Marantz CD 67SE εκκίνηση CD μόνο μετα από "ζέσταμα"

Μηνύματα
23
Reaction score
4
CD player, Marantz CD 67SE / 1997, δουλεμένο αρκετά στο παρελθόν, ελάχιστα τα τελευταία 10 χρόνια

Η εκκίνηση του CD (ο κινητήρας) ξεκινά μόνο μετά από αρκετή ώρα (περίπου 1 ώρα ίσως και παραπάνω). Μέχρι τότε δεν αναγνωρίζει προφανώς κανένα CD, δεν υπάρχει κίνηση. Στην αρχή ο χρόνος ήταν μικρότερος. Μετά το "ζέσταμα" όλα λειτουργούν κανονικά.
Πιθανό κάποιος χαλασμένος πυκνωτής να δημιουργεί το φαινόμενο? Σε πρόχειρο έλεγχο δεν είδα κάτι εμφανές. Ίσως και να είναι συχνό φαινόμενο αλλά δε μπόρεσα να βρω επιπλέον πληροφορίες. Τι λέτε να συμβαίνει?
 

Μηνύματα
952
Reaction score
1.129
Προφανώς η κεφαλή -laser μας άφησε χρόνους.
Ψάξε στο ebay για ανταλλακτική ,φαντάζομαι θα υπάρχουν μόνο imitation από Κίνα.
 

ika

News
Μηνύματα
13.981
Reaction score
12.966
Ο μηχανισμός της κεφαλής κινείται ελεύθερα στις ράγες?
Μήπως με τα χρόνια έχει μαζευτεί μπίχλα στο λιπαντικό και κολλάει, ενώ όταν ανέβει η θερμοκρασία στο εσωτερικό μαλακώνει και απελευθερώνεται...
 

Μηνύματα
23
Reaction score
4
Δε δείχνει μηχανικό το πρόβλημα και ούτε έχει τόση σκόνη στο εσωτερικό, μπορεί να δουλεύει για ώρες μετά εάν παραμείνει ανοιχτό, χειμώνα καλοκαίρι το ίδιο. Αν το κλείσεις και το ανοίξεις μετά από λίγο δουλεύει. Αν κλείσει για αρκετή ώρα, χρειάζεται ζέσταμα.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.443
Reaction score
50.541
. . . δουλεμένο αρκετά στο παρελθόν, ελάχιστα τα τελευταία 10 χρόνια
- νομίζω πως αυτό ακριβώς φταίει , έχω το CD63-SE , δουλεμένο όπως το δικό σου και μου κάνει τά ίδια , συν του ότι το συρτάρι κάνει σαν να έχει αρθριτικά , δεν το έχω ψάξει περεταίρω διότι το έχω σχεδόν παροπλίσει

- δούλεψέ το γερά ένα διάστημα για να δείς τι πραγματικά φταίει , τώρα φταίνε όλα
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Και τα δυο θελουν σιγουρα κεφαλες μετα απο τοσα χρονια που σημαινει κιτ ολοκληρο laser το μοτερ που κουναει την κεφαλη , το μοτερ που γυριζει το CD στο κιτ υπαρχουν παντα και 4 καινουργιες αναρτησεις που δινει το εργοστασιο για την κεφαλη καθως και μια αντισταση που αλλαζει στο κυκλωμα το οποιο βελτειωνει καπως την ζωη του laser .

Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι και τα δυο δεν αποκλειεται να εχουν τους συνηθεις υποπτους δλδ θεματα και σε πυκνωτες αλλα και στο τυπωμενο .\
Εφικτα ολα ...

Προσωπικα αν ηταν δικα μου θα τα εφιαχνα at all cost τετοιο player δεν θα ξαναβρεθει
Σχεδον ενα χρονο τωρα το στανταρ DAC που ακουω ειναι το CD 63 kis
 

Μηνύματα
13.638
Reaction score
6.602
Αυτο το εκανε το δικο μου 63 σχεδον πριν κλεισει χρονο....εκει πισω στο 1995. Αλλαξα μηχανισμο και εστρωσε αλλα θυμαμαι τοτε ειχα δωσει 25000,ενω η συσκευη ειχε αγοραστει 105000. Την πουλησα αμεσως μετα την επισκευη.Εννοειται δεν ασχοληθηκα ξανα με cdplayer marantz......
 


Μηνύματα
13.638
Reaction score
6.602
εγγυηση? απο το 1997 το εχει ο φιλος μας.....αληθεια η αντιπροσωπεια εχει ανταλλακτικα για τοσο παλιες συσκευες?
 


