Advance Acoustic MCD-203 II Review

Μηνύματα
5.775
Reaction score
1.186
Mετα απο οκταετη συμβιωση εστω κ με λιγη χρηση σχετικα ,κ μετα απο επαναλαμβανομενο προβλημα αναγνωρισης των cd ,αποφασισα κ το αντικατεστησα με το marantz 6500.
Για ποια καλυτερη αναλυση μου λεγανε; Εδω η μαγεια χαθηκε κ στεναχωρεθηκα.:(
Νεα προσπαθεια επισκευης λοιπον κ ας παει το marantz στο κουτι του κ βλεπουμε.
Ο Σάκης (East Electronics) έχει αναλάβει το service της Advance. Πρόσφατα επισκεύασε ένα MCD-203 φίλου μου που είχε παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα και δουλεύει τώρα μια χαρά.

http://www.eastelectronics.gr/ενημερωση-advance-acoustic-σειρας-mcd/

http://www.eastelectronics.gr/
 

Μηνύματα
31
Reaction score
15
Σε ευχαριστω Komhst ,το πηγα και θα περιμενω. Ελπιζω αυτη τη φορα να λυθει το προβλημα.
 

Μηνύματα
31
Reaction score
15
Μετα απο εξι μηνες προσμονης κ ελπιδας ,δυστυχως δεν θα ξανακουσω σπιτι αυτον τον ιδιαιτερο ηχο του cd advance i.
Περιμεναμε την πλακετα απο την αντιπροσωπεια κ οταν ηρθε καποια στιγμη ηταν κ αυτη μη συμβατη. Μολις εχτες μου ειπαν απο τον εδω αντιπροσωπο οτι το μηχανημα δεν υποστηριζεται πια κ...τελος!
''Δλδ μετα απο τοσο μεγαλο διαστημα υπομονης ,ειναι για τα σκουπιδια;'' Δυστηχως ετσι! Οτι μπορεσμε καναμε αλλα δεν μπορουμε να το φτιαξουμε. Ελατε να το παρετε.

Θα δω τωρα κ θα αποφασισω τι θα κανω ,δλδ σε τι χρηματα θα μπορεσω να ''παιξω'' για να παρω καπου τον ιδιο ηχο ,η να κατσω στ αυγα μου με το marantz μου 6005 ,τετοιες μερες που ειναι κιολλας!

Παντως να το εχετε υποψιν σας οτι εαν χαλασει η πλακετα στο συγκεκριμενο (εχει ακουστει κ απο αλλους) παπαλα!

Οποιος φιλος νομιζει οτι θα του φανει χρησιμο το cd για καποιο λογο η για καποιο εξαρτημα του ,ας περασει απο το σπιτι μου (Παλ. Φαληρο) να του δωσω το παραστατικο επισκευης κ να παει να το παρει για δικο του. Που να τρεχω κιολλας εκει πανω.... Κ ουτε να το ξανααντικρισω θελω.
 

Μηνύματα
5.775
Reaction score
1.186
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει με τα φασονατζήδικα μηχανήματα και με τις μαϊμουδιάρικες εταιρείες όπως είναι η Advance, η ΧΤΖ, η Emotiva κλπ.
Ολοι αυτοί οι παραπάνω (και άλλοι) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ δικά τους μηχανήματα. Πάνε στην κίνα βρίσκουν ένα κινέζο που φτιάχνει π.χ. ένα CD player του παραγγέλνουν κάποιες χιλιάδες κομμάτια με το δικό τους λογότυπο και τα πουλάνε σε όποια τιμή θέλουν. Δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα μηχανήματα που πουλάνε γιατί ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ, οι ίδιοι. Βασίζονται στον φασονατζή κινέζο που τους πουλάει ΕΤΟΙΜΑ μηχανήματα. Κάποια στιγμή αυτός χάνεται ή βγάζει κάτι άλλο και τέρμα. Αυτό που συμβαίνει και με τα προϊόντα TurboX που πουλάει το Πλαίσιο.

Τρανό παράδειγμα δείτε το site της ΧΤΖ : http://www.xtzsound.eu/
Πού πήγαν όλοι οι ενισχυτές (για τους οποίους μάλιστα διαβάζαμε και πολύ καλά λόγια!!! :fuckyou: ) και το CD player που είχε (ολόϊδιο με το advance) ???? Δεν υπάρχει τίποτα σήμερα στο site της ΧΤΖ παρά μόνο ηχεία. Τι συνέβη; Ξέρετε καμμία σοβαρή εταιρεία που να διαγράφει έτσι όλη την γκάμα των προϊόντων της; Οχι! Οι σοβαρές εταιρείες εξελίσσουν και βελτιώνουν τα μοντέλα τους, δεν τα διαγράφουν.

