ερωτησεις για αγορα πικαπ, phono κτλ

Μηνύματα
942
Reaction score
265
Σιγουρα η ακροαση σε ενα χωρο διαφορετικο απο τον δικο μας και σε ενα συστυμα με αλλες προδιογραφες απο αυτο που εχει ο καθενας στο σπιτι του δεν θα ειναι ποτε η ιδια,αλλα απο την αλλη να αγορασω ενα προιον και να το εχω δει μονο στις φωτογραφιες δεν προκειται να το αγορασω!Φαουλ απο τον αντιπροσωπο!
 

Μηνύματα
518
Reaction score
460
Σιγουρα η ακροαση σε ενα χωρο διαφορετικο απο τον δικο μας και σε ενα συστυμα με αλλες προδιογραφες απο αυτο που εχει ο καθενας στο σπιτι του δεν θα ειναι ποτε η ιδια,αλλα απο την αλλη να αγορασω ενα προιον και να το εχω δει μονο στις φωτογραφιες δεν προκειται να το αγορασω!Φαουλ απο τον αντιπροσωπο!
Δυστυχώς με την οικονομική κρίση αυτο εχει γίνει νόμος. Πολλοί αντιπρόσωποι πουλάνε τα ακριβά μοντέλα τους απο το προσπέκτους και μέσο review
 


Μηνύματα
952
Reaction score
1.129
Αν θες εχω ενα rega p3 δεκαετιας με κεφαλη goldring electra σε αριστη κατασταση (τριτο πικαπ γαρ).
Αν ενδιαφερεσαι για ακροαση, να το δεις κ.λ.π. επικοινωνησε.
 

Μηνύματα
966
Reaction score
1.673
Σκεψου και το Systemdek IIX που δινω, με rb300, nagaoka mp110 και καλωδιωση VDH.

Μονο για μερακληδες, Αγρατζουνιστο και στο κουτι του.

Και, αν θες, και phono cambidge audio 651p, silver, αγρατζουνιστο, κούτα.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.943
Reaction score
20.445
Μεταφέρθηκε το thread στις "Μικρές Αγγελίες" και δεν το πήρα είδηση;
 

Μηνύματα
952
Reaction score
1.129
Αν θες εχω ενα rega p3 δεκαετιας με κεφαλη goldring electra σε αριστη κατασταση (τριτο πικαπ γαρ).
Αν ενδιαφερεσαι για ακροαση, να το δεις κ.λ.π. επικοινωνησε.
Λεει -για ακροαση, να το δεις κ.λ.π.- η πωληση , μικρη αγγελια , προυποθετει τιμη.
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Το RP3 στον τιμοκαταλογο το εχουν 790 ευρω!!!!! , ετσι κι αλιως εκτος μπατζετ.Και φανταζομαι η τιμη θα ειναι και χωρις κεφαλη,οποτε.....
 

