HD FURY


MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
ενδιαφερον μηχανακι για οποιον θελει να αποφυγει τυχον αναβαθμισεις σε av receiver (HDCP 2.2),
οπως και για να μπορουμε στο μελλον να βλεπουμε atmos uhd δισκακια σε 1080p προβολεα.

https://www.hdfury.com/shop/splitters/integral-4k60-444-600mhz/
Γιατί, δεν κάνει downscale, ο ενισχυτής? το HDFury είναι για να ξεκλειδώνει το HDCP, πράγμα που δεν ''υπάρχει'' σήμερα! και πιστεύω οτι δεν θα υπάρχει και με τα UHD!!! :D επίσεις δεν νομίζω οτι θα είναι απαραίτητο το 2.2! Μπορεί να κάνω και λάθος!
 



loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.244
Reaction score
8.743
Η κυκλοφορία του πρώτου UHD player απ' τη samsung φαίνεται πως ήταν η καλύτερη συγκυρία για να ανεβάσει τα κέρδη της η hdfury. Το integral αποδεικνύεται ένα υπερπολύτιμο εργαλείο όχι μόνο για τους κατόχους 4k συσκευών που βρέθηκαν στον ενδιάμεσο στάδιο πριν την οριστικοποίηση των προδιαγραφών UHD, αλλά και γι' αυτούς με τα "φρέσκα κουλούρια" .
Το γιατί θα το αναλύσουμε στα επόμενα post, όπου θα καταλάβετε ότι στην πρώτη φάση της UHD εποχής η κατάσταση είναι χαοτική.
Θα επιχειρήσω επίσης να σας παρουσιάσω το προϊόν και τις λειτουργίες του.
Είναι αλήθεια ότι τέτοιου είδους συσκευές ανήκουν στις αγαπημένες μου, γιατί με ένα σχετικά μικρό κόστος μπορούν να προσφέρουν "νέα ζωή" σε ένα μηχάνημα πολλών χιλιάδων eυρώ, όπως λχ ένας προβολέας JVC .
Επιπλέον το integral έχει σπουδαία υποστήριξη κι έρχεται να προσφέρει άφθονες επιλογές στον χρήστη.

IMG_1690.JPG
 


loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.244
Reaction score
8.743
Ας δούμε όμως πως κύλησαν οι πρώτες ημέρες του UHD. Απ' τις αρχές του μήνα το πρώτο UHD player έκανε την εμφάνιση του στα ράφια των Αμερικανικών καταστημάτων. Λίγες ημέρες αργότερα κυκλοφόρησαν και οι πρώτοι UHD δίσκοι.
Αυξημένη ανάλυση, διευρυμένο χρωματικό τρίγωνο και μεγαλύτερο δυναμικό πεδίο (hdr) είναι τα πλεονεκτήματα που έχουν να προσφέρουν.

samsunguhd2.jpg


Όλα αυτά τα καλούδια βεβαίως απαιτούν τροποποιήσεις στην αλυσίδα κωδικοποίησης κι αναπαραγωγής των UHD δίσκων.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:
- Ανάλυση: Για εμένα το λιγότερο σημαντικό στοιχείο. Οι περισσότεροι απ' τους τίτλους που ανακοινώθηκαν είναι upscale από 2k. Μια βελτίωση θα υπάρχει, αλλά να περιμένετε αρκετές "μούφες" για αρχή. Με τον καιρό βέβαια θα δούμε εικόνες που θα ξυρίζουν. Πολύ σημαντικό εδώ το υλικό στο οποίο έγινε remastering κι ακόμα περισσότερο η κάμερα βιντεοσκόπησης.
- WCG (Wider Color Gamut- Διευρυμένο χρωματικό τρίγωνο): Ας αρχίσει σιγά σιγά το πάρτι.:D Οι προδιαγραφές μιλάνε για rec.2020. Οι ταινίες για αρκετό διάστημα θα είναι dci/p3. Το container όμως των UHD δίσκων θα περιλαμβάνει συνταγμένες του rec.2020. Κοινώς οι συντεταγμένες του dci θα γίνονται remap σε rec.2020.
Οι προγραμματιστές της Calman ακόμα ψάχνονται για το ποια μέθοδος calibration θα είναι η σωστή. Dci ή rec.2020; Ιδού η απορία...
- Hdr: Τώρα το πάρτι θα φουντώσει!:roflmao: Έχουμε ακούσει για διάφορες υλοποιήσεις από dolby vision μέχρι το υποχρεωτικό hdr 10. Ας μην πάμε όμως τόσο μακριά. Ας κρατήσουμε στο μυαλό ότι θα υιοθετηθεί νέα καμπύλη gamma, η οποία θα αξιοποιεί τo αυξημένο video depth (10 bit) και το WCG. Το mastering υποτίθεται γίνεται με κορυφή φωτεινότητας τα 1000 nits (στην καλύτερη περίπτωση). Τα πρώτα δείγματα βέβαια δείχνουν ότι το νούμερο αυτό είναι σχετικό. Υπάρχουν ταινίες που φαίνονται εξαιρετικές σε hdr τηλεοράσεις κι άλλες που φαίνονται "μαύρο σκοτάδι".
Και με τους προβολείς τι γίνεται; Είναι προφανές ότι τα νούμερα αυτά αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός για τους περισσότερους. Οπότε;

Η συνέχεια αργότερα.
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.244
Reaction score
8.743
Σε πρώτη φάση λοιπόν η κατάσταση με τους προβολείς είναι μάλλον δραματική. Ας πάρουμε για παράδειγμα (ποιους άλλους) τους JVC.
Τα νέα μοντέλα ήρθαν οπλισμένα με αυξημένη φωτεινότητα και ενεργοποιημένη την υποστήριξη του hdr. Υπάρχει μάλιστα ένα gamma preset, (d) το οποίο κλειδώνει αυτόματα όταν αντιληφθεί την ύπαρξη hdr metadata αρχείου στο UHD δισκάκι. Παράλληλα ενεργοποιείται η επιλογή με το διευρυμένο χρωματικό τρίγωνο (λογικά χρησιμοποιείται φίλτρο).
Η jvc έχει ανακοινώσει φυσικά ότι θα υπάρξει firmware update που θα διορθώνεται η καμπύλη του gamma, καθώς οι τιμές είναι για την ώρα λάθος. Έχει δώσει προσωρινά κάποιες manual ρυθμίσεις διόρθωσης, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να προσφέρουν και πολλά. Η εικόνα είναι σκοτεινή και υποδεέστερη από hd.
Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι απ' τη στιγμή που θα ρυθμιστεί το λευκό, θα χρειαστεί πολλαπλάσιο περιθώριο για τα highlights της ταινίας. Κάτι σαν το superwhite που βλέπαμε σε άλλο θέμα, αλλά σε πολλή μεγαλύτερη κλίμακα.
Είναι άγνωστο συνεπώς αν υπάρχει προοπτική για το hdr σε οικιακούς προβολείς.
Οι νέες κινηματογραφικές αίθουσες που είναι εξοπλισμένες με hdr 4k προβολείς έδειξαν ότι είναι εφικτό να πάρουμε το βέλτιστο.
Θα χρειαστεί να γίνει διαφορετικό mastering ωστόσο με προσαρμοσμένο white peak; Είναι οι συγκεκριμένες ταινίες που βλέπουμε (βλέπουν στο εξωτερικό καλύτερα, γιατί εδώ αργούμε) ειδικές εκδόσεις μόνο για το σινεμά;
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.244
Reaction score
8.743
Το πρόβλημα βέβαια παραμένει. Αν ντε και καλά ενεργοποιείται το hdr κατά την αναπαραγωγή UHD δίσκων (πράγμα που συμβαίνει), τότε η θέαση σε προβολέα είναι εντελώς άχρηστη. Αν υπήρχε κάποιος "μαγικός" τρόπος να αφαιρεθεί προς το παρόν το hdr και να παραμείνουν τα πλεονεκτήματα του WCG και της UHD ανάλυσης δε θα ήταν καθόλου άσχημα.
Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το integral της hd fury ! Το μαγικό αυτό κουτάκι επιτρέπει , μεταξύ άλλων, την απενεργοποίηση του hdr.
Οι κάτοχοι της τελευταίας γενιάς προβολέων και early adopters του UHD βρίσκουν έναν απροσδόκητο σύμμαχο.

Τι γίνεται όμως με τους JVC προηγούμενης γενιάς (x500,x700,x900) και τον epson ls10000; Τους προβολείς δηλαδή εκείνους που μπορούν να δεχτούν UHD σήμα αλλά έχουν θύρες hdmi 1.4 και δεν υποστηρίζουν hdcp 2.2;
Λογικά ούτε εκεί θα υπάρξει πρόβλημα. Το σπάσιμο του hdcp 2.2 ήταν ο βασικός λόγος ύπαρξης του ιintegral. Απ' τη στιγμή που το bandwith επαρκεί για 10 bit 4:2:2 στα 24hz 4k σήμα δε θα υπάρξει και καμία αλλοίωση.
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.244
Reaction score
8.743
Το gui του integral:
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg


Υπάρχει ήδη android εφαρμογή, σύντομα θα υπάρχει και ios. Θα βοηθήσει πολύ, δεδομένου ότι δεν είναι απλό να αφαιρούμε το integral απ' την αλυσίδα συσκευών μας.
 



rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.276
Reaction score
93.714
Το πέρασμα σε 4Κ δεν μου φαίνεται ακόμα στρωμένο με ροδοπέταλα...
 




Μηνύματα
7.233
Reaction score
4.613
Τι ερώτηση ειναι αυτη ?
Φυσικά τον laser θα πάρεις ....
Λεφτα υπαρχουν , πρόβλημα χώρου δεν έχεις αφού θα κανεις αυτόνομο χωρο ,μα το βασικότερο ειναι οτι την έχεις σκίσει την γάτα .
Χωριά οτι εισαι ο πρώτος πρωτομάστορας και πάντα έχεις και εκμεταλλεύεσαι το 1000% των μηχανημάτων σου ....:D
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Προσπάθησε! προσπάθησε πολύ παιδιά! αλλά τον πρόλαβε η γάτα!!! :D:D:D
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.244
Reaction score
8.743
Υπάρχουν αρκετές εξελίξεις στο χώρο του UHD calibration, τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε μέσα στις επόμενες μέρες παρέα με το Μανώλη Καστρουνή.

Το hd fury σε συνεργασία με το calman δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής HDR infoframe στο σήμα εικόνας, καθιστώντας ουσιαστικά οποιαδήποτε pattern generator (πχ Lumagen) σε UHD συμβατή.

Ο συνδυασμός της άνω λύσης με βασικά patterns που υπάρχουν σε UHD δισκάκια της Sony και του τελευταίου workflow της calman (hdr 10), δίνει τη δυνατότητα μέτρησης και προσαρμογής στο βαθμό του εφικτού της εικόνας του προβολέα ή της τηλεόρασης στις νέες προδιαγραφές.

Ένα επιπλέον χρήσιμο εργαλείο είναι ότι το hd fury μπορεί να ξεγελάσει το προβολικό και να αφαιρέσει τις παραμέτρους εκείνες που δεν έχουν ωριμάσει ακόμα ή που απλά δεν ταιριάζουν με την UHD συσκευή μας.

Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα να αφαιρεθεί το hdr και να διατηρηθεί η 10bit διαβάθμιση των χρωμάτων και το διευρυμένο χρωματικό τρίγωνο.

Η εφαρμογή αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους βιντεοπροβολείς, είτε γιατί δεν έχουν επαρκή φωτεινότητα, είτε γιατί όταν ανεβάζουν τη φωτεινότητα στο επιθυμητό επίπεδο ανεβάζουν παράλληλα και τη στάθμη του μαύρου.

Στα σχέδια μου είναι να δημιουργήσv 2 presets για το UHD στον JVC. Το πρώτο θα είναι το κλασικό UHD (hdr 10, BT.2020, 10 bit) και το δεύτερο θα είναι ένας συνδυασμός (gamma 2.2-2.4, BT.2020, 10 bit).


Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά μόνο κατόχους UHD συσκευών. Υπάρχουν λύσεις για αναπαραγωγή UHD δίσκων και σε συσκευές με hdmi 1.x.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα (πχ jvc 700-υποστήριξη 90%+ του DCI) οι λύσεις αυτές φαίνεται να αξίζουν τον κόπο δεδομένου ότι διατηρούν το value μηχανημάτων που κόστισαν ή κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ο συνδυασμός του hd fury integral και του καινούριου scaler hd fury linker φαίνεται να μπορεί να "ντριπλάρει" τους τεχνικούς περιορισμούς του hdcp και του hdmi. Αυτό όμως θα το δούμε εν καιρώ στην πράξη.
 

Μηνύματα
500
Reaction score
202
Hdfury linker -jvc x 700 και για την ωρα xiaomi mi box 3(4κ hdcp 2.2). ... το αποτελεσμα ......να ειμαι αυπνος απο χτες. :) πως το ρυθμιζω αυτο το πραμα? . Μια το input κλειδωνει με hdcp 2.2 οποτε ολα οκ και αμα κανω restart το xiaomi κλειδωνει hdcp 1.4 οποτε δεν παιζει netflix κτλ ... επεισεις αμα ξερει καποιος τι ακριβως ειναι τα edid και πια επιλογη πρεπει να κανω? Και που ειναι καλητερα να κλειδωνει ο jvc ? Νομιζω πως το 4κ24 4:4:4 8bit ειναι το προτημοτερο δεν ξερω αν κανω λαθος. Ελπιζω να γραφω στο σωστο thread δεν βρηκα κατι ακο για hdfury.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.593
Μηνύματα
2.865.204
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top