Τηλεοπτικές άδειες - Οι εξελίξεις

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Screen Shot 2016-09-26 at 14.43.07.jpg



Σαν να παίζεις πόκα και να ποντάρεις όσο θέλεις στο χαρτί σου με αέρα μέχρι να κάνουν στο τέλος οι άλλοι πίσω για να δουν τα χαρτιά σου και εσύ να τους δείχνεις αέρα...και ποιος παίρνει την παρτίδα; αυτός που έκανε πίσω τελευταίος!
τι φάση ρε φίλε;
 





Μηνύματα
557
Reaction score
523
Πέρασαν και οι τέσσερις νέοι καναλάρχες τον έλεγχο του «πόθεν έσχες»

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Σε 15 ημέρες πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση.



Και οι τέσσερις νέοι καναλάρχες πέρασαν τελικά τον έλεγχο του πόθεν έσχες για τα χρήματα που πόνταραν προκειμένου να εξασφαλίσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που δημοπράτησε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο «εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν».

Όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του πλέον σε δεκαπέντε ημέρες θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις των χρημάτων.

Η ανακοίνωση του κ. Κρέτσου έχει ως εξής:

Με την υπ’ αρ. 239/9-9-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης (ΑΔΑ: 7Φ2Ξ465ΙΧΦ-9ΑΛ), ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, με την οποία ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) με τίμημα € 43.600.000,00.
2. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε) με τίμημα € 52.600.000,00.
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τίμημα € 75.900.000,00.
4. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), με τίμημα€ 73.900.000,00.

Στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης. Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000€ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρείς.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαμορφώνεται πλέον ένα τηλεοπτικό τοπίο βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας, μετά από δεκαετίες ενός άναρχου τηλεοπτικού περιβάλλοντος, ενώ το δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσό από την αδειοδότηση.
Περαστικά...
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.627
Reaction score
83.106
Αν δεν καταφέρει να πάρει την άδεια ο Σαββίδης αυτή πηγαίνει στον Alpha του Κοντομηνά. Δηλαδή, το όλο χτύπημα στο "παλιό" έγινε για να κλείσει το Star που ήταν περισσότερο θεματικό κανάλι παρά ειδησιογραφικό; Ακόμα και τα λεφτά που θα πληρώσουν για την άδεια δεν είναι σίγουρα αφού εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και ούτε ξέρουμε πόσο θα μείνει σε ισχύ το νομοσχέδιο Παππά.
 
Last edited:

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Η τεταρτη αδεια θα παει στον Κοντομηνα,ο Σαββιδης κατεβηκε στον διαγωνισμο για "αλλους λογους". Το σταρ πολυ απλα θα παρει θεματικη αδεια και απλα θα στερηθουμε την κυρια Ζαχαρεα και τα κωλαρακια απο τις παραλιες στο δελτιο ειδησεων. Περα απο την πλακιτσα ομως,αυτο που συνεβει με τον Καλογριτσα δειχνει τον τροπο που λειτουργει αυτη η κυβερνηση,"ολα στο γονατο",ενω ειναι τοσο διαπλεκομενη οσο και οι προηγουμενοι,αν οχι και περισσοτερο τελικα.Εχω την εντυπωση οτι ολα γινονται και ελεγχονται απο καποιον που στοχο εχει την πληρη απομυθοποιηση της αριστερας και του πολιτικου συστηματος γενικοτερα. Θελουν να μας φτασουν στο σημειο να παρακαλαμε για κυβερνησεις τυπου Παπαδημα και μαλλον το εχουν καταφερει τελικα.
Οτι ο Παππας δεν εχει ακομα παραιτηθει ή οτι δεν εχει παρεμβει εισαγγελεας για το θεμα Καλογριτσα ειναι πολυ απλα αποδειξη της γενικοτερης παρακμης και διαλυσης.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.153
Reaction score
93.263
Οτι ο Παππας δεν εχει ακομα παραιτηθει ή οτι δεν εχει παρεμβει εισαγγελεας για το θεμα Καλογριτσα ειναι πολυ απλα αποδειξη της γενικοτερης παρακμης και διαλυσης.
Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.627
Reaction score
83.106
Επτά στελέχη των ΑΝΕΛ προορίζονται για διευθυντικές θέσεις στο πιθανό κανάλι του Ιβάν Σαββίδη



