Το καφενείο των φιλόζωων

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.224
Reaction score
27.789
Επίσης να πω με την ευκαιρία, ότι το σκυλί μπήκε μέσα στο μαγαζί μου πριν από μερικές μέρες για πρώτη φορά.
Μπήκε δύο φορές μάλιστα.
Την πρώτη καθόταν με μια στάση σαν την σφίγγα, σαν να ήταν έτοιμη να φύγει με τα πόδια μπροστά και δίπλα στην πόρτα.
Την δεύτερη όμως έκατσε με τα μπροστινά πόδια σταυρωτά και πιο μέσα με πιο μεγάλη άνεση.
Όμως το περίεργο είναι ότι τώρα δεν έρχεται κάθε μέρα.
Εξαφανίζεται.
Τι περίεργο ζώο.
 

Μηνύματα
27.256
Reaction score
25.246
Τέλος εποχής απο δώ. Εφυγε με ένεση ο BORIS. Ο αγαπημένος μου σκυλάκος είχε ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες 5 μέρες. Σήμερα τον κοίμισε ο Θωμάς Μαραγκός. Καλό ταξίδι μουσούδο μου.
BORIS ,ΚΑΥΚΆΣΟΥ 12 ΕΤΏΝ.
 

Attachments



Μηνύματα
27.256
Reaction score
25.246
Ναι Μιχάλη μου ήταν υπερήλικας για καυκάσου , αλλά εκτός απο τα ισχύα του δεν είχε άλλο πρόβλημα, ούτε καρδιά ούτε νεφρά , τίποτα.
 

Μηνύματα
1.613
Reaction score
2.247
Κριμα.Ειναι μεγαλο το δεσιμο ....Τωρα υιοθεσια καποιου αλλου
 


Μηνύματα
537
Reaction score
129
επιγραμματικά....
ταΐζουμε ξηρα τροφη καλης ποιοτητας.
Οι υδατάνθρακες μπορει να είναι καλαμποκια ρυζι πατατες, δεν εχει την παραμικρη σημασια για την πλειονότητα των σκυλων.
Μην σας πιανουν κορόιδα με μοδες σε τροφες grain free.
Μην σας πιανουν κορόιδα με τα διαφορα αθλια barf (ωμη τροφη και αηδιες...)....
Οντως με τις grainfree και τις barf τροφες εχει γινει μεγαλος ντορος, μπορεις να μας επεξηγησεις λιγο γιατι δεν εχουν καποιο
συγκριτικο οφελος με τις υπολοιπες?
Υπαρχει καποια εγκυρη πηγη για να ενημερωνομαστε για την ποιοτητα των τροφών?
 



vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.252
Reaction score
8.153
Οντως με τις grainfree και τις barf τροφες εχει γινει μεγαλος ντορος, μπορεις να μας επεξηγησεις λιγο γιατι δεν εχουν καποιο
συγκριτικο οφελος με τις υπολοιπες?
Υπαρχει καποια εγκυρη πηγη για να ενημερωνομαστε για την ποιοτητα των τροφών?
Μια grain free τροφη μπορει να ειναι μια πολυ καλη τροφη. Το οτι ειναι grain free δεν σημαίνει όμως οτι ειναι υποχρεωτικά και καλη τροφη.
Δυστυχώς το μαρκετινκ των εταιριών για να αυξησει το πελατολόγιο και το κέρδος κατασκευάζει μοδες με ελάχιστο ουσιαστικό όφελος για τον καταναλωτή και το ζωάκι. Οι δε έμποροι που τις πουλάνε, πολλές φορές πετάνε χαζομάρες χειρότερες απο τους καλωδιαδες του High End.
Για το barf, απλώς ειναι μια τροφή καθόλου μα καθόλου ισορροπημένη.
Ειδικά σε κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών στην φάση της ανάπτυξης απαγορεύεται αυστηρά.

Η καλύτερη πηγή γνώσης είναι ο καταρτισμενος κτηνίατρος.
Βρείτε εναν στη γειτονιά σας, σίγουρα θα σας βοηθήσει.
 

