"Vinyl is Back"

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.410
Reaction score
50.367
Τα βινύλια πρώτα σε πωλήσεις με αγοραστές τους μοναχικούς μεσήλικες




Η στερεότυπη εικόνα του μοναχικού, εσωστρεφούς ακροατή μουσικής φαίνεται τελικά ότι ισχύει, τουλάχιστον στην Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με έρευνα της YouGov για τις αγοραστικές συνήθειες των Βρετανών, ο μέσος αγοραστής δίσκων βινυλίου για το 2016 είναι ένας μοναχικός μεσήλικας. Συγκεκριμένα, το 56% των συλλεκτών βινυλίου δεν αρέσκεταινα μιλάει για τα αισθήματά του, ενώ ένα 69% δήλωσε εσωστρέφεια και πως προτιμά να περνάει τον ελεύθερο χρόνο μόνος/η. Παράλληλα, η έρευνα έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό συλλεκτών βινυλίου βρίσκεται στην ηλιακή ομάδα των 45 με 54.

Τα εντυπωσιακά δεδομένα για το βινύλιο όμως δε σταματούν εδώ, αφού, σύφωνα με έρευνα της Entertainment Retailers Association (ERA), για πρώτη φορά η αξία πωλήσεων βινυλίου ξεπέρασε την αξία των digital downloads.

Κατά την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου με 4 Δεκεμβρίου, η έρευνα έδειξε ότι ξοδεύτηκαν γύρω στα 2,4 εκατομμύρια λίρες σε αγορές δίσκων βινυλίου, ενώ 2,1 εκατομμύρια πήγαν για την αγορά ψηφιακών εκδόσεων. Πρόκειται για μια αξιοθαύμαστη επιστροφή στον αναλογικό ήχο, αν αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια περίοδο του 2015, η αξία των downloads ανήρθε στα 4,4 εκατομμύρια λίρες και των βινυλίων στα 1,2 εκατομμύρια λίρες.

Εκπρόσωπος της ERA εξήγησε ότι η έρευνα αποκαλύπτει «σημαντική στροφή στιςαγοραστικές συνήθειες» τον τελευταίο χρόνο. Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι αυτή η στροφή μπορεί να οφείλεται στην επιτυχία διοργανώσεων όπως το Record Store Day της φετινής Black Friday, στη δημοφιλία δίσκων βινυλίου ως χριστουγεννιάτικο δώρο καθώς και στην αύξηση των εμπόρων λιανικής που πωλούν βινύλια, όπως οι αλυσίδες supermarket Sainsbury’s και Tesco’s.


http://www.clickatlife.gr/culture/s...liseis-me-agorastes-tous-monaxikous-mesilikes
 



abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.387
Reaction score
93.960
Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου για να ενημερώσεις κι εμάς. :p
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739

Eχει όμως VINYL MARKET ...



Το Vinyl Market έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε ένα φεστιβάλ με καλοκαιρινή διάθεση και έντονο άρωμα βινυλίου!

Όλοι οι αγαπημένοι σας εκθέτες θα βρίσκονται εκεί για να σας παρουσιάσουν τις συλλογές βινυλίων τους, με παλιές και νέες εκδόσεις, αλλά και σπάνια συλλεκτικά κομμάτια!

Επίσης, όμορφες μουσικές θα σας συνοδεύσουν ευχάριστα από τα Decks του Vinyl Market με γνωστούς Dj’ s και από την ομάδα του event.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιουνίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες:

+30 6932404504
+30 6948103401

[email protected]
www.vinyl-market.gr
Vinyl Market GR
 


Μηνύματα
2.610
Reaction score
1.673
Αρκετα καλυτερη απο το "κλασικο παζαρι".
Περισσοτεροι ιδιωτες, τιμες για ολα τα βαλαντια, απο 1 ευρω εως .....
Τεραστια συλλογη των 5 ευρω σε σχετικα καλη κατασταση, 10 ευρω μεσο ορο για καλη εως πολυ καλη κατασταση. Υπηρχαν και οι εξαιρεσεις, λογω σπανιοτητας καποιων, που εφταναν πραγματι σε υψηλα νουμερα (λογικο).

Απο τις λιγες φορες που πηρα 40 κομματια !
 

Μηνύματα
510
Reaction score
659
Πήρα και γω αρκετούς σήμερα σε λογικές τιμές για τη κατάσταση των δίσκων , μερικοί φυσικά έχουν ξεφύγει και ζητάνε παράλογες τιμές αλλά τέσπα διαλέγεις και παίρνεις
 



wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.865
Reaction score
20.359
Μιας και πλησίασε ο καιρός...

Έρχεται η 11η γιορτή του Βινυλίου και της Μουσικής.

"Το καλοκαίρι φεύγει, εμείς συνεχίζουμε ν’ ακούμε βινύλια !

Το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση – θεσμός για το βινύλιο, βάζει χρώμα και δίνει ρυθμό στο φθινόπωρο με ένα τριήμερο γεμάτο βινύλια και μουσικές εκπλήξεις την Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο «Μουσείο Αυτοκινήτου» με ελεύθερη είσοδο!"
 




wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.865
Reaction score
20.359
Το πρόγραμμα των live:

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου θα εμφανιστεί live o Στάθης Ντόβας που θα τραγουδήσει Παύλο Σιδηρόπουλο αλλά και κάποια δικά του κομμάτια από τον προσωπικό του δίσκο. Στη συνέχεια θα εμφανιστούν οι Illusion Fades, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στο είδος που αντιπροσωπεύουν.