Προφανώς αυτό που συνέβη εδώ ήταν ότι τελείωσαν την συνεργασία με τον κινέζο φασονατζή και τώρα ψάχνουν να βρουν άλλον φασονατζή με έτοιμα μηχανήματα να τα πουλήσουν με το λογότυπο της ΧΤΖ.
Προφανώς και η Advance έχει ήδη βρει άλλον φασοναντζή και πουλάει τα δικά του μηχανήματα με το λογότυπο της Advance που δεν έχουν καμμία σχέση με τις προηγούμενες σειρές.

O προηγούμενος φασονατζής πουλούσε το γνωστό CD player της Advance-XTZ-emotiva στην κίνα με το λογότυπο winner.

 

Μηνύματα
6.906
Reaction score
5.786
Τρανό παράδειγμα δείτε το site της ΧΤΖ : http://www.xtzsound.eu/
Πού πήγαν όλοι οι ενισχυτές (για τους οποίους μάλιστα διαβάζαμε και πολύ καλά λόγια!!! :fuckyou: ) και το CD player που είχε (ολόϊδιο με το advance) ???? Δεν υπάρχει τίποτα σήμερα στο site της ΧΤΖ παρά μόνο ηχεία. Τι συνέβη;
Aκουσα οτι βγαζει νεα μοντελα.
[DOUBLEPOST=1464690528][/DOUBLEPOST]
Πού πήγαν όλοι οι ενισχυτές (για τους οποίους μάλιστα διαβάζαμε και πολύ καλά λόγια!!!
Εχω παντως με τον xtz 100 d3 ειμαι ευχαριστημενος σχεδον 3 χρονια τωρα.
 
Last edited:

Μηνύματα
5.775
Reaction score
1.186
Aκουσα οτι βγαζει νεα μοντελα.
Εννοείς ότι βρήκε νέο κινέζο με ΕΤΟΙΜΑ μηχανήματα να τα πάρει και να τα πουλήσει με το λογότυπο της ΧΤΖ.
Διότι εγώ ρωτάω: Γνωρίζετε κανέναν κατασκευαστή που να διαγράφει έτσι μονομιάς ΟΛΗ την γκάμα των προϊόντων του; Και να μην πουλάει τίποτα μέχρι να βγάλει τα καινούργια; Και όλα τα καινούργια μαζί;
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.033
Reaction score
8.060
Πάντως και εδώ ισχύει το "ότι πληρώνεις, παίρνεις"!
Κάτοχος advance & εγώ!

Ήχος καλός αλλά μην χρειασθεί επισκευή.... Κάτι μου ανέφερε και εμένα ο Κ. Σάκης....
 

Μηνύματα
31
Reaction score
15
Οτι κ Οσο χαρηκε ο κ...ος μας δλδ! Γιατι δεν μπορουμε να του το αμφισβητισουμε! Οτι χαρηκε..χαρηκε συμφωνα κ με την τιμη του παντα ,αλλα θα ηταν λογικο κ ωραιο να συνεχιζοταν αυτη η χαρα με ενα λογικο κοστος.
Ευχαριστω Komhst που μου παραθετεις οπως εχουν τα πραγματα.
 

VonKarayian

Επαγγελματίας
Μηνύματα
266
Reaction score
274
Να ξεκαθαρίσουμε ως αντιπροσωπεία της ADVANCE ACOUSTIC (Ultimate Audio) ότι δεν επικοινωνήσαμε εμείς με το αξιότιμο μέλος Pelasgo. Πιθανότατα ο κύριος αναφέρεται στην EAST ELECTRONICS που είναι το εξουσιοδοτημένο service.
όσον αφορά το MCD-203 και MCD-203II, έχω ενημερωθεί από τον κύριο Πετρόπουλο της EAST ELECTRONICS, ότι υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις των συγκεκριμένων συσκευών και απαιτούνται διαφορετικά εξαρτήματα για την επισκευή τους.

Αγαπητέ φίλε, σαφώς και συμφωνούμε μαζί σας ότι τα μηχανήματα τέτοιας ηχητικής απόδοσης και αξίας θα πρέπει να επισκευάζονται πάντα. Δυστυχώς όμως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ παλιό και δεν υπάρχει πλέον απόθεμα ανταλλακτικών.

