Τηλεοπτικές άδειες - Οι εξελίξεις

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
"Game of Thrones" για τις 4 τηλεοπτικές άδειες - Ενστάσεις και αντιδικίες στην τελική ευθεία



Στην τελική ευθεία μπαίνει η "μητέρα των μαχών". Ο χρόνος για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών μετρά πλέον αντίστροφα και όλα είναι έτοιμα σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης όπου έγινε η πρόβα τζενεράλε για την αυριανή δημοπρασία. Σήμερα και παρουσία των υποψηφίων του διαγωνισμού αναμένεται να διεξαχθεί η κλήρωση για τις αίθουσες που θα βρίσκονται αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου, οι ομάδες τους.

Θα ακολουθήσει έλεγχος του κτιρίου από την Ελληνική Αστυνομία και το κτίριο το απόγευμα θα σφραγιστεί. Κανένας εκτός των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό δεν θα έχει πρόσβαση στη ΓΓΕΕ, ενώ οι δημοσιογράφοι θα παραμείνουν αυστηρά εκτός του κτιρίου.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.

Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής και υποψηφίων (τα 5μελή επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Βασική ένσταση που εξακολουθεί να διατυπώνεται, είναι ότι η διαδοχική δημοπρασία και των τεσσάρων αδειών χωρίς διακοπή, αναγκάζει τους εμπλεκόμενους να εργαστούν συνεχώς και πυρετωδώς για τουλάχιστον 48 ώρες και υπό συνθήκες τις οποίες χαρακτηρίζουν «απάνθρωπες και ταπεινωτικές».

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι μπορεί η διαδικασία να είναι κουραστική και υπερβολικά αυστηρή, αλλά μοναδικό κριτήριο για την επιλογή της, ήταν η διασφάλιση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος διαρροής κρίσιμων πληροφοριών που θα επηρέαζαν και θα φαλκίδευαν την ομαλή ολοκλήρωσή της.

Βάσει των υπολογισμών των διοργανωτών, η ηλεκτρονική δημοπρασία για την πρώτη άδεια, θα διαρκέσει περίπου 12 ώρες και θα ακολουθήσει διάλειμμα τριών ή τεσσάρων ωρών για ύπνο ή ξεκούραση των συμμετεχόντων σε στρατιωτικά ράντσα που θα υπάρχουν δίπλα σε κάθε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο υποβολής των προσφορών. Για την δεύτερη και την τρίτη άδεια, εκτιμάται ότι θα δαπανηθεί λιγότερος χρόνος, ενώ περίπου 12 ώρες εκτιμάται ότι θα διαρκέσει και η δημοπρασία της τελευταίας – τέταρτης άδειας.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο στη δημοπρασία της Τρίτης να παρουσιαστούν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των εταιρειών που θα διεκδικήσουν τις άδειες. Και να παραμείνουν φυσικά ως το τέλος της διαδικασίας.


Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Αμέσως μετά την πρόβα τζενεράλε που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των εταιρειών μαζί με άλλα στελέχη των εταιρειών τους θα κάνουν συσκέψεις έχοντας πλέον «εικόνα» της διαδικασίας, ενώ προσπαθούν να μάθουν τι γίνεται στα άλλα «μέτωπα» και μέχρι πού… μπορεί να ανοιχτούν!
Στον διαγωνισμό υπάρχει όρος που λέει ότι οι διεκδικητές δεν μπορούν να υπαναχωρήσουν από τη μεγαλύτερη προσφορά τους. Αν κάποιος μπει στην τελική διεκδίκηση με έναν πολύ ισχυρό παίκτη και φτάσει να δώσει υψηλή προσφορά και τελικά την χάσει θα είναι δεσμευμένος πλέον να πληρώσει το λιγότερο το ποσό που πρόσφερε και στην επόμενη φάση.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ

Οι τηλεοπτικές άδειες δοκιμάζουν και διαλύουν και τις υπάρχουσες συμμαχίες. Οι ιδιοκτήτες των καναλιών που λειτουργούν μέχρι τώρα είχαν ενιαίο μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας. Πλέον ο καθένας είναι μόνος του και διεκδικεί για την εταιρεία του μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Οι σύμμαχοι γίνονται ανταγωνιστές...

