλεος.


Υπάρχει μονο αυτο στο YT, τα υπόλοιπα κοματια του album τα εχουν μπλοκάρει.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.702
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top