Χαρά μας να επικοινωνήσετε και μαζί μας, να μας ενημερώσετε και μας ακριβώς τι έχει συμβεί και να δούμε αν μπορεί να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημά σας

Φιλικά

Ultimate Audio Video Team
210-9354500
 

Μηνύματα
6.906
Reaction score
5.786
Nαι δεν αμφιβαλω.Αλλα δεν μπορεις να πεις οτι εχουν βγει προβληματικα προιοντα τα ΧΤΖ.
Εγω δεν εχω ακουσει κατι....
Ειχα και προ-τελικο advance χωρις προβληματα για πολυ καιρο.
 

Μηνύματα
5.775
Reaction score
1.186
Nαι δεν αμφιβαλω.Αλλα δεν μπορεις να πεις οτι εχουν βγει προβληματικα προιοντα τα ΧΤΖ.
Εγω δεν εχω ακουσει κατι....
Ειχα και προ-τελικο advance χωρις προβληματα για πολυ καιρο.
Μα δεν είπε κανείς πως έχουν βγει προβληματικά. Μια χαρά μηχανήματα είναι και πολύ καλό ήχο έχουν. Απλώς τα σχεδιάζει και τα κατασκευάζει κάποιος κινέζος τρέχα γύρευε ασχέτως με τι ταμπελάκι πωλούνται εδώ στην Ευρώπη. Οπότε η όλη υποστήριξη είναι στα χέρια του κινέζου τρέχα γύρευε και όχι στα χέρια αυτών που τα πωλούν με το ταμπελάκι τους. Εδώ είναι το πρόβλημα.
 

Μηνύματα
731
Reaction score
616
Το τελειως αντιθετο συνεβει σε εμενα. Στον μηνα επανω με "χαιρετησε" ο μηχανισμος αναγνωσης του mcd 203ii (αντικατασταθηκε στον τοτε αντιπροσωπο - audio spectrum χωρις παρατραγουδα). Ο δε ολοκληρωμενος MAP - 305DA με αποσχολησε απο την πρωτη μερα κιολας με το προβληματικο του ποτενσιομετρο και πηγε και αυτος στην αντιπροσωπεια.
Δεν ξερω τι αλλαγες εχουν επελθει με την νεα σειρα της advance, αλλα ευχομαι στο θεμα αξιοπιστιας να βλετιωθηκαν καπως
 

Μηνύματα
6.906
Reaction score
5.786
Nαι,ηταν μια παρτιδα απο τους MAP - 305DA οπου ειχε προβλημα το ποντεσιομετρο.
Εγω ειχα το set MPP 205 & MAA 405 για αρκετο καιρο χωρις προβληματα .
Οσο για τον XTZ οπου πηρα αργοτερα στα 750€ δεν επαιρνα τιποτα αξιολογο απο τις επωνυμες εταιρειες. Ποιοτητα κατασκευης,ηχο αξιοπρεπεστατο,και ενσωματωμενο dac.
 

Μηνύματα
5.775
Reaction score
1.186
Στην Κίνα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες (κυριολεκτικά) εργοστάσια που φτιάχνουν τα πάντα! Από mp3 players, τηλεοράσεις, ψυγεία, κουζίνες, computers, στερεοφωνικά και home cinema, συστήματα συναγερμών, καφετιέρες και ότι άλλο πιθανό ή απίθανο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Αυτοί οι κατασκευαστές δεν πουλάνε τα προϊόντα με την φίρμα τους ούτε έχουν δίκτυο αντιπροσώπων και πωλήσεων.

Γίνονται εκθέσεις στην κίνα όπου στα περίπτερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι από όλο τον κόσμο έρχονται σε επαφή με αυτούς τους κατασκευαστές. Πάει για παράδειγμα κάποιος που πουλάει είδη σπιτιού βρίσκει τον κινέζο που φτιάχνει καφετιέρες, παραγγέλνει 1000 καφετιέρες που θα γράφουν επάνω Vicko.
http://www.vicko.gr/el/browse/Καφετιέρες/?cid=130102
Πάει ο απεσταλμένος του Πλαισίου βρίσκει ένα κινέζο που φτιάχνει ταμπλέτες παραγγέλνει 1000 που θα γράφουν TurboX. Την επόμενη φορά οι επόμενες ταμπλέτες που θα αγοράσει μπορεί να είναι από κάποιον άλλον κινέζο (πολλές χιλιάδες χλμ. μακριά από τον πρώτο) που επίσης θα τις φτιάξει με το λογότυπο TurboX αλλά δεν θα έχουν καμμία άλλη σχέση με τις προηγούμενες. Γι αυτό και κάποιες ταμπλέτες του Πλαισίου έχουν Google play ενώ κάποιες άλλες όχι. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα.
Ομοίως και ο άλλος που παρήγγειλε τις καφετιέρες, την επόμενη φορά μπορεί να βρει άλλες σε πιο συμφέρουσα τιμή που επίσης θα τις παραγγείλει με το λογότυπο Vicko αλλά δεν θα έχουν σχέση με τις πρώτες.

