Τηλεοπτικές άδειες - Οι εξελίξεις

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Αναφέρω τα παραπάνω για έναν και μοναδικό λόγο. Αναφέρουμε την λέξη "αριστερά" λές και είναι κάτι το ανώτερο.. ΠΧ Αυτή η κυβέρνηση, αν και αριστερών προδιαγραφών, μείωσε τις συντάξεις κλπ. κλπ. Κάποτε πρέπει να καταπέσει αυτός ο μύθος. Μια αποτυχημένη (στην πράξη) μορφή ιδεολογίας η οποία ισοπεδώνει τα πάντα και απαγορεύει ουσιαστικά την ατομική δημιουργία και ελευθερία!
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Παναγιώτη, μιλάω μόνο για μένα:

Η ένστασή μου για τον δήθεν διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε δύο σημεία:

1. Στον περιορισμό των αδειών σε 4: ...

2. Δεν μπορείς να πουλάς το ίδιο προϊόν σε 4 διαφορετικές τιμές που απέχουν μεταξύ τους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και μετά να μιλάς για δικαιοσύνη και πάταξη της διαφθοράς....
....
Αυτό το σχέδιο είχε συγκεντρωμένα τα αριστερά χαρακτηριστικά: Κουτοπονηριά (Παππάς), προσπάθεια ελέγχου και επιβολής, επιχειρηματικό περιορισμό, φανερό φθόνο για τους εχθρούς, αφήγημα του κ@λου για τους οπαδούς, και το σπουδαιότερο, πλήρη ανικανότητα για το επιθυμητό αποτέλεσμα (ευτυχώς).
Αναφέρω τα παραπάνω για έναν και μοναδικό λόγο. Αναφέρουμε την λέξη "αριστερά" λές και είναι κάτι το ανώτερο.. ΠΧ Αυτή η κυβέρνηση, αν και αριστερών προδιαγραφών, μείωσε τις συντάξεις κλπ. κλπ. Κάποτε πρέπει να καταπέσει αυτός ο μύθος. Μια αποτυχημένη (στην πράξη) μορφή ιδεολογίας η οποία ισοπεδώνει τα πάντα και απαγορεύει ουσιαστικά την ατομική δημιουργία και ελευθερία!
Είναι φανερό ότι, όσο και να συζητάμε, δεν πρόκειται φυσικά μέσω αυτής της συζήτησης να σας αλλάξω εγώ τον ιδεολογικό προσανατολισμό και την οπτική γωνία, υπό την οποία βλέπετε τα πράγματα. Ούτε φυσικά κι εσείς σε μένα.

Ωστόσο, αυτού του είδους οι συζητήσεις και η ανταλλαγή επιχειρημάτων δεν έχουν σκοπό να μεταπείσουν - ο ένας τον άλλο - τους συνομιλητές, αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να γίνονται αντικείμενο παρατήρησης, ανάγνωσης και μελέτης (οι συζητήσεις) και από άλλους και αυτοί να εξάγουν τα συμπεράσματά τους, όσο αυτό είναι εφικτό και όσο τους το επιτρέπει το "άνοιγμα" της σκέψης και του μυαλού τους, βάζοντας στη μπάντα ιδεοληψίες και στενομυαλιές.

Επί της ουσίας τώρα:

Μέχρι σήμερα, από την πρώτη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (εγώ λέω και πολύ νωρίτερα, αλλά ας μείνουμε στα μετά την πρώτη εκλογή), μας γάνωσαν τον εγκέφαλο οι πολιτικοί αντίπαλοι - κι από κοντά και κάποιοι εδώ μέσα - ότι θα επέλθει καταστροφή γιατί θα εφαρμοστεί "αριστερή" πολιτική. Σε αυτό τον ορυμαγδό των "επιχειρημάτων" και της ΚΑΛΠΙΚΗΣ αντιπαράθεσης, ο μόνος πολιτικός φορέας, που από την αρχή είχε προβλέψει ότι η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει τίποτα διαφορετικό από τις προηγούμενες, ακριβώς επειδή καλείται να διαχειριστεί ένα κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό σύστημα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, επιδιώξεις και κατεύθυνση, ήταν το ΚΚΕ.

Τι είχε πει: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει το λαό, υποσχόμενος δημαγωγικά μέτρα, που ούτε στο περιεχόμενό τους αλλά, κυρίως, ούτε στην ουσία τους δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, αφού έχει συνειδητά επιλέξει αυτού του είδους τη διαχείριση. Που έπεσε έξω; ΠΟΥΘΕΝΑ!