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην περίπτωση των Σαββίδη-Αλαφούζου. Η λυκοφιλία των δύο ανδρών στο πλαίσιο της ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο διαλύθηκε λόγω των τηλεοπτικών αδειών. Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ιδιοκτησίας Αλαφούζου έβαλε στο στόχαστρο με υπαινιγμούς τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σκέφτεται αν δεν το έχει κάνει ήδη την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
 

Μηνύματα
13.617
Reaction score
6.575
τοση φασαρια απλα για να κλεισει το χρεοκοπημενο αντικυβερνητικο mega (που θα εκλεινε ετσι και αλλιως) και το σφοδρα αντικυβερνητικο skai.
 

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Ώρα μηδέν για τις τηλεοπτικές άδειες, την Τρίτη η δημοπρασία





Ένα 24ωρο απομένει για τη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας των αιτήσεων που είχαν υποβάλλει επτά υποψήφιοι για προσωρινό πάγωμα του διαγωνισμού.

Χθες, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επιθεώρησε τις εργασίες στο χώρο που θα διεξαχθεί η δημοπρασία, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Οι άδειες θα είναι τέσσερις, με δεκαετή διάρκεια και η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα τρία εκατομμύρια ευρώ μετά από ανάθεση της σχετικής αποστολής στη διεθνή εταιρεία Deloitte από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).
Όλα είναι έτοιμα για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών της Τρίτης, δήλωνε την Κυριακή ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, κάνοντας παράλληλα λόγο για πόλεμο, και μάλιστα βρώμικο ιδιαίτερα προς τον υπουργό Επικρατείας τις τελευταίες εβδομάδες.

«Τώρα που γίνεται μια προσπάθεια, η πρώτη σοβαρή μετά από 27 χρόνια, να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ημιπαρανομίας, όλα τους φταίνε», σχολίασε αναφορικά με τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις των συμμετεχόντων επί της ουσίας αλλά και της διαδικασίας του διαγωνισμού.

«Μακρύς ο χρόνος περάτωσης της διαδικασίας»
Αναφερόμενος στη διαδικασία που θα ακολουθεί, ο κ. Κρέτσος εξήγησε πως τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, μετά θα σφραγιστούν οι αίθουσες παρουσία των εκπροσώπων των καναλιών και την Τρίτη το πρωί θα ξεκινήσει η διαδικασία. Θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες, θα υπάρχουν δύο στάδια στην καθεμία και «μάλλον ο χρόνος περάτωσης της διαδικασίας θα είναι μακρύς». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η προκήρυξη του διαγωνισμού βάζει όρους και προϋποθέσεις στους υποψηφίους και στη διεξαγωγή της δημοπρασίας όχι με στόχο να κουραστούν οι υποψήφιοι, αλλά να εξασφαλιστεί διαφάνεια και μεγαλύτερη ποιότητα τηλεοπτικών υπηρεσιών στο μέλλον».

Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια, συνέχισε. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.

Ειδικότερα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα γίνει σήμερα η πρόβα τζενεράλε για την αυριανή δημοπρασία. Παρουσία των υποψηφίων του διαγωνισμού αναμένεται εντός της ημέρας, να διεξαχθεί η κλήρωση για τις αίθουσες που θα βρίσκονται αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου, οι ομάδες τους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει έλεγχος του κτιρίου από την Ελληνική Αστυνομία και το κτίριο το απόγευμα θα σφραγιστεί. Κανένας εκτός των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό δεν θα έχει πρόσβαση στη ΓΓΕΕ, ενώ οι δημοσιογράφοι θα παραμείνουν αυστηρά εκτός του κτιρίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.

Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής (η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελή επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές.

Πηγή: newsbeast.gr
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.418
Reaction score
27.708
Τα ίδια έχει κάνει ο ΣΚΑΪ και με τον Καλογρίτσα.

Πολύ ύποπτη η τελική φάση με τους 2 δεσμευτικους φακέλους. Επίσης θα ενημερώνεται ο δεύτερος χωρίς να μάθει το νούμερο, οτι είναι δεύτερος και αν θέλει να ανεβάσει την προσφορά.
Αν δεν δημοσιευθούν τα ποσά μετά, βρώμα η δουλειά.
 


panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
ΑΥΡΙΟ η δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες! Πλήρωσαν οι 8 καναλάρχες το παράβολο των 3 εκατ. ευρώ! Με ΠΟΙΟΝ παίζεται ακόμα ΘΡΙΛΕΡ;

(καλά, το Ε δεν υπερηφανευόταν ότι θα ξεκινήσει με 30 και όχι με τρία εκατ. τη δημοπρασία???)