Mufasa

Top teaser
Μηνύματα
673
Reaction score
2.149
Aπό την πρώτη μέρα έσκασαν μύτη διάφορα ζωντανά και τα περιποιηθήκαμε αναλόγως. Το κακό όμως είναι ότι μετά από λίγο άρχισαν να απαιτούν χάδια και νιαούριζαν αρκετά συχνά. Εμένα δεν με ενοχλεί αλλά μπορεί να ενοχλήσει κάποιους άλλους..

..αργότερα έκανα αυτό που κάνω πάντα. Άφησα σε στρατηγικά σημεία οπου μπορούν να προστατευθούν φαΐ και όταν με προσέγγιζαν τα έδιωχνα. Εγώ αν τα μάθω να πλησιάζουν και να απαιτούν από ανθρώπους μπορεί να βρεθούν διάφοροι «καλοθελητές» με λιγότερο καλές προθέσεις και να κάνουν ζημιά.

DSC_0166.jpg DSC_0164.jpg DSC_0162.jpg
 

Μηνύματα
29.254
Reaction score
23.299
ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΑΙΖΩ 2-3 ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΑΖΕΨΑ 17....
ΣΥΝ ΕΝΑ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟ ΔΥΟ ΚΑΡΑΚΑΞΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΕΠΟΥ ΜΕ Τ ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙ ΤΗΣ...
ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΤΟ 99......
ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΜΕΤΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΛΙΠΟΣ.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.391
Reaction score
125.529
Για το barf, απλώς ειναι μια τροφή καθόλου μα καθόλου ισορροπημένη.
Ειδικά σε κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών στην φάση της ανάπτυξης απαγορεύεται αυστηρά.
Διαφωνώ, εντόνως. :)

Προειδοποιώ: έχω διαβάσει ο,τι υπαρχει διαθεσιμο για να διαβάσει κανείς για τη διατροφή του σκύλου. Οσοι με ξέρουν, γνωρίζουν καλά πόσο το ψάχνω.. μπι πριπερντ.

Και θεωρώ παρασυρμένους από τις εταιρείες παρασκευής κροκέτας (χωρίς απαραιτήτως να το γνωρίζουν) τους κτηνιάτρους που υποστηρίζουν με τόσο πάθος την κροκέτα. Και έχω αρκετούς τέτοιους φίλους, και συμμαθητές, στρατιωτικούς κτηνιάτρους, καποιοι εκ των οποίων ιδιαίτερα σημαντικοί επιστήμονες στον τομέα τους. Έχω φάει πολλές ώρες σε συζητήσεις μαζί τους.

Για αρχή θα πω μόνο τα εξής 6:

1. οι σκύλοι είναι σαρκοφάγα ζώα. Να μην επανελθω επί τούτου. Χωνεψτε το. Σαρκοφάγα. Με συγκεκριμένο γαστρεντερικό σύστημα, σαρκοφάγου ζωου. Εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε σαρκοφάγα ζώα, είμαστε παμφάγα, κι οι αγελάδες είναι φυτοφάγα ζώα. Ξεκαθαριστε το μέσα σας, είναι σημαντικό. Πείτε όλοι μαζί: σαρκοφάγα. Δυνατά. Ξανά: σαρκοφάγα.
2. σκύλοι υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στον πλανήτη. Και κατά βάση οι άνθρωποι τους ταιζουν όλα αυτά τα χιλιάδες χρόνια, με μόνη εξαίρεση λίγες ράτσες άγριων σκύλων που τρέφονται ακομα και σήμερα κυνηγώντας αλλα ζώα (σαρκοφάγα). Όπως ο λύκος.
3. κροκέτα υπάρχει στον πλανήτη περίπου 100 χρόνια, με τα πρώτα 75 χρόνια να είναι εντελώς άθλια, μα εντελώς όμως. Πότε πρόλαβε ρε φούστη μου κι έγινε το αναντικατάστατο διατροφικό υπερόπλο που δίπλα του όλες οι άλλες τροφές είναι "κακές"; Το'χω απορία!
4. Είναι άξιο απορίας πως διαλο επιβίωσαν χιλιάδες χρόνια οι σκύλοι χωρίς κροκέτα!
5. εγώ επιμενω να απορώ πώς τώρα ξαφνικά έχει περάσει και στη συνείδηση των κτηνιατρων η κωλοκροκετα ως η δήθεν σούπερ υπερτοφή όλων των σκυλιών, αυτό το αηδιαστικό βιομηχανικό κατασκεύασμα αγνώστου προελεύσεως και αμφιβόλου σύστασης, ένα αποξηραμένο σκατό με ρυζια και πατάτες και δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρι και λοιπές κοτσάνες που ο σκύλος ποτέ δεν θα έβαζε στο στόμα του (δε ξέρω αν κανείς έχει δει κανέναν άγριο σκύλο να κυνηγάει μεσοπέλαγα καμία ρεγγα, ξιφία ή τόννο για να πάρει τα ω3 του, ή αν είδε σκύλο να ανεβαίνει σε μπανανιά να φάει μπανάνες, ή να σκάβει το χώμα για να βγάλει πατατουλες και καρότα να τραφεί, ή αν έκανε επιδρομή καμία αγέλη αγριοσκυλων σε κάνα χωράφι με σιτάρι ή καλαμπόκια)
6. Επίσης είναι άξιο απορίας πως διαλο δημιούργησαν οι φοβερές αυτές εταιρίες παραγωγής σκυλοκροκέτας την απολύτως άριστη και φτηνή διατροφή σε αποξηραμένη μορφή για το σκύλο μας, που διατηρείται αναλλοίωτη 2-3 χρόνια σε απλό τσουβαλι στην αποθήκη μας, και δεν έχει φτιάξει κανένας μία κροκέτα για τον άνθρωπο, μία απόλυτα άριστη υπερτοφή, ενα σούπερ γεύμα σε μορφή φουντουνιού, να τρώμε μόνο αυτή από 3 ετων μέχρι να πεθάνουμε!

Απορώ πως τα πιστεύετε αυτά τα φουμαρα, αλήθεια δηλαδή..

Στεϊ τιουντ, άλ μπι μπακ ;)

(Είναι απειλή)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.391
Reaction score
125.529
Παρένθεση: τα τελευταία δύο χρόνια, εκτός από τα 3 σκυλιά που έχω στο σπίτι, φροντιζω πλήρως και επί μονίμου βάσεως κι ένα αδέσποτο το οποίο κατοικεί εκτός σπιτιού, σε Σκυλόσπιτο ιδιοκατασκευής κολλητά στο σπίτι. Σποραδικά ταιζω κι άλλα αδέσποτα, αλλά το πρώτο, το φροντιζω πλήρως, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων, χαπιών, ψεκασμών, χειρουργικών επεμβάσεων, τσιπ, στείρωσης, και ότι άλλο βάλει ο νους σας. Απλώς δεν μένει εντός.

Για τα σκυλοσπιτα θα σνοιξω νέο θρεντ εν καιρώ. Με οδηγίες πλήρεις.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.391
Reaction score
125.529
Να συμπληρωσω πως και η γάτα είναι σαρκοφάγο ζώο.

Εχω προσωπικό παράδειγμα γάτας (περσιας) μιας φίλης που την τάιζε μόνο φρέσκο ωμό κρέας, κιμά και σπανίως κανα ψάρι, ολόκληρο ωμό, όλα ωμά φρέσκα. Έζησε 23 χρόνια η γάτα αυτή, και ψόφησε από νεφρική ανεπάρκεια, διότι δεν της καθάριζε τα δόντια, αλλιώς θα ζούσε κι άλλο, μία χαρά ήταν.
 