Τι έλεγαν οι αντίπαλοι
: Ότι η νέα κυβέρνηση κοροϊδεύει το λαό (σ' αυτή την έκφραση μόνο συνέπιπταν με την εκτίμηση του ΚΚΕ), γιατί - λέει - (θα) φταίει η "αριστεροσύνη" στην πολιτική του.

Τι έκρυβαν: Ότι η νέα κυβέρνηση, αφού θα κληθεί να διαχειριστεί την ΙΔΙΑ κατάσταση (εντός των τειχών), θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα ΙΔΙΑ αδιέξοδα, θα αναγκαστεί να πάρει (ή μάλλον, θα επιλέξει συνειδητά) νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα διατηρήσει τα προηγούμενα, αυτά για τα οποία ο λαός τους έστειλε στην αντιπολίτευση (και κάποιους και στην απαξίωση) και θα διατηρήσει συνολικά στο ακέραιο την ΙΔΙΑ ακριβώς διαχείριση υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Τι άλλο έκρυβαν
: Ότι αυτή η αντιπαράθεση είναι κάλπικη, ότι στα βασικά συμφωνούσαν και ότι, όταν κληθούν να αποφασίσουν γι αυτά (τα βασικά), θα υπάρξει πλήρης ταύτιση με τον αντίπαλο.

Τι κάνανε (και κάνουν)
: Ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο, εξακολουθούν να εγκαλούν την κυβέρνηση για μη εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών πολιτικών και εξακολουθούν να ψηφίζουν από κοινού μαζί της όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Διαφοροποιούνται μόνο - στα λόγια - όπου καταλαβαίνουν ότι αυτή η διαφοροποίηση μπορεί να εξασφαλίσει μετατροπή του εκλογικού σώματος.

Τι κάνει η κυβέρνηση, ως ένδειξη αντίθεσης σε αυτά
: Εξακολουθεί να εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική σε όλα τα επίπεδα και την ίδια στιγμή στήνει ψεύτικους και κάλπικους καυγάδες με τον "αντίπαλο", προσπαθώντας να αποδείξει ότι αυτή είναι που εφαρμόζει καλύτερα την αντιλαϊκή πολιτική (έτσι δίνει εξετάσεις στην άρχουσα τάξη και - προς το παρόν μάλλον - τις περνάει, τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις των βιομηχάνων και των τραπεζιτών) και από την άλλη, προσπαθεί με κάθε είδους ψέμα και δημαγωγία να "πουλήσει" στον ελληνικό λαό "αριστεροσύνη", ενώ την ίδια στιγμή τον σπρώχνει όλο και πιο βαθιά στην άβυσσο.

Μετά από τα παραπάνω γενικά, ας έλθουμε και στα του θέματος. Μου γράφει ο Άλεξ 2 αιτιάσεις και τα επιχειρήματά του, προσπαθώντας να αποδείξει τα κακά της "αριστεροσύνης". Πέραν του γεγονότος ότι το σκηνικό αποτελεί μια επανάληψη παρόμοιων άλλων του παρελθόντος, άλλων που όταν έγιναν, δεν είχαμε στο τιμόνι της κυβερνητικής εξουσίας "αριστερούς", αναφέρεται στα χαρακτηριστικά της "κουτοπονηριάς", της "προσπάθειας ελέγχου και επιβολής" και τον "επιχειρηματικό περιορισμό" (???), σε "αφήγημα του κ@λου προς τους οπαδούς" και σε "πλήρη ανικανότητα για το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, κατ' αρχάς. Την ιδιωτική τηλεόραση, ποιοι την καθιέρωσαν και ποιοι την διατήρησαν (μαζί με το ιδιωτικό ραδιόφωνο) στη χώρα; Μα αυτοί, που σήμερα φωνάζουν για αδιαφάνεια και για έωλη και αντισυνταγματική διαδικασία. Πότε οι ιδιωτικοί σταθμοί πήραν άδεια, πλήρωσαν γι αυτήν και λειτούργησαν με διαφάνεια και με οικονομική επάρκεια; Απάντηση: Ποτέ!
Ποιοι πολιτικοί φορείς προσπάθησαν να ποδηγετήσουν και να κατευθύνουν την κοινή γνώμη μέσω του ελέγχου των ιδιωτικών καναλιών (της τηλεόρασης κυρίως, αλλά και του ραδιοφώνου); Μα και οι δυο προηγούμενοι, που κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες! Ήταν αριστεροί αυτοί; Έλεος!!!

