Έλληνες με "διεθνή" καριέρα.

Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
Εδω παρουσιαζουμε τους Ελληνες (η Ελληνικης καταγωγης) που εκαναν διεθνη καριερα.
Οχι μονο αυτους που ξεκινωντας απο την χωρα μας κατεκτησαν τον κοσμο αλλα και Ελληνες του εξωτερικου που εκαναν καριερα στο χωρο της μουσικης (σολο, η υπηρξαν μελη "ξενων" συγκροτηματων), και που πολλοι απο αυτους παραμενουν παντελως αγνωστοι στην χωρα μας.

ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ

Εχει πουλησει πανω απο 300 εκατομμυρια δισκους διεθνως.
Γεννημενη στα Χανια το 1934.
Στα τελη της δεκαετιας του 50 την "ανακαλυπτει" ο Μανος Χατζιδακις και μαζι του ξεκινα την καριερα της.
Μεχρι τα πρωτα χρονια της δεκαετιας του 1960 η Νανα Μουσχουρη τραγουδα κυριως τραγουδια του, αλλα και αλλων μεγαλων Ελληνων συνθετων.
Το 1962 ομως αποφασιζει να ανοιξει τα φτερα της και να ξεκινησει μια νεα καριερα στο εξωτερικο.
Πρωτη της συνεργασια αυτη με τον μεγαλο Quincy Jones...και απο εκει και περα....




1962


1962
 

Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Γεννημενος κοντα στο Βολο το 1943.
Η καριερα του εδω στην Ελλαδα ξεκινα με το συγκροτημα των Forminx καπου στα 1962.
Μετα και την συμμετοχη του στους Aphrodite's Child (που και με αυτους γνωρισε διεθνη επιτυχια), ξεκινα την προσωπικη του καριερα.
Θεωρειται σημερα ενας απο τους πιο αναγνωρισμενους καλλιτεχνες διεθνως.
Δεν ειναι και πολυ γνωστο οτι η μουσικη του, ειναι η μοναδικη (εισημως με αδεια της ΝΑΣΑ), που εχει ταξιδεψει στο διαστημα.




1976


1977
 

Μηνύματα
1.849
Reaction score
2.322
Ντέμης Ρούσσος

Οι γονείς του Γεώργιος και Όλγα ήταν Έλληνες της Αιγύπτου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρεια. Έχασαν τα πάντα και ήρθαν στην Ελλάδα με τις αναταραχες του Σουεζ. Η μητέρα του, Όλγα, ήταν γνωστή καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.
Μετά από την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα αρχίζοντας με τους The Idols σε ηλικία 17 χρόνων. Αργότερα πήγε με τους We Five χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite's Child, αρχικά στα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Το διακριτικό φωνητικό του ύφος προώθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο 666, ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

Μετά από τη διάλυση των Aphrodite's Child, συνέχισε διάφορες σποραδικές ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με τον άλλο διάσημο φίλο του, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο Sex Power, και το 1977 το Magic. Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το Race to the End, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar Οι Δρόμοι της Φωτιάς, που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο Tu Libertad. Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner.



 

Μηνύματα
1.849
Reaction score
2.322
Yanni

Ο Yanni είναι συνθέτης και αυτοδίδακτος πιανίστας και γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1954 στη Καλαμάτα. Ήταν μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας κολύμβησης εφήβων και σε ηλικία μόλις 14 ετών, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ κολύμβησης, στα 50 μέτρα ελεύθερο. Όταν ενηλικιώθηκε (1972) πήγε στην Νέα Υόρκη για να φοιτήσει στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Μινεσότα ενώ παράλληλα έπαιζε πιάνο για τους Chameleon, γνωστή μπάντα Rock & Roll.

Το πρώτο του άλμπουμ έρχεται στα 1984 με τίτλο “Optimystique”, τα άλμπουμ "Dare To Dream" και το "My Time" προτάθηκαν για Bραβείο Grammy ενώ το άλπουμ Το "Reflections Of Passion" έγινε πολλές φορές πλατινένιος. Επίσης το 1989 η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways χρησιμοποίησε την σύνθεση "Aria" του Yanni για τη διαφημιστική της καμπάνια.

Παρά το γεγονός ότι από τα μέσα της δεκαετίας του '80 πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα, η καριέρα του εκτινάχθηκε ακόμα περισσότερο τον Μάρτιο του 1994 όταν και κυκλοφόρησε σε δίσκο αλλά και βίντεο η συναυλία - σταθμός που έδωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 25 Σεπτεμβρίου του 1993 με τον τίτλο «Yanni in Concert: Live Acropolis» παρουσία 2.000 θεατών.



 

Μηνύματα
1.849
Reaction score
2.322
Gus G.