Μηνύματα
537
Reaction score
129
και που ξερουμε αν το κρεας που αγορασαμε εχει λιστερια,τοξοπλασμα, scrapie ή κανενα κλωστηριδιο?
τα σαρκοφαγα δεν νοσουν απο τετοιους παθογονους μικροοργανισμους?
(σημ. εγω ειμαι ασχετος απο ζωα,....εδω και 3 χρονια ασχολουμε με τη διατροφη 2 μικρων σκυλων που εχει η γυναικα μου και εχω καταφερει μια τρυπα στο νερο)
 
Last edited:



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.391
Reaction score
125.529
Αντιγράφω από το πρώτο που μου έβγαλε το γκουγκλ σερτς, για να μη τα γράφω όλα:

"Το πεπτικό σύστημα του σκύλου είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να απομακρύνει τα βακτήρια πριν αυτά καταφέρουνε να πολλαπλασιαστούν και να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Βακτήρια όπως η σαλμονέλα έχουνε βρεθεί σε περιττώματα σκύλου, ο ίδιος σκύλος ωστόσο όταν εξετάστηκε ήτανε υγιέστατος. Το κοντό πεπτικό σύστημα φρόντισε να απομακρυνθεί το μικρόβιο πριν προλάβει να δημιουργήσει πρόβλημα στο ζώο."

Ο σκύλος ως σαρκοφάγο ζώο έχει πολύ μικρό μήκος γαστρεντερικού, με αποτέλεσμα οι παθογόνοι για μας μικροοργανισμοί ή να πεπτονται ή να απομακρύνονται γρήγορα με τα κόπρανα, ώστε να μην έχουν αρκετό χρόνο παραμονής εντός του οργανισμού για να νοσήσει.

Ταυτόχρονα, παθογονοιγια μας οργανισμοί, όπως η σαλμονελα, αποτελούν τμήμα της φυσιολογικής χλωρίδας του γαστρεντερικού σωλήνα του σκύλου, με αποτέλεσμα λόγου χάριν η σαλμονελα να υπάρχει στα περιττώματα του 66% των σκυλιών (ασχέτως διατροφής) και φυσικά τα σκυλιά να μη νοσούν, είναι υγιέστατα. (Μπορεί όμως να νοσήσει ο άνθρωπος από την επαφή του με το σκύλο, αν δε τηρεί απλούς κανόνες υγιεινής)

Αν ενδιαφέρεστε για παθογόνους μικροοργανισμούς, τοτε κανονικά θα πρέπει να βλέπετε πόσες μάρκες από κροκέτες συνεχώς πιάνουν και ανακαλούν, λόγω παθογόνου μικροβιακού φόρτου, πχ:

http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-recall/smallbatch-dog-food-recall/

Και να μία τυχαία λίστα ανακλησεων, επίσημη βεβαίως:

http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-recalls/

Και αν θέλετε να σας ανεβασω τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει για αυτό το θέμα, όπου η μπαρφ ήταν η μόνη καθαρή τροφή μετά όλη τη σειρά των ελεγχων, θα φτιάξετε, βέβαια αυτά τα καλύπτουν οι εταιρείες, διότι ή βιομηχανία σκυλοτροφών είναι τεράστια, με απίστευτα κέρδη, μεγάλη δύναμη.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.391
Reaction score
125.529
Ριξτε για αρχή μία πολύ γρήγορη ανάγνωση σε αυτό: (τυχαίο λινκ στα ελληνικά)


http://www.dogpark.gr/introduction-to-raw-dog-food-barf/

Απλώς για να μπείτε στο πνεύμα. Προσωπικά δεν συμφωνώ με όσα γράφουν σε αυτό το λινκ, αλλά είναι μία αρχή, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε.

Στα βασικά, τι είναι μπαρφ; Σύμφωνα με βίκι:

A typical BARF diet is made up of 60-80% of raw meaty bones (RMB), that is bones with about 50% meat, (e.g. chicken neck, back and wings)

Και το όλο σκεπτικό το ξεκίνησε ένας αυστραλός κτηνίατρος, με σύνθημα give your puppy a bone. Περισσότερα αργότερα, δείτε τα βασικά τώρα.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.488
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top