Μηνύματα
146
Reaction score
111
καλησπερα παιδια. σορυ που εχω μερες να απαντησω στο θρεντ, ξαφνικα το μερος πηρε φωτια!! σας ευχαριστω για ολες τις χρησιμες πληροφοριες. απο την τελευταια φορα που ποσταρα, εχουν αλλαξει πολλα στο σκεπτικο μου. καταρχας καταλαβα επιτελους πως με τα νεα πικαπ προκοπη δεν θα δω. ειδικα με προτζεκτακια του επιπεδου που σκεπτομουν. η αγορα μεταχειρισμενου ειναι πολυ πιο βαλιου φορ μανει.
κατα δευτερον αρχιζω να πιστευω οτι και τα 500 ειναι πολλα (για μενα παντα). εχω διαβασει πολλα αρθρα ολον αυτον τον καιρο σε διαφορα φορουμ, και το εχω ωψαξει αρκετα. 2 μαρκες τριβελιζουν το μυαλο μου. dual, ή thorens. συγκεκριμενα μοντελα τους βεβαια. μελετωντας τις τιμες που παιζουν βλεπω πως οι τιμες που εχουν τα θορενς εχουν παρει την ανιουσα. χωρις λογο. μιλαμε για μηχανηματα δεκαετιων και πουλουνται λες και ειναι απο χρυσαφι. αποφασησα σε τετοιες λογικες να μην μπω. καλα ντιουαλ βρισκεις αποτι καταλαβα με 200-250 ευρω. θορενς 160 αποτι ειδα σε τιμες, με νεα πλινθο στο 350αρι, με καλο βραχιονα και πλινθο στο 450αρι. ε καπου εκει ειναι και το ταβανι μου. απο την αλλη ενα ντιουαλ πχ ενα 701 ποσο πιο χαλια να παιξει απο ενα θορενς για να δικαιολογει το θορενς διπλασια τιμη...αποτι ακουω και τα 2 εχουν πολυ καλο ηχο. και στο κατω κατω παιζουν και αλλα πραγματα ρολο. ηχεια ενισχυτες καλωδια φωνο κτλ κτλ. οποτε σκεφτομαι πως θα ηταν προτιμοτερο ενα ντιουαλ σαν πιο βαλιου φορ μανει, σιγουρα θα θελει και σερβις για να ερθει στα ισα του. επισης υπαρχουν (ειδικα για θορενς) χιλιες 2 μοντες (αρκετες τραβηγμενες βεβαια) που μπορει να βελτιωσουν και αλλο τον ηχο. οποτε... . αν καποιος εχει να μου τονισει καποιο λαθος στον συλλογισμο μου, με χαρα θα το διαβασω...
υγ. ο ενισχυτης μου ειναι ο sony ta fb820r. εχει phono. θα χρειαστω αλλο εξωτερικο φωνο, ή ειναι αρκουντως καλο αυτο που εχει?
σας ευχαριστω ολους
(ισως να βαλω καποια αγγελια που να ζηταω πικαπ, θα δω...)
 



Μηνύματα
146
Reaction score
111
λοιπον παιδια να σας ευχαριστησω ολους για την πολιτιμη βοηθεια σας. ειδικοτερα να ευχαριστησω τον κυριο
Costas Coyias που με κατατοπισε στο τι δρομο να ακολουθησω και μου ελυσε καποιες σημαντικες αποριες και ενδυασμους που ειχα. τον φιλο μου τον ακη απο το φορουμ που ηρθε παρεα να τσεκαρουμε το πικαπ και τον φιλο κωστα απο το φορουμ που μου εδωσε το πικαπ του και ηταν αψογο.
πηρα ενα thorens 126 mk2 τελικα. σας ευχαριστω ολους παρα μα παρα πολυ.
τελικα το φονο του ενισχυτη μου ειναι δυναμη. πολυ καλος ηχος. ακουσα last drive - heatwave και weather underground - sad story of και επαθα πλακα.

αν και ειναι λιγο οφτοπικ, να ρωτησω λιγο γρηγορα τα εξης.
οταν θελω να αλλαξω πλευρα στο δισκο, πρεπει οπωσδηποτε να σταματω το θορενς? ή μπορω να βγαζω το δισκο και ας γυριζει το πλατο? επισης περαν απο το βουρτσακι, πρεπει να παρω κατι αλλο?
καπου ειχα δει και ενα σαν βαρυδι ποθ βαζεις στο κεντρο του βινυλιου για να παταει καλυτερα. αξιζει κατι τετοιο, ή ειναι gimmick για να μας τρωνε τα φραγκα?
υγ. πανω στο βινυλιο πριν παιξει, βαζετε κανα ειδικο υγρο για να φυγει ο στατικος ηλεκτρισμος? κατι τετοιο ειχε παρει το αυτι μου. σας ευχαριστω και παλι ολους
 

