Monitor Audio Silver W12 Subwoofer * Ο βασιλιάς πέθανε , ζήτω ο βασιλιάς.

Μηνύματα
57
Reaction score
7
Μετά από 7ετή κατοχή ενός Subwoofer Monitor Audio RSW 12 ήρθε η ώρα της ‘’αναγκαστικής’’ του επισκευής-(αντικατάστασης όπως πρόεκυψε) από το νέο Silver W 12 της ίδιας εταιρείας .Το RSW 12 το αγόρασα το 2009 από την Ηχοέκφραση σε προσφορά στα 600 ευρώ.
Στον παλιό μου χώρο και μετέπειτα στο νέο μου όλα ήταν ρολόι. Δεν λέω πάντα με ενθουσίαζαν τα Velodyne λόγω που τα διάβαζα παντού αλλά και κάποια BK τα οποία στην Αγγλία είναι πολύ δημοφιλή . Επίσης πολύ καλά λόγια διάβαζα-διαβάζω για τα SVS τα οποία πρόσφατα απόκτησαν αντιπροσώπευση και στην χώρα μας .Το Monitor Audio RSW 12 που είχα μέχρι σήμερα μου το πρότεινε φίλος πωλητής τότε και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλό , ειδικά για τα λεφτά που το πήρα (600 αντί 1250 ευρώ κανονική τιμή).
Τα καλά με το παλιό RSW 12 όμως σταματούν εδώ .Τον Μάρτιο που μας πέρασε ακούγοντας πλέον σε χαμηλές εντάσεις (μην τρομάξω το μικρό νέο μέλος της οικογένειας) παρατήρησα ότι ακουγόταν ένας βόμβος μέσω του ηχείου. Όταν έπαιζε η μουσική το κάλυπτε αλλά στα κενά ήταν ενοχλητικό. Δεν ήταν γείωση ,δεν ήταν το καλώδιο RCA και σίγουρα όχι ο ενισχυτής το πρόβλημα . Το έψαξα λίγο στο internet και το είχαν και άλλοι κάτοχοι τόσο του RSW 12 όσο και του επόμενου RXW 12 μοντέλου. Το περιέγραφαν ως Electric Hum problem.
Έστειλα mail τότε στην Monitor Audio και μου απάντησαν άμεσα ότι είναι ενισχυτικό το πρόβλημα. Μου είπαν να επικοινωνήσω με τον αντιπρόσωπο εδώ (δεν ήξερα ποιος ήταν , μετά έμαθα) η’ να απευθυνθώ σε κάποιο τοπικό ηλεκτρονικό (αυτό λίγο μου κίνησε την περιέργεια).
Μην σας τα πολυλογώ επικοινώνησα με την Av Art και ο υπεύθυνος μου είπε να το πάω από εκεί.
Το πήγα και μετά από 3 εβδομάδες (δεν έφταιγε η AV Art) μου απάντησαν ότι έπρεπε να αλλαχτεί ο ενισχυτής (σιγά το νέο) αλλά δεν υπάρχει ανταλλακτικό λογω που άλλαξαν προμηθευτή πλέον η Monitor Audio και αδυνατούσε να με καλύψει.
Θα υπάρξει ανταλλακτικό ενισχυτής για όλους τους κατόχους παλιών RSW 12 η’ RXW 12 αλλά από Ιούλιο σε τιμή περίπου 370 ευρώ + Έξοδα αποστολής κτλ.
Ο λόγος της καθυστέρησης είναι γιατί ο νέος προμηθευτής βγάζει μια τροποποιημένη εκδοχή του νέου ενισχυτή που έχει το νέο Silver W12 ώστε να ταιριάζει στα παλιότερα μοντέλα .Σας τα αναφέρω αυτά αν κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα να ξέρει.
Εγώ όμως 2 μήνες χωρίς το Sub μου πίεσα την Monitor Audio και την εδώ αντιπροσωπεία με Mail & τηλεφωνήματα να μου λύσει γρήγορα το θέμα μου.
Οι καρποί απέδωσαν τελικά. Μετά παρέμβασης του εδώ αντιπρόσωπου (ευχαριστώ AV Art) πήρα ένα καινούργιο Silver W 12 σε ειδική τιμή και σε χρώμα της επιλογής μου.
Ήρθε από Αγγλία πριν 25 μέρες περίπου και την άλλη μέρα πήγα και το παρέλαβα από την AV Art.
Πάλι συγχαρητήρια στην Monitor Audio και στην AV Art (ειδικότερα στον Κο Τσέκο).

The king is Dead , Hail the king.