Μηνύματα
1.171
Reaction score
185
Τα marantz είναι απο τα πιο αξιόπιστα transport, με έναν πολύ καλό μηχανισμό PHILIPS cdm 12.0x ανάλογα την έκδοση, τα δε laser που φορούν κρατάνε σε διάρκεια τουλάχιστον διπλάσια χρόνια από αντίστοιχα sony. Το θέμα είναι ότι δε βρίσκεις πλέον original laser παρά μόνο προβληματικά κινέζικα αντίγραφα που ζήτημα ένα στα 20 να βγεί ΟΚ.
 

Μηνύματα
13.638
Reaction score
6.602
Μιλάω για το δικό σου 63.
με συγχωρεις δεν το καταλαβα......

Δυστυχως δεν ειχα προλαβει να το παω γιατι τοτε για ενα διαστημα πηγαινοερχομουν Αθηνα μονο ΣΚ (επαγγελματικοι λογοι). Οταν γυρισα ειχε περασει ο χρονος,οποτε δεν μπηκα στην διαδικασια.Ειχα στραβωσει τοσο που ηθελα να απαλλαγω απο αυτο,αλλα ηθελα να το πουλησω σε αριστη κατασταση και ετσι αλλαξα μηχανισμο. Θυμαμαι το ειχα πουλησει απο την χρυση ευκαιρια,δεν υπηρχαν ακομα οι ιστοσελιδες ειδικου περιεχομενου. Ολα αυτα βεβαια σημερα ειναι πολυ σπανια περιστατικα,οι μηχανισμοι ειναι πλεον πολυ αξιοπιστοι,απλα ειναι ελαχιστοι αυτοι που ακουν απο cd player και cd.
 

Μηνύματα
1.171
Reaction score
185
Ολα αυτα βεβαια σημερα ειναι πολυ σπανια περιστατικα,οι μηχανισμοι ειναι πλεον πολυ αξιοπιστοι,απλα ειναι ελαχιστοι αυτοι που ακουν απο cd player και cd.

Δεν συμφωνώ. Ίσα ίσα που οι σημερινοί μηχανισμοί που προέρχονται κυρίως από pc και όχι μόνο, είναι κακής ποιότητας, πλαστικοί χωρίς smooth κίνηση. Καμία σχέση με τα transport της δεκαετίας 90 και 2000.
Όσον αφορά αυτούς που ακούν ακόμα από cd, πίστεψέ με, ευτυχώς είναι πολλοί ακόμα!
 

Μηνύματα
13.638
Reaction score
6.602
ναι αλλα ειναι πιο αξιοπιστοι,θα συμφωνησω ομως οτι ειναι πλαστικουρες.Σκεψου ομως και ολους αυτους που τα εσκαγαν χοντρα για μεταλλικα transport και σε 3 χρονια δεν εβρισκαν ανταλλακτικο...... Με το οτι δεν ακουμε απο cd ,εννοω οτι οι περισσοτεροι ακουν με usb dac και laptop-pc σαν transport (κακη διατυπωση απο εμενα).
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Player σαν τα 63-67 δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναδουμε ποτε ουτε απο πλευρας κατασκευης ουτε απο πλευρας ηχου Μπορω απλα να σας πληροφορησω οτι ειναι το νουμερο 1 πλαυερ σε επισκευες στο μαγαζι ...

Αν η ερωτηση εγγυηση αφορουσε την δουλεια που κανουμε εμεις η στατιστικη λεει οτι τα 63-67 που κανουμε ζουνε 5-6 χρονια καθημερινης χρησης χωρις προβληματα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

Μηνύματα
23
Reaction score
4
Το cd player προφανως και τα έφτυσε τελειως μέσα στο καλοκαίρι, αγόρασα μια κεφαλή από το ebay από κατάστημα με εκατοντάδες πωλήσεις της σιγκεκριμένης κεφαλής και πολύ καλά σχόλια.

http://www.ebay.com/itm/181225869468

Χωρίς να ειμαι ειδικός, την αντικατέστησα και παίζει μια χαρά. Ουτε κολιτήρια ουτε τίποτα. Μόνο ενα ελαφρύ σπάσιμο σε ενα από τα σημεια που συγκρατούν σφιχτά τα καλώδια, νομίζω αναγκαστικά, με λίγη κόλλα όλα τέλεια.
Για όποιον ενδιαφέρεται εχω και κάποιες φωτο που κράτησα ως αναφορά για να κάνω την αντικατάσταση.

Αγορά 1996----> αντικατάσταση κεφαλής laser 2016... 20 χρόνια

Κόστος λιγότερο από 10 ευρώ και 30 λεπτά εργασία...:wink:
 
Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Ειναι πιθανο μια κεφαλη μαιμου να δουλευει και να δουλευει και καλα το θεμα ειναι ποσο θα κρατησει .
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.599
Μηνύματα
2.865.482
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top