Επτά στελέχη του Πάνου Καμμένου προορίζονται να διοριστούν στο τηλεοπτικό κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, αν λάβει την άδεια, όπως προκύπτει από τον φάκελο που κατατέθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον φάκελο αδειοδότησης, πρόκειται για τονΓιώργο Κούσουλα, ο οποίος προορίζεται να αναλάβει την γενική διεύθυνση ειδήσεων του μελλοντικού καναλιού του Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Κούσουλας ήταν διευθυντής γραφείου τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και διευθυντής ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα.
Για προϊσταμένη οικονομικού ρεπορτάζ προορίζεται η Ελένη Δουρούκη, η οποία ήταν δημοσιογράφος στη Βουλή των Ελλήνων από το 2012 ως το 2014 και από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Τεχνικός διευθυντής προορίζεται να αναλάβει ο Βασίλης Συριόπουλος, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα είναι τεχνικός προϊστάμενος διεύθυνσης ενημέρωσης, υπεύθυνος για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Πάνου Καμμένου (βίντεο, φωτογραφίες, μοντάζ) στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Προϊστάμενος ελεύθερου ρεπορτάζ προορίζεται να αναλάβει ο Κώστας Λαβίδας, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Προϊσταμένη αθλητικού ρεπορτάζ προορίζεται να αναλάβει η Αννα Μπάστα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα του Πάνου Καμμένου στο ΥΕΘΑ και υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α' Αθήνας, τον Σεπτέμβριο του 2015.
Επίσης, μετέχουν σε θέσεις στον φάκελλο Σαββίδη η Μανταλένα Παπαδοπούλου, πρόεδρος της νεολαίας ΑΝΕΛ, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ και η Αντιγόνη Δήμιτσα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ ως τον Φεβρουάριο του 2016.
 

Μηνύματα
29.073
Reaction score
23.098
ΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ....

ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΟΣ...
 


Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Επτά στελέχη του Πάνου Καμμένου προορίζονται να διοριστούν στο τηλεοπτικό κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, αν λάβει την άδεια, όπως προκύπτει από τον φάκελο που κατατέθηκε.
Με κωμωδίες μέρα νύχτα, θα είναι θεματικό αφού!

:gotcha::gotcha::gotcha:
 



Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Λογικό! Αφού ήταν κολλητός και συνεργάτης με τον Θεοδωρικάκο που είναι σύμβουλος του Μητσοτάκη. Περιμένατε εσείς να πάρει άδεια από το συριζα; για μαβλάκες τους περάσατε;
Καλογρίτσας: Είστε ανθρωποφάγοι, αποχωρώ

Ασχημο πραγμα να κοβεις τα φτερα, σε ενα νεο επιχειρηματια, που προσπαθει να κανει τα πρωτα του βηματα με οραμα και ελπιδα για το μελλον :D
Δεν είναι ωραίο αυτό το σκεπτικό; 8-)

View attachment 63706
Βρε, εσείς δεν ήσασταν (και είσαστε) που έχετε σκίσει τις καλτσοδέτες σας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολιτική "κρατισμού", σε βάρος των υγιών επιχειρηματικών συμφερόντων και εμποδίζει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη;

Από τους 8 που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και από τους 4 (που τελικά έγιναν 4-1=3 συν 1=4, δηλαδή 5... άστο, έχασα το λογαριασμό), ποιοι από αυτούς ήταν άμεμπτοι και άψογοι;

Σε πόσους έγινε - εκ των προτέρων - έλεγχος για το "πόθεν έσχες";

Ο Σαββίδης δε δήλωσε ότι μπήκε στο διαγωνισμό, να κάνει το "λαγό"; Αυτό, από μόνο του, δεν έπρεπε να επισύρει εισαγγελική εντολή για άμεση δίωξη και σύλληψη;

Πως γίνεται ο εν λόγω, να είναι τώρα ο πρώτος επιλαχών και τελικά να πάει σ' αυτόν η άδεια;

Και ο Καλογρίτσας δε δήλωσε εισόδημα 300 ευρώ; Που βρήκε τα λεφτά να χτυπήσει άδεια στο "διαγωνισμό"; Αφού ήταν γνωστό αυτό, γιατί δεν του έγινε έλεγχος για το "πόθεν έσχες";