Οι οκτώ από τους 9 υποψηφίους έδωσαν εγγυητική τριών εκατ. ευρώ έκαστος - Στις 15:40 έφερε την εγγυητική επιστολή ο Καλογρίτσας - Αντιδρούν οι δικηγόροι των άλλων υποψηφίων
Ότι κατάφερε να εισπράξει τα πρώτα... 24 εκατομμύρια ευρώ από τους υποψήφιους καναλάρχες μπορεί να υπερηφανεύεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι οκτώ από τους εννέα υποψηφίους για μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας πλήρωσαν το παράβολο των τρίων εκατ. ευρώ που ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην δημοπρασία που διεξάγεται αύριο.

Θρίλερ ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη με την συμμετοχή του Χρήστου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό, αφού οι δικηγόροι του επιχειρηματία μέχρι τις 15:00 που εξέπνεε η χρονική προθεσμία δεν είχαν δώσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Η εγγυητική από την πλευρά του κ. Καλογρίτσα παραδόθηκε στην κυβέρνηση ώρα 15:40 (δηλαδή 40 λεπτά μετά το τέλος της προθεσμίας), γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις των άλλων οκτώ υποψηφίων. Οι νομικοί σύμβουλοι των οκτώ επιχειρηματιών που κατέθεσαν την επιταγή των τριών εκατομμυρίων ευρώ εγκαίρως ζητούν να μην γίνει δεκτή η εγγυητική από τον κ. Καλογρίτσα με το επιχείρημα ότι δόθηκε εκπρόθεσμα.

Στην τελική ευθεία
Η τελική πρόβα της Δευτέρας, διαδικασία η οποία γίνεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, βγάζει μία σημαντική είδηση: Τα οκτώ από τα εννέα επιχειρηματικά σχήματα που είχαν προκριθεί για την δημοπρασία των τεσσάρων αδειών θα λάβουν μέρος στην αλά Big Brother αναμέτρηση της Τρίτης αφού κατέβαλαν την εγγυητική επιστολή ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή την αρχική τιμή εκκίνησης για την απόκτηση μιας τηλεοπτικής άδειας. Κυβερνητικοί παραγοντες θεωρούν ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας, η κάθε μία από τις τέσσερις άδειες μπορεί να φτάσει να δημοπρατηθεί μέχρι και τα 20 εκατ. ευρώ, έπειτα από τη διαδικασία των ανταγωνιστικών προσφορών.

Η πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα που λαμβάνει μέρος στη διαδικασία μέσω του γιου του Βλαδίμηρου Ιωάννη, βρήκε και κατέθεσε την εγγυητική επιστολή των τριών εκατομμυρίων ευρώ στις 15:40 το μεσημέρι της Δευτέρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νομικοί σύμβουλοι των άλλων οκτώ υποψηφίων διαμαρτύρονται ότι αφού έχει παρέλθει ο καταληκτικός χρόνος για την επίδοση των εγγυητικών επιστολών, όποιος δεν πρόλαβε να καταβάλλει το «παράβολο» δεν θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στην αυριανή δημοπρασία.

Μέχρι και 30 εκατομμύρια η κάθε τηλεοπτική άδεια
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εκπροσώπων των υποψηφίων, η δημοπράτηση κάθε τηλεοπτικής άδειας θα φθάσει το λιγότερο στα δέκα και το περισσότερο στα τριάντα εκατομμύρια, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται και οι εκπλήξεις. Εκτιμάται ότι σε υψηλότερα ποσά θα κατακυρωθούν η πρώτη και η τέταρτη άδεια και λιγότερο η δεύτερη και η Τρίτη, χωρίς όμως κι αυτό να είναι βέβαιο, καθώς η δημοπρασία θα ξεκινήσει από τα 3.500.000 ευρώ και θα αυξάνεται διαδοχικά κατά 500.000 κάθε φορά, μέχρι να αποσυρθούν οι επτά και μείνουν μόνο δύο διαγωνιζόμενοι. Οι δύο επικρατέστεροι θα πρέπει στην συνέχεια να καταθέσουν έγγραφες δεσμευτικές προσφορές με ποσό υποχρεωτικά μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο σταμάτησε η ηλεκτρονική δημοπρασία.