Εάν δείτε τους καταλόγους των κατασκευαστών από αυτές τις εκθέσεις είναι περίπου στο μέγεθος και στο πάχος του Χρυσού Οδηγού, με εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα. Ολοι μέσα αναφέρουν τον minimum αριθμό κομματιών που δέχονται για παραγγελία ενώ εάν η παραγγελία είναι μεγάλη και ξεπερνάει κάποιο όριο πολλοί από αυτούς δέχονται να κάνουν και τροποποιήσεις στο προϊόν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αγοραστή.

Το πρόβλημα σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι ο φασονατζής κινέζος που τα κατασκευάζει δεν βάζει την φίρμα του επάνω στα προϊόντα οπότε δεν φέρει καμμία ευθύνη. Αυτόν που θεωρεί ο τελικός καταναλωτής ως κατασκευαστή στην πραγματικότητα είναι απλώς ο χονδρικός μεταπωλητής. Τον πραγματικό κατασκευαστή που είναι ο φασονατζής κινέζος μαϊμουδιάρης δεν τον γνωρίζει ο καταναλωτής και πιθανόν να μην τον γνωρίζει καν ούτε ο μεταπωλητής που έχει βάλει το λογότυπό του. Οπότε όταν προκύψει ένα πρόβλημα πώς να γίνει σωστή υποστήριξη service, και πού να βρεθούν ανταλλακτικά;
 
Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.109
Reaction score
20.600
Μετα απο εξι μηνες προσμονης κ ελπιδας ,δυστυχως δεν θα ξανακουσω σπιτι αυτον τον ιδιαιτερο ηχο του cd advance i.
Περιμεναμε την πλακετα απο την αντιπροσωπεια κ οταν ηρθε καποια στιγμη ηταν κ αυτη μη συμβατη. Μολις εχτες μου ειπαν απο τον εδω αντιπροσωπο οτι το μηχανημα δεν υποστηριζεται πια κ...τελος!
''Δλδ μετα απο τοσο μεγαλο διαστημα υπομονης ,ειναι για τα σκουπιδια;'' Δυστηχως ετσι! Οτι μπορεσμε καναμε αλλα δεν μπορουμε να το φτιαξουμε. Ελατε να το παρετε.

Θα δω τωρα κ θα αποφασισω τι θα κανω ,δλδ σε τι χρηματα θα μπορεσω να ''παιξω'' για να παρω καπου τον ιδιο ηχο ,η να κατσω στ αυγα μου με το marantz μου 6005 ,τετοιες μερες που ειναι κιολλας!

Παντως να το εχετε υποψιν σας οτι εαν χαλασει η πλακετα στο συγκεκριμενο (εχει ακουστει κ απο αλλους) παπαλα!

Οποιος φιλος νομιζει οτι θα του φανει χρησιμο το cd για καποιο λογο η για καποιο εξαρτημα του ,ας περασει απο το σπιτι μου (Παλ. Φαληρο) να του δωσω το παραστατικο επισκευης κ να παει να το παρει για δικο του. Που να τρεχω κιολλας εκει πανω.... Κ ουτε να το ξανααντικρισω θελω.
Αν δεν κάνω λάθος δηλαδή, αν μιλάμε για το MCD-203II, μήπως ψάχνεις αυτό εδώ το modul;

Επίσης, δοθέντος ότι σε βιομηχανικό επίπεδο υπάρχουν στενές συγγένειες μεταξύ συσκευών, αόρατες στον καταναλωτή, στείλε ένα email σ' αυτόν τον πωλητή, εξηγώντας του το πρόβλημα. Προσωπικά νομίζω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί συμβατό ανταλλακτικό, (για όνομα του Αγίου Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δηλαδή, έλεος), φυσικά εκτός του καναλιού διανομής του συγκεκριμένου κατασκευαστή. Σημασία έχει να κάνεις τη δουλειά σου.

