Διάφορα

Knight

Mr. Wolf
Μηνύματα
1.001
Reaction score
2.903
Το θαύμα της μηχανικής. Κλικ


Εκπληκτικο Γιωργο :)

Like
"Το 1994, οι Ελβετοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα ότι όλα τα φορτία που περνούν από τη χώρα πρέπει α μεταφέρονται με τρένα και όχι οδικώς. Βασικοί λόγοι είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος των Άλπεων από τα οχήματα αλλά και τα πολύνεκρα δυστυχήματα στην παλιά οδική σήραγγα του Γκόταρντ και στο Μον Μπλανκ της Γαλλίας"
Θα μου πεις η οικονομια τους,τους το επιτρεπει.Σωστο,αλλα το like παραμενει like

Dislike
"Η τελετή εγκαινίων θα κοστίσει οκτώ εκατομμύρια δολάρια"
Παλι θα μου πεις οτι η οικονομια τους,τους το επιτρεπει.Και παλι σωστο,αλλα και παλι το dislike παραμενει dislike
 

Μηνύματα
12.831
Reaction score
10.048
"Το 1994, οι Ελβετοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα
Ναι έτσι κάνουν αυτοί. Για πολλές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, κάνουν δημοψήφισμα. Αλλά όχι όπως εδώ σε σχολεία. Το είχα συζητήσει πριν καιρό με έναν Έλληνα κάτοικο Ελβετίας και αν θυμάμαι καλά, μου είπε ότι στέλνουν γράμμα στα σπίτια των πολιτών και ψηφίζουν έτσι.
 




stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.414
«Το παρεκκλήσι των κρανίων». Το δημιούργησαν ένας ιερέας και ένας νεκροθάφτης για να τιμήσουν τους νεκρούς των πολέμων. Έβρισκαν τους σκελετούς, ακολουθώντας σκυλιά που έψαχναν για κόκαλα..



Το 1776, όταν χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν από πολέμους και ασθένειες, ένας Τσέχος ιερέας αποφάσισε να τιμήσει τους νεκρούς με έναν ιδιαίτερο τρόπο.
Το όνομα του ιερέα ήταν Βακλάβ Τόμασεκ και συνεργασία με τον νεκροθάφτη Τζ. Λάνγκερ, συγκέντρωσε τους σκελετούς χιλιάδων νεκρών και τους τοποθέτησε στο εσωτερικό μίας μικρής εκκλησίας στην Πολωνία.




Για 18 χρόνια, από το 1776 μέχρι και το 1794, οι δύο άντρες έψαχναν για πρόχειρους μαζικούς τάφους και αφαιρούσαν τους σκελετούς.
Συγκέντρωσαν περισσότερους από 24 χιλιάδες σκελετούς, τους οποίους έβρισκαν ακολουθώντας σκυλιά, τα οποία έψαχναν κόκαλα για να φάνε.




Είχαν προηγηθεί δύο θανατηφόροι πόλεμοι οι οποίοι αποδεκάτισαν την Ευρώπη.
Ο πρώτος ήταν γνωστός ως ο Τριακονταετής πόλεμος, στον οποίο συμμετείχαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και υπολογίζεται πως έχασαν τη ζωή τους 8 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο δεύτερος ήταν γνωστός ως Επταετής πόλεμος, ο οποίος επεκτάθηκε μέχρι και τη βόρεια Αμερική.
Παράλληλα, θρησκευτικές διαμάχες και ασθένειες προκάλεσαν τον θάνατο κι άλλων ανθρώπων, οι οποίοι κατέληξαν σε μαζικούς τάφους.




Αυτούς τους νεκρούς άρχισαν να ξεθάβουν οι Τόμασεκ και Λάνγκερ το 1776 για να “διακοσμήσουν” το παρεκκλήσι τους. Βρίσκεται στην μικρή πόλη,
Czermna, στα νοτιοδυτικά της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία.
Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Βαρθολομαίο και στα πολωνικά είναι γνωστό ως “Kaplica Czaszek”, δηλαδή «Το παρεκκλήσι των κρανίων».
Οι τοίχοι του διακοσμούνται από 3 χιλιάδες ανθρώπινα κρανία και οστά, ενώ στην υπόγεια κρύπτη φυλάσσονται ακόμα 21 χιλιάδες σκελετοί.




Μερικά κρανία έχουν ξεχωριστή θέση, είτε επειδή ήθελαν να τιμήσουν το πρόσωπο στο οποίο ανήκε είτε επειδή θεώρησαν ότι παρουσίαζαν ανθρωπολογικό ενδιαφέρον.
Το ένα από αυτά ανήκε σε έναν Τάταρο πολεμιστή, τα άλλα δύο στον δήμαρχο της πόλης Czermna και στη σύζυγό του, το τέταρτο ήταν διάτρητο από σφαίρες, το πέμπτο είχε διαβρωθεί από τη σύφιλη και το έκτο λέγεται πως ανήκε σε κάποιον γίγαντα.
Δίπλα σε αυτά τα κρανία βρίσκονται και τα κρανία των δημιουργών του παρεκκλησιού, του ιερέα και του νεκροθάφτη που δημιούργησαν αυτή την περίεργη διακόσμηση.




Στόχος του ιερέα δεν ήταν να τρομοκρατήσει τους ντόπιους, αλλά να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών και να υπενθυμίσει στον κόσμο πόσο σύντομη και εύθραυστη είναι η ανθρώπινη ζωή.






mixanitouxronou.gr
 





Μηνύματα
2.886
Reaction score
50
Αν σιδερώνει κιόλας πάμε για power buy... Αλλά χλωμό το κόβω. Στα FAQ στο site τους αναφέρει σχετικά:

FoldiMate will definitely reduce any wrinkles on items that go through the optional steam process (De-Wrinkling). However, it won't replace ironing your dress shirts

Άσε καλύτερα να περιμένουμε συσκευή που να τα βγάζει σιδερωμένα/διπλωμένα. Ας κάνει και μόνο το σιδέρωμα, δε θα τα χαλάσουμε εκεί.
 




rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.155
Reaction score
93.265
Θα το έβαζα στο "εδώ γελάμε", αν δεν με εκνεύριζε τόσο...

baking soda.png
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.984

paparitses γράφει το άτομο

The British thermal unit (BTU or Btu) is a traditional unit of work equal to about 1055 joules. It is the amount of work needed to raise the temperature of one pound of water by one degree Fahrenheit.


και πολλά άλλα που βαριέμαι να τα γράψω και δεν τα βρίσκω μαζεμένα να τα κάνω copy paste.
 





Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.333
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top