Εν τέλει, είναι αριστερή πολιτική όλα αυτά;

Καλά έγραψε ο Γ. Κακουλίδης, πριν ολοκληρωθεί όλο αυτό το απίθανο και απίστευτο παζάρι με τα μαχαιρώματα και τις αποκαλύψεις της βρόμας και της δυσωδίας στο "Απόλυτο Ρόδο", στις 25 του Σεπτέμβρη:
  1. Δωμάτια για «αθώους»: Οκτώ επιχειρηματίες, σε κατάσταση αμιγούς θλίψης, αποφάσισαν να σώσουν τα κανάλια τους, αφήνοντας για εβδομήντα ώρες τον έξω κόσμο. Μεγάλη δοκιμασία. Θύματα και οι οκτώ του κοινωνικού φθόνου, σοφά δέχτηκαν να μπουν σε ξεχωριστά δωμάτια. Θα χρειαζόμασταν θηριοδαμαστή για να τους συντονίσει.
  2. Η επιστροφή από τις διακοπές δεν επεφύλαξε καμία έκπληξη. Πάλι δεν μπορούμε να σχηματίσουμε μια ιδέα για την τάξη που μας κυβερνά, πέραν του ότι είναι γνωστή για την απληστία της. Αιτία η ασυνάρτητη συμπεριφορά της. Έχει δίκιο ο Τζόναθαν Κόου όταν γράφει: «Έρχεται μια στιγμή που η απληστία και η παραφροσύνη γίνονται ένα και το αυτό και δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις. Και έρχεται κάποια άλλη στιγμή όπου η προθυμία να είσαι ανεκτικός απέναντι στην απληστία, να ζεις δίπλα της και να την ενισχύεις, γίνεται κι αυτή ένα είδος παραφροσύνης» Αριθμός 11, μετ. Άλκηστις Τριμπέρη, εκδόσεις «Πόλις».
  3. Η νεότητα είναι το σήμα μας. Κι όμως την καταστρέφουν δεξιοί και «αριστεροί» με μέτρα που αλαζονικά παρουσιάζουν ως επιτεύγματα. Η νεότητα οφείλει να αναγνωρίσει τη δύναμή της και να παρέμβει σ' αυτήν τη σήψη.
  4. ....
  5. ....
  6. Η ψυχή του λαού θα έπρεπε να καλπάζει. Αντιθέτως, είναι καθηλωμένη και παρακολουθεί τα πάντα με απέχθεια. Ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν τους αφορά. Ένα είναι σίγουρο, θα πληθαίνουν οι άνεργοι και μαζί τους οι θρυλικοί μικρομεσαίοι, γνωστοί στο πανελλήνιο για τον βαθύ ύπνο τους.
  7. Το ψέμα για τον Τσίπρα έχει καταστεί ζωτική ανάγκη, καθώς ακολουθεί τυφλά τους δεξιούς τρόπους. Όταν δεν πιάνουν οι υποσχέσεις, αρχίζει ο εκφοβισμός, οι απειλές και τα «θεόσταλτα» ΜΑΤ.
  8. Ο θεοσεβούμενος νομοταγής πολίτης παρακολουθεί τη διαδικασία του σωφρονισμού μας από την κυβέρνηση σαν ένα ακόμη σίριαλ. Αισθάνεται τυχερός που δεν παίζει σε αυτό. Η ανάγκη τον πλησιάζει και αυτός πιστεύει πως την κλειστή πόρτα του κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει. Αναγκάζεται να την ανοίξει συνήθως για λόγους υγείας και τότε έρχεται απότομα σε επαφή με την πραγματικότητα. Αν και η ανεκτικότητά του είναι πάντοτε άξια επαίνου, τα χάνει από την είσοδο κιόλας του νοσοκομείου. Το μάθημα είναι σκληρό και δυστυχώς είναι μεγάλος για μια άλλου είδους ανάγνωση.
  9. Η πολιτική συμπεριφορά της Ευρώπης αποδεικνύει έλλειψη ήθους. Στηριζόμενη στις ψυχικές αντοχές μας, μας στύβει όπως - όπως. Δεν ζουν ανάμεσά μας, κι εμείς δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς. Μόνο τους πλασιέ τους γνωρίζουμε, γιατί τους πληρώνουμε ακριβά....
Ολόκληρο εδώ:
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9029698
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.919
Reaction score
7.992
Μεγάλη ιστορία ο ντόρος με την λέξη "Αριστερά" ... Απορώ πως στην εποχή μας έχει ακόμη εφαρμογή αυτή η πολιτική, ακόμη και σαν ιδεολογία!