Μηνύματα
146
Reaction score
111
και κατι που παρατηρησα μετα απο 4 βινυλια που ακουσα.
παρολο που ο ηχος ειναι σουπερ, μπομπατος, ειδα πως το πλατερ ανεβοκατεβαινει καθως γυρνα. νομιζεις πως ο δισκος ειναι στραβος, αλλα δεν ειναι...το απ εντ νταουν που κανει, ειναι σε ενα ουσιαστικα σημειο καθως γυρναει, και ειναι περιπου ενα αντε εναμιση εκατοστο. επισης αμα σηκωσω το πλατερ, βλεπω λιγα μαυρα υπολειματα κατω απο το μπελτ και γυρω απο εκει που ειναι τυλιγμενο. το πικαπ πιανει στροφες σε λιγοτερο απο 5 δευτερολεπτα βεβαια. ποια ειναι η γνωμη σας? θελει σερβις να του αλλαξουν λαδακια πχ? και το πανω κατω παιζει να ειναι κατι απλο απο καμια χαζοβιδουλα - βασουλα κτλ? επισης αν και δεν με απασχολει ιδιαιτερα, το φως απο το στροβοσκοπιο που αχνοφαινεται, μπορει να φτιαξει με μια αλλαγη λαμπιτσας? παιζει κατι τετοιο??
τα ρωταω ολα αυτα τα χαζα, καταρχας για να δω αν πρεπει να παω για σερβις ή μπορω να το αποφυγω. (ξεπαραδιαστηκα κιολας). αλλωστε ηχητικα ειναι κατι παραπανω απο τελειο. και ισως το πανω κατω να ειναι χαρακτηριστικο πολλων πικαπ οποτε να μην παιζει προβλημα. οποια συμβουλη, δεκτη. σας ευχαριστω. (δεν με βλεπω να κοιμαμαι αποψε, ολο βινυλια θα ακουω)
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Ta platter της Thorens ειναι ζυγισμενα.Καπου στο πλατω και υποπλατω συνηθως υπαρχουν σημαδια που πρεπει να ευθυγραμιστουν .
Τα μαυρα υπολοιματα μπορεις να τα καθαρισεις με λιγο οινοπνευμα οπως και τον ιμαντα.
 

Μηνύματα
146
Reaction score
111
αρα μιλαμε για επισκευασιμο και ασημαντο πραγμα λογικα. ευχαριστω παααααρα πολυ. ξεαγχωθηκα. αν υπαρχει καποιο σημαντικο θρεντ στο φορουμ (γιατι δεν βρισκω) οσον αφορα τη σωστη διαδικασια που παιζουμε βινυλιο και κανας οδηγος για αρχαριος στο σπορ κτλ κτλ παρακαλω πειτε μου. ναστε ολοι καλα. σημερα ειναι μαι ωραια μερα!!!
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Οσον αφορα το πλατω δεν νομιζω να υπαρχει καποια βλαβη για να χρειαζεται επισκευη,απλα να βρεις τα σημαδια στην πανω πλευρα του πλατω & υποπλατω και να τα ευθυγραμισεις.Μπορει να ειναι και μια γραμμη με μαρκαδορο,ψαξε το
 

Μηνύματα
146
Reaction score
111
φιλε σε ευχαριστω παααααρα πολυ. εκανα ευθυγραμμιση με τις τρυπουλες οσο καλυτερα μπορουσα και οντως τωρα δεν παιζει ή αν παιζει ειναι κατα ενα δεκατο του χιλιοστου. αυτο που ειδα ομως ειναι πως το χαλακι παιζει. σε ενα σημειο δεν καθεται καλα και ανεβαινει. αυτο το δημιουργει το προβλημα. οποτε ερωτηση. ποσο καλο ειναι το μαμα χαλακι του πικαπ?δεν εχω διαθεση να αρχισω να πεταω λεφτα. αλλα υπαρχει καποιο εναλλακτικο χαλακι (φτηνο) που να κανει εφαμιλλη δουλεια, ή ακομα καλυτερα καποιος τροπος να ισιωσω το υπαρχον χαλακι? προσπαθησα λιγο με το χερι, βελτιωθηκε αλλα οχι τελειως. (εχω την εντυπωση πως το θεμα με τα χαλακια ειναι σε μεγαλο βαθμο μαρκετινιστικο και γιαυτο ρωταω, μην δωσω λεφτα χωρις λογο). σας ευχαριστω
 

