Το καφενείο των φιλόζωων

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.120
Reaction score
124.702
Τι να σχολιάσω, αντιπρόσωπος ξηρής τροφής είμαι;
Αφού αγόρασαν απο τους κινέζους προϊόντα με μελαμίνες, ας πρόσεχαν.
Άσε που δεν αφορά μόνο ξηρή τροφή για σκλιά.
Σωστά.

Απλώς τα νούμερα είναι λίγο τρατζικ:

veterinary organizations reported more than 100 pet deaths amongst nearly 500 cases of kidney failure,[1] and experts expected the death toll to number in the thousands, with one online database already self-reporting as many as 3,600 deaths as of 11 April.[2][3][7] The U.S. Food and Drug Administration has received reports of approximately 8500 animal deaths, including at least 1950 cats and 2200 dogs who have died after eating contaminated food

8.500 ντεθς.
Τρατζικ.

Και φυσικά, ανάμεσα και σε άλλες φίρμες, ρουαγιαλ και χιλς (άρα από κινα πρώτες ύλες). Στάνταρ ρουαγιαλ και χιλς, όπου δεις βρωμιά. Τυχαίο που όλοι οι κτηνίατροι στάνταρ προτείνουν αυτές τις 2 φιρμες; Γιου νόου μπετερ. Εγώ δε μπλεκω σε θεωρίες συνωμοσίας ;)

Οι δικοί μου σκύλοι με ξηρή τροφή και κονσέρβες ζουν συνήθως 14-15 χρόνια (έξω απ' το σπίτι), και με καρκίνους και χωρίς.
Χωρίς να ξέρω, υποθέτω πως μάλλον δεν δίνεις ρουαγιαλ ή χιλς.

Φυσικά, όλα αυτά τα προσωπικά παραδείγματα του καθενός δεν αποτελούν θεσφατα ή κανόνες, αλλά νομίζω έχει νόημα η κουβέντα.

Τες πα, εγώ προσωπικά δε δέχομαι πως οι κροκέτες είναι ασφαλής επιλογή για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για την υγεία και μακροζωία του σκύλου σου, εφόσον τέτοια περιστατικά σαν αυτό της ανάκλησης με χιλιάδες θανάτους σκυλων είναι αλλεπάλληλα και συνεχή, και οι ανακλήσεις κροκέτας παν κι έρχονται, και ως δια μαγείας τα ονόματα των "μεγάλων" και "προτεινόμενων" (από τους κτηνιάτρους) ρουαγιαλ, χιλς, πιουρινα κλπ είναι στανταρακια. ;)

Επίσης, έχω μία δυσκολία να αποδεχτω την πληρότητα των απαραίτητων συστατικών για το σκύλο μου και της τόσο πια άριστης ισορροπημένης διατροφής που προσφέρει η ταδε κροκέτα, δε με νοιάζει ποιά, διότι κροκέτα από κροκέτα εμφανίζουν πραγματικά πολύ μεγάλες διαφορές στη σύσταση, να μην αρχίσω τα παραδείγματα θα ξημερωσουμε, οπότε ποια ακριβώς από όλες αυτές είναι η δήθεν σωστή και υπερπληρης;

Και αν το πάω και παραπέρα, πες μου εσύ ο οποιοσδήποτε αν η δική σου διατροφή είναι σωστή και πλήρης και ισορροπημένη απολύτως και τσεκαρισμενη από ιατρική ανάλυση και αν δεν είσαι υπέρβαρος και αν πήρες όλα τα απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό σου πχ χθες, τι εφαγες; Πηρες βιταμίνη σε από κανα φρούτο; Πόση πρωτεϊνη; Χαχαχαχα.. Εγώ πάντως έφαγα σκετη πίτσα με κοκακολα :)
Μη χε..
Δε θα ζήσω λες 100 χρόνια; Για να δούμε.. πάντως με βρώμη και σαλάτες και φρούτα δε τη βγάζω που να χτυπιέται ο κοζμος όλος! :)

Θηλαστικά τα σκυλιά, θηλαστικά κι οι άνθρωποι. Σιγά..
Μέχρι να μου δείξουν στα ράφια του σουπερμάρκετ (και δίπλα από τις σκυλοκροκετες) ανθρωποκροκετες σε παραπλήσια τιμή που να υπόσχονται πλήρες γεύμα από όλες τις απόψεις ισορροπημένο και με ότι χρειάζεται ο οργανισμός μου και να το συνιστούν μανιωδώς οι διατροφολογοι και οι γιατροί, δε με πείθει κανένας κτηνίατρος για τη μαγική συνταγή ούτε της ρουαγιαλ ούτε της χιλς ούτε καμίας κροκέτας που ανά πάσα στιγμή ανακαλείται γιατί περιέχει μελαμινες, δηλητήρια από φολες, τοξίνες, κλπ.. ιτς τζαστ μπίζνες. Μπιγκ μπίζνες..
 


spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.346
Reaction score
30.724
Ποια ειναι τα συνεχη περιστατικα ανακλησεων και ποια τα περιστατικα θανατων απο ξηρες τροφες πλην αυτων λογω μελαμινης του 2007?

Στα 70000000 σκυλια στις ΗΠΑ τα 2200 σου φαινεται τραγικο νουμερο??
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Δεν ξέρουμε και πόσα πέθαναν απο τα ωμά. :D
Το κρύβουν.
 











Pin

Θεΐτσα
Μηνύματα
8.036
Reaction score
4.439
IMG_0984.JPG


Το κοριτσάκι αυτο που στειρωθηκε σήμερα, έχοντας και πέντε κουτάβια στην κοιλιά του, τα 'χει λίγο χαμένα... Δεν βολεύεται με τίποτα μ' αυτο το περιλαίμιο καπέλο πορτατίφ που φοράει και με κοιτά συνεχώς με απορία...:(
Μου φαίνεται πως δεν θα κοιμηθούμε απόψε.
 




Μηνύματα
908
Reaction score
333
και οι δυο αδεσποτες γατες που ερχονται ποτε ποτε στην αυλη μου δεν τρωνε κροκετες ...
αλλα για κρεας γουσταρουν πολυ περισσοτερο απο ψαρι
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.187
Reaction score
27.662
Όταν βγαίνω έξω στην ταράτσα να ταΐσω τις γειτόνισες και τις ρίχνω κροκέτες, τις τρώνε με βουλιμία και δεν μένει τίποτα.

551.jpg


Εδώ εν αναμονή της τροφής τους. Δεν το κουνάνε ρούπι μέχρι να φάνε.
752.jpg

Τώρα με τα νέα μικρά της η Τζουτζού την βρήκε μια χαρά με μια παλιά λεκάνη με ρούχα για το αραλίκι.
214.jpg
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.325
Μηνύματα
2.858.598
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top