Ποιοι καναλάρχες θα παραστούν στη δημοπρασία
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι οι περισσότερες από τις νέες εταιρείες που διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες θα εκπροσωπηθούν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους. Για παράδειγμα, τον «Ανεξάρτητο Τηλεοπτικό Πάροχο» θα εκπροσωπήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ενώ την εταιρεία «ALTER EGO» θα εκπροσωπήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Την εταιρεία «DIMERA» θα εκπροσωπήσει ο ίδιος ο Ιβαν Σαββίδης, καθώς και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας την ομώνυμη εταιρεία του (εφ' όσον γίνει αποδεκτή η εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των τριών εκατομμυρίων ευρώ). Αντιθέτως οι ήδη λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί μάλλον θα εκπροσωπηθούν από τους Γενικούς Διευθυντές τους ( Στρατής Λιαρέλης για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR) χωρίς να αποκλείεται να εμφανιστούν την τελευταία στιγμή και γι αυτούς οι ιδιοκτήτες τους, όπως φαίνεται ότι θα κάνει ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τον ALPHA χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να εκπροσωπηθεί από τον Δημήτρη Φουρλεμάδη.


http://www.spirospero.gr/index.php/...n-3-ekat-evro-me-poion-paizetai-akoma-thriler
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
τοση φασαρια απλα για να κλεισει το χρεοκοπημενο αντικυβερνητικο mega (που θα εκλεινε ετσι και αλλιως) και το σφοδρα αντικυβερνητικο skai.
Και να έκλειναν πάει στο διάολο.
Κανάλι μπορεί να κλείσει μόνο το ΕΣΡ που αυτή τη στιγμή δεν έχει ηγεσία.
Και την καινούρια ηγεσία πρέπει να την ψηφίσουν τα 4/5 την βουλής.

Ασε που υπάρχει και το παραθυράκι με τα ''θεματικά'' κανάλια.
Θέσε ψηλά κι αγνάντευε...
 


Μηνύματα
29.084
Reaction score
23.117
ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ....

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ!!!!!

ΟΧΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ....ΟΧΙ ΜΑΣΟΝΙΑ...ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ....
 


Μηνύματα
29.084
Reaction score
23.117
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΛΛΑ ΗΘΙΚΗ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ.....

ΤΟ ΜΑΜΗΜΕΝΟ ΚΟΛΟΚΡΑΤΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΝΟΧΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ

ΟΠΩΣ Ο ΓΕΩ ΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΡΑΞΕΙ Η ΜΙΣΗ ΥΦΗΛΙΟΣ ΚΑΙ

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ....
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.158
Reaction score
93.278
Πολλά τα λεφτά, αναμενόμενα αυτά.
Ιτς τζαστ μπίζνες ;)
Χμ...όχι και τόσο πολλά. Θα βγαίνει δεν θα βγαίνει ένα δεκάευρω για τον καθένα μας, ως παροχή του Alexis στη ΔΕΘ. Δυο μούτζες ευρώ δηλαδή. Προκαταβολή της δίκαιης ανάπτυξης.
 

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών



Σε φρούριο έχει μετατραπεί από νωρίς το πρωί το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όπου λίγο μετά τις 8.30 το πρωί ολοκληρώθηκε η προσέλευση των εκπροσώπων των καναλιών για να συμμετάσχουν στην διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Λίγο μετά τις επτά το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις, κυρίως του τεχνικού προσωπικού που θα λάβει μέρος στην διαδικασία. Όλοι όσοι εισέρχονται στο κτίριο, περνούν από αυστηρούς ελέγχους.

Πρώτος από τα κανάλια πέρασε ο εκπρόσωπος τουSTAR Κάρολος Αλκαλάι

Στη συνέχεια μπήκαν στο κτήριο οι εκπρόσωποι τουΑΝΤ1.

Μία ώρα αργότερα, στις 8, έφτασαν στο κτήριο ο κ. Θοδωρής Κυριακού και ο κ. Στρατής Λιαρέλλης από τον ΑΝΤ1.




Τα αυτοκίνητα τους έμειναν για αρκετή ώρα εκεί ανοίγοντας πόρτες και πορτ παγκάζ - μάλιστα κατέβασαν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό βαλιτσών ενώ αυτό που έκανε αίσθηση ήταν τα ανατομικά στρώματα που πέρασαν στο κτήριο

Τρίτος κατά σειρά μπήκε ο υιός του κ. Καλογρίτσα,Βλαδίμηρος, με εκπροσώπους της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.).

Τέταρτος κατά σειρά αφίχθη ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης για την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.