Τι αντιπρότεινε (και εφάρμοσε τελικά) η σημερινή κυβέρνηση; Μια από τα ίδια! Αδιαφανής διαγωνισμός, προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για να καταλήξουν στα κρατικά ταμεία για την αποπληρωμή του χρέους (και όχι φυσικά για διάθεση προς τα αναξιοπαθούντα λαϊκά στρώματα, όπως ισχυρίζονται - καλά κι αυτό αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω) και προσπάθεια ελέγχου και ποδηγέτησης της κοινής γνώμης μέσω κάποιων δικών τους - νέων ή παλιότερων - "τζακιών" στο χώρο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Γι αυτή την "προσπάθεια ελέγχου και επιβολής" και τον "επιχειρηματικό περιορισμό" να πω μόνο ότι με "όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις". Οι προηγούμενοι ήταν εξαιρετικοί δάσκαλοι. Και δεν ήταν αριστεροί! Ούτε καν "αριστεροί" του κ@λου. Ειδικά δε, για τον "επιχειρηματικό περιορισμό" έχω να πω ότι, πέραν των εξωφρενικών ποσών που (φαίνεται ότι) δαπανήθηκαν για την αγορά των αδειών (αλήθεια, από πότε δαπάνη ύψους 70 εκ. ευρώ για ένα μόνο κανάλι μπορεί να ονομάζεται "περιορισμός επιχειρηματικότητας"?), θα υπάρξει και δεύτερος γύρος για τα περιφερειακά κανάλια, όπου οι επίδοξοι καναλάρχες, παλαιά και νέα "τζάκια", θα έχουν και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία να "εκφραστούν" επιχειρηματικά.

Για όλα αυτά, για την ταμπακιέρα δηλαδή, αυτό που με μια φράση ρώτησα:
Εν τέλει, είναι αριστερή πολιτική όλα αυτά;
δεν πήρα στην ουσία απάντηση. Αντ' αυτού, έγινε μια καταγραφή των γεγονότων, κατατέθηκε μια εκτίμηση και ένα συμπέρασμα ότι αυτά είναι "αριστερή" πολιτική.

Τέλος - γιατί μακρύναμε - μια απάντηση στο φίλο Ιάκωβο (Vakis). Αγαπητέ Βάκη, το κόψιμο των συντάξεων, η αδιαφάνεια και ο εναγκαλισμός με τους πιο σημαίνοντες εκπροσώπους του κεφαλαίου, οι όρκοι στο ΝΑΤΟ και τη Ε.Ε., το κυνηγητό των απεργών με ΜΑΤ, το μπαρούφιασμα του λαού με ψεύτικες υποσχέσεις και αυτοδιαφήμιση, η εφαρμογή των δύο προηγούμενων μνημονίων και η ψήφιση ενός τρίτου, η διατήρηση και επέκταση όλων των εφαρμοστικών νόμων [μέσα στους οποίους υπάρχουν το κόψιμο των συντάξεων και των μισθών (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), η "ενίσχυση" της επιχειρηματικότητας μέσω χρηματοδότησης από το δημόσιο, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και άλλα εργασιακά θέματα, ο περιορισμός των κοινωνικών παροχών στην Υγεία, Πρόνοια κ.ο.κ.] κλπ. κλπ. δεν είναι "αριστερή" πολιτική.

Αριστερή (χωρίς εισαγωγικά) πολιτική, είναι αυτή που υποστηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που υποφέρουν. Η πολιτική που αντιμάχεται τα συμφέροντα των "εχόντων και κατεχόντων". Ό,τι άλλο κι αν χρησιμοποιήσεις για να ενισχύσεις τους ισχυρισμούς σου, απλά καταπίπτει ως ανίσχυρο. Τελεία και παύλα.
 

Μηνύματα
851
Reaction score
748
Παναγιώτη, μιλάω μόνο για μένα:

Η ένστασή μου για τον δήθεν διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε δύο σημεία:

1. Στον περιορισμό των αδειών σε 4: Κλασική αριστερή τακτική η προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης. Μόνο που δεν τους πήγαν καλά τα πράγματα. Το Mega έκλεισε από μόνο του πριν τον διαγωνισμό. Ο ΣΚΑΙ, όχι μόνο δεν αποκλείστηκε, αλλά τους πήρε και την πιο φτηνή άδεια. Όλες οι προσπάθειες του Παππά με τη δέσμευση της περιουσίας του Αλαφούζου λίγες εβδομάδες πριν πήγαν στον βρόντο. Ο ANT1 που τον είχαν ξεγραμμένο πήρε άδεια. Ο δικός τους Καλογρίτσας αποδείχθηκε κοινός απατεώνας. Ο Μαρινάκης που έχει το περισσότερο χρήμα είναι με όποιον τον συμφέρει. Και ο Σαββίδης που ήρθε ως επιλαχών έχει ήδη ταχθεί υπέρ του Καμμένου που ετοιμάζεται σιγά-σιγά για τη μετά-Τσίπρα εποχή. Με λίγα λόγια, όλα πήγαν ανάποδα απ' ό,τι αρχικά σχεδίαζαν.

2. Δεν μπορείς να πουλάς το ίδιο προϊόν σε 4 διαφορετικές τιμές που απέχουν μεταξύ τους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και μετά να μιλάς για δικαιοσύνη και πάταξη της διαφθοράς. Πώς περιμένει δηλαδή ο κ.Παππάς ότι θα έχει κερδοφορία π.χ. ο Μαρινάκης; Εκτός από τα λεφτά για την άδεια, πρέπει να στήσει από την αρχή ένα σταθμό, να τον στελεχώσει καταλλήλως και να περιμένει τις μετρήσεις θεαματικότητας για να πάρει μερίδιο από τις διαφημίσεις. Την ίδια στιγμή, ο ΣΚΑΙ έχει έναν πλήρως λειτουργικό σταθμό, με δεδομένη θεαματικότητα και απλά συνεχίζει αυτό που έκανε.

Δύο ήταν οι βλέψεις του Παππά: Η πρώτη, αυτή του ελέγχου των σταθμών, δεν του έκατσε. Η δεύτερη ήταν να να αρπάξει από τους επιχειρηματίες με ταπεινωτικό τρόπο λεφτά, και γρήγορα, για να πουλήσει το παραμυθάκι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός της συμφοράς.

Τσάμπα όμως τα συζητάμε αφού αργά ή γρήγορα όλο αυτό κατασκεύασμα θα πάψει να υφίσταται, είτε λόγω αντισυνταγματικότητας, είτε λόγω νέας κυβέρνησης, είτε λόγω αλλαγής του τηλεοπτικού πεδίου μέσω της τεχνολογίας.

Αυτό το σχέδιο είχε συγκεντρωμένα τα αριστερά χαρακτηριστικά: Κουτοπονηριά (Παππάς), προσπάθεια ελέγχου και επιβολής, επιχειρηματικό περιορισμό, φανερό φθόνο για τους εχθρούς, αφήγημα του κ@λου για τους οπαδούς, και το σπουδαιότερο, πλήρη ανικανότητα για το επιθυμητό αποτέλεσμα (ευτυχώς).
Για συριζαιο σε κόβω! :)
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.153
Reaction score
93.263
Τσάμπα όμως τα συζητάμε αφού αργά ή γρήγορα όλο αυτό κατασκεύασμα θα πάψει να υφίσταται, είτε λόγω αντισυνταγματικότητας, είτε λόγω νέας κυβέρνησης, είτε λόγω αλλαγής του τηλεοπτικού πεδίου μέσω της τεχνολογίας.
Ισχυρή σύγκρουση του προέδρου με τα μέλη του ΣτΕ στη διάσκεψη για τις άδειες

Οι υψηλοί τόνοι μεταξύ των δικαστών που απαρτίζουν τη διευρυμένη ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με αντικείμενο τις τηλεοπτικές άδειες οδήγησε σε "βίαιη" διακοπή της πρώτης προσπάθειας νομικής επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Capital.gr η διάσκεψη διήρκησε λιγότερο από μια ώρα, γεγονός απολύτως ασύνηθες.

"Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών"
http://www.capital.gr/story/3158296...-ta-meli-tou-ste-sti-diaskepsi-gia-tis-adeies

Ανεξάρτητη δικαιοσύνη που δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς;
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Το τι έγινε στην Ελλάδα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Εδώ υπάρχουν κάποιες συγκυρίες που ανατρέπουν τα πάντα.
Πιστεύω στην ελεύθερη αγορά στην οποία ο καθένας παίρνει το μερίδιο που του αξίζει. Κάποιος γεννήθηκε για υπάλληλος γιατί δεν έχει τα προσόντα να γίνει εργοδότης. Κάποιος κλαίει και βρίζει καθημερινώς και του φταίνε όλοι και όλα, διότι θεωρεί ότι πρέπει να κάθεται ( εννοώ να μην προσπαθεί) και να τον τρέφουν οι άλλοι. Όσο για την προσπάθεια διαχείρισης της οικονομικής προσφοράς από το κράτος, όπου αυτή εφαρμόστηκε, απέτυχε παταγωδώς διότι καταστρέφει το ενδιαφέρον για πρόοδο και ανάπτυξη του πολίτη λόγω του ότι δεν υπάρχει ανταπόδοση. Με λίγα λόγια είτε προσφέρεις είτε όχι αυτό δεν έχει καμία σημασία. Όλοι θεωρούνται ίσοι... (και αυτό ακόμη στα χαρτιά).