Ο Gus G. γεννήθηκε με το όνομα Κώστας Καραμητρούδης στη Θεσσαλονίκη, στις 12 Δεκεμβρίου του 1980. Είναι ένας αναγνωρισμένος μουσικός του heavy-metal, ο οποίος παίζει τώρα με τον Ozzy Osbourne. Έχει παίξει επίσης με τους Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy και Dream Evil. Είναι ένας από τους νεότερους μουσικούς του metal που έχει φτάσει σε μεγάλο επίπεδο στην κιθαριστική τεχνική. Στα 18 του χρόνια, έφυγε από την Ελλάδα για να γραφτεί στο διάσημο μουσικό κολλέγιο του Μπέρκλεϊ, στη Βοστόνη. Αλλά μόλις μετά από μερικές εβδομάδες, τα παράτησε και ξεκίνησε να δουλεύει προσπαθώντας να χτίσει ένα όνομα στο metal κύκλωμα. Την περίοδο που ήταν στο Μπέρκλεϊ, συναντήθηκε με τον Τζο Σταμπ, τον οποίο αναγνωρίζει ως μία από τις μεγαλύτερες επιρροές του [1].

Ο Gus G είναι πλέον πολύ δημοφιλής στην μεταλλική κοινότητα με φίλους όπως οι James Murphy, Marty Friedman και ο, εκλειπών πλέον, Dimebag Darrell.

Τον Ιούλιο του 2005 αντικατέστησε προσωρινά τον Christopher Amott, τον κιθαρίστα των Arch Enemy, στην περιοδεία του Ozzfest και επίσης συμμετείχε στο άλμπουμ των Doomsday Machine παίζοντας στο τραγούδι "Taking Back my Soul". Έχει κάνει πολλές φιλικές συμμετοχές σε διάφορους καλλιτέχνες, όπως παίζοντας σόλο-κιθάρα στα τραγούδια "Felonies of the Christian Art" και "Life Deprived" των Old Man's Child, στο άλμπουμ In Defiance of Existence, και στο άλμπουμ Gallows Gallery των γιαπωνέζων Sigh.

Ο Gus G. συνεργάζεται πλέον με την εταιρεία ESP Guitars. Η εταιρεία ετοιμάζεται να κατασκευάσει δύο μοντέλα με τις δικές τους προδιαγραφές και προτιμήσεις. Οι κιθάρες θα ονομάζονται Gus G. FR και Gus G. NT.



 

Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
AΛΕΞΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ KOERNER (ALEXIS KORNER)

Με πατερα Αυστριακο και με μητερα Ελληνο-Τουραλα, γεννημενος στο Παρισι το 1928, ο Αλεξης Ανδρεας Νικολαος Koerner η ΑLEXIS KORNER οπως εγινε γνωστος, ξεκινησε την μουσικη του πορεια απο την Μεγαλη Βρετανια ηδη απο τα τελη της δεκαετιας του 1940.
Πιανιστας και κιθαριστας, ασχοληθηκε νωρις με τα Blues και την Jazz και συμμετειχε σε διαφορα σχηματα.
Το 1961 δημιουργει τους Blues Incorporated που μεσα απο αυτους περασαν και "εγκλιματιστηκαν" μαζι του σχεδον ολα τα μετεπειτα μεγαλα ονοματα των λευκων Blues της Μ.Βρετανιας.
Δε θεωρειται αδικα ο πατερας των λυκων blues στην Μ.Βρετανια, (πριν απο τον John Mayall και ολους αυτους).
Πεθαινει το 1984 σε ηλικια 56 ετων.






ALEXIS KORNER'S BLUES INCORPORATED - HOOCHIE COOCHIE MAN (1962)

 
Last edited:

Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
FRANK ZAPPA

Κυλουσε και Ελληνικο αιμα στις φλεβες του Frank Vincent Zappa?
Kαι ομως ναι.
Με πατερα τον Ελληνοαραβικης καταγωγης, καθηγητη Francis (Φραγκισκο) Vincent Zappa, και μητερα την Ιταλιδα (κατα ¼ Γαλλιδα) Rose Marie Colimore, οι γονεις του Frank Zappa, μεταναστευουν απο την Σικελια στην Αμερικη.
Ο ιδιος θα γεννηθει στη Βαλτιμορη το 1940.
Ασχολειται απο πολυ μικρος με την μουσικη, και συμμετεχει σε διαφορα συγροτηματα σαν εφηβος.
Η πραγματικη του ομως καριερα ξεκινα με το διπλο ανατρεπτικο album Freak Out to 1966.
Θωρειται μια απο τις μεγαλυτερες μορφες της ιστοριας του Rock.
Πεθαινει σε ηλικια 53 ετων το 1993









FRANK ZAPPA & THE MOTHERS OF INVENTION - HELP I'M A ROCK (1966)


FRANK ZAPPA - SHARLEENA (1970)


 

Attachments


Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
GEORGE MOUSTAKI

Οι γονεις του ηταν Ελληνες εβραιοι απο την Κερκυρα.
Γεννηθηκε το 1934 στην Αλεξανδρεια της Αιγυπτου και μεγαλωσε εκει.
Το 1951 πηγαινει στην Γαλλια και αρχιζει να ασχολειται με την μουσικη αλλα παντα εχοντας μεσα του την Ελληνικη κουλτουρα, γιαυτο αλλωστε και η μουσικη του ηταν βαθια "Ελληνικη".
Ηταν ενας απο τους σημαντικοτερους τραγουδοποιους της Ευρωπης, και πολυ αγαπητος στην χωρα μας.
Πεθαινει το 2013 σε ηλικια 79 ετων.












