Για πρώτη φορά!


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.628
Reaction score
83.107
IMO, το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι νέοι άνθρωποι που ακούνε κυρίως σύγχρονη μουσική δεν την αγοράζουν αλλά κάνουν χρήση υπηρεσιών streaming.

Γενικότερα η νεολαία (κι όχι μόνο) έχει ξεπεράσει το μοντέλο της ιδιοκτησίας. Είναι εμφανές από την άνθηση των υπηρεσιών με συνδρομή.
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.622
Reaction score
12.187
IMO, το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι νέοι άνθρωποι που ακούνε κυρίως σύγχρονη μουσική δεν την αγοράζουν αλλά κάνουν χρήση υπηρεσιών streaming.

Γενικότερα η νεολαία (κι όχι μόνο) έχει ξεπεράσει το μοντέλο της ιδιοκτησίας. Είναι εμφανές από την άνθηση των υπηρεσιών με συνδρομή.
Σίγουρα έχεις δίκιο στο πρώτο σκέλος.
Το θέμα όμως είναι ότι επίσης πολλοί νέοι ακούνε κλασικά κομμάτια και ψάχνουν μουσικές του παρελθόντος.
Αναφέρομαι και σε ελληνική μουσική περασμένων δεκαετιών.
Αυτό σίγουρα κάτι λέει.
 


TGD

Μηνύματα
6.984
Reaction score
7.069
Δύο λόγους έχει η αύξηση του βινυλίου:
  • το φετίχ, η νοσταλγία, η μόδα, ή όπως αλλιώς το λέτε
  • δεν αντιγράφεται, άρα εξακολουθεί να έχει το κύρος της ιδιοκτησίας
Η αξία της είδησης είναι ότι οι επανεκδόσεις πούλησαν περισσότερο από τις νέες εκδόσεις. Και αυτό δείχνει κάτι για την αξία που έχει ο τρέχον κατάλογος των εταιριών.
 

S

sk4t4

Guest
Ειναι ωραιο να βλεπεις 16αρηδες σε στεκια με μτχ βινυλια.
Καποιοι μπαμπαδες κανουν καλη δουλεια ...
Και που εισαι ακομα...Στο τελευταιο παζαρι δισκων στο Αν,ειδα με τα ματακια μου,τα οποια μετα ετριβα γιατι νομιζα οτι δεν εβλεπα καλα,13χρονα αγορια και κοριτσια,και σε παρεες παρακαλω, να αγοραζουν βινυλιο.
 


ryk

Μηνύματα
2.112
Reaction score
925
Δεν ξέρω κατά πόσο θα συνεχιστεί στα μελλοντικά χρόνια, αλλά μου αρέσει η επιλογή να πάρω το δισκάκι ή να το κατεβάσω ή να πάρω το cd. Είναι κρίμα ορισμένα άλμπουμ να υπάρχουν μόνο σε cd.
Ειδικά, δισκάκια με download voucher μέσα, αξίζουν τα λεφτά τους!
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.628
Reaction score
83.107
Το βινύλιο, και σε μικρότερο βαθμό το CD, έχει ένα μεγάλο ανατρεπτικό παράγοντα: Το κόστος του υλικού και της αποθήκευσής του. Μίνιμουμ αριθμό κοπής για κάθε άλμπουμ, χώρος από την εταιρεία και τους μεταπωλητές, ύπαρξη φυσικού καταστήματος κλπ.

Πρέπει οι πωλήσεις να περάσουν ένα κρίσιμο νούμερο για να συμφέρει η "επιστροφή".
 

Μηνύματα
4.219
Reaction score
2.247
ΙΜΗΟ η αξία ενός LP είναι λόγο της αποτύπωσης της δημιουργίας ενός αναγνωρισμένου καλλιτέχνη και λόγο του κύρους της ιδιοκτησίας μίας δημιουργίας.
Εάν πάμε χρόνια πίσω θα δούμε ότι τα αυστηρά κριτήρια παραγωγής των δισκογραφικών εταιριών για τον θετικό ισολογισμό τους ήταν βασισμένα και στον καλλιτέχνη και στην διαρκή του παρουσία στον χώρο, αλλά και στην καλλιτεχνική του δημιουργία.
Αυτά τα ίδια τα κριτήρια κατά κάποιον τρόπο απομόνωσαν από την παραγωγή και την διάθεση στο κοινό ας πούμε τους μέτριους (ίσως δεν ακούγεται σωστό) αλλά και αυτούς τους καλλιτέχνες που είτε δεν καινοτομούσαν ή δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω από από αυτό που υπήρχε.

Όλη αυτή η πολιτική των δισκογραφικών νομίζω ότι δημιούργησε μία νέα γενιά "κλασικών". Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ η διάθεση στο κοινό που τότε ήταν μόνο μέσω συναυλιών, βινυλίου και κασετών.

Η αναζήτηση των "κλασικών" (θεωρώ ότι το κλασικό είναι πάντα στην μόδα και το αναζητάμε) σήμερα, λόγο έλλειψης συναυλιών (έχουν φύγει ή έχουν γεράσει οι περισσότεροι) και έλλειψης κασετών (το αναπαραγωγικό μέσο εκτός του ότι έχει χαθεί έχει και εγγενή προβλήματα), μπορεί να βρεθεί σε μόνο 3 φόρμα.
Στο βινύλιο (που ευτυχώς όχι μόνο ακόμα στηρίζεται σαν αναπαραγωγικό μέσο από τις διάφορες εταιρίες, αλλά εξελίσσεται κιόλας), στο CD και....... στον ανταγωνισμό του CD (που τελικά ο χρόνος έδειξε ότι είναι το ψηφιακό φόρμα και όχι το βινύλιο :D)

Φυσικά και δεν περιμένουμε κάποια νέα παραγωγή να περάσει στην διάθεση του κοινού (εκτός εξαιρέσεων) σε μορφή βινυλίου, όμως αυτές που διατέθηκαν σε αυτήν την μορφή δεν θα πάψουν να αναζητούνται, δημιουργώντας ζήτηση που θα καλυφθεί από την μεταπώληση (μόνο τα βινύλια έχουν μεταπωλητική αξία) και από την επανέκδοση τους.

Το ότι κάποιος το πρώτο κομμάτι που μαθαίνει σε κιθάρα και θα μαθαίνει για τα επόμενα 100 χρόνια είναι το smoke in the water λέει πολλά για το τι είναι κλασικό 8-)
 

Μηνύματα
363
Reaction score
47
Σωστά όλα, αλλα για την αύξηση - και οτι καλό αυτό συνεπάγεται για εμάς - πρέπει να ευχαριστήσουμε τη hipster μοδα. Οταν κοπάσει - και ξυρισουν και τα μουσια - τα ποσοστά θα ξαναπέσουν. Ευχομαι κάποιοι να μείνουν πιστοί πάντως. Το πιο αστείο βέβαια ειναι οτι οι...ακραίοι hipster θεωρούν πλέον το βινύλιο mainstream και βλέπετε αναβίωση και στις κασέτες και μπομπίνες!
 


Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Φυσικά και δεν περιμένουμε κάποια νέα παραγωγή να περάσει στην διάθεση του κοινού (εκτός εξαιρέσεων) σε μορφή βινυλίου...
Θα διαφωνήσω Γιώργο.
Πολλοί καλλιτέχνες , επιλέγουν να διαθέτουν το προιόν τους σε βινύλιο και άυλη μορφή.Οχι σε cd.
Kαι στην Ελλάδα , ετσι έκαναν οι active member στην τελευταία τους δουλειά.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.202
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top