Όσον αφορά την Ελλαδίτσα μας αν αυτό που έπρεπε να γίνει από την αρχή, δηλαδή λιγότερο κράτος και μάζεμα της σπατάλης, έφτανε για να είμαστε ισότιμο μέλος της Ευρώπης. Όμως ήταν πλέον δύσκολο να παρθούν τέτοιες αποφάσεις (γνωστοί οι λόγοι). Έτσι Σήμερα τι συμβαίνει? Οι υπόλοιποι εταίροι βαδίζουν σχετικά ομαλά προς την ανάπτυξη, εμάς μας θεωρούν μαύρο πρόβατο και ούτε καν ενδιαφέρονται - ασχολούνται για την πορεία μας. Μέχρι και τα σύνορα έχουν θέσει πάνω από εμάς.
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.984
Ισχυρή σύγκρουση του προέδρου με τα μέλη του ΣτΕ στη διάσκεψη για τις άδειες

Οι υψηλοί τόνοι μεταξύ των δικαστών που απαρτίζουν τη διευρυμένη ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με αντικείμενο τις τηλεοπτικές άδειες οδήγησε σε "βίαιη" διακοπή της πρώτης προσπάθειας νομικής επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Capital.gr η διάσκεψη διήρκησε λιγότερο από μια ώρα, γεγονός απολύτως ασύνηθες.

"Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών"
http://www.capital.gr/story/3158296...-ta-meli-tou-ste-sti-diaskepsi-gia-tis-adeies

Ανεξάρτητη δικαιοσύνη που δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς;
Εδώ πραγματικά ταιριάζει σε κάποιους το "πουλημένοι". Το ΣΤΕ, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι το προπύργιο της ελευθερίας των πολιτών σε μια δημοκρατία. Τα τσογλάνια που είναι στην εξουσία προσπαθούν να επιβάλλουν ολοκληρωτισμό σε όλα τα μέτωπα, δεν θα τα καταφέρουν.

Σε άλλα νέα διαβάζω ότι έπιασαν το αφεντικό του μαγκάκου του μαγκςμπάνυ, τον οποίο ( το αφέντικο) τον έχει γλιτώσει από τη μπουζού ένας ιός, αλήθεια-ψέμματα δεν ξέρω, με κάθε επιφύλαξη τα μεταφέρω όλα αυτά. Εχουμε και τους φανατικούς του μπαγκςμπάνυ εδώ μέσα μην πάθουν και τίποτα μεσημεριάτικο.
 

Μηνύματα
657
Reaction score
188

ισχυρες αντενδειξεις για διαπλοκολαγνους



Screenshot_1.png


αφιερωμενο σε αυτους που τους βγηκε ο καφες απο τη μυτη διαβαζοντας την ειδηση για τον ιβαν
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.629
Reaction score
83.111
Αριστερή (χωρίς εισαγωγικά) πολιτική, είναι αυτή που υποστηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που υποφέρουν. Η πολιτική που αντιμάχεται τα συμφέροντα των "εχόντων και κατεχόντων". Ό,τι άλλο κι αν χρησιμοποιήσεις για να ενισχύσεις τους ισχυρισμούς σου, απλά καταπίπτει ως ανίσχυρο. Τελεία και παύλα.
Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι ανέκδοτο για 5χρονα. :D

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι όσο αριστερός θα θέλατε δεν απασχολεί τους υπόλοιπους. Από τη στιγμή που πολεμάει με κάθε μέσο τον ιδιώτη, γουστάρει τον κεντρικό έλεγχο, βάζει το Δημόσιο πάνω απ' όλα και ψηφίζει νέους φόρους, όχι για ανάπτυξη, αλλά για ενίσχυση των ονείρων του, μια χαρά αριστερός είναι.