Τη Κυριακή 8 Οκτωβρίου, οι Penny Dreadful παρουσιάζουν ζωντανά τον δεύτερο δίσκο τους «Pilgrimage» στις 14:00 και υπογράφουν τα βινύλιά τους στο Vinyl is Back! Το γκρουπ πήρε το όνομά του από το ομώνυμο είδος των βρετανικών αναγνωσμάτων του 19ου αιώνα, τα οποία κόστιζαν μία πένα, ενώ η θεματολογία τους στρεφόταν γύρω από ιστορίες φρίκης και γοτθικού τρόμου.
Την ίδια μέρα στις 17:00, η "καλολαδωμένη μηχανή" των Coyote's Arrow θα... σπινάρει στο stage όπου θα παρουσιάσουν και θα υπογράψουν τον πρώτο δίσκο τους "Desert"!

DJ SETS

Οι καλύτεροι djs θα δώσουν το δικό τους χρώμα στη διάρκεια του 3ημέρου επιλέγοντας τις καλύτερες μουσικές της δισκοθήκης τους παίζοντας μόνο βινύλια στα decks του 11ου Vinyl is Back!

  • Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου θα παίξουν οι: Ανδρέας Ρόζος & η Εύα Ζευγούλα.
  • Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου θα παίξουν οι: Μιχάλης Λημνιός, Ιλάν Σολομών (producer 24.7 radio station), Άκης Λαδικός, ο Γιάννης Γιαννακόπουλος & ο Σπύρος Ξυπολόπουλος.
  • Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα παίξουν οι: Νικόλας Χατζηγιάννης (aka Nick The Stripper), Πέτρος Αδάμ, Μαριάντζελα Σαλίχου (Athens Lindy Hop), Ανδρέας Άξιος (aka The Wanderer), Τζέην Σαμπανίκου & ο Σάββας Συνοδινός.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.865
Reaction score
20.359
Το πρώτο βινύλιο της σειράς Vinyl is Back Live Sessions είναι γεγονός!

"Το 11ο Vinyl is Back σημαδεύεται από την έναρξη των Vinyl is Back Live Sessions που φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία! Τα βινύλια αυτής της συλλεκτικής σειράς είναι παραγωγής του ίδιου του Vinyl is Back και περιέχουν τη ζωντανή ηχογράφηση μίας συναυλίας που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Η συναυλία είναι διάρκειας «ενός δίσκου» και οι παρεμβάσεις της τεχνολογίας στο αποτέλεσμα είναι ελάχιστες ώστε να αποτυπώνεται η αλήθεια του live έχοντας γίνει μόνο μίξη και mastering στα κανάλια που ηχογραφήθηκαν ζωντανά μπροστά στο κοινό. Εγκαινιάζουμε την τολμηρή αυτή ιδέα με το σχήμα που μας την ενέπνευσε, τα Υπόγεια Ρεύματα!


Το συλλεκτικό βινύλιο «Vinyl is Back Live Sessions Vol. 1» (500 αριθμημένα κομμάτια) περιέχει γνωστά αγαπημένα (Μικρές χαμένες μέρες, Πολύμνια, Μ' αρέσει να μην λέω πολλά, Πολιτεύεσαι κ.α.) αλλά και πρωτοηχογραφημένα τραγούδια (Ξένος, Which Side Are You On?, Ξανά).

Πληροφορίες για το δίσκο:
  • Ηχογραφήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στο Μουσείο Αυτοκινήτου, στη διάρκεια του 10ου Vinyl is Back από την AudioSl.
  • Η επεξεργασία του δίσκου έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweet Spot Studio.
  • Η εκτύπωση από την Giraffe Pressings.
  • Το artwork είναι του Βασίλη Παπαδάτου.
Ο δίσκος θα διατεθεί αποκλειστικά στο τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου 2017 στη διάρκεια του 11ου Vinyl is Back και η τιμή του έχει οριστεί στα 15 ευρώ ειδικά για την πρώτη αυτή κυκλοφορία της σειράς «Vinyl is Back Live Sessions».

Η παρουσίαση και ακρόαση του δίσκου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στην πρεμιέρα του τριημέρου, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20:00, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσουν οι:

  • Δημήτρης Αντωνάκος - Διοργανωτής του Φεστιβάλ,
  • Νίκος Γιούσεφ - Επιμελητής της σειράς,
  • Θοδωρής Μανίκας - Μουσικός και παραγωγός δίσκων,
  • Γιάννης Χριστοδουλάτος - Sound Engineer.

*Για παραγγελίες του δίσκου με αντικαταβολή επικοινωνήστε με το Vinyl is Back στα τηλέφωνα: 210-9408717 και 211-80089559.
Προσοχή: η κάθε παραγγελία δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των 3 αντιτύπων."
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.865
Reaction score
20.359
Εάν κάποιος θα πάει στο "Vinyl is Back" το τριήμερο 06-08/10 και μπορεί (προλάβει?) να μου αγοράσει ένα αντίτυπο του πιο πάνω δίσκου, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Λεπτομέρειες με pm.
 


Μηνύματα
9.110
Reaction score
8.905
Εάν κάποιος θα πάει στο "Vinyl is Back" το τριήμερο 06-08/10 και μπορεί (προλάβει?) να μου αγοράσει ένα αντίτυπο του πιο πάνω δίσκου, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Μην αγχώνεσαι... εάν εξαντληθεί... θα βγει και σε φλάκ... :laugh: :laugh: :laugh:
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.125
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top