Το νέο Monitor Audio Silver W 12
το παρήγγειλα (εφόσον μου δόθηκε η επιλογή) σε χρώμα Natural Oak ώστε να ταιριάζει με τα ανοιχτόχρωμα B&W 603S3 που έχω ως Front.
To Sub τερατάκι όπως το προηγούμενο αλλά εφόσον είναι 2 γενιές μετά έχει και αρκετές διαφορές. Στην συσκευασία εκτός από το ηχείο και τα γνωστά καλώδια – έντυπα – ποδαράκια έχει πλέον και μικρόφωνο για Calibration που κάνει μόνο του (APC το ονομάζει η Monitor Audio). Επίσης έχει και καλώδιο Trigger για σύνδεση με τον ενισχυτή για ποιο εύκολο On-Off.
Το σύνδεσα με μόνο RCA το όποιο πήρα καινούργιο της Supra Cables.Το παλιό RSW 12 το είχα με καλώδιο Y RCA της Oelbach. Σε αυτό το μοντέλο έχει όμως μονή είσοδο LFE και έτσι έπραξα όπως παραπάνω με το Supra Sublink.
Έκανα την διαδικασία APC με το μικρόφωνο και μάλιστα σε 3 θέσεις ακρόασης εφόσον το υποστήριζε.
Σαν DSP το νέο Silver W12 έχει 3 (Movies,Music,Impact) αλλά ακόμη ψάχνομαι ποιο με καλύπτει απόλυτα.
Το έχω δουλέψει μόνο 5-6 ώρες προς το παρόν λογω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Λογικά θα δω διάφορα αφού στρώσει. Σωστά? Αν Ναι σε πόσες ώρες πιστεύετε?
Εφόσον τα ρύθμισα όλα όπως πριν (Phase O , Crossover κλειστό γιατί με αυτά ασχολείται ο SC LX 75) έβαλα και την ένταση σαν 11,00 ώρα που είχα και στο παλιό RSW 12.
Να σας αναφέρω πως σαν χαρακτηριστικά ενισχυτή είναι τα ίδια (500W) δήλωνε και δηλώνει και το νέο.
Εδώ να πω πως τεχνικός από την Monitor Audio σε ερώτημα μου γιατί το νέο μου ακούγεται όχι τόσο δυνατά όπως το παλιό ,μου πρότεινε να βάλω στο νέο Silver W12 την ένταση τουλάχιστον 12 ώρα και το ανώτερο έως 2 ώρα. Μου το προτείνει λέει γιατί ο ενισχυτής του νέου Silver W12 είναι ψηφιακός και όχι τόσο γραμμικός ενώ του παλιού RSW 12 ήταν αναλογικός και πιο γραμμικός.
Επίσης μου ανέφερε πως επειδή στο παλιό RSW 12 το είχα διπλοκαλωδιώσει με χρήση Y Cable (επειδή το υποστήριζε , το νέο όμως όχι) πιθανώς και από εκεί πρόεκυπτε μεγαλύτερη ένταση από 2 έως και 4 db.
Τώρα τι να σας πω , πιστεύω ότι ισχύουν αυτά που μου έγραψε!
Εδώ θα ήθελα την άποψη σας.
Μετά από την συμβουλή του τεχνικού της Monitor Audio (ονόματι Dan αν τον χρειαστεί κάποιος) μέτρησα με ένα Sound Meter της Radio Shack με τα Test Tones του ενισχυτή και το έφερα στα ίδια επίπεδα με τα άλλα ηχεία.

Συνεχίζοντος με την παρουσίαση του νέου να σας πω ότι μετά από τις παραπάνω αλλαγές ο ήχος του είναι πολύ καλος,πιο εύστοχος από πριν και μπουμάρει λιγότερο .Ίσως εδώ να ευθύνεται και η ρύθμιση που κάνει με το μικρόφωνο. Πιστεύω θα με ικανοποιήσει απόλυτα.

Δεν παύει να είναι ένα Sub κατηγορίας τιμής 1500 ευρώ , άλλο ότι εγώ το πήρα φτηνότερα λογω της περιπέτειας μου με το παλιό . Σίγουρα αν το πλήρωνα κανονικά να έπαιρνα ένα Velodyne η’ ακόμη καλύτερα ένα SVS SB 13 για παράδειγμα το οποίο ζαχάρωνα (και ζαχαρώνω).
Νομίζω όμως ότι είναι ένα ποιοτικό Subwoofer το νέο Silver W12 και θα το ευχαριστηθώ!
Εσείς τι λέτε?
Αλήθεια το έχει κάποιος άλλος στο φόρουμ? Αν ΝΑΙ θα ήθελα να μου πει τις εντυπώσεις του.
Εγώ συνεχίζω να το στρώνω-χρησιμοποιώ και θα επανέλθω στο μέλλον με επιπλέον εντυπώσεις.
Κλείνοντας την Mini παρουσίαση του σας παραθέτω κάποιες φωτογραφίες από το ξεπακετάρισμα έως και την τοποθέτηση του στον χώρο μου.
Ελπίζω να σας αρέσουν και περιμένω τις εντυπώσεις-συμβουλές σας.
Σας ευχαριστώ.