Τα μνημόνια είναι απαραίτητα όσο υπάρχει αριστερή κυβέρνηση γιατί δεν την αφήνουν να κάνει ακραίες αριστερές μ@λακίες.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
...Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι όσο αριστερός θα θέλατε δεν απασχολεί τους υπόλοιπους. Από τη στιγμή που πολεμάει με κάθε μέσο τον ιδιώτη,
?????????
Και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες για ποιους έγινε, αν όχι για τους ιδιώτες;
Και οι εργασιακοί νόμοι για ποιον γίνονται, αν όχι για τον ιδιώτη-εργοδότη;
Και οι κάθε είδους χρηματοδοτήσεις, μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης, ΕΣΠΑ, μνημονίων και δε συμμαζεύεται για ποιον γίνονται, αν όχι για τους ιδιώτες-εργοδότες;
Και το κυνηγητό κάθε είδους συνδικαλιστικής δραστηριότητας, που αντιμάχεται την εργοδοτική ασυδοσία, για ποιον γίνεται;
Και τα προγράμματα τύπου stage, ανασφάλιστης εργασίας κ.α. παρόμοια ωραία για ποιον γίνονται, αν όχι για τους ιδιώτες-εργοδότες;
Και οι - νόμιμες, δε λέω - φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων, μέσω των διάφορων αναπτυξιακών και άλλων νόμων, για ποιον γίνονται;
(λέω να μη συνεχίσω, γιατί θα ξημερωθούμε)
....γουστάρει τον κεντρικό έλεγχο, βάζει το Δημόσιο πάνω απ' όλα και ψηφίζει νέους φόρους, όχι για ανάπτυξη, αλλά για ενίσχυση των ονείρων του, μια χαρά αριστερός είναι.
Που τον βρήκες τον κεντρικό έλεγχο, βρε Αλέξη, μας δουλεύεις; Εδώ στους δήμους (να το αναφέρω μόνο σαν παράδειγμα, γιατί και για τις περιφέρειες ισχύει και για ένα σωρό άλλες δημόσιες υπηρεσίες) έχει αναθέσει αρμοδιότητες, που στο παρελθόν κανένας Έλληνας (ούτε εσύ ο ίδιος) δεν μπορούσε να φανταστεί: Σχολεία, νοσοκομεία (δημόσια), δρόμοι, νηπιαγωγεία, νερό κ.ο.κ. δουλεύουν αν μπορεί ο δήμος (άλλοτε μέσω της περιφέρειας και άλλοτε μόνος του) να τα χρηματοδοτήσει. Κι αν δεν μπορεί, του δίνουν το δικαίωμα να πάει στον "Χ" ή τον "Ψ" χορηγό, διαφημιστή, χρηματοδότη, εργολάβο και να κάνει σύμβαση μαζί του, αλλιώς δεν θα έχουμε κτήριο για το δημοτικό, νερό για τους δημότες, νοσοκόμες και καθαρίστριες για το νοσοκομείο, οδοκαθαριστές και σκουπιδιάρηδες κλπ. κλπ.

Και μου μιλάς για κεντρικό έλεγχο; Που ζεις, σε ποια χώρα;

Φόρους ναι, ψηφίζει, αλλά για τους μικρούς. Τους μεγάλους φροντίζει - τον υποχρεώνουν και τα μνημόνια - να τους απαλλάσσει. Τα λέμε χρόνια τώρα, αλλά κάποιοι δεν παίρνουν χαμπάρι.

Τα μνημόνια είναι απαραίτητα όσο υπάρχει αριστερή κυβέρνηση γιατί δεν την αφήνουν να κάνει ακραίες αριστερές μ@λακίες.
Μπα;
Αφού είναι απαραίτητα, τότε που βρίσκονται τα παραπάνω, που λες ότι κάνει; Μπας και βλέπεις την πραγματικότητα ανάποδα, μόνο και μόνο για να δικαιολογείς τα λεγόμενά σου;

Και από πότε η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονίων των προηγούμενων και η επιπλέον ψήφιση και εφαρμογή του τρίτου αποτελούν αριστερή πολιτική;