Παρακαλώ κάποιον να μας αναφέρει κάποιο Κράτος που μετά την εφαρμογή της καθαρής πολιτικής - ιδεολογίας του όρου "Αριστερά" ή άλλως Κομμουνισμός, έχει ευδοκιμήσει.

Σε όλα ανεξαιρέτως τα έθνη που ακολουθήθηκε αυτή η πολιτική, οι πολίτες των και με το που αναφέρεται αυτός ο όρος, βγάζουν σπυράκια!

Στην Χώρα μας όμως ακόμη ,(μοναδικά Παγκοσμίως, μετά μικρών ίσως εξαιρέσεων), Αριστερά, σημαίνει: Καθαρή πολιτική, ισότητα, πρόοδος..... Κούνια που μας κούναγε!
 
Last edited:

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Μεγάλη ιστορία ο ντόρος με την λέξη "Αριστερά" ... Απορώ πως στην εποχή μας έχει ακόμη εφαρμογή αυτή η πολιτική, ακόμη και σαν ιδεολογία!

Παρακαλώ κάποιον να μας αναφέρει κάποιο Κράτος που μετά την εφαρμογή της καθαρής πολιτικής - ιδεολογίας του όρου "Αριστερά" ή άλλως Κομμουνισμός, έχει ευδοκιμήσει.

Σε όλα ανεξαιρέτως τα έθνη που ακολουθήθηκε αυτή η πολιτική, οι πολίτες των και με το που αναφέρεται αυτός ο όρος, βγάζουν σπυράκια!

Στην Χώρα μας όμως ακόμη ,(μοναδικά Παγκοσμίως, μετά μικρών ίσως εξαιρέσεων), Αριστερά, σημαίνει: Καθαρή πολιτική, ισότητα, πρόοδος..... Κούνια που μας κούναγε!
Και τι δικαιολογείς μ' αυτό δηλαδή; Την απέχθειά σου προς την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης; Ή μήπως - μέσω αυτής της απέχθειάς σου - αποδεικνύεις ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει μια "φτου, κακά" αριστερή πολιτική;

Ότι και να προσπαθείς να αποδείξεις, σε προλαβαίνουν, τόσο οι μεν όσο και οι δε, "εχθροί" (τα εισαγωγικά δεν τα βάζω τυχαία) και φίλοι της "αριστερής" κυβέρνησης. Με τις πράξεις τους, την κάλπικη αντιπαράθεσή τους και την στρατηγική τους σύμπλευση προς μια και μόνη, ενιαία στη βάση της, πολιτική: Αυτή, που στοχεύει τους εργαζόμενους και δίνει απλόχερα στο κεφάλαιο.

Και ένα τελευταίο:
Παρακαλώ κάποιον να μας αναφέρει κάποιο Κράτος που μετά την εφαρμογή της καθαρής πολιτικής - ιδεολογίας του όρου "Αριστερά" ή άλλως Κομμουνισμός, έχει ευδοκιμήσει.
Ενώ εμείς εδώ ευδοκιμούμε, ε;
Και - για να σε προλάβω - μη μου πεις και συ περί κακής εφαρμογής του φιλελευθερισμού, τα είπαν κι άλλοι, αλλά ως τώρα λύση δεν υπάρχει. Το παραμύθι δεν έχει δράκο.
-
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.627
Reaction score
83.106
Βρε, εσείς δεν ήσασταν (και είσαστε) που έχετε σκίσει τις καλτσοδέτες σας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολιτική "κρατισμού", σε βάρος των υγιών επιχειρηματικών συμφερόντων και εμποδίζει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη;

Από τους 8 που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και από τους 4 (που τελικά έγιναν 4-1=3 συν 1=4, δηλαδή 5... άστο, έχασα το λογαριασμό), ποιοι από αυτούς ήταν άμεμπτοι και άψογοι;