Χρήστος

iPhone 001.jpg
 

Attachments


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.388
Reaction score
74.653
μέτρησα με ένα Sound Meter της Radio Shack με τα Test Tones του ενισχυτή και το έφερα στα ίδια επίπεδα με τα άλλα ηχεία.
+10dB το sub απο τα ηχεία. Τα ντεσιμπελόμετρα δεν είναι πολύ ακριβή στις χαμηλές συχνότητες. :)
 

Μηνύματα
57
Reaction score
7
Ευχαριστω για την απαντηση αλλα εξ'όρισμου +10 δεν ειναι ουτως η΄αλλως το LFE σημα απο τον AVR ενισχυτη?
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.999
Reaction score
8.045
Zizik πιάσαμε ωραίο θέμα, σχετικά με την ένταση του sub προτείνεται κάποιο ανέβασμα σε db από αυτό που θέτει από μόνος του ο av (marantz sr 7009)?
 



Μηνύματα
57
Reaction score
7
καλοριζικο και καλοακουστο.....ακριβο βεβαια για τις δυνατοτητες του....
Εξαρτάται ποσά έχεις πληρώσει. Πως ομως κρίνουμε κάτι αν είναι ακριβό χωρίς να το έχουμε ακούσει; Γενικά ρωτάω. Εκτός αν καποιος εχει ακούσει το συγκεκριμένο Sub όπου εκεί δεν μπορώ να πω τίποτα , παρά θα σεβαστώ την άποψη του. Σε ευχαριστω πάντως!
 


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.388
Reaction score
74.653
Zizik πιάσαμε ωραίο θέμα, σχετικά με την ένταση του sub προτείνεται κάποιο ανέβασμα σε db από αυτό που θέτει από μόνος του ο av (marantz sr 7009)?
Οι Pioneer και οι D+M είναι άριστοι στη ρύθμιση των levels και των αποστάσεων. ;)
 

Μηνύματα
2.576
Reaction score
4.326
Οι Pioneer και οι D+M είναι άριστοι στη ρύθμιση των levels και των αποστάσεων. ;)
Mπα στον δικό μου τον denon πολύ χαμηλά το 'χε βάλει... 7-8 db χρειάστηκε να το ανεβάσω. Βέβαια όλα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
Δεν παύει να είναι ένα Sub κατηγορίας τιμής 1500 ευρώ , άλλο ότι εγώ το πήρα φτηνότερα λογω της περιπέτειας μου με το παλιό . Σίγουρα αν το πλήρωνα κανονικά να έπαιρνα ένα Velodyne η’ ακόμη καλύτερα ένα SVS SB 13 για παράδειγμα το οποίο ζαχάρωνα (και ζαχαρώνω).
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.999
Reaction score
8.045
Mπα στον δικό μου τον denon πολύ χαμηλά το 'χε βάλει... 7-8 db χρειάστηκε να το ανεβάσω. Βέβαια όλα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης
Συμφωνώ και εγώ, διότι σε ερασιτεχνικό έλεγχο (δηλαδή με το "αυτί" που λένε) παρατηρώ κάποια απώλεια ή αδυναμία στην απόδοση.
Φέρνω παράδειγμα:

Στο σύστημα τα 2 βασικά μου ηχεία είναι δαπέδου (klipsch rf 62II).
Πολλοί φίλοι από εδώ μέσα προτείνουν την δήλωση των ηχείων σαν small στον av (marantz sr 7009).

Έτσι έχομε 2 περιπτώσεις:

α. Δήλωση των ηχείων σαν large, οπότε το sub περιορίζεται στην χρήση αποκλειστικά του +1 και μόνο κατά την θέαση ταινιών.
β. Δήλωση των ηχείων σαν small, οπότε το sub διαχειρίζεται πλέον και τις χαμηλές (ανάλογα με την ρύθμιση των crossover) των ηχείων αποκόπτοντας τις από αυτά, με άμεσο όφελος κατ αρχάς την προστασία τους.
Κανονικά, θα έπρεπε να βελτιώνουν και την ακουστική του συστήματος στα χαμηλά τουλάχιστον, εφ όσον το εργαλείο αυτό έχει αποκλειστικό σκοπό την ορθή διαχείριση των χαμηλών συχνοτήτων του ήχου.