Για ψάξου λίγο.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.629
Reaction score
83.111
?????????
Και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες για ποιους έγινε, αν όχι για τους ιδιώτες;
Και οι εργασιακοί νόμοι για ποιον γίνονται, αν όχι για τον ιδιώτη-εργοδότη;
Και οι κάθε είδους χρηματοδοτήσεις, μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης, ΕΣΠΑ, μνημονίων και δε συμμαζεύεται για ποιον γίνονται, αν όχι για τους ιδιώτες-εργοδότες;
Και το κυνηγητό κάθε είδους συνδικαλιστικής δραστηριότητας, που αντιμάχεται την εργοδοτική ασυδοσία, για ποιον γίνεται;
Και τα προγράμματα τύπου stage, ανασφάλιστης εργασίας κ.α. παρόμοια ωραία για ποιον γίνονται, αν όχι για τους ιδιώτες-εργοδότες;
Και οι - νόμιμες, δε λέω - φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων, μέσω των διάφορων αναπτυξιακών και άλλων νόμων, για ποιον γίνονται;
(λέω να μη συνεχίσω, γιατί θα ξημερωθούμε)


Που τον βρήκες τον κεντρικό έλεγχο, βρε Αλέξη, μας δουλεύεις; Εδώ στους δήμους (να το αναφέρω μόνο σαν παράδειγμα, γιατί και για τις περιφέρειες ισχύει και για ένα σωρό άλλες δημόσιες υπηρεσίες) έχει αναθέσει αρμοδιότητες, που στο παρελθόν κανένας Έλληνας (ούτε εσύ ο ίδιος) δεν μπορούσε να φανταστεί: Σχολεία, νοσοκομεία (δημόσια), δρόμοι, νηπιαγωγεία, νερό κ.ο.κ. δουλεύουν αν μπορεί ο δήμος (άλλοτε μέσω της περιφέρειας και άλλοτε μόνος του) να τα χρηματοδοτήσει. Κι αν δεν μπορεί, του δίνουν το δικαίωμα να πάει στον "Χ" ή τον "Ψ" χορηγό, διαφημιστή, χρηματοδότη, εργολάβο και να κάνει σύμβαση μαζί του, αλλιώς δεν θα έχουμε κτήριο για το δημοτικό, νερό για τους δημότες, νοσοκόμες και καθαρίστριες για το νοσοκομείο, οδοκαθαριστές και σκουπιδιάρηδες κλπ. κλπ.

Και μου μιλάς για κεντρικό έλεγχο; Που ζεις, σε ποια χώρα;

Φόρους ναι, ψηφίζει, αλλά για τους μικρούς. Τους μεγάλους φροντίζει - τον υποχρεώνουν και τα μνημόνια - να τους απαλλάσσει. Τα λέμε χρόνια τώρα, αλλά κάποιοι δεν παίρνουν χαμπάρι.



Μπα;
Αφού είναι απαραίτητα, τότε που βρίσκονται τα παραπάνω, που λες ότι κάνει; Μπας και βλέπεις την πραγματικότητα ανάποδα, μόνο και μόνο για να δικαιολογείς τα λεγόμενά σου;

Και από πότε η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονίων των προηγούμενων και η επιπλέον ψήφιση και εφαρμογή του τρίτου αποτελούν αριστερή πολιτική;

Για ψάξου λίγο.
Παναγιώτη, βλέπουμε διαφορετικά την "αριστερή πολιτική". Για σένα μόνο ο κομμουνισμός είναι αριστερός. Για μένα η αριστερά αρχίζει από το κέντρο.

Εσύ "φωνάζεις" για την εργατική τάξη και θεωρείς νεοφιλελεύθερες τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Εγώ βλέπω ότι πληρώνω περισσότερους φόρους από ποτέ με μηδενική ανταπόδοση στους τομείς που με ενδιαφέρουν, περιορίστηκαν οι επαγγελματικές μου δυνατότητες, γίνεται πόλεμος κατά της Ιδιωτικής Παιδείας και προβληματίζομαι για το παιδί μου, βλέπω να επιπλέουν άχρηστοι βλαχοπρόξενοι Συριζαίοι που σε μία σύγχρονη κοινωνία δεν θα έκαναν ούτε για μπάζα.

Πάντως συμφωνούμε στο ότι κανείς μας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος. Κάτι είναι κι αυτό. Και κάτι δείχνει για την κατάσταση.
 

