Κοινή ηλεκτρονική διεύθυνση (email) σε δυο διαφορετικά πρόσωπα στο Outlook (hotmail). Γίνεται;

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους από άλλο μετερίζι.

Εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που απέκτησα κινητό Lumia με λειτουργικό Windows, επέλεξα (ή αναγκάστηκα) να ανοίξω λογαριασμό με email στο Outlook της Microsoft, συγκεκριμένα στο hotmail. Από τότε που τον άνοιξα, παρατήρησα ότι αυτός είχε συνδεθεί με έναν αντίστοιχο λογαριασμό άλλου προσώπου με το ίδιο ονοματεπώνυμο στο Facebook, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται τα πάντα γύρω από αυτόν.

Την κατάσταση την έχω περιγράψει παλιότερα και αναλυτικά εδώ.

Ωστόσο, αφενός δεν έχει διορθωθεί κάτι μέχρι σήμερα, μολονότι έχω απευθυνθεί δυο φορές στο Facebook, ακολουθώντας τις οδηγίες που μου έγραψε ο Άλεξ (xfader), ενώ ταυτόχρονα έχω απευθυνθεί και στον άλλο τύπο, με το ίδιο όνομα στο Facebook, περιγράφοντας την κατάσταση στο δικό του χρονολόγιο, αφού μπορώ να μπαίνω και στο δικό του λογαριασμό, αλλά και από την πλευρά του σιωπή.

Το θέμα είναι ότι πλην του Facebook, του οποίου τα μηνύματα και κάθε είδους δραστηριότητα (του άλλου) αναγκαστικά παρέκαμπτα μέχρι σήμερα, αγνοώντας τα και σβήνοντας κάθε μήνυμα που αφορούσε τον εκεί λογαριασμό, από σήμερα και μετά άρχισαν να έρχονται mails και από άλλους, άσχετους με το Facebook. Πήρα ένα μήνυμα από την Interamerican, για κάποιο Survey αξιολόγησης πελατών της, πράγμα που φυσικά δεν με αφορά, αφού ούτε πελάτης τους είμαι ούτε είχα κάποια επαφή με αυτούς. Τους απάντησα βέβαια, ζητώντας τους να με ενημερώσουν για ποιο ακριβώς γεγονός πρόκειται και που βρήκαν το email μου.

Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα παραμένει:
Είναι δυνατόν το Outlook να έχει επιτρέψει δημιουργία δεύτερου λογαριασμού με το ίδιο ακριβώς όνομα, για δυο διαφορετικά πρόσωπα;
Και αν ναι, πως μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση;

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ.
 


Μηνύματα
19.149
Reaction score
13.457
Μάλλον πρόκειται για ατυχή συσχέτηση του δικού σου λογαριασμού με του δεύτερου συνώνυμου από το fb, λόγω ονόματος και κοινών ενδιαφερόντων (αν ο δεύτερος είναι αυτός που εμφανίζεται ως αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, αν και υπάρχουν κι άλλοι συνώνυμοι από ό,τι βλέπω). Αν είχε δώσει στην εγγραφή το ίδιο email, έχοντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε αυτό (πράγμα εξαιρετικά απίθανο μου φαίνεται), θα έβλεπες τα δικά του email, κι αυτός τα δικά σου.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Μάλλον πρόκειται για ατυχή συσχέτηση του δικού σου λογαριασμού με του δεύτερου συνώνυμου από το fb, λόγω ονόματος και κοινών ενδιαφερόντων (αν ο δεύτερος είναι αυτός που εμφανίζεται ως αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, αν και υπάρχουν κι άλλοι συνώνυμοι από ό,τι βλέπω). Αν είχε δώσει στην εγγραφή το ίδιο email, έχοντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε αυτό (πράγμα εξαιρετικά απίθανο μου φαίνεται), θα έβλεπες τα δικά του email, κι αυτός τα δικά σου.
Σώτο, δεν είναι συσχέτιση λόγω συνωνυμίας, αυτό το είχα αναφέρει και στο προηγούμενο νήμα, που είχα ανοίξει ειδικά για το Facebook. Ούτε πρόκειται για αξιωματικό Ε.Ν., δεν αναφέρει καν την επαγγελματική του δραστηριότητα στη σελίδα του. Ότι υπάρχουν κι άλλοι με το ίδιο όνομα και επίθετο το ξέρω. Και μάλιστα ίσως να είδες κάποιου τη σελίδα, που να αναφέρει ότι είναι Αξιωματικός Ε.Ν. (εγώ δεν την έχω δει, γιατί δεν έψαξα).

Μπαίνοντας στο λογαριασμό του άλλου, στο Facebook (αφού - προς το παρόν τουλάχιστον - μπορώ να μπαίνω, λόγω του ότι έχω ήδη συνδεθεί μ' αυτόν μέσω του λογαριασμού μου στο Hotmail), βλέπω ότι όντως αυτός έχει ανοίξει το λογαριασμό αυτό (στο Facebook) με καταχώρηση του δικού μου email address στο Hotmail. Τώρα ποιος από τους δυο μας προηγήθηκε στην καταχώρηση του Hotmail, μου είναι άγνωστο. Δεν αποκλείεται να είναι αυτός.

Και στη μια (να προηγήθηκε αυτός) και στην άλλη (να προηγήθηκα εγώ) περίπτωση, το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Δυο τελείως διαφορετικά άτομα, που παρεμπιπτόντως έχουν το ίδιο όνομα και επίθετο, ζήτησαν και έλαβαν την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση από το Outlook. Το πως αυτό έγινε κατορθωτό δεν ξέρω, αλλά έγινε.

Να σημειώσω ότι έστειλα ήδη στη Microsoft ένα email, εξηγώντας τους την κατάσταση και ζητώντας τους λύση, αφού το Facebook hestike να απαντήσει.

Να δούμε τι θα πουν κι αυτοί (αν δεηθούν να απαντήσουν).

Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου.
 

Μηνύματα
19.149
Reaction score
13.457
Ο δικός μου λογαριασμός στο fb είχε ανοιχτεί πριν 4-5 χρόνια από άλλον, χρησιμοποιώντας κατά λάθος το δικό μου email. Δεν είχε βέβαια ποτέ πρόσβαση μετά σε αυτό το λογαριασμό, αφού δεν είχε πρόσβαση και στο email μου (δεν είχε φυσικά το password). Κάποια στιγμή στις αρχές του χρόνου που αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το fb, θυμήθηκα την περίπτωση (μου ερχόντουσαν κατά καιρούς διάφορα μηνύματα που αφορούσαν όμως τον άλλο, για γνωστούς κλπ), και ενεργοποίησα το λογαριασμό (αλλάζοντας το pass, αφού είχα πρόσβαση στο email μου φυσικά), αλλάζοντας και τα υπόλοιπα προσωπικά στοιχεία (μόνο κοινό όμως με τον άλλο το όνομα, Σωτήρης, ούτε επώνυμο ούτε τόπος κατοικίας, κλπ).

Τώρα στην περίπτωση τη δική σου, είναι δύσκολο να καταλάβω πως γίνεται να έχουν δύο άτομα πρόσβαση στον ίδιο λογαριασμό hotmail, αν έχουν διαφορετικά pass. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ μόνο είναι να ανοίχτηκαν σε διαφορετικά domain της microsoft (το ένα σε hotmail.com, και το άλλο σε outlook.com) και όταν έγινε η ενοποίηση πριν 2-3 χρόνια των email της microsoft σε outlook.com, προέκυψε το ζήτημα...
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.552
Μηνύματα
2.864.078
Members
37.929
Νεότερο μέλος
stergiosgk
Top