Αμέσως μετά μπήκε στη ΓΓΕΕ ο Κώστας Κιμπουρόπουλος για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Οπως μάλιστα εξήγησε, ο κ. Αλαφούζος δεν θα παραστεί στη διαδικασία.

Σειρά είχε μετά ο κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA

Λίγα μόλις λεπτά μετά τις 8 το πρωί έφτασε στη ΓΓΕΕ μέλος της επιτροπής με ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο αλλά δεν μπορούσε να απέχει της διαδικασίας και έτσι μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί με αυτό το τρόπο

Προτελευταίος στις 8:12 έφτασε στο κτήριο ο Ιβάν Σαββίδης ως επικεφαλής της DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED




Πάντως χαρακτηριστικό είναι πως όσοι φτάνουν στη ΓΓΕ έρχονται με βαλίτσες και σλίπινγκ μπαγκ προετοιμασμένοι για μακρά παραμονή.

Η άφιξη του Πάνου Κυριακόπουλου της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ» ολοκλήρωσε το κύκλο αφίξεων και πλέον αρχίζει η διαδικασία.

Στην περιοχή όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με κορδέλες. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμή καθώς και ασθενοφόρο.

Η τροχαία Καλλιθέας έχει απαγορεύσει τη στάθμευση των αυτοκινήτων περιμετρικά του κτιρίου, ενώ στο σημείο υπάρχουν δύο κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλους τους χώρους.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται από νωρίς έξω από το κτίριο οδηγήθηκαν σε συγκεκριμένο προκαθορισμένο σημείο, σε απόσταση είκοσι μέτρων από την είσοδο του κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι σε δώδεκα ώρες θα ανακοινωθεί η πρώτη τηλεοπτική άδεια και ο δικαιούχος της.

Συνοπτικά οι οκτώ υποψήφιες εταιρείες είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)



 
Last edited by a moderator:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.247
Reaction score
78.937
Βλέπετε σκηνές πολιορκίας στα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια;

Ξέρετε με ΜΑΤ απέξω, οχυρωμένους του καναλιού απο μεσα, Ζωή πάνω στο κάγκελο (ή Άδωνη καλυτερα για την περίσταση) , όχι μαύρο στην ελεύθερη έκφραση κτλ;
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.635
Reaction score
83.126
Άσχετα με την πλευρά που είναι ο καθένας, η όλη διαδικασία είναι ταπεινωτική για τους συμμετέχοντες. Αυτή είναι εξάλλου και η μία παράμετρος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε συνεννόηση από την πλευρά των καναλιών και να μην εμφανιζόταν κανένα στο "διαγωνισμό αλά κομμούνα". Ο κάθε Παππάς να το παίζει υπεράνω... κατάντια (άλλη μία).
 



Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.247
Reaction score
78.937
Οταν βλέπω ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ομάδων που δεν υποστηρίζω καμία εκ των δυο, ευχαριστιέμαι όλες τις φάσεις.

Απόλαυση.:beach:
 

Μηνύματα
634
Reaction score
767
Ας πω κι εγω την γνωμη μου ως εργαζομενος (ακομα) στο mega.
Ο νομος για τις αδειες ειναι τραγελαφος. Τα κριτηρια του ειναι καθαρα αυτα του ελεγχου του μηντιακου τοπιου και της ροης της ενημερωσης.
Το βασικο προβλημα αυτου του νομου ειναι οτι θ αφησει στον δρομο 1000 εργαζομενους και δεν ανοιγει μυτη απο τους συνδικαλισταραδες. Εργαζονται αυτη τη στιγμη στα καναλια 2600 ανθρωποι. Με βαση τον νομο, θα μεινουν 4 καναλια με 400 υπαλληλους το καθενα. Do the maths
Και προσεξτε. ΔΕΝ ενδιαφερονται καθολου για αυτη την παραμετρο. Αρκει να περιφερουν την κεφαλη του Ψυχαρη και του Αλαφουζου στο φιλοθεαμον ψεκασμενο κοινο τους.
Ζητω η φιλοεργατικη αριστερα
Αλητεια
 

Μηνύματα
13.617
Reaction score
6.575
Kostasqotsa θιγεις μια παραμετρο που πλεον ειναι ασημαντη,γιατι ειναι τοσοι πολλοι οι ανεργοι στη χωρα μας,που ακομα 1000 ειναι απλα αμελητεα ποσοτητα.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.326
Μηνύματα
2.858.606
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top