Μηνύματα
837
Reaction score
68
Σε αυτό τον ορυμαγδό των "επιχειρημάτων" και της ΚΑΛΠΙΚΗΣ αντιπαράθεσης, ο μόνος πολιτικός φορέας, που από την αρχή είχε προβλέψει ότι η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει τίποτα διαφορετικό από τις προηγούμενες, ακριβώς επειδή καλείται να διαχειριστεί ένα κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό σύστημα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, επιδιώξεις και κατεύθυνση, ήταν το ΚΚΕ.
Ποιο ΚΚΕ; Έχουμε τη στενοχώρια μας για όσα γίνονται, δουλειές δεν έχουμε, χρήματα κόβουν από τις γονείς μας και ξαφνικά διαβάζουμε ότι υπάρχει και ΚΚΕ, ο μοναδικός ίσως πολιτικός φορέας που είναι σχεδόν εκτός τόπου και σίγουρα εκτός χρόνου. Λυπηθείτε μας σας παρακαλώ.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.629
Reaction score
83.111
Ποιο ΚΚΕ; Έχουμε τη στενοχώρια μας για όσα γίνονται, δουλειές δεν έχουμε, χρήματα κόβουν από τις γονείς μας και ξαφνικά διαβάζουμε ότι υπάρχει και ΚΚΕ, ο μοναδικός ίσως πολιτικός φορέας που είναι σχεδόν εκτός τόπου και σίγουρα εκτός χρόνου. Λυπηθείτε μας σας παρακαλώ.
Είναι να μην πάρει τα πάνω του και κυβερνήσει. :lolsign:
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Παναγιώτη, βλέπουμε διαφορετικά την "αριστερή πολιτική". Για σένα μόνο ο κομμουνισμός είναι αριστερός. Για μένα η αριστερά αρχίζει από το κέντρο.

Εσύ "φωνάζεις" για την εργατική τάξη και θεωρείς νεοφιλελεύθερες τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Εγώ βλέπω ότι πληρώνω περισσότερους φόρους από ποτέ με μηδενική ανταπόδοση στους τομείς που με ενδιαφέρουν, περιορίστηκαν οι επαγγελματικές μου δυνατότητες, γίνεται πόλεμος κατά της Ιδιωτικής Παιδείας και προβληματίζομαι για το παιδί μου, βλέπω να επιπλέουν άχρηστοι βλαχοπρόξενοι Συριζαίοι που σε μία σύγχρονη κοινωνία δεν θα έκαναν ούτε για μπάζα.

Πάντως συμφωνούμε στο ότι κανείς μας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος. Κάτι είναι κι αυτό. Και κάτι δείχνει για την κατάσταση.

Φιλοσοφημένη πρόταση, καθρέπτης της σημερινής κατάστασης. Όποιος δεν συμφωνεί έχει παρωπίδες ή έχει συμφέροντα.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Φυσικά με τα παραπάνω δεν αναφέρομαι σε κανένα μέλος του φόρουμ και δη στον Παναγιώτη. Απλώς καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα από διαφορετική ίσως πλευρά: Πρέπει πια να αντιδράσουμε.

Παράδειγμα σχετικά με τα της κατάστασης που επικρατεί... Σήμερα σε συζήτηση στους Αταίριαστους (Sky) με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στα ΕΚΑΒ, ο άνθρωπος ανέφερε ότι εκτός του αρχαίου πια στόλου (όλα άνω των 900 χιλιάδων χλμ) ξέρετε πόσο χρόνο μένουν τα οχήματα εκτός εργασίας για αλλαγή πχ στα τακάκια των φρένων???? Πάνω από Μήνα!!!!!! (Λόγω φυσικά γραφειοκρατίας) Και μετά μου λέτε για υπηρεσίες του Δημοσίου κλπ .Φυσιολογικό ε?
 


Μηνύματα
29.073
Reaction score
23.100
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ.....

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΓΑΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.....



ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ
Στον... αέρα η διάσκεψη του ΣτΕ -Δικαστής υπέστη έμφραγμα


Πηγή: Στον... αέρα η διάσκεψη του ΣτΕ -Δικαστής υπέστη έμφραγμα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/295150/ston-aera-i-diaskepsi-toy-ste-dikastis-ypesti-emfragma#ixzz4NNXwqA8s
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.629
Reaction score
83.111
Τηλεοπτικές άδειες: Εμπλοκή μετά την αποδοχή των προσφυγών των καναλιών

Νέα πολιτικά δεδομένα προκαλεί η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει κατ΄ αρχήν αποδεκτές τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την αδειοδότηση των καναλιών.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αλλά και τις εκτιμήσεις πολιτικών παραγόντων, για πρώτη φορά εμφανίζεται εμπλοκή στην διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών που επικράτησαν στον σχετικό διαγωνισμό, ενώ δημιουργούνται εμπόδια και στην πρόθεση της κυβέρνησης να διακόψει την λειτουργία των μη αδειοδοτημένων σταθμών, τουλάχιστον μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και για την ουσία των προσφυγών.
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.280
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top