 


Μηνύματα
60
Reaction score
33
Βίκυ Λέανδρος
Πραγματικό όνομα: Βασιλική Παπαθανασίου
Είναι κόρη του Λέανδρου Παπαθανασίου. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 23 Αυγούστου 1949 και μετακόμισε στη Γερμανία με τους γονείς της το 1959. Πήρε μαθήματα κιθάρας, φωνητικής, μπαλέτου, χορού και κίνησης από πολύ μικρή ηλικία. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι το 1965.

http://el.wikipedia.org/wiki/Βίκυ_Λέανδρος

 


Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

Γεννημενος στην Ξανθη το 1925.
Ο πατερας του Γεωργιος, καταγοταν απο ενα χωριο του Ρεθυμνου, και η μητερα του Αλικη, απο την Αδριανουπολη.
Η καριερα του ξεκινα εδω στην Ελλαδα, αλλα απο το 1961 που περνει το oscar για το τραγουδι "Τα παιδια του Πειραια", απο την ταινια "Ποτε την Κυριακη", το ονομα του γινεται γνωστο διεθνως.
Σε ολο τον κοσμο διαφοροι καλλιτεχνες διασκευαζουν τραγουδια του μεχρι και σημερα, σε διαφορες γλωσσες.
Πεθαινει σε ηλικια 68 ετων το 1994.






BRENDA LEE - ALL ALONE AM I (1961) (ΜΗΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ)



NEW YORK ROCK & ROLL ENSEMBLE - KEMAL (1970)

 
Last edited:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Ο παππούς του RUDI PROTRUDI των FUZZTONES ήταν έλληνας γεννημένος στην Αθήνα.
Το πραγματικό όνομα του Rudi είναι Glen Dalpis (Δάλπης)
 

Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (ΜΙΧΑΗΛ)

Ο πατερας του Γιωργος με καταγωγη απο τον Γαλατα, ενα μικρο χωριο κοντα στα Χανια, και η μητερα του Ασπασια με καταγωγη απο την Μικρα Ασια.
Ο ιδιος γεννημενος στη Χιο το 1925.
Η ενασχοληση του με την μουσικη ερχεται σε μικρη ηλικια, αλλα η παγκοσμια αναγνωριση γι'αυτον ερχεται μετα το 1964 οταν γραφει την μουσικη για την ταινια "Zoρμπας".
Το βασικο θεμα της ταινιας ηταν βασισμενο σε ενα κομματι παραδοσιακης Κρητικης μουσικης.
Ο "Ζορμπας", μαζι με το "Τα παιδια του Πειραια" του Χατζιδακι, παραμενουν μεχρι και σημερα οι δυο πιο αναγνωρισιμες Ελληνικες μελωδιες σε ολοκληρο τον κοσμο.
Παραμενει ο πιο γνωστος Ελληνας μουσικοσυνθετης στο εξωτερικο.





EDITH PIAF - ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ



SHIRLEY BASSEY - ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

 




Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
HERBERT VON KARAJAN (KΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ελληνικης καταγωγης ο μεγαλυτερος διευθυντης ορχηστρας (μαεστρος) του 20ου αιωνα.
Γεννημενος ο ιδιος στο Σαλτζμπουργκ της Αυστριας το 1908 αλλα με Ελληνικη καταγωγη απο την Κοζανη.
Ο προπαππος του Γεωργιος-Ιωαννης Καραγιαννης ηταν βιομήχανος υφασματων στη Σαξονια.
Για τις υπηρεσιες του στο παλατι μαλιστα ο Φρειδερικος Αυγουστος Α' απενειμε το 1792 στον πατερα του Herbert, Θεοδωρο τον τιτλο ευγενειας «φον».
Ηταν τοτε που η οικογενεια αλλαζει το επωνυμο της απο Καραγιαννης σε Καραγιαν.







 

Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (1896-1960)

Ενας απο τους μεγαλυτερους, παγκοσμιου φημης πιανιστας, συνθετης και διευθυντης ορχηστρας.
Γεννηθηκε στην Αθηνα το 1896, αλλα η καταγωγη του ηταν απο την Γορτυνια.
Διηυθυνε μερικες απο τις μεγαλυτερες ορχηστρες του κοσμου και εμεινε γνωστος για την φωτογραφικη του μνημη, μιας και μπορουσε να διευθυνει χωρις παρτιτουρα, αλλα και τα τα "γυμνα του χερια" μιας και δεν κρατουσε ουτε μπαγκετα.
Στις 2 Nοεμβριου του 1960 σε μια προβα, παθαινει μια τελευταια και μοιραια καρδιακη προσβολη πανω στο ποντιουμ της Σκαλας του Mιλανου και πεθαινει σε ηλικια 64 ετων.






 
Last edited:



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.615
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top