Στην δική μου όμως περίπτωση, δεν συμβαίνει αυτό.
Ο απόδοση των ηχείων μου στα χαμηλά - σε μουσικά βέβαια αρχεία - είναι πολύ ανώτερη από αυτήν με συνδυασμό - συμμετοχή του sub. Η ατάκα, το βάθος, και γενικά η ποιότητα θεωρώ ότι δεν έχει καμία σχέση, όταν τα δηλώνω σαν large.

Έτσι αναγκάζομαι ή να τα γυρίζω σε large κατά την ακρόαση μουσικής και σε small για την χρήση home cinema, ή να χρησιμοποιώ τον pro μου (η καλύτερη βέβαια προς το παρόν λύση).
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.350
Reaction score
79.344
Δεν ειναι ευκολη η σωστη ενσωματωση του sub σε ενα συστημα. Ειναι πολλοι οι παραγοντες που πρεπει να ληφθουν υποψιν, να μετρηθουν και να παραμετροποιηθουν.

Εαν δεν γινει σωστα, ειναι σχεδον σιγουρο οτι το αποτελεσμα θα ειναι σαφως χειροτερο απο την μη χρηση του-ειδικά σε μουσική. Η αυτοματοποιημενη ρυθμιση απο τους AV αμφιβαλλω πως πετυχαινει το επιθυμητο, χωρις "χεριασμα".

Θελει ΠΟΛΥ διαβασμα και πειραματισμο, ή ρυθμιση απο καποιον επαγγελματια.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.999
Reaction score
8.045
Μία ακόμη λύση που βελτιώνει κάπως το θέμα, έχει να κάνει με την ρύθμιση του cross στα ηχεία.
Δηλαδή δηλώνονται σαν small, και κατεβάζω το cross των ηχείων πολύ χαμηλά, πχ στα 40 hz. Έτσι βέβαια ουσιαστικά δεν κόβω σχεδόν τίποτα από τα ηχεία, διότι πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις να κατέβουν τόσο χαμηλά. Αυτό πιο πολύ είχε νόημα με τον προηγούμενο av μου (yamaha - ypao) παρά με τον νυν διότι ο marantz παρ όλο που θέτω το cross στους 40 κύκλους, επεμβαίνει το σύστημα του av και αποκόπτει συχνότητες και πάνω από τις 40, - δεν γνωρίζω τον λόγο.
 


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.388
Reaction score
74.653
Μην την ψάχνεις, για μουσική μόνο direct & pure direct αφού τα ηχεία σου έχουν ικανά woofer δεν το χρειάζεσαι το sub
+++
Η μουσική δεν κατεβαίνει σχεδόν ποτέ ιδιαίτερα χαμηλά.
Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος να δουλέψει. Small και 80Hz στις ταινίες, pure direct στη μουσική.
 

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
+++
Η μουσική δεν κατεβαίνει σχεδόν ποτέ ιδιαίτερα χαμηλά.
Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος να δουλέψει. Small και 80Hz στις ταινίες, pure direct στη μουσική.
Έτσι ακριβώς δούλευα και εγώ τα Monitor Audio με τον Yamaha και πλέον με τον ΗΚ....απλό δικάναλο στην μουσικη....
 

stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.414
+++
Η μουσική δεν κατεβαίνει σχεδόν ποτέ ιδιαίτερα χαμηλά.
Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος να δουλέψει. Small και 80Hz στις ταινίες, pure direct στη μουσική.
Ναι small και 80Hz δούλευε τέλεια με το 6.5' woofer ,τώρα με το 15ρακι το ιδανικό είναι small και 60Hz.
Επίσης με το svs 13pb δεν έπαιξε ποτέ στη μουσική καλά .
Αντίθετα με το 4645c Jbl που δεν κατεβαίνει κάτω απο 25Hz παιζει το ιδιο καλά η παραπάνω αποκοπή σε small σε μουσική .Ξέχασα το large δλδ και στη μουσική.
:D
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.350
Reaction score
79.344
+++
Η μουσική δεν κατεβαίνει σχεδόν ποτέ ιδιαίτερα χαμηλά.
Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος να δουλέψει. Small και 80Hz στις ταινίες, pure direct στη μουσική.
------

Στηστο σωστα και small και 80 παντού.

(Η' 60-100, μερικές φορές)
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.350
Reaction score
79.344
+++
Η μουσική δεν κατεβαίνει σχεδόν ποτέ ιδιαίτερα χαμηλά.
Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος να δουλέψει. Small και 80Hz στις ταινίες, pure direct στη μουσική.
Δηλαδή εσύ παίζεις μονο με τα focal μουσική;
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.164
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top