Δες κι αυτό το link...
http://www.aliexpress.com/store/pro...nheit-MCD203II-Optical/834030_1998630107.html
 

Μηνύματα
31
Reaction score
15
Σας ευχαριστω πολυ παιδια κ για το ενδιαφερον κ για τις οποιες λυσεις μου προτεινετε. Ειναι το MCD-203 I.
Κ εμενα ειχε χαλασει το ποτανσιομετρο στον προενισχυτη αλλα αλλαχτηκε χωρις προβλημα απο τοτε. Αυτο εδω ομως; Δεν βλεπω φως.
Να το ψαξω μονος μου το θεμα μετα απο τοσο ''τρεψιμο'' στους ειδικους ,δεν νομιζω...βαρεθηκα!
Ας το παρω πρωτα στα χερια μου κ θα επικοινωνησω με την ''Ultimate Audio Video Team'' που μου ειπε κ ευχαριστω.
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Στο CD player της Advance, εκτός του μηχανισμού, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τη πλακέτα ελέγχου-ψηφιακών.
Αυτή βρίσκεται συνεχώς υπό τάση και οι όποιες διακυμάνσεις του δικτύου τη στέλνουν αδιάβαστη σχετικά εύκολα.
Μια λύση είναι να είναι συνεχώς σβηστό το μηχάνημα, όσο δεν χρησιμοποιείται, από το διακόπτη πίσω.

Στα ενισχυτικά της κύριο πρόβλημα ήταν οι μετασχηματιστές που λόγο κακής ποιότητας κατασκευής (βερνίκια) άρπαζαν τα τυλίγματα και καιγόταν.
 

Μηνύματα
5.775
Reaction score
1.186
Στο CD player της Advance, εκτός του μηχανισμού, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τη πλακέτα ελέγχου-ψηφιακών.
Αυτή βρίσκεται συνεχώς υπό τάση και οι όποιες διακυμάνσεις του δικτύου τη στέλνουν αδιάβαστη σχετικά εύκολα.
Μια λύση είναι να είναι συνεχώς σβηστό το μηχάνημα, όσο δεν χρησιμοποιείται, από το διακόπτη πίσω.

Στα ενισχυτικά της κύριο πρόβλημα ήταν οι μετασχηματιστές που λόγο κακής ποιότητας κατασκευής (βερνίκια) άρπαζαν τα τυλίγματα και καιγόταν.
Στο πρώτο MCD-203 που είχε βγει (upsampling 24/96) δεν υπήρχε πίσω διακόπτης. Ο μπροστά διακόπτης ήταν on-off και έσβυνε τελείως το μηχάνημα. Δεν υπήρχε stand-by mode.
Στην δεύτερη version (upsampling 24/192) ο μπροστινός διακόπτης ήταν απλής επαφής και έθετε το μηχάνημα σε stand-by mode. Τελείως άχρηστο mode. Για να σβήσει το μηχάνημα κανονικά έπρεπε να κλείνει από τον πίσω διακόπτη. Για ποιο λόγο να υπάρχει αυτό το άχρηστο stand-by mode πέραν από το να προκαλεί την βλάβη που ανέφερες;
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Στο πρώτο MCD-203 που είχε βγει (upsampling 24/96) δεν υπήρχε πίσω διακόπτης. Ο μπροστά διακόπτης ήταν on-off και έσβυνε τελείως το μηχάνημα. Δεν υπήρχε stand-by mode.
Στην δεύτερη version (upsampling 24/192) ο μπροστινός διακόπτης ήταν απλής επαφής και έθετε το μηχάνημα σε stand-by mode. Τελείως άχρηστο mode. Για να σβήσει το μηχάνημα κανονικά έπρεπε να κλείνει από τον πίσω διακόπτη. Για ποιο λόγο να υπάρχει αυτό το άχρηστο stand-by mode πέραν από το να προκαλεί την βλάβη που ανέφερες;
Ώπα λάθος κατάλαβες. Την βλάβη δεν την προκαλούσε ο διακόπτης, αλλά τα υπερευαίσθητα ψηφιακά του κυκλώματα που τροφοδοτούνταν συνεχώς.
Για να μπορεί να ενεργοποιηθεί μια συσκευή από το τηλεχειριστήριο είναι απαραίτητο να παραμένει ενεργό κάποιο τροφοδοτικό και κύκλωμα.

Στα Advance οι μετασχηματιστές που συνήθως τη πατούσαν ήταν αυτοί που ήταν συνεχώς συνδεδεμένοι στο δίκτυο.
 

Μηνύματα
5.775
Reaction score
1.186
Μα δεν είπα ότι την προκάλεσε ο διακόπτης την βλάβη. Την προκάλεσε το γεγονός ότι μένουν συνεχώς υπό τάση τα κυκλώματα στο stand-by mode που δεν υπήρχε στην πρώτη έκδοση του CD player.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.342
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top