KH 310 A - Active Studio Monitor στο σαλόνι?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
εγω λεω οτι το 2018-19 θα βγει στα μισα λ7 του κι κατι καλυτερο .....
...οποτε γιατρε μου περιμενε :D
Dynaudio xeo, kii, Grimm, αλλαγη ιδιοκτησίας B&W, Devialet phantom και αλλα. Εδώ και καιρό υποστηρίζω πως οι αλλαγές συμβαίνουν τωρα, και το τοπίο αλλάζει δραματικα με τα ενεργά, dsp controlled έξυπνα ηχεία, που βάζουν πόδι στο hifi και στο πολυκαναλο. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Εκτός του gonis φυσικα.
 



Μηνύματα
1.972
Reaction score
3.331
Dynaudio xeo, kii, Grimm, αλλαγη ιδιοκτησίας B&W, Devialet phantom και αλλα. Εδώ και καιρό υποστηρίζω πως οι αλλαγές συμβαίνουν τωρα, και το τοπίο αλλάζει δραματικα με τα ενεργά, dsp controlled έξυπνα ηχεία, που βάζουν πόδι στο hifi και στο πολυκαναλο. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Εκτός του gonis φυσικα.
Η αντίστοιχη κατηγορία της dynaudio είναι η focus xd και όχι η xeo .
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Η αντίστοιχη κατηγορία της dynaudio είναι η focus xd και όχι η xeo .
Δεν τις εχω ψαξει τις σειρες, αλλα εχω την εντυπωση πως ειναι στην ιδια λογική, και πως αυτη που λες ειναι πραγματι η καλυτερη απο τις δυο.

http://www.dynaudio.com/home-audio/xeo/

Ετσι ή αλλιως, αυτη ειναι η κατευθυνση που θα αναπτυχθεί στο αμεσο μελλον απο πολλες εταιριες.
[DOUBLEPOST=1472195196][/DOUBLEPOST]
Καλημέρα,
Με φώναξε κανείς;:p
Κανενα φιλικο προετοιμασιας παιξαμε;
 


Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Αυτές οι ερωτήσεις είναι ερωτήσεις-παγιδες, όπως όταν μία γυναίκα σε ρωτήσει αν έχει παχύνει, καλύτερα να πέσεις κάτω λιποθυμος ή με σπασμούς και να βγαζεις αφρούς απ'το στόμα, παρά να απαντήσεις, ότι κι αν πεις είναι εναντίον σου, την έβαψες! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lazy:
Και όμως,μπορεί να επινοηθεί διπλωματική απάντησις : ΄΄Πήγαινε στη ζυγαριά ακριβείας του...Ζapantin να σε μετρήσει΄΄ (και μην εκφέρεις...άποψη επί του αποτελέσματος).

Ας περιμένουμε και κάτι μετρήσιμο από κάποιον τρίτο ανεξάρτητο προτού κρίνουμε το devialet και το κάθε devialet...
Η απόδοση των Devialet Silver-σε εκθεσιακό τουλάχιστον περιβάλλον- έδινε εντύπωση ότι στόχευε σε γρήγορο εντυπωσιασμό -με έμφαση κυρίως στις κατώτατες οκτάβες- παρά σε μια ικανοποίηση που δεν θα γινόταν βαρετή σε βάθος χρόνου.Εμφανίζει μάλιστα αισθητή διαφοροποίηση προς λιγότερο συναρπαστικό αποτέλεσμα όποτε οι στάθμες ακρόασης χαμηλώνουν...
Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες!!!!
Είναι αδύνατον να ικανοποιηθεί το σύνολο του αναγνωστικού κοινού.Όπως υπάρχουν άτομα που δυσανασχετούν άμα ένα νήμα καταλήγει σε έντονες αντεγκλήσεις,υπάρχουν -φαντάζομαι- κι εκείνοι που ξενίζονται όταν ανταλλάσσονται εξηγήσεις με τρόπο που να επιτρέπει ομαλή κύλιση του νήματος.:D
Έχει διαπιστωθεί άλλωστε πως είναι προτιμότερο κάποια πράγματα να αναλύονται από άλλους,παρά από τον...υποφαινόμενο.:sneaky:
 
Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.786
Reaction score
11.021
Ναι, και δίνω και ένα λογικό εύρος +- 0,05 για να μην είμαστε παρανοϊκοί ;)

Άλλωστε, οι οδηγίες της EBU δίνουν ένα αποδεκτό εύρος +-0,1 (αποδεκτό εύρος από 0,4 έως 0,2) οπότε κάθε προσπάθεια να τη βγεις στην EBU κρίνεται εκ των πραγμάτων άλλη μία χοντρομαλακία, και το λέω ευγενεστατα..