Σε πόσους έγινε - εκ των προτέρων - έλεγχος για το "πόθεν έσχες";

Ο Σαββίδης δε δήλωσε ότι μπήκε στο διαγωνισμό, να κάνει το "λαγό"; Αυτό, από μόνο του, δεν έπρεπε να επισύρει εισαγγελική εντολή για άμεση δίωξη και σύλληψη;

Πως γίνεται ο εν λόγω, να είναι τώρα ο πρώτος επιλαχών και τελικά να πάει σ' αυτόν η άδεια;

Και ο Καλογρίτσας δε δήλωσε εισόδημα 300 ευρώ; Που βρήκε τα λεφτά να χτυπήσει άδεια στο "διαγωνισμό"; Αφού ήταν γνωστό αυτό, γιατί δεν του έγινε έλεγχος για το "πόθεν έσχες";
Παναγιώτη, μιλάω μόνο για μένα:

Η ένστασή μου για τον δήθεν διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε δύο σημεία:

1. Στον περιορισμό των αδειών σε 4: Κλασική αριστερή τακτική η προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης. Μόνο που δεν τους πήγαν καλά τα πράγματα. Το Mega έκλεισε από μόνο του πριν τον διαγωνισμό. Ο ΣΚΑΙ, όχι μόνο δεν αποκλείστηκε, αλλά τους πήρε και την πιο φτηνή άδεια. Όλες οι προσπάθειες του Παππά με τη δέσμευση της περιουσίας του Αλαφούζου λίγες εβδομάδες πριν πήγαν στον βρόντο. Ο ANT1 που τον είχαν ξεγραμμένο πήρε άδεια. Ο δικός τους Καλογρίτσας αποδείχθηκε κοινός απατεώνας. Ο Μαρινάκης που έχει το περισσότερο χρήμα είναι με όποιον τον συμφέρει. Και ο Σαββίδης που ήρθε ως επιλαχών έχει ήδη ταχθεί υπέρ του Καμμένου που ετοιμάζεται σιγά-σιγά για τη μετά-Τσίπρα εποχή. Με λίγα λόγια, όλα πήγαν ανάποδα απ' ό,τι αρχικά σχεδίαζαν.

2. Δεν μπορείς να πουλάς το ίδιο προϊόν σε 4 διαφορετικές τιμές που απέχουν μεταξύ τους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και μετά να μιλάς για δικαιοσύνη και πάταξη της διαφθοράς. Πώς περιμένει δηλαδή ο κ.Παππάς ότι θα έχει κερδοφορία π.χ. ο Μαρινάκης; Εκτός από τα λεφτά για την άδεια, πρέπει να στήσει από την αρχή ένα σταθμό, να τον στελεχώσει καταλλήλως και να περιμένει τις μετρήσεις θεαματικότητας για να πάρει μερίδιο από τις διαφημίσεις. Την ίδια στιγμή, ο ΣΚΑΙ έχει έναν πλήρως λειτουργικό σταθμό, με δεδομένη θεαματικότητα και απλά συνεχίζει αυτό που έκανε.

Δύο ήταν οι βλέψεις του Παππά: Η πρώτη, αυτή του ελέγχου των σταθμών, δεν του έκατσε. Η δεύτερη ήταν να να αρπάξει από τους επιχειρηματίες με ταπεινωτικό τρόπο λεφτά, και γρήγορα, για να πουλήσει το παραμυθάκι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός της συμφοράς.

Τσάμπα όμως τα συζητάμε αφού αργά ή γρήγορα όλο αυτό κατασκεύασμα θα πάψει να υφίσταται, είτε λόγω αντισυνταγματικότητας, είτε λόγω νέας κυβέρνησης, είτε λόγω αλλαγής του τηλεοπτικού πεδίου μέσω της τεχνολογίας.

Αυτό το σχέδιο είχε συγκεντρωμένα τα αριστερά χαρακτηριστικά: Κουτοπονηριά (Παππάς), προσπάθεια ελέγχου και επιβολής, επιχειρηματικό περιορισμό, φανερό φθόνο για τους εχθρούς, αφήγημα του κ@λου για τους οπαδούς, και το σπουδαιότερο, πλήρη ανικανότητα για το επιθυμητό αποτέλεσμα (ευτυχώς).
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.165
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top