Attachments


Μηνύματα
146
Reaction score
111
κριμα που δεν μπορω να κανω επεξεργασια. ψαχνω να βρω τι διαστασεις πρεπει να εχει ενα χαλακι για thorens 126 mkii αλλα δεν βρισκω τιποτα (να το ξερω για ναμαι ετοιμος αν χρειαστει, και το συνιστατε και εσεις, να παρω). ξερει κανενας να με βοηθησει? ρωταω γιατι δεν θελω να μπλεξω με αλλαγη στο vta μιας και το πικαπ ειναι ρυθμισμενο και δεν θελω να τα πειραξω αυτα τα μαραφετια. να σηκωνω βραχιονες κτλ κτλ. οποτε, αν αλλαξω χαλακι ναναι στο ιδιο παχος οποτε ναμαι κομπλε. ευχαριστω!
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.100
Reaction score
20.576
Εάν το πλατώ δεν είναι στραβό κι απλώς παίζει το ματ, έχει καλώς. Άλλωστε, αυτό το ματ είναι τόσο παλιό που θα έχει σκληρύνει από την πολυκαιρία. Στην αγορά θα βρεις δεκάδες ματ, συνήθως από τσόχα ή φελλό, αλλά προτείνω να μην πάρεις τέτοιου είδους. Ψάξε να βρεις λαστιχένιο ματ, σαν αυτό που έχει το Technics 1200MKII από το εργοστάσιο, ή ακόμα καλύτερα αυτό ακριβώς το ανταλλακτικό, το εργοστασιακό ματ που φορούσε το SL1200MKII. (Όχι τσόχα, φελλούς και τέτοιες μ@λακίες)...

Επίσης, το καλύτερο υλικό για ματ στο πλατώ του πικάπ είναι το νεοπρέν. Είναι πιο μαλακό από το σύνηθες λάστιχο από το οποίο φτιάχνουν ματ για πικάπ, και εξόχως αντιολισθητικό. Απ' αυτό το υλικό είναι πρεσσαρισμένα διάφορα πατάκια μπάνιου. Αν βρεις κάποιο με λείες επιφάνειες ή σαγρέ, και λεπτό (3-4mm πάχος), πάρε ένα τέτοιο πατάκι και κόψε το στις διαστάσεις του πλατώ (30cm διάμετρος).
 

Μηνύματα
146
Reaction score
111
κυριε κωστα σας ευχαριστω πολυ. οριτζιναλ πατακι του Technics 1200MKII βρηκα πως ειναι το rgs0008. σε αυτη την αγγελια βεβαια γραφει πως ειναι για μκ5 και μκ6 (φανταζομαι ομως πως κανει και για πιο παλια. οποτε θα το χτυπησω αμεσα. (τα χερια μου δεν πιανουν οποτε δεν ειμαι για να κοβω πατακια χεχε). αν παρω αυτο το χαλακι, δεν χρειαζεται ρυθμιση το Vta στο πικαπ μου σωστα? σας ευχαριστω παααρα πολυ. ξεαγχωθηκα. να ειστε καλα. υποσχομαι να μην ζαλισω αλλο το φορουμ με noob ερωτησεις. θα αρχισω να διαβαζω οτι θρεντ υπαρχει για πικαπ. να ειστε καλα. ολοι σας
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Techn...151894?hash=item1a0bdc8856:g:mJUAAOSwBLlVcPdQ

υγ. παραλιγο να την πατησω. στο αμαζον γραφει ενας για το Rgs0008
Decent rubber mat, SL-1200mk2 users beware, it's not cut to a mk2's platter, it hangs over the the raised edge, but not off the edge.. works ok on a mk2 but it's not an exact fit

τελικα μετα απο ψαξιμο, ο κωδικος ο σωστος μαλλον ειναι
RGS0010A. αν καποιος μπορει να το επιβεβαιωσει... ευχαριστω
 
Last edited:


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.193
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top