Δηλαδή, μία διακύμανση από 0,35 έως 0,25 είναι με απόλυτα κριτήρια άριστη, και κάθε περαιτέρω ενασχόλησή μας με το αντικείμενο είναι άλλη μία εμμονή. ;)

Ομοίως και στην απόκριση συχνότητας, ή και σε άλλες παραμέτρους, οι εμμονές υπάρχουν μεν, τις κατατάσσω εκεί που τους αρμόζει δε. :angel:
Εντάξει, η EBU θέτει προδιαγραφές και για τις διακυμάνσεις του RT, και adjustments σε συνάρτηση με τον όγκο του δωματίου, και προδιαγραφές για FR, και για noise floor, κλπ.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι αν το RT είναι καλό, όλα τα άλλα είναι πολύ μικρότερης σημασίας και πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν. Α, σας είπα ότι όπως μετράτε το RT είναι άκυρο; Σας το είπα μερικές δεκάδες φορές ήδη ;-)
 
Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.786
Reaction score
11.021
"Reverberation time is measured using either interrupted noise (pink or white) from a loudspeaker source, or impulsive noise from a starting pistol. It is measured in 1/1- or 1/3-octaves, serially or simultaneously. It is usually averaged over several positions in the room and over several decays in each position. Quite often a wide-band average is calculated by mathematically averaging the RT for a range of frequency bands. For critical applications, the shape of the decay curve is also important. Deviations from the straight line can reveal acoustical defects."

http://www.bksv.com/Applications/RoomAcoustics/about-reverberation-time

Στο δικό μου δωμάτιο π.χ. το RT60 που υπολογίζει το REW είναι διαφορετικό όχι μόνο σε διαφορετικές θέσεις ακρόασης αλλά και για διαφορετικές θέσεις τοποθέτησης των ηχείων. Εννοείται πως δεν πληρούνται οι προυποθέσεις για diffuse field, χαμηλού noise floor., κ.α.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Σας το είπα μερικές δεκάδες φορές ήδη ;-)
Και μία εγώ, πριν 12 χρόνια, όταν περιέγραψα τον σωστό τρόπο μέτρησης του RT 60 του χώρου, που πραγματοποιήθηκε στον τότε χώρο μου, όπου ο καραμπατζακης κυκλοφορούσε στο δωμάτιο και βαρουσε συνεχώς 2 πλάκες ξύλου μεταξύ τους αλλάζοντας συνέχεια τη θέση του μικρόφωνου (είχε ξεχάσει το πιστόλι γι αυτό βαρουσε 2 ξύλα που βρήκαμε, δεν τον ενδιέφεραν ηχεία). 2 πλάκες ξύλου πλάτους 15-20 cm και μήκους 70-80cm κάνουν απίστευτο σαματα αν τις χτυπας δυνατά μεταξύ τους, κρουστικος ήχος της προκοπής, φουλ περιεχόμενο. Μιλάμε για μεγάλα νούμερα, πολύς χρόνος, ήταν αν θυμάμαι 30 τουλάχιστον οι μετρήσεις στο χώρο που έκανε ο καραμπατζακης, μονο για το RT 60, συνεχώς αλλου το μικρόφωνο κι αλλού βαρουσε και να κοιτάει το λάπτοπ. Στο τέλος μέσος όρος. Πριν 12-15 χρόνια τα γραψα εδω κάπου..

Τώρα μεις οι μικροί, μία μέτρηση όπως λέει το xtz με 3 σουιπ και πολύ μας είναι. Βασικά δε μετράμε το χώρο αυτόν καθαυτον, αλλά τη συμπεριφορά - αλληλεπίδραση του χώρου με το ηχείο για τη δεδομένη θέση ακρόασης και για την δεδομένη τοποθέτηση των ηχείων. Να σου πω; Απ'το ολότελα, καλή κι η παναγιωταινα ;)
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
καλε τι λετε !!:roflmao:
Λέμε την αλήθεια, χρόνια τώρα, χωρίς κρυφά χαρτιά, εξηγώντας όσο μπορούμε όλη τη διαδικασία και όλες τις παραμέτρους σε κάθε θέμα.

Αν σε δω κάποτε να περιγράφεις με σοβαρότητα και απλό λόγο αναλυτικά ανάλογη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων όλων των παραμέτρων (μικρόφωνο, διαδικασία καλιμπραρισματος και πιστοποιητικά μικροφώνου, βάση μικροφώνου, καλωδίωση, software, μέτρηση θορύβου περιβάλλοντος, μεγέθη και όγκος χώρου και περιορισμοί βάση βιβλιογραφίας, πηγή κρουστικού ήχου, αριθμός μετρήσεων, τρόπος επιλογής ή απόρριψης μετρήσεων, συνολικος χρόνος διαδικασίας και ποσό αμοιβής) και στη συνέχεια επεξεργασία των δεδομένων και πρόταση εντελώς συγκεκριμένων λύσεων σχεδιασμένων επί τούτου και από μηδενική βάση με εγγύηση αποτελέσματος και στη συνέχεια κατασκευή και τοποθέτηση των διαχυτων-συνηχητων με επακόλουθη μέτρηση και τυπική απόδειξη του εν λόγω αποτελέσματος, τότε και μόνο τότε θα έχουν νόημα τα ποστ σου σε αυτό το φόρουμ που προσπαθούμε να προσφέρουμε γνώση, και τότε και μόνο τότε θα σου αποδωσω τα εύσημα, όπως έκανα άλλωστε για τον Παναγιώτη τον Καραμπατζάκη. Μέχρι τότε, :fuckyou:

:lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
:laugh:

.......εν ετη 2016 ακομα με πλακες ξυλου και πιστολια παλευεται !!!! :roflmao:

τωρα που θα φτιαξεις το πολυκαναλο θα δεις τις οποιες διαφορες στον χωρο σου

........δεν χρειαζονται ολα αυτα τα ομοιοπαθητικα σκευασματα :roflmao:για το rt60
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Χαχαχαχα, γιού νόου ναθινγκ τζων σνόου. :p

Φιλική συμβουλή, περιορίσου στα της εικόνας 8-)
 







Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.135
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top