Καμιά συμβουλή;

Μηνύματα
485
Reaction score
425
Αγόρασα ένα radio-cd JVC από κατάστημα Αθηνών 14-12-2014.
Προχθές τίναξε τα πέταλα χωρίς λόγο και ψάχνω να βρω την αντιπροσωπεία να το πάω στα πλαίσια της εγγύησης.
Το εν λόγω radio-cd τελικά είναι παραεισαγωγής από το μαγαζί που το αγόρασα και η αντιπροσωπεία (η οποία αναφέρει στην σελίδα της 2 χρονια εγγύηση) δεν το δέχεται. Παίρνω τηλ. το μαγαζί που το αγόρασα και μου λένε φέρτε το απο εδώ. Τους το πάω και κοιτάνε την απόδειξη και μου λένε ότι η JVC δίνει 1 χρόνο εγγύηση (σημ. το φυλάδιο της εγγύησης που το συνόδευε έλεγε Γ.Ε. Δημητρίου αντιπρόσωπος και 1 χρόνο εγγύηση).
Απ'ότι γνωρίζω , ο νόμος λέει ότι στην ΕΕ σε όλα τα προιόντα ισχύει υποχρεωτικά 2 χρόνια τουλάχιστον εγγύση.
Τους το ανέφερα στο μαγαζί και δεν ενέδωσαν, μου είπαν ότι αφου γράφει στο φυλάδιο 1 χρόνο, αυτό ισχύει.
Τι να κάνω;
Δεν είναι τα 90 ευρώ αλλά το γαμώτο.
Αν θέλετε να σας πω και το μαγαζί για να το έχετε υπόψην σας.
 

Μηνύματα
14.979
Reaction score
20.646
δεν γνωριζω να υπαρχει δεδικασμενο αλλα γενικα οι "παραεισαγωγεις" (οσο δοκιμος μπορει να ειναι αυτος ο ορος) εχουν μια ταση να μην αναγνωριζουν την απαιτηση για 2 χρονια εγγυησης των προιοντων που πωλουνται στην ΕΕ

το προβλημα ειναι οτι ετσι οπως λειτουργει η δικαιοσυνη σε αυτη τη χωρα θα πρεπει εσυ με δικο σου κοστος να αποδειξεις οτι παρανομη αυτη η πρακτικη και για 90 ευρω οπως λες δεν αξιζει
 

Μηνύματα
564
Reaction score
592
Το "αν αξίζει" μόνο εσύ θα το κρίνεις. Μπορείς πάντως να απευθυνθείς στο Συνήγορο του Καταναλωτή, δωρεάν, υποβάλλοντας έγγραφη αναφορά. Καλό θα ήταν βέβαια πριν την υποβολή, να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά μαζί τους. Ίσως σου δώσουν συμβουλές και σε βοηθήσουν να ξεμπλέξεις χωρίς να χρειαστεί ούτε καν η αναφορά.

http://www.synigoroskatanaloti.gr/stk_ReportGuidelines.html
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Και τι θα κάνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή?
Θα υποχρεώσει τον επίσημο αντιπρόσωπο, να προσφέρει δωρεάν επισκευή εως αντικατάσταση?
 

Knight

Mr. Wolf
Μηνύματα
1.001
Reaction score
2.903
Και εγω υποψιαζομαι οτι απο τη στιγμη που υπαρχει νομιμο εγγραφο του καταστηματος,που αναφερει οτι η εγγυηση ειναι 1 χρονο δεν μπορουν να βοηθησουν
Ας μη βασιζομαστε ομως σε υποψιες
Δεν ειναι κακο να γινει ενα ερωτημα στο Συνηγορο του Καταναλωτη(αν και αυτο θα επρεπε να γινει πριν την αγορα)

Αλλωστε διαβαστε εδω τί γραφει
Ειναι η επισημη ιστοσελιδα στην οποια αναφερουν διαφορετικα πραγματα(εκτος και αν υπηρχε αλλο καθεστως το Δεκεμβριο του 14 οταν και εγινε η αγορα)

http://www.gedsa.gr/basic-page/839/ypiresies-episkeyis
 

Μηνύματα
13.637
Reaction score
6.601
Το επομενο πιυ θα αγορασεις κοιτα να ειναι κανονικη εισαγωγη,αυτα ετσι και αλλιως δεν κοστιζουν και τοσο πολυ πλεον,οποτε δεν εχει νοημα το ρισκο και να την ξαναπατησεις. Με την ευκαιρια......μην παρεις radiocd,αλλα τις νεες συσκευες που εχουν υποδοχη για usb stick/hdd και φυσικα το κλασσικο ραδιοφωνο.
 

Μηνύματα
564
Reaction score
592
Και τι θα κάνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή?
Θα υποχρεώσει τον επίσημο αντιπρόσωπο, να προσφέρει δωρεάν επισκευή εως αντικατάσταση?
Το τι θα κάνει είναι δική του δουλειά. Προσωπικά με έχει βοηθήσει να πάρω πίσω χρήματα σε δύο περιπτώσεις. Και μιλάμε για πολύ, μα πάρα πολύ, μεγαλύτερα ποσά.
 

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Μηνύματα
5.250
Reaction score
7.491
Πάντως κάποια Ευρωπαϊκή χώρα (δεν θυμάμαι ποιά) ανάγκασε την Apple να αλλάξει την πολιτική της στο θέμα των εγγυήσεων και απο 1 έτος που έδινε, πλέον δίνει 2 όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.





* Το βρήκα και σας το παραθέτω:

Απρ 02, 2012

Με μια αθόρυβη αλλά άκρως σημαντική κίνηση, η Apple αναβάθμισε την εγγύηση των προϊόντων που διαθέτει στην Ευρώπη από ένα σε δύο χρόνια, ένα θέμα που έχει απασχολήσει επανειλημμένα την κοινότητα του insomnia.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα διαφόρων δικαστικών υποθέσεων από 11 ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών κατά της Apple και της μέχρι πρότινος πολιτικής της εταιρείας να δίνει 1 χρόνο εγγύηση για όλα τα προϊόντα της όπως MacBook, iMac, iPad και iPhone. Μάλιστα με απόφαση του στις 21 Μαρτίου, Ιταλικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο € 900.000 στην Αμερικανική εταιρεία ύστερα από σχετική μήνυση.

Σύμφωνα με το Δίκαιο προστασίας καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κάθε κατασκευαστής οφείλει να παρέχει εγγύηση 2 ετών από την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος στον πελάτη χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος. Η εγγύηση παρέχεται από το κατάστημα που έγινε η πώληση του προϊόντος ενώ ο πελάτης μπορεί να προμηθευτεί επέκταση εγγύησης 3 ετών που διαθέτει η Apple με την ονομασία AppleCare Protection Plan με πρόσθετο όμως κόστος.
 


Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Μηνύματα
2.283
Reaction score
853
Τι βλάβη παρουσίασε η συσκευή? Μερικές εξ αυτών δεν μπορούν να καλυφτούν από εγγύηση. Πληροφοριακά χάλασε και το δικό μου jvc μετά από αρκετά χρόνια, αλλά δεν εφταιγε το δόλιο, αλλά βρήκε μπροστά του 0 Ωμ φορτίο!!!
 


Μηνύματα
14.979
Reaction score
20.646
Πληροφοριακά χάλασε και το δικό μου jvc μετά από αρκετά χρόνια, αλλά δεν εφταιγε το δόλιο, αλλά βρήκε μπροστά του 0 Ωμ φορτίο!!!
" και εκει που περπατουσε αμεριμνο στην βουλιαγμενης τσαααααααακ πεφτει μπροστα σε ενα βραχυκυκλωμα . τι να κανει τι να κανει τι να κανει παφ παρε ολη την εξοδο στη μασχαλη "
 

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Μηνύματα
2.283
Reaction score
853
Κι εκεί που πήγαινα καλά, πετάχτηκε ένα δέντρο.....:gamer:

Είπα κι εγώ καλοκαιριάτικα να βγάλω τους ενισχυτές γα να ετοιμάσω νέο πρότζεκτ.... Άφησα τη δόλια την πηγή να οδηγήσει τα βαριά 7ιντσα scanspeak, :( αμ δε!!!
Μα πόσες φορές έχω πει και γράψει,τα λίγα watt καταστρέφουν τα μεγάφωνα. Είπα να το εμπεδώσω κι εγώ!!:p
Κάηκε λοιπόν το ένα εξ αυτών με το DC που έβγαλε η πηγή, "είδε" 0 Ωμ το JVCάκι, πάει κι αυτό...:dance